Alo, komentar, komentar a ne tvrdnja...![]()

Alo, komentar, komentar a ne tvrdnja...![]()
Poruku je izmenio Mish, 27.06.2009 u 23:48 Razlog: bez vredjanja, molim
Back in red!
A zašto da se late? Neko im preti istrebljenjem?
Yossa je lepo rekao, da su Srbi bili konstitutivni narod u SFRJ, pa i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj su Srbi bili jednak narod sa Hrvatima još od nastnka Vojne Krajine u Habzburškoj monarhiji, pa sve u kontinuitetu do dolaska Drugog svetskog rata i NDH kada su Srbi stavljeni van zakona u Hrvatskoj. Opet u drugoj Jugoslaviji su Srbi i Hrvati jednaki, konstitutivni narodi sve do pomenutog hrvatskog Ustava po kome Srbi odjednom postaju nacionalna manjina u Hrvatskoj.
Na starnu sve to ako se u obzir uzme i atmosfera koja je tada vladala u Hrvatskoj i poruke koje su Srbima upućivane.
Nažalost bi ono što CHichaGlisha napisa, prodaja...
I ne samo Srbe, već svakoga ko se odazvao na poziv! Samo mi obajsni šta je tu nelegalno, da vojska jedne države naoružava svoje rezerviste i TO
I ne ide mi u glavu da neko može da Srbima ospori odvajanje iz Hrvatske a da sa druge strane secesiju Hrvatske smatra legitimnom. Pa još davati legitimitet zločinačkim akcijama bljesak i oluja, da se čovek ispovraća ništa drugo.

O boze dragi, kakvi smo mi mazohisti kada citamo ove redove, ove objektivno profilisane, tvorevine duha sa istancanim osecajem za prostor i vreme.
Ove iskricave i pre svega tacne recenice.
Zivece politika 90-tih dok je vama vas.
"JNA je imala legalno pravo da naoruzava svoje rezerviste i TO"
Hej, halo,
koje rezerviste? Svoje? To je tacno. Oni su bas bili njihovi
I vecito pitanje: ko je prvi poceo?
To je zaista diskutabilno pitanje.
Znam da je Sloba krenuo sa svojim mitinzima, pocev od Gazimestana, preko Vojvodine pa sve do Slovenije. Zar bi vi ziveli sa takvom bucnom i zadrtom personom u kuci? Ni ja ne bi.
I ono o novom istrebljenju srpskog naroda u Hrvatskoj mi malo hiperbolicki zvuci.
Sklon sam da verujem da ih je Sloba napalio pa pustio niz vodu, sve pijuci viski sa drugom Franjom. Sto se ispostavilo kao tacno.
Problem je sto Srbi nigde ne mogu da budu manjina.
I Krajina je nasa i Kosovo je nase.
Na kraju ostadosmo i bez Krajine i bez Kosova.
Ali to je samo trenutno.
Vraticemo mi to.
Samo da se konsolidujemo i da dodje neki novi Sloba
pa u nove radne pobede.
Kakva ce to drzava biti!
Malo razudjena i lepezasta ali ko te pita.
BIG SERBIA.

И шта ти ту није јасно?"jna je imala legalno pravo da naoruzava svoje rezerviste i to"
hej, halo,
koje rezerviste? Svoje? To je tacno. Oni su bas bili njihovi
Наравно, крив је био Милошевић. А јадном Туђману, Кучану, Изетбеговићу једноставно досадило... не би они јадни, али шта ће, морали су... Усташки покрет је чекао 50 година, Изетбеговић је 80 и неке осуђен због екстремизма... то су процеси и покрети стари 100-200 година... али ето, све почиње од Милошевића и због Милошевића...i vecito pitanje: Ko je prvi poceo?
To je zaista diskutabilno pitanje.
Znam da je sloba krenuo sa svojim mitinzima, pocev od gazimestana, preko vojvodine pa sve do slovenije. Zar bi vi ziveli sa takvom bucnom i zadrtom personom u kuci? Ni ja ne bi.
Пази, теби ни то што је број Срба у Хрватској смањен за 2/3 није довољно да поверујеш да је постојала та опасност. Где ћеш више слепила?i ono o novom istrebljenju srpskog naroda u hrvatskoj mi malo hiperbolicki zvuci.
Sklon sam da verujem da ih je sloba napalio pa pustio niz vodu, sve pijuci viski sa drugom franjom. Sto se ispostavilo kao tacno.
Слоба их напалио... а Фрањо мирно седео и планирао демократију... хипик један...
Замисли, и Крајина наша и Косово наше. Ко би рекао. То би било исто као да кажеш да су и Минхен и Штутгарт Немчка... па како то може!problem je sto srbi nigde ne mogu da budu manjina.
I krajina je nasa i kosovo je nase.
Na kraju ostadosmo i bez krajine i bez kosova.
Ali to je samo trenutno.
Vraticemo mi to.
Samo da se konsolidujemo i da dodje neki novi sloba
pa u nove radne pobede.
Kakva ce to drzava biti!
Malo razudjena i lepezasta ali ko te pita.
Big serbia.
Poruku je izmenio Mish, 27.06.2009 u 23:53 Razlog: e, ni ti nećeš o LDP-u
Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио
E, a šta tebi sad tu nije jasno? JNA je bila vojska jdne države, koje? SFRJ naravno. Sve dok je postojala SFRJ do '92. postojala je i JNA. Jesu se rezervisti odazivali na poziv, pa i Muslimani u određenom periodu. Da se i neko od Hrvata ili Slovenaca odazvao i on bi zadužio oružje. Ko je rušio Jugoslaviju morao je da švercuje oružje ili da se dokopa napadom na garnizone JNA.
Ma da sve je počelo sa mitingomTo je zaista diskutabilno pitanje.
Znam da je Sloba krenuo sa svojim mitinzima, pocev od Gazimestana, preko Vojvodine pa sve do Slovenije. Zar bi vi ziveli sa takvom bucnom i zadrtom personom u kuci? Ni ja ne bi.![]()
Problem je što je sama secesija Hrvatske bila nelegalna, da ne govorim da su Srbi u Hrvatskoj proglašeni za manjinu pre nego što će biti referendum u Hrvatskoj o ocepljenju, što znači još u SFRJ. A Srbi su prem Ustavu SFRJ koji je tada bio na snazi bili konstitutivni narod i nisu mogli biti proglašeni za nacionalnu manjinu iliti narodnost. Dakle donošenje ustava Hrvatske koji je bio u suprotnosti ustavu SFRJ. A prema ustavu SFRJ pravo na samoopredelenje su imali narodi, pa se malo dosetili da Srbima oduzmu status naroda pa i samim tim pravo na samoopredelenje. Ma pametno u...I ono o novom istrebljenju srpskog naroda u Hrvatskoj mi malo hiperbolicki zvuci.
Sklon sam da verujem da ih je Sloba napalio pa pustio niz vodu, sve pijuci viski sa drugom Franjom. Sto se ispostavilo kao tacno.
Problem je sto Srbi nigde ne mogu da budu manjina.
A što se hiperboličkog prizvuka tiče - pre i posle bljeska i oluje.
Jedino što se moram složiti je da je Milošević Srbe u Krajini pustio niz vodu, još padom zapadne Slavonije je bilo jasno. I Milošević a i Karadžić zajedno sa njim.
I kome su Srbi u Hrvatskoj trebali da veruju u svom onom ludilu, ustaškom HDZ-u?
Jbga, sve je krenulo tako što je napadnut garnizon JNA u Vukovaru. JNA je krenula da odblokira taj garnizon, e sad neki su tu verovatno išli da brane Jugoslaviju a neki da "prave veliku Srbiju" a velika većina nije imala pojma gde ide i zašto...
Nego ja sam pričao za početak rata i odziv rezervista. Krajiški Srbi su naoružani negde u proleće '91. kada je u Hrvatsku već ušlo podosta naoružanja i kada je ZNG bio prilično oformljen. Šta je drugo moglo da se uradi? JNA je mogla da izigrava tampon između Srba i Hrvata donekle, nakon proglašenja SRJ i JNA se potpuno povukla i prestala da postoji...
Zašto je Vukovar onako srušen? Pa zato što nisu znali drugačije da uđu u njega, pokušali pa popili gomilu zolja i izgubili onolike tenkove i vozila.
Priča je dosta kompleksna kada je srpsko-hrvatski sukob u pitanju i uopšte raspad SFRJ. I taj Mesić je igrao svoju ulogu u razbijanju Jugoslavije a i u ratnom huškanju protiv Srba. Danas čovek samo nastavlja Tuđmanovu politiku, iako se prodaje za nešto drugo.

Poruku je izmenio Mish, 28.06.2009 u 01:13 Razlog: i opet LDP; evidentiraj na drugom mestu
Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио

Krenulo je onog momenta kad su hrvati skontali da mogu lepo da zive i bez srba tj. jos u vreme kralja...ali srbi to nisu kontali...
Povukla se ali bez oruzja ostalog kod srba jer jedino u sfrj ko je ucestvovao u kupovini oruzja su bili srbi...Nego ja sam pričao za početak rata i odziv rezervista. Krajiški Srbi su naoružani negde u proleće '91. kada je u Hrvatsku već ušlo podosta naoružanja i kada je ZNG bio prilično oformljen. Šta je drugo moglo da se uradi? JNA je mogla da izigrava tampon između Srba i Hrvata donekle, nakon proglašenja SRJ i JNA se potpuno povukla i prestala da postoji...
A zasto su to ulazili?Zašto je Vukovar onako srušen? Pa zato što nisu znali drugačije da uđu u njega, pokušali pa popili gomilu zolja i izgubili onolike tenkove i vozila.
A zasto je trebalo cuvati jugu? Da se srbi i dalje mogu baviti vojskom i udbom posto ih nista drugo nije ni interesovalo...Priča je dosta kompleksna kada je srpsko-hrvatski sukob u pitanju i uopšte raspad SFRJ. I taj Mesić je igrao svoju ulogu u razbijanju Jugoslavije a i u ratnom huškanju protiv Srba. Danas čovek samo nastavlja Tuđmanovu politiku, iako se prodaje za nešto drugo.
Ja i moj otac smo jedni od tih zrtava!![]()
Naravno da uvek krecem iz svog dvorista kao pravi srpski nacionalista!
A zbog tih koji su prvi stali u red za putovnicu mene je bilo sramota da je trazim iako imam zakonsko pravo na nju ...![]()
Poruku je izmenio Mish, 28.06.2009 u 01:14 Razlog: e, pa nisu samo uzastopne; i bez prozivke, molim
Back in red!