Pa sad... Ser Vinston Čerčil je nekom prilikom rekao - a ja citiram, uz izvinjenje ako sam nešto izostavila: "Engleska u svetu nema ni stalne prijatelje, ni stalne neprijatelje. Engleska u svetu ima samo stalne interese."
Šta je za mene "Zapad"?
Radiš korektno i dobijaš novac za to. (Gle, čuda!)
Plaćaš porez.
Planiraš godišnji odmor u januaru (i imaš para za to!).
Ako ne želiš - ili se ne baviš nekom vrstom posla koja bi to podrazumevala - ne moraš da znaš ko ti je predsednik države. Nije obavezno.

LinkBack URL
About LinkBacks

Citat
Ovo govorim iz licnog iskustva, jer i sama sam radila kao i pristojno zaradjivala u Levi's-u; posla je bilo preko glave, radilo se prekovremeno, secam se dana kada sam radila po 13 sati dnevno, a sama sam prihvatila da radim tako da bih izdrzavala dete (napominjem da sam bila samohrana majka), placala stanarinu i komunalije, placala osiguranje za kola i otplacivala kredit za kola. Mogla sam da ustedim taman toliko da detetu kupim povratnu kartu za Srbiju (svakog leta). I sve je bilo dobro dok jednog dana Levi's nije zatvorio vrata svih pogona u Kanadi. U roku od par meseci i pogon u kome sam ja radila, se zatvorio, da bi se isti Levisovi pogoni otvorili na istoku, naravno zbog jeftine radne snage. Ovo nije slucaj samo sa Levi's-om vec i sa mnogim drugim Big Companies koje su preko "noci" zatvorile vrata, a mnogi radnici ostali bez posla.
...ko je rekao da njima cvetaju ruže?...