Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 19
    Super Moderator Hangman Champion, Hang Stan Champion Avatar od  makilli
    Član od
    21.11.2006.
    Aktivnost
    22.11.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30
    Blogovi
    5

Bračne razmirice

Koliko često dolazite u situaciju da dodje do nekih razmirica u vašem braku?
    Da li po nepisanom pravilu rasprava krene oko neke sitnice pa "izadje na veliko" ili ipak ima drugačijih primera?
    Šta je najčešći uzrok tih razmirica?
    I may not be perfect but I'm always me

Banovan Avatar od  lav71
    Član od
    07.01.2007.
    Aktivnost
    06.11.2009
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40

Odgovor: Bračne razmirice

...ja samo mogu da govorim u prošlom vremenu, jer su te razmirice i različiti karakteri doveli do razvoda....

... u početku su bile sitne i retke, ali kako je vreme odmicalo, postale su svakodnevne...i na kraju je moralo pući....ali život ide dalje...i to mnogo bolje nego što se u prvom momentu činilo....

s vetrom u kosi Avatar od  JasnaBGD
    Član od
    02.11.2006.
    Aktivnost
    16.10.2007
    Zemlja
    Serbia

Naravno da ima razmirica - pa nismo klonovi. Ne mislimo o svakoj pojavi, dogadjaju, situaciji, osobi - isto. Svako ima svoje stavove, neki se poklapaju, neki ne, ali se trudimo da konfliktne situacije rešavamo na najbezbolniji način - otvorenim razgovorom i sučenjavanjem argumenata (pod ovim ne podrazumevam lupanje rukom o astal, to nikako!)...
    Razlozi su raznovrsni... Uglavnom su vezani za decu, trošenje novca - ja sam široke ruke za jednu vrstu kupovina, a on za drugu, pa se oko toga uvek preganjamo... Ponekad oko posla, odnosno poslovnih procena...
    Ne biti mrtav nije što i biti živ.

çlan Avatar od  Kal_el
    Član od
    02.03.2007.
    Aktivnost
    06.02.2012
    Zemlja
    Serbia

apsolutno sam bez tih problema u zivotu ...
    joş od kad sam se razveo
    Ko je za jednu voznjicu sa stilom

I'm a dreamer Avatar od  Neuhvatljiva_
    Član od
    09.01.2007.
    Aktivnost
    11.10.2011
    Zemlja
    Scotland
    Godine
    29

Citat makilli kaže: Pogledaj poruku
    Da li po nepisanom pravilu rasprava krene oko neke sitnice pa "izadje na veliko" ili ipak ima drugačijih primera?
    Šta je najčešći uzrok tih razmirica?
    Pa mislim da u pocetku su to svakako sitne razmirice, jer smo tad mozda i malo vise tolerantni...mada svakako ovo zavisi od osobe...
    Ako je neko spreman da jednostavno prihvati svog partnera, da njegove mane budu prihvacene isto kao i pozitivne osobine onda svakako taj brak mora uspeti...A ako je neko sebican, samo svoje potebe zadovoljava...ta zajednica svakako ce tesko funkcionisati...

Starosedelac Avatar od  mariposa
    Član od
    11.11.2006.
    Aktivnost
    08.09.2008
    Zemlja
    Spain

Mislim da je najgore kad slusa al ne cuje,jer dzabe se raspravlja il se diskuta neka tema il bilo sta kad jedna strana ne zna da slusa jer samo tera svoje,svako od nas ima mane,obicaje,da treba da se prihvati sve,jel,pa bas ne,jer u mnogim slucajevima jedna ostavi skroz svoje mane,ne obuce vise tu majicu jer njemu se ne svidja,ne ide na kafu sa drugaricom jer njemu se ne svidja,ne kupi ono jer njemu se cini da je to skupo,a i sta ce ti..mogu ovako da nastavim dokle hocete.. ,u pocetku pojma nemam sta se desi sa osobama,sve je novo,nesto neobicno,pa cak i te svadje ili razlicite misljenje,koje mislimo sa vremenom bit ce iste,ma jok,u nekim slucajevima te sitnice se pretvore u ogromne odvratne svadje i svasta,i sto kazu svi oni koji su prosli kroz ovo,mora da pukne negde,jednostavno ne mogu da vidim osobe kako skroz nestaju iza ledja svojih partnera,to za mene nije ni zivot ni nista.

Mangup Avatar od  kerfija
    Član od
    21.04.2007.
    Aktivnost
    28.05.2010
    Zemlja
    Madagascar
    Godine
    45

Do svadze obicno dodze kad se gube kontrolon za siuacijom i kad zena vec ne moze da trpe nepravdu i se buni za svoj polozaj tad muz sa uvreda i nekad sa nasilstvom zacutkuje svoju zenu.Tu nisu krivi muzevi nego zene posto u pocetku su bili zene koju na svaku njegovu rec velat Amin tu je greska u samom pocetku treba da si nadze svoje mjesto i da ima svoe JA oti poslije ce da bude kasno.Ili ne mora jasno da se iskazes sve sta mislis radi po tvoju volju a taj neka misli da je sve sta kaze taj.Izreka kaze Tolci i molci.Kad svati docna je.Ode voz u Kukuruz.

Deran Avatar od  canga
    Član od
    19.07.2007.
    Aktivnost
    14.01.2008
    Zemlja
    Serbia

Uh ja se sa mojim dragim posvadjam oko svega.
    Nekad nam se desi godina kada se i ne poreckamo, a onda dodje godina u kojoj se svaki sat desi svadja, pa ne pricamo i po par dana. Kada to vreme dodje dovoljno je da jedna casa ne stoji na pravom mestu da bi se svadjao sa mnom ili ne daj Boze da mu se pricini da sam ja lose raspolozena, eto odlicnog razloga. Nekad mislim da mu je to samo nacin da pokusa da me se otarasi.

Pristupacan Avatar od  veljko yaric
    Član od
    26.07.2007.
    Aktivnost
    14.01.2008
    Zemlja
    Bosnia and Herzegovina
    Godine
    28
    Slike
    3

svega bude svasta se izdesava ali na kraju Uvijek ostanu ono dvoje koji su to poceli a sve i jedan problem je resiv ne bi bilo resenj da nema problema

naravno to vazi ako se ljudi vole i postuju

######## Avatar od  Goga
    Član od
    08.04.2006.
    Aktivnost
    10.03.2010
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    38
    Slike
    17

'Ajd od kraja... uzrok... u konkretnom slučaju: moji liberalni,
    nasuprot njegovim konzervativnim stavovima...
    (totalne suprotnosti )

Kod nas se razmirice jednostavno ''dese'' ...
    onda kada se možda najmanje nadam... planem...
    kažem svašta - i što želim i što ne želim, ako ništa drugo jednostavno izbacimo ''to - nešto'' iz sebe i šibamo dalje...

Trudim se, da što ređe svoje dete dovodim u situaciju da bude svedok ''prepucavanja'' ...
    iako su maleni - sve vide i osećaju...

Dakle ,
    kada mi ''pukne film'' upriličim priliku
    i krenem sa ''rešetanjem''
    koje mi je ravnopravno uzvraćeno...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •