Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 11 do 18 od ukupno 18
    Deran Avatar od  SyberQrva
    Član od
    16.03.2010.
    Aktivnost
    13.02.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30

Odgovor: Prava radnika u Srbiji

Nije to samo pitanje sindikata.
    Do god je u zemlji stopa nezaposlenosti u uzlaznoj liniji, poslodavcima se moze i cine sve sto cine. Uvek je kvisko odgovor: ako neces ti, na birou ima puno onih koji cekaju da im se ukaze sansa da rade.
    Pre nego sto se pozabavimo pravima radnika, morali bi se pozabaviti pravom koje UN garantuje, a to je pravo na rad. Sve je vise onih koji to pravo nemaju.

Lider tüm Türkmenler Avatar od  Turkmenbashi
    Član od
    21.04.2009.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Turkmenistan
    Slike
    2134

Ovo postaje nepodnošljivo...

Sombor -Na posao svakodnevno dolazim strepeći da li će gazda biti loše volje i bez razloga se izvikati na mene i izvređati me. Svaki put kada pomislim da više ne mogu da izdržim prisetim se kredita koji imam i svojih dvoje dece školaraca - priča samohrana majka zaposlena u maloj privatnoj radnji u Somboru. Kaže da su dve radnice nedavno dobile otkaz jer je gazda procenio da više ne izgledaju dovoljno lepo.

- Na delu je velika zloupotreba i izrabljivanje radnika. Svaki dan otkrivamo nove načine na koje poslodavci krše prava zaposlenih. Jedan od poslodavaca je čak i nama pretio kada smo zaštitili dve njegove radnice. Nije bio spreman na bilo kakav dogovor i mi ćemo ga tužiti što će ga mnogo koštati. Njegove radnice nikada nisu koristile godišnji odmor, a zakidane su na platama - kaže sekretarka Veća Samostalnog sindikata u Somboru Dušanka Kukolj.
    Najugroženiji su radnici u trgovinskim i drugim radnjama, gde uglavnom rade mlade devojke, koje od svojih „gazda“ često čuju da su glupe, da su krave ili još gore pogrde.

cela vest

Starosedelac Avatar od  AdrijanKronauer
    Član od
    16.02.2008.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    46
    Blogovi
    6

Citat Turkmenbashi kaže: Pogledaj poruku
    Ovo postaje nepodnošljivo...
    Tek sada videh ovaj članak. Privukao mi je pažnju jer je iz Sombora, ali to nije bitan podatak.

Ljut sam nešto na naš sistem. (Kao nešto novo i unikatno. ) I to sve zajedno sa novinarima NA ČELU kolone. Neka se nose malo u 3 lepe i oni i gospođa sekretarka. Koju, uzgred budi rečeno, ne poznajem ni privatno ni poslovno.

Koji idiotski naslov! Koji kretenski članak! Baš me zanima koji krasni su hteli da postignu sa objavljivanjem istog!? I šta su postigli?

Ima li neko odgovor? Hajde ponudite mi opciju, da umanjim ovaj bes u sebi.

Ja sam poslodavac. I znam isto kao i moji radnici da NIKADA nisu bili plaćeni na crno. Da su im za svaki isplaćeni neto dinar uplaćeni porezi i doprinosi. Da im plata NIKADA nije kasnila, uvek je uplaćena 5., 6. u mesecu, za prethodni mesec. Uvek. I onih godina sa početka 90-ih! Radnice iz moje administracije znaju da se dešavalo kada je stiska, da sebi ne uplatim zaradu, ali za radnike MORA da bude.

A pogledajte članak. Ima li tu ograničenja? Ne. On je totalno paušalan. Trpa sve poslodavce u isti, ocrnjeni, koš. Da se nose malo u 3 lepe. Još jednom.

I da se razumemo, ja sam siguran da su nabrojani slučajevi tačni. I suosećam se sa tim radicima, mada ne znam o kome se lično radi. I to je glavni problem.

Dok se u javnost bude izlazilo samo ovako paušalno neće biti rešavani problemi. Dok ne objave TAJ i TAJ je uradio TO i TO biće nam samo gore. Samo će svađati narod.

'bo ih onaj ko im dade diplomu i dozvolu da rade kao novinari.
    На грешницама се учи.

Banovan Avatar od  Becar
    Član od
    09.06.2007.
    Aktivnost
    31.05.2010
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    26

Kod mene u firmama vlada jedna pre svega opsta harmonija razumevanja.To je kodeks koji se postuje gde radnik mora da zna gde radi,zasto radi i zbog cega radi.
    Navodim primer jedne velike firme u gradu Hemofarma.Tamo se takodje zna kodeks kako sta se sme sta se ne sme.Na primer cigaretu mozes samo upaliti u posebnom delu odvojenom za pusace.Ne daj boze da se napolje vidi da si bacio neko djubre,automatska suspenzija ili poslednja opomena.
    Meni je to u redu.Ljudi ja sam obisao jako puno Evropskim firmi i mogu vam reci da na primer u dvoristu fabrika nisam nasao na jedan jedini papir,opusak ili sta ti ja znam.
    To mora i kod nas da se primeni.
    Neki ce reci da je to preterivanje,ne to je standard svuda ali bukvalno svuta u razvijenim zemljama.
    Ovaj slucaj iz Sombora je slika i prilika nase zemlje.Kakvi radnici takvi poslodavci kasnije.Ili obratno.

Beli Bora Perjar Avatar od  memento
    Član od
    20.08.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Tonga
    Blogovi
    1

Prava radnika u Srbiji?

Da li to beše neki SF triler? Ili, možda, najnoviji rimejk poznatog filma Jadnici?
    Poruku je izmenio memento, 01.09.2010 u 15:13
    Opet sam ti u kafani, mene bez nje ništa nema
    Tu su moje lude noći, nikad nisam u samoći,
    Hej kafano, moja rano...
    Samo na www.VojvodinaCafe.rs - Muška kafana,
    Bircuz koji radi 25 sati dnevno!

Domaći Avatar od  zirne
    Član od
    13.05.2010.
    Aktivnost
    22.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    59
    Slike
    210

Privatizacija je prevazisla sva ocekivanja
    Imamo i vlasnike drzave

Mali Badža Great Mahjong: Classic Champion Avatar od  CHichaGlisha
    Član od
    01.08.2008.
    Aktivnost
    08.09.2011
    Zemlja
    Serbia

1. Pravo izbora PreCednika
    2. Pravo pljuvanja PreCednika i Direktora (odmah po inauguraciji istih)
    3. Pravo momentalnog otkaza (odmah po pljuvačini)
    4. Pravo na titulu (još jedan) socijalni slućaj
    5. Pravo stajanja u redovima ultramodernizovanih, turboklimatizovanih čekaonica Biroa za horde neupošljenika
    6. Pravo na BiroVsku PoTvrdu ili PoMekšu (sa pečatom ) da je u očima preCednika i države obična nula od nule..
    to jest Državni balast
    7. Pravo da ga.. kao takvog, preCednik u ime države ne ubije odmah.. nego aj' polako aj' lagano.. neosetno
    8. Pravo na Dinkićeve besplatne akcije
    9. Pravo na besplatno samoposluživanje iz svih kontejnera po Srbiji
    10. Pravo da umre.. samovoljno i tim činom poštedi, kako državu, tako PreCednika i Ministra za socijalna pitanja i brigu o prosjacima
    11. Pravo na slovo T.. toJest Pravo na apsolutno Pravo prvenstva da, ukoliko preCednik u ime države s'nekim zarati.. odmah, prvi dobije naziv raTnik jeeeea
    i samim tim
    12. Pravo da ode na front, i da bar tako pokaže svoju zahvalnost za sva prethodna prava.. i da tamo lepo pogine k'o čovek.
    13. Pravo da preživi rat. I da se (ako je čitav) vrati u redove ultramodernih, turboklimatizovanih Biroa za neUpošljene
    13.a. (ako nije čitav) da kao RVI razapne neki šatorčić ili prostre neki kartončić ispred svog matičnog Suda i tu popričeka od Boga milost.

Ovo su samo neka, ima toga buljuk.

Ma ...pun ku..fer prava.

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

Lider tüm Türkmenler Avatar od  Turkmenbashi
    Član od
    21.04.2009.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Turkmenistan
    Slike
    2134

Evo najave zaustavljanja mobinga na poslu, pitanje je samo koliko će se sve ovo sprovoditi u praksi - Blic Online | Za zlostavljanje na poslu visoke kazne

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Slične teme

1. Prava potrosaca?!
    Autor cicka u forumu Ankete
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 15.03.2010, 22:13
  2. Prava vernost
    Autor valter u forumu Muška kafana
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 18.02.2010, 22:25
  3. Zlostavljanje prosvetnih radnika od strane učenika
    Autor Isahara u forumu Crna hronika