Nekad zadiranje u privatnost tinejdzera moze dospeti i do suda..
Tužio mamu zbog Fejsbuka
Zbog toga što mu je „hakovala“ Fejsbuk stranicu, tinejdžer iz Arkanzasa se prvo posvađao sa svojom majkom, zatim iselio iz kuće, a onda rešio da „pravdu“ potraži na sudu. Majka najavila žestoku borbu za svoja roditeljska prava.
Šesnaestogodišnjak iz Arkadelfije u Arkanzasu tužio je Deniz Nju, svoju majku, jer je ušla na njegovu Fejsbuk stranicu i zatražio od suda da joj zabrani svaki kontakt s njim.

Do suđenja izgubila starateljstvo nad sinom: Deniz Nju sa novinarkom Kanala 7 televizije KATV
Dečak u tužbi koju je podneo preko advokata Trevisa Berija, tvrdi da mu je mama "hakovala Fejsbuk profil, promenila lozinku i napisala neke stvari o njemu koje su ga kompromitovale kod prijatelja".
Nakon svađe sa majkom sa kojom je do tada imao fenomenalan odnos, buntovni tinejdžer se preselio kod bake koja se smatra privremenim starateljem do suđenja, zakazanog za 12. maj.
"Mislim da imam zakonsko pravo da pratim šta moj maloletni sin radi i da imam sa svojim detetom konverzaciju na Fejsbuku, bez obzira da li je to njegov nalog, moj nalog ili bilo čiji nalog. Glupo mi je što uopšte dajem ovaj intervju oko toga", rekla je dečakova majka za Kanal 7 lokalne televizije KATV i najavila žestoku borbu na sudu za svoje pravo da "gura nos" u sinovljev Fejsbuk profil.
"Neću popustiti, jer mislim da bi ovo mogao da bude presedan za sve roditelje", izjavila je gospođa Nju.

Roditelji, navodno, ne razumeju Fejsbuk pravila njihove dece
Drug uticao na odluku majke Žena je priznala da je čitala ono što je njen sin pisao, ali i naglasila da se na taj korak odlučila nakon što joj je jedan njegov drug u poverenju rekao šta je nedavno uradio njen sin.

Advokat "žrtve" Trevis Beri
"Pročitala sam na Fejsbuku kako je jedne noći otišao u Hot Springs, vozeći kola brzinom od preko 150 na sat jer se posvađao sa devojkom. Pre toga, njegov najbolji drug me je nazvao telefonom i prepričao mi šta se desilo, što me je nagnalo da 'pročešljam' njegovu stranicu i vidim šta se dešava, s kim se druži i šta radi."
S druge strane, Trevis Beri, maloletnikov pravni zastupnik, smatra da je majka prekoračila svoja prava. "Želja za kontrolisanjem deteta nije samo roditeljsko pravo već i obaveza. Ali ona je duboko prešla granicu", tvrdi Beri.
Tod Tarner, javni tužilac okruga Klark nije želeo da komentariše taj slučaj zbog toga što je podnosilac tužbe maloletan, ali je citirao zakon o uznemiravanju koji je na snazi u američkoj saveznoj državi Arkanzas. U njemu piše sledeće: "Smatra se da je osoba izvršila prestup ako svrha uznemiravanja ili dosađivanja nije opravdana, ili ako se neprekidno ponavlja čin koji uznemirava ili donosi ozbiljnu neprijatnost drugoj osobi".
rts
Preporuči temu