XdN Tweaker
XdN Tweaker je bsplatan program za Windows XP, Windows Server 2003, i Windows Vista-u. Izdvaja se od ostalih tweak programa jer nije pretrpan opcijama, podesavanjima i tvikovima koje su u sustini normalne opcije u ostalim programima. Pokusava da ispuni supljine koje su ostali tvik programi prevideli.
Umesto sto je samo drugi nacin da se uradi nesto sto moze i u samom windows-u, daje opcije koje Windows normalno nebi dozvolio bez kopanja po registri bazi. U zavisnosti koji operativni sistem imate: Windows XP, Windows Server 2003, ili Windows Vista, razlicite opcije ce vam biti ponudjene (radi i na 32-bit i na 64-bit Windows-u).
Neke od opcija:
- Changes the number of Folder views Windows saves.
- Resets the folder views Windows has saved.
- Add/Remove classic Windows 2000 user control panel icon.
- Disable/Enable ATI Catalyst Control Center right click on Desktop
- (only for use if you have an ATI video card and have the Catalyst Control Center installed).
- Disable/Enable SendTo right-click menu.
- Allows you to adjust and tweak TCP/IP settings.
- Disable/Enable ZipFolders.
- Disable/Enable the Outlook Express/Windows Mail splash screen.
- Put the File menu above the Back/Forward buttons in IE7.
- Remove or Replace the Search box in IE7.
- Disable/Enable User Account Control prompts under Vista.
- Disable/Enable the - Shortcut text under Vista.
- Attempt to force Vista to better save folder views.
- Disable/Enable Windows Media Player Explorer context menus.
- Add/Remove Take Ownership to right-click menus under Vista.
- Disable/Enable the Documents item on the Classic Start Menu.
- Changes Delete to Search on Recycle Bin.
- Turn off the annoying full screen black UAC prompt.
- Enable Classic Search in Explorer and Internet Explorer.
- Disable/Enable Shutdown Reason dialog under Server 2003.
- Disable/Enable Windows scanning AVI files for thumbnails.
- Remove/Restore hidden ASPNET user that prevents auto login.
- Add Tweak UI icon to Control Panel (if installed).
![]()
SrboDroid - za nekoga sve za svakog po droid

![]()
Opis ovog programa počećemo u napadnom reklamnom stilu: „trueSpace ne morate platiti 795 američkih dolara, ni 299 dolara, pa čak ni 9 dolara… trueSpace sa interfejs.tv možete preuzeti potpuno besplatno.“.
Ovo softversko rešenje stiže u instalacionom paketu veličine 22 MB, a namenjeno je profesionalnoj 3D video produkciji.
Modelovanje osim klasičnog seta alata uključuje napredne tehnike detekcije preklapanja poligona, primenu plastičnih formi, dodavanje živih skinova i slično.
Animacija je brza uz primenu intuitivnih ključnih frejmova, realnu fiziku kretanja i inverznu kinematiku, dok render završnog materijala koristi potencijal Direct 3D podrške, uz svu slobodu primene svetla, tekstura itd.
trueSpace3 podržava i veliki broj Adobe-ovih plug-in nadgradnji, a u instalacionom paketu se osim već gotovih objekata, scena i tekstura nalazi i mini tutorijal koji će vam pomoći u upoznavanju sa potencijalom koji program pruža.
Serijski broj za potpuno besplatnu upotrebu programa dobićete na mail nakon kratke online registracije na sajtu autora, a isti možete preuzeti i sa interfejs.tv.
preuzeto sa interfejs.tv

Google je upravo predstavio novu verziju Google SketchUp 6 besplatnog programa za 3D crtanje i skiciranje koja sada uključuje mnoge nove funkcije koje su predložili sami korisnici ove aplikacije. Prema navodima iz korisničkog uputstva nove funkcije uključuju sledeće:
Photo match
Styles
Watermarks
Sketchy edges
Fog
3D text tool
Text and dimension improvements
Speed
Force inference directions
Component, materials and styles browser
Intersect tool
Paste in place
Two-point perspective
Better modifier keys
Native support for Google Earth and 3D warehouse
Novost je i to da od sada uz pomoć Google SketchUp 6 možete da kreirate skice i 3D modele od fotografija, te postavljate skice u pozadinu fotosa. Ukoliko koristite Google Earth, Google SketchUp će vam omogućiti da postavite svoje gotove modele na globalnu mapu korišćenjem realnih koordinata.
*preuzeto sa
![]()
Komentari
Toma April 16th, 2007 19:33 :
Odlican program za 3D skiciranje i crtanje! Obavezno ga preuzmite. Cak i najveci neznalica ce lako postati arhitekta
AleX June 8th, 2007 21:43 :
Ja licno koristim google SKETCHUP VEC DUGO VREMENA I ALI IMAM STARU VERZIJA I SAD SAM SKINUO NOVU RADIO SAM SA NJIME OKO GODINU DANA I NAPRAVIO SAM MOJU VIRTUELNI KUCU,ZADOVOLJAN SAM RADOM,SMATRAM DA JE PROGRAM MEDJU NAJBOLJIMA ZA TAKVU VRSTU POSTO SAM RADIO I SA 3DMAX-ON I VISTOM I MNOGINM DRUGIM ALI OVO JE NAJLAKSI PROGRAM ZA KORISCENJE…ACC

ovaj mi se cini potpuno simpatican
Da biste uživali u čarima uređivanja enterijera u trodimenzionalnom računarskom okruženju, nije potrebno da kupujete skupe softverske pakete. Dovoljno je da posetite interfejs.tv i iz download sekcije preuzmete besplatan program pod nazivom Sweet Home 3D.
Nije potrebno mnogo vremena da bi se ovladalo osnovnim tehnikama primene alata, kreiranjem stambenog prostora i slaganjem elemenata.
Svi objekti imaju „realne" dimenzije, koje se mogu lako predefinisati, a ukoliko neki od željenih modela nije na listi, isti možete pronaći u Internet galeriji proizvođača. Objekti su malih digitalnih gabarita tako da se brzo preuzimaju i uključuju u osnovnu programsku ponudu. Pohvale je svakako vredna i potpuna podrška za OBJ, LWS i 3DS modele, što višestruko nadgrađuje potencijal programa.
Sweet Home 3D korisniku omogućava da projektu „nalepi" sliku, uradi profesionalno kotiranje i kompletan rezultat izveze u PDF dokument.
Ovo simpatično rešenje teži 24MB, a njegove mogućnosti potpuno opravdavaju vreme utrošeno na njegov download.
preuzeto sa
Models
![]()
***ovaj moze na windows, mac i linux platforme
u program se mogu importovati licni modeli...
Poruku je izmenio fiona, 22.03.2008 u 01:52 Razlog: dodatak

online free program za konvertovanje latinice u cirilicu i obrnuto...
ja bolji nisam mogla ni da zamisilm!
pastuje se tekst u prvu rubriku, zatim biranje, oш латиницу или у ћирилицу , ош ћирилицу латиницу....добијен копирате и пастујете на свој документ...
просто фантастичан !!!
preporucujem iz sve snage!
password ne treba kucati, samo enter i upadate
http://www.todicsoft.com/CirilicaVeb/Default.aspx
![]()

Izasla je nova verzija programa CPU-Z 1.44.2
Popularni softver kompanije CPUID, CPU-Z koji vas informiše o hardveru vašeg računara je update-ovan na verziju 1.44.2. novo izdanje donosi podršku za nVidia 650i, 680i, 750a/780a, 750i, 780i, 790i čipsetove; Intel G35 čipset. Takođe, tu je i update-ovana podrška za VIA čipsetove kao i podrška za novi validator, preliminarna podrška za Isaiah procesor i podrška za sve VIA Model D procesore: VIA-C7-M, VIA-C7D, VIA Eden. Popravljen je i problem koji se odnosio na detektovanje AMD Phenom procesora na Windows Vista 64 operativnim sistemima. Softver možete preuzeti sa sajta kompanije CPUID.
Poruku je izmenio goldie, 05.04.2008 u 05:06

Simpatican grafički program , kombinacija vektorske i rasterske grafike.
link za preuzimanje
trial je, a ko je snalažljiv , mož i da bude duže...![]()
Poruku je izmenio fiona, 06.04.2008 u 00:33

Veoma simpaticno
Pivot Stickfigure Animator je odličan program sa kojim možete vrlo jednostavno kreirati animacije osoba a da nemate baš neko dizajnersko odnosno umetničko predznanje. Rezultati vašeg rada mogu biti sačuvani u
GIF datoteku.
Program je ekstremno lak za upotrebu, veoma zabavan, lako se instalira i zauzima oko 1MB
ovde preuzimanje
![]()
Preporuči temu