u svakom slucaju Photoshop, za naprednije preporucujem Nuke 5.1v5
dobih podocnjake zbog njega
u svakom slucaju Photoshop, za naprednije preporucujem Nuke 5.1v5
dobih podocnjake zbog njega
Ovaj post je uradjen sa 100% recikliranim pikselima.
Bogami, ni GIMP nije bash naivan
mozda je prednost to shto je na srpskom, ali opet nije lak za rukovanje
kao shto je npr picassa
ili sam ja dibidus debil
elem, nikako mi nije jasno zashto svi ti programi koplikuju proste stvari
nrp nikako ne mogu da postavim okvir ili ram na neku sliku
mislim da picassa nema tu opciju ali kod ostalih programa, najprostija operacija pretvara se u nemogucu misiju
Nosim se mislju da upishem kurs za obradu fotografija...![]()
A ako mu se činilo da igdje ljudska patnja nailazi milosti, bilo je u oku djeteta i na mjestu jagode..
Tin Ujević
pa skoro svaki program ima Help file integrisan u sebi obicno je shortcut F1, dosta tutorijala ima na netu vezano za odredjeni problem ( u reci i slici ) ...samo malo vise truda i volje i nista nije nemoguca misija...valjda
edit: i da parlas english

picasa je photo manager, kao i ACDSee ili FastStone Image Viewer
dakle broj funkcija za obradu i kvalitet je na mnogo nižem nivou nego kod adobe fotošopa, korela ili nekog drugog image editora + sa pikasom se ne mogu otvarati psd, eps i još gomila imidž fajlova
onome ko se naučio osnovama u radu sa fotošopom, uopšte nije problem da se koristi sa GIMP-om... bar meni nije bio
na prvom leyeru ti je slika, na drugi samo ubaciš masku... radi se u slojevima
btw što se tiče ubacivanja maske putem pikasekoliko se sećam postoji ta opcija
kratko sam je koristio pa ne mogu biti siguran,
no ako je imaju ACDSee i FastStone Image Viewer, predpostavljam da je ima i pikasa
Photoscape
za one koji su novi u svemu ovome,i ne zele nista komplikovano...jednostavan za upotrebu i ima ok osnovnih opcija![]()
Nije zlato sve sto sija...
Ja se isključivo koristim Photoshopom
preporuka za one koji nisu skloni proučavanju programa već žele nešto dobro a jednostavno moj savjet je
Photoscape - za fensi obrade slikica (mislim ono sa okvirićima, balonima, bananama i sl.)
ACDSee - za osnovne obrade fotografije (balans boja, oštrina slike, veličina i sl.)
Oni su mali ali su veliki, odnosno, hoću reći, nisu više mali ali su dosta veliki da ne budu mali
Corel Paint Shop Pro Photo X , trenutno
mada ne volim preteranu obradu,
ali digitalna fotografija ipak mora malo da se obradi
malo
ne preterano![]()
A ako mu se činilo da igdje ljudska patnja nailazi milosti, bilo je u oku djeteta i na mjestu jagode..
Tin Ujević
Jel trial...ono tries dana free![]()
Preporuči temu