Marketing

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor
Staro 06.04.2009, 22:31   #1 (link do poruke)
komšinica
Aiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan član

Član od: 02.10.2008.
Poslednji login: juče
Pol: Žensko
Kriza srednjih godina

Nije me još stigla, ali već polako hvatam sebe u nekim razmišljanjima o tome..ko sam, šta sam, gde sam i šta sam postigla do sada u životu..šta sam mogla, a nisam i šta bih još mogla da uradim dok ne bude kasno..

„Period srednjeg doba stavlja pred nas posebne zadatke:moramo prihvatiti da je mladost prošlost i suočiti se sa dolazećom starošću, shvatiti i prihvatiti svoja ograničenja i vratiti se sebi autentičnom, odreći se nekih iluzija iz ranijeg životnog ciklusa i izgraditi realistične ciljeve i vrednosti.Neispunjavanje ovih zadataka, može nas dovesti u ono što se naziva krizom srednjih godina..“

Obično kad se pomene kriza srednjih godina, misli se na muškarce, međutim iste simptome mogu imati i žene..ti simptomi, najčešće se osete između 40-e i 50-te godine, ali se kod nekog mogu javiti već u 35-oj..
U tim godinama ljudi su već uveliko u kolotečini života koja ubija..svaki novi dan je sličan prethodnom, nezadovoljstvo, neispunjeni snovi..a starost kuca na vrata..u napadu krize, čovek pokušava da iz korena promeni život, napušta posao ili se preterano posveti istom ili nekom hobiju..preteruje sa alkoholom, duvanom, hranom, sedativima..neki uplove u vanbračne veze, muškarci najćčešće sa mlađim ženama jer im je potrebna potvrda muškosti koja se polako gasi..
Vrlo su česte i depresije, naročito u ženskoj populaciji koje se pripisuju klimaksu..

U današnje vreme, retki su oni koji bar malo ne osete ovu krizu, bar u nekom blažem obliku..dok oni koji imaju „nedovršene poslove“ iz mladosti i neostvarene snove koji nisu bili nemogući, ovu krizu mnogo jače osete..

Šta vi mislite o ovom fenomenu?Kako izbeći ili bar ublažiti ovaj problem srednjih godina?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Reklame
Staro 06.04.2009, 23:02   #2 (link do poruke)
ZOE
neunistivi zlojeb
ZOE je naprosto sjajan članZOE je naprosto sjajan članZOE je naprosto sjajan članZOE je naprosto sjajan članZOE je naprosto sjajan članZOE je naprosto sjajan članZOE je naprosto sjajan članZOE je naprosto sjajan članZOE je naprosto sjajan članZOE je naprosto sjajan članZOE je naprosto sjajan član

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: 07.09.2010
Godine: 48
Unosa na blogu: 10
Slika u galeriji: 2
Odgovor: Kriza srednjih godina

A jel sam ja to u srednjem dobu
Moji simptomi su isti kao i pre 20 godina Nemam problema ni sa cim, osim pamcenjem... Vec sam negde spomenula (ne secam se gde) da se niti bojim godina, niti starosti.... bojim se jedino bolesti.
Staro 07.04.2009, 07:04   #3 (link do poruke)
########
Goga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostale

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: 10.03.2010
Godine: 36
Slika u galeriji: 33

Citat:
Aiko kaže: Pogledaj poruku

Šta vi mislite o ovom fenomenu?Kako izbeći ili bar ublažiti ovaj problem srednjih godina?
Verujem da se granice pomeraju (barem kada su godine u pitanju).
Verujem da su krize moguće u našim glavama, ili našim dušama.
ZOE je to jako lepo objasnila.
Primećujem da meni dragi ljudi sve više računa vode o ishrani, o načinu života, pronalaze sreću i zadovljstvo u malenim stvarima.
Isto tako verujem da onaj ko je sklon alkoholizmu, tabletomaniji... i sl.. neće reper da pronađe u ''srednjim godinama'' godinama, već mnogo ranije. Pod uslovom da ima sklonosti ka istim.
Ono što sam videla, i naučila od mog tate je neprestano učenje, i rad...
Nema krize, nema zalaženja u tamne vilajete.

Ne želim da se plašim, jer sve ono čega sam se plašila do sada - stiglo me je.
Nemam vremena.
Staro 07.04.2009, 11:10   #4 (link do poruke)
komšinica
Aiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan članAiko je naprosto sjajan član

Član od: 02.10.2008.

Citat:
Goga kaže: Pogledaj poruku
Ono što sam videla, i naučila od mog tate je neprestano učenje, i rad...
Nema krize, nema zalaženja u tamne vilajete.
da, tako i ja sebe vidim..

posmatrajući ljude iz svoje okoline, vidim da im najviše smeta činjenica što neke stvari ne mogu raditi kao u naponu snage..a još teže im pada šo to sebi ne mogu da priznaju..želje su jedno, mogućnosti drugo i tu većina poklekne..neko za tren, a nekoga baš uzdrma..

slažem se, da nam je samo zdravlja..

Staro 07.04.2009, 11:31   #5 (link do poruke)
shneNokla
zrNce je naprosto sjajan članzrNce je naprosto sjajan članzrNce je naprosto sjajan članzrNce je naprosto sjajan članzrNce je naprosto sjajan članzrNce je naprosto sjajan članzrNce je naprosto sjajan članzrNce je naprosto sjajan članzrNce je naprosto sjajan članzrNce je naprosto sjajan članzrNce je naprosto sjajan član

Član od: 24.10.2007.
Poslednji login: 25.02.2010
Godine: 34

sve cheshce u moJoJ blizi vidim primere da mushkarcima daleko tezze pada ksg()....
jedan primer je bash drastichan...ne bi da ga iznosim ima male dece....uglavnom strashno....
ono shto znam sigurno....i gledajuci svoJu maJku....da je rad ono shto odrzzava + stvari u koJima uzzivamo....hobiJi....putovanja....etc
i nema vremena za ''gluposti''
chu....ksg....ma ajte....molim vas...mada...35 samo shto niJe....
Staro 07.04.2009, 11:35   #6 (link do poruke)
Mali Badža
CHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan član

Član od: 01.08.2008.

Kriza !? ... isto koliko i kriza rođenja, kriza puberteta, kriza odrastanja, kriza roditeljstva, i .... (kriza smrti.)
Život je to, sve kriza do krize, štos je samo u prihvatanju i dobroj amortizaciji .. (pomenutih "udaraca" ).
... a ogledalo je (uvek) tu.

Smatram da je to više "film" u kome igraju dojučerašnje "zvezde", koje ne mogu da shvate da treba već jednom da "padnu" s'neba (estrade) pošto dolaze nove, male, mlade zvezde i zvezdice ...

jer ...
"Nebo je malo, malo je za sve
dole se mora, mora se zar ne ..."

Ja to "srednje doba" nisam ni primetila ... protrčala sam kroz to ... davno ... žmurećkE .

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

Staro 07.04.2009, 11:48   #7 (link do poruke)
########
Goga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostaleGoga je uzor za ostale

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: 10.03.2010
Godine: 36
Slika u galeriji: 33

Citat:
da, tako i ja sebe vidim..

Drago mi je - nisam ni sumnjala.

Citat:
posmatrajući ljude iz svoje okoline, vidim da im najviše smeta činjenica što neke stvari ne mogu raditi kao u naponu snage..a još teže im pada šo to sebi ne mogu da priznaju..želje su jedno, mogućnosti drugo i tu većina poklekne..neko za tren, a nekoga baš uzdrma..
Kao što sam i napisala u prvom postu na ovoj temi, zar ne misliš da su ljudi koji su uzdrmani na bilo koji način... te pokušavaju probleme da reše (po mom skromnom mišljenju) - linijom manjeg otpora, bili skloni krizama mnogo ranije, pre nego što je ksg započela?
Citat:
slažem se, da nam je samo zdravlja..
Uz pronalaženje sebe, kroz rad, putovanja - kao što reče zrNce, ko zna šta još, i šta ko voli, ili ima mogućnosti - problema nema, ukoliko ih sami ne napravimo
Staro 07.04.2009, 11:56   #8 (link do poruke)
Moderator
Lilith_021 je nadaleko poznat članLilith_021 je nadaleko poznat članLilith_021 je nadaleko poznat članLilith_021 je nadaleko poznat članLilith_021 je nadaleko poznat članLilith_021 je nadaleko poznat članLilith_021 je nadaleko poznat članLilith_021 je nadaleko poznat članLilith_021 je nadaleko poznat članLilith_021 je nadaleko poznat članLilith_021 je nadaleko poznat član

Član od: 16.04.2008.
Poslednji login: danas
Slika u galeriji: 4

Mislim da bi i drustvo moglo malo da ublazi taj momenat krize koji se javlja kod ljudi od cetrdesete pa na dalje. Kod nas je sasvim normalno da imate prednost bilo gde ako ste mladi i lepi nego kad ste stariji i nemocni.. Pocev od banalnih situacija kakve su red u posti ili kod lekara pa na dalje..
Ovde, cim nisi obukao minic i nabudzio dekolte, ugasio si ga za mnoge stvari.
Znaci, em prestaje da miruje kamenje u bubrezima, em se nema para za putovanja (najcesce ni za racune), em te okolina na neki nacin sikanira.. Pa stvarno treba biti jak i ne posegnuti za bromazepamom.
Treba promeniti svest kod ljudi, a deci od malena utuvljivati u glavu i u skoli i kod kuce da se stariji treba postovati

Staro 07.04.2009, 13:21   #9 (link do poruke)
nestali çlan
Kal_el je naprosto sjajan članKal_el je naprosto sjajan članKal_el je naprosto sjajan članKal_el je naprosto sjajan članKal_el je naprosto sjajan članKal_el je naprosto sjajan članKal_el je naprosto sjajan članKal_el je naprosto sjajan članKal_el je naprosto sjajan članKal_el je naprosto sjajan članKal_el je naprosto sjajan član

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 31.08.2010
Pol: Muško

Kolko ja vıdım kriza srednjih godina je vas veç proşla
Staro 07.04.2009, 18:54   #10 (link do poruke)
večiti optimista
ravnicari je dijamantravnicari je dijamantravnicari je dijamantravnicari je dijamantravnicari je dijamantravnicari je dijamantravnicari je dijamant

Član od: 12.12.2008.
Poslednji login: 25.12.2009

Realno, ja nemam para ni vremena za krizu srednjih godina!
Koliko sam ja upoznata, da bi sprovodio krizu moraš da se besno oblačiš ideš na razne tretmane, da ideš na razne "fešen-selekšen"...
Dok ja sve što namislim odradim nema tu viška vremena a ni para...

Mislim u okolini imam te što su se utegli u kožu i voze besne motore (to što nogice ne dohvataju pedale nema veze), ma svašta rade...

Šalu na stranu, nemam krizu srednjih godina! Volim svoje godine, ponosna sam na sve što sam uradila!
Jedino bih volela da uhvatim zadnji voz i dobijem jednu malu devojčicu... Fali mi ćerka..

Eto...

Odgovor

Bookmarks

Tagovi
godina, kriza, srednjih

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete pokrenuti novu temu.
Ne možete poslati odgovor.
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoje poruke

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen

Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Tерор нових бољшевика yossarian Politika 52 13.05.2009 00:29
Srbi, narod najstariji? Dejan B Istorija 78 23.01.2009 10:27
Nova godina kroz istoriju i običaje Goga Belosvetske zanimljivosti 0 01.01.2009 06:34
Ima 99 godina, a vodi ljubav svaki dan! DanijElla Spomenar 18 23.05.2007 13:04