Strana 3 od 3 PrvaPrva 123
Prikaz rezultata 21 do 24 od ukupno 24
Like Tree33lajkova

Tema: Odlaganje zadovoljenja

Tragač istine
    Pol
    Muško
    Član od
    23.09.2008.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia

Odgovor: Odlaganje zadovoljenja

Obilazim oko ove teme već neko vreme...dvoumeći se šta da napišem.
    Naime..nekako sam naslov teme me asocirao na nešto:
    - Zadovoljan znači jedno, zadovoljen znači nešto totalno drugo .
    Shodno tome pošto naslov glasi na e..mene vuče sam na jedno..na odlaganje sexualnog zadovoljenja .
    Prvo, ne razumem priče oko lubenice jer na njen rast ne utiče moja volja, ne razumem neke ucene tipa moraš ovo pa ćeš dobiti ono, sve sam shvatio kao da imam izbor i da je samo MOJ izbor kada ću dopustiti da bude oslobođenje, zadovoljenje.
    Prema tome...moje viđenje je ovako:
    - Temu shvatam tako da smatram ok da muškarac kontroliše svoju želju, i aktivnosti da bi omogućio partnerki da dostigne vrhunac. Time bi i samom sebi priuštio jači doživljaj pa njegov izbor nije samo sebičan već normalan izbor.
    Ako sam promašio praštajte, ako sam u očima nekih ispao opterećen..njihov problem ali naslov koji sadrži zadovoljEnje sam imlicira šta je u pitanju.
    P.S. Sad videh da je leptiriić slično razmišljala...znači da neću sam nositi kabanicu kada se ospe paljba .
    Sivi laje...a karavani prolaze .

prgava Sremica
    Pol
    Žensko
    Član od
    16.03.2011.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    39

Citat Sivi kaže: Pogledaj poruku
    Shodno tome pošto naslov glasi na e..mene vuče sam na jedno..na odlaganje sexualnog zadovoljenja .
    Evo ja da te prva raspalim..
    Što je babi milo to mu se i snilo....
    Ja bih rekla da kako se ponaša čovek prema svim tim slatkim stvarima u životu,mislim oćeš poje'sti omah il' malko kasnije
    tako mu dođe i u onim stvarima...što se odlaganja tiče..pa vi prosudite s'pram sebe samih.
    Da me kojim slučajem nema,trebalo bi me izmisliti

rekreativnikonzument
    Pol
    Muško
    Član od
    13.12.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    United Kingdom
    Blogovi
    1
    Slike
    5

ne odlazem ,
    narocito zadovoljenje .ko pametan to radi i zasto ?
    no , no my dear ,you are not special ,not beautiful , or unique .
    you are the same decaying organic matter as everything else ... like ... like garden shed for instance

Domaći
    Pol
    Žensko
    Član od
    05.12.2011.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    38

Citat Morpheus kaže: Pogledaj poruku
    Odlaganje zadovoljenja je proces planiranja patnje i zadovoljstva u životu, tako što se prvo suočavamo sa neprijatnošću da bismo je što pre pregurali i time povećali zadovoljstvo. To je jedini način da se pristojno živi. Ovo oruđe ili proces raspoređivanja većina dece nauči rano u životu, ponekad čak i sa pet godina. Na primer, ponekad će dete dok se igra s drugom predložiti da nešto rade na smenu. Dozvoliće drugu da to prvi uradi, tako da će ono samo uživati tek kasnije kada na njega dođe red. U uzrastu do šest godina, deca mogu početi da prvo jedu kolač, a zatim ukrasni preliv ili šlag. Ova rana sposobnost da se odloži zadovoljenje produžava se kroz osnovnu školu, naročito kroz naviku pisanja domaćih zadataka. Već sa dvanaest godina, mogu uvek da sednu i urade zadatke bez roditeljske opomene pre nego što počnu da gledaju TV program. Od petnaeste ili šesnaeste godine, ovakvo ponašanje se očekuje i smatra se normalnim.

Ovo je preuzeto iz knjige "Put kojim se redje ide" gde jedan psihijatar i psihoterapeut objašnjava procese koji se odvijaju u toku psihičkog razvoja čoveka i mehanizme funkcionisanja same psihe.
    Odlaganje zadovoljenja je jedan od tih mehanizama koji pomaže čoveku da lakše putuje kroz život.U tom smislu je ok, jer da ne postoji onda čoveka ništa ne bi razlikovalo od majmuna i ostalih životinja koje se ne kontrolišu i ne kanališu same sebe.
    Neću da filozofiram.Već sam izrazila moje mišljenje o ovome i navela kad i u kojim situacijama ne želim da odlažemi to je sasvim dovoljno.U ostalim situacijama se trudim da se iskanališem.
    O da! Čuda su moguća,ako dovoljno jako veruješ u njih

Strana 3 od 3 PrvaPrva 123

Slične teme

1. Odlaganje vojnog roka
    Autor Inspiration u forumu Online savetnik
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 01.03.2010, 12:04

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge