Spanska pita (pecena u kalupima za mafine)
150-200 gr (ja to odokativno) shunke, shunkarice, parizera ili sta se nadje mesnato
150-200 gr trapista, kackavalja, bilo kog tvrdog sira...
150-200 gr kiselih krastavcica
Sve to iseckati na kockice i pomesati...
Umutiti 3 zumanca, dodati u njih 1-2 kashikice soli, 2 case od jogurta brasna, 1 prasak za pecivo, pola solje (od jorGuta) ulja i 2 case jogurta (moze i mleka)... Sve to smuckati mixerom...
Sipati ono seckano i tu smesu...
Posebno umutiti 3 belanca u sneg i umesati u tu smesu...
Rasporediti u posudu za mafine (moze i u pleh kvadratni pa posle seci na kocke)...
Peci na oko 180-200 stepeni oko 20 min...
Prijatno![]()
Ukusno, brzo, ekonomicno:
Spageti sa spanacem
Potrebni sastojci:
- pakovanje spageta
- pakovanje smrznutog ili svezeg spanaca (iseckanog)
- 300 gr slanine
- veca glavica crnog luka
- 2 cesnja belog luka
- so i biber
- 2-3 jaja
PRIPREMA:
Slaninu iseckati na kockice i prziti (koristite veliki dublji tiganj, ili serpu veceg obima). Kada je slanina rumena - rskava, dodajte sitno seckani crni luk i seckani beli luk i proprziti uz mesanje sa slaninom.
Obarite u usoljenoj vodi i procedite.
Takodje obarite i procedite spanac.
Dodajte spanac i spagete u przenu slaninu. Zatim napravite kajganu i sve ovo zajedno uz prevrtanje izmesajte. Posuti biberom.
Mozete, kada jelo servirate, posuti parmezanom.
![]()
Zivim po svome.......
Musaka od tikvica
-tri srednje tikvice
-300g mlevenog mesa
-dve glavice crnog luka
-solja pirinca
-4 jaja
-jedna pavlaka
-ulje, vegeta, biber
Tikvice iseci uzduzno, pa proprziti na malo ulja da omeksaju..
Na luku izdinstati mleveno meso i zaciniti vegetom i biberom..posebno obariti pirinac i dodati u dinstano meso i luk..
U zemljani sud poredjati polovinu proprzenih tikvica, preko toga fil od pirinca i mesa, pa drugu polovinu tikvica..
Jaja i pavlaku umutiti, pa preliti i ostaviti pola sata da upije..zapeci u rerni..
Osmeh je kriva linija koja ispravi sve..skoro sve..

Potrebno je
1 pakovanje lisnatog testa
marmelada od sipuraka
prah secer
1 jaje
malo margarina
1. Razvucite testo, pa pomocu kalupa narezite krugove.
2. Uzmite jedan komad testa, stavite ga u sredini kalupa (ja koristim kalup za pancerote) stavite u sredini malo marmelade. Odvojite belance, pa premazite rub, na jednoj polovini testa.
3. Pritisnite kalup da se zatvori, pa onda stavite kroasane u pleh podmazan margarinom.
4. Poredjate kroasane, odozgo premazite ih umucenim zumancetom. Stavite da se peku u ugrejanoj rerni.
5. Gotove kroasane ostavite da se malo ohlade. pospite ih prah secerom i posluzite.
![]()
I am good, but i'm not an angel. I do sins, but i am not a devil.

Ove kiflice je pravila moja baba Draga i pamtim miris vanil šećera posutih po njima...i ona porculanska činija sa poklopcem u kojoj su stajale i čekale vikend da ja dođem...
Sad, pravi recept je sa masti, a za mene i moju familiju ja sam napravila meru sa margarinom, za ove moje vegetarijance i sasvim su
Slatke kiflice
1 margarin
400 gr brašna
1,5 dl mleka
1 kašikica šećera
1/2 kvasca
prstohvat soli
Margarin istrljati sa brašnom, dodati zagrejano mleko u kome je dignut kvasac sa šećerom, umesiti testo, dodati prstohvat soli i još mleka ako je potrebno i umesiti testo da bude glatko. Podeliti na tri jufke i od svake razvaljati i napraviti 12 kiflica. Namazati malo pekmeza i ispeći. Gotove kiflice uvaljati u prah šećer pomešan sa malo vanil-šećera.
P.S. U vreme posta, ove kiflice pravim sa vodom umesto mleka i isprobano i tada su odlične
fotka je sa mobilnog, pa nije baš najbolja![]()

Neki Kineski specijalitet (ne znam kako bih ga nazvala, jer sam nešto pokupila sa neta, a nešto sama ubacila)
Potrebno je:
-3 paprike babure ili roge svejedno
-3-4 sargarepe
- 1 soja sos (ja sam stavila ljuti )
- 2 kasikice djumbira
- 2 cena belog luka
- pola luka (crnog)
-biber, vegeta
- 500 gr belog mesa
- pirinac, kolko hocete , ja sam skuvala oko 500 gr.
- oko 150 ml. sok od paradajza
Priprema:
Iseci belo meso na rezance, ubaciti u tiganj sa malo ulja, posuti malo bibera i vegete, pa proprziti.
Sos:
Iseci papriku, sargarepu i crni luk na rezancice, ubaciti u to 2 cena sitno iseckanog belog luka, i malo proprziti, zatim u to staviti 100 ml belog vina, vegete, Djumbira, bibera, i vise od pola sojinog sosa. To se sve krcka jos nekih 15 minuta, i na kraju izgleda ovako nekakoNa kraju ga izmixate da bude kao sos, a i ne morate, ja nisam
![]()
Poruku je izmenio silvia, 17.08.2011 u 17:09 Razlog: Blender i mixanje, jbg. zaboravila saM, lol
Ja sam maslačak ...!
El to nešto kao sataraš?![]()
Super izgleda.![]()
Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

Pa nešto kao sataraš, samo sa još dodatakaEto vidiš, sad si me potsetila, zaboravila sam da kažem da , ovo što sam ja napisala da je sos, to bi i trebalo da bude tako, ali mi je blender crkao i nisam mogla da izmixam smesu, ali dobro je i ovako. Bitan je ukus
![]()
Ja sam maslačak ...!
Piletina koja se lepi za prste
File belog mesa iseci (velicinu odredite sami), navegetisati, uvaljati u brasno i proprziti na ulju. Izvaditi Ga, pa u tom ulju prodinstati jedan iseckani praziluk i oko 150 gr seckanih sampinjona. Kad omeksa, naliti 1 do 1,5 dcl belog vina i kad provri vratiti meso u sosic. Poklopiti i kad vino ispari, mozete slobodno jesti niko vam ne brani
Znaci, piletina je vrh brate, vrh. Lepi se za prste, nije suHa, a i ukusna je, nije da nije.
Ovo pored je salatina.
Obariti file belog mesa i iseckati ga, pola solje (za belu kafu) pirinca takodjeR skuvati...na luku izdinstati sampinjone i dobro ih ocediti, pa sve sjediniti. Dodati pavlaku, majonez i origano and that's it.![]()
Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro
Preporuči temu