Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 12
    Bećar Avatar od  Mopiell
    Član od
    30.05.2007.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    29
    Blogovi
    1

... beba i vi ... koliko ste mobilni? ...

... ako ste i vi mama/tata koji ostaje kući sa bebom, a kod drugog roditelja je auto, a baš nebi ceo dan da ste kući, kako rešavate odlazak do grada? ... Andi mi ima 19 meseci, velik je za kengura, a mali da se sam šeta po gradu bez kolica ... a nekako nemogu da zamislim podizanje kolica sa njim zajedno u gradski autobus (ako neko ima iskustva sa ovim, pliiiz, neka napiše, baš me zanima) ... bicikli nemam ... dali ko nešto preporučuje? ... ...
    Hvala svima na porukama koje ste mi pisali na "zid". Davno me nije bilo na forumu.

has grown up now.. Avatar od  little fairy
    Član od
    13.08.2007.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    33
    Blogovi
    16

Odgovor: ... beba i vi ... koliko ste mobilni? ...

Živim u Velikoj Gorici koja je doista predivan gradić i apsolutno mogu doći svuda pješice. Samo je potrebna volja za šetnju. Stoga sam malenu vozikala u kolicima okolo bez pol frke.

što se tiče odlazaka u Zagreb, stvar je bila drugačija. Postojalo je više varijanti. Prva je bila ta da ujutro ja odvezem muža u grad i uzmem mu auto. Tada sam, naravno, morala i doći po njega. Druga varijanta je bila ta da ujutro mužu strpam kolica u auto i kada bih došla u grad s busom, otišla bih do auta i samo si uzela kolica. To sam mogla jer mi je muž radio u centru grada. Treću varijantu nisam nikada probala jer nisam imala potrebe a to je baš ta koju si ti isključila. Naime, novi naši busevi su prilagođeni svima pa vjerujem da ne bi bilo problema da, da imam malo dijete, odem u Zagreb sa kolicima u busu.

Eto, ništa strašno. Stvar je organizacije. Ma uzmi mužu auto
    Prestani razmišljati o svojim granicama..
    Počni otkrivati svoje mogućnosti.

medeno srce Avatar od  shacky
    Član od
    05.10.2007.
    Aktivnost
    05.08.2011
    Zemlja
    Cook Islands

Nije neki problem uterati kolica u bus ako je niskopodni, oni sa stapenicama su malo nezgodni ako neće niko da ti pomogne da uneseš kolica.
    Meni autobuska stanica nije baš na oku pa bih morala da bacim pasulj da vidim da li je bus niskopodni ili ovaj drugi.
    Tu je uvek mogućnost da pozovem taksi ako je tatica već otišao svojim putem.
    Kad bi meni dali kiobran, ja ga ne bih potroio sam
    pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slučajno sam.

JagoDica Avatar od  Bombica
    Član od
    05.11.2008.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Macedonia
    Godine
    39
    Blogovi
    30
    Slike
    121

Citat little fairy kaže: Pogledaj poruku
    Ma uzmi mužu auto
    eto ti najbolji savet...
    ja sam uvek uzimala auto, posto sam daleko od grada i nije bilo sanse da idem autobusom, pa jos kolica, posto nasi autobusi su uzasni.
    I am good, but i'm not an angel. I do sins, but i am not a devil.

šumica Avatar od  biterlemon
    Član od
    01.04.2007.
    Aktivnost
    24.06.2011
    Zemlja
    Solomon Islands

namerno smo uzeli kolica na sklapanje, mada jedna osoba tesko da ce podici i kolica i bebu u bus...

ostaje nosenje u rukama na kriticnim deonicama, ili izbor bicikla sa dobrim decijim sedistem gde se beba moze i vezati...

Da ne uzmemo u obzir sad taksi ili druga porodicna kola...

nije lako roditeljima!

Bećar Avatar od  Mopiell
    Član od
    30.05.2007.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    29
    Blogovi
    1

... hvala svima na odgovoru ... ... mislim da ću ipak nekako nabaviti bicikli ... ...
    Poruku je izmenio little fairy, 05.06.2009 u 12:36 Razlog: color..
    Hvala svima na porukama koje ste mi pisali na "zid". Davno me nije bilo na forumu.

Starosedelac Avatar od  Andjelika
    Član od
    19.01.2007.
    Aktivnost
    21.06.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    28

Mozesh i skuter... svi klinci koje znam obozavaju voznju skuterom, a tvoj moze da stoji/sedi ispred tebe kad ga vozish... nabavish mu malu kacigu i uzivate
    Moras prihvatiti poraze i pobede,
    moras se navitji na tugu i sretju,
    moras da volis i da te vole,
    moras biti deo stvarnosti,
    ipak,
    nikada ne napustaj svoje snove!

stupid woman Bejeweled Champion Avatar od  believer
    Član od
    17.11.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Cocos Islands

kad vratim film unazad,ne znam da li bih opet bila u stanju da budem supermen.....sa pet i po meseci sam ga vodila na more,sama....bus do aerodroma,cekiranje,ukrcavanje...on,torbe,kolica na sklapanje...
    a tek plaza! dva i po kilometra daleko od kuce....nasabajle ustanem,spremim hranu za teglicu,napunim ranac,stavim ga u kolica,pokrijem pelenom da ne izgori i spicim se pesaka magistralom do plaze.....hranu stavim u kafanu,pa polako....raspakivanje,suncobran,hiljadu stvari okolo.....uvece nazad....
    i uopste,ako prihvatite zivot kao avanturu,mozgu se nesto cudno desi pa nista nije tesko.....ni putovati s malim detetom busom po Srbiji,niti tegliti.....
    mi smo do njegove pete obisli Srbiju uzduz i popreko,popeli se na vecinu vrhova,bili blatnjavi,mokri,umorni i presretni kad stanemo na vrh.....
    Tek kada si beskućnik
    primećuješ da je sve nečije vlasništvo
    i da postoje brave na svemu.

Snebivljiva Aždaja Avatar od  SQUAW
    Član od
    13.03.2006.
    Aktivnost
    01.09.2009
    Zemlja
    British Indian Ocean Territory
    Blogovi
    9
    Slike
    2

Citat believer kaže: Pogledaj poruku
    i uopste,ako prihvatite zivot kao avanturu,mozgu se nesto cudno desi pa nista nije tesko...
    Baš tako.
    Imam drugarice koje premotaju film u svojoj glavi i unapred slože sve šta može usput da im se desi ako im nešto potekne neplanirano naprave takav smor same sebe pumpajući da nije ni čudo što kad se porode život provode u nervozi, depresiji i radijusu od 50 metara od kuće ili zgrade. Realno ih mrzi da se pokrenu, a sve im postane izgovor.
    Meni se desio samo porođaj. Sve je ostalo ostalo isto. Obesim na sebe kengur ili sling, bacim moju poveću bebu koalu na leđa ili grudi i pičim gde god hoću. Kolica, auto, gradski prevoz... svejedno. Samo je volja bitna i kakav si. A ja nisam čovek koji strepi da li će se snaći. Da li će imati ko da mi pomogne, da li ću se uparkirati, da li će pasti kiša, da li će se ukakiti... Iz tačke a krećem - u tačku b stižem zagarantovano, u istom brojnom stanju, samo me posmatraj
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

stupid woman Bejeweled Champion Avatar od  believer
    Član od
    17.11.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Cocos Islands

a tek su mi smesne majke koje kojegde iskaju idealne uslove za bebu.kakvi bre idealni uslovi?! ukaki se,na plazi....operem ga pod cesmu s tehnickom vodom u kampu ko tudjeg.....nije izlazio iz vode s pet i po meseci! cusnem ga u onu gumu sa otvorima za noge ,pokvasim mu kapu i pustim ga da pluta po vodi a ja lepo plivam okolo...uopste,najlepse mi je bilo dok je bio bebac...s cetiri godine je picio takovskom transverzalom 14 kilometara a da ga nijenom nisam uzela u ruke.....Sto smo mi ovde,majka? pita me nadomak cilja.Pa ,da pobedimo! kazem ja.I on hoda.....i onda,stignemo na cilj,gomila aplaudira dok on ide ka Norveskoj kuci s rancem na ledjima,pici folklor na terasi,kamere,guzva......on odjednom nije vise umoran,hoda uspravljeno i ponosno,i u jednom trenutku stane,zadivljen svom tom gungulom i pita me:Majka,je l` ovo sve zbog mene?????? Zbog,tebe,sine!

osamostaljujte svoju decu,ne secite im cevape na mrvice,ne hranite do polaska u skolu,ne insistirajte na cistoci dok su napolju! Zamazan,umoran,blatnjav,popio pola case koka-kole,autobusi su smrdljivi,dug je put,vrucina je,zima je,....Pa sta?

pruzajte deci avanture
    Tek kada si beskućnik
    primećuješ da je sve nečije vlasništvo
    i da postoje brave na svemu.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Mobilni i vožnja!
    Autor Sirijus u forumu Auto-moto
    Odgovora: 17
    Poslednja poruka: 21.12.2010, 12:14
  2. Koliko košta parastos, a koliko krštenje?
    Autor nattydread u forumu Društvo oko nas
    Odgovora: 94
    Poslednja poruka: 17.02.2009, 15:20
  3. Koliko koristite vaš mobilni?
    Autor SQUAW u forumu Mobilna telefonija
    Odgovora: 66
    Poslednja poruka: 13.08.2008, 23:20
  4. Osip kod beba
    Autor dndr u forumu Roditeljski kutak
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 11.05.2007, 07:30
  5. Prehlada kod beba