Strana 6 od 6 PrvaPrva ... 23456
Prikaz rezultata 51 do 55 od ukupno 55
    Hitchhiker's Guide Avatar od  Arthur Dent
    Član od
    17.05.2007.
    Aktivnost
    12.04.2010
    The Restaurant at the End of the Universe
    Zemlja
    England
    Slike
    24

Odgovor: Roland Garros 2009.

RG: Federer konačno u redu Musketara

Rodžer Federer je bogatoj riznici trofeja konačno dodao i Kup musketara. Švajcarac je u finalu Rolan Garosa pobedio, ipak nedoraslog, Robina Soderlinga 3:0 (6:1, 7:6, 6:4).
    Posle 115 minuta bacio se na kolena i pustio suzu. Ali za razliku od prethodnog puta kada nije mogao da podnese poraz od Rafaela Nadala, sada su to bile suze radosnice. Zasluženo!
    Federer je tako zakoračio u legendu. Njegov uspeh na pariskoj šljaci ima prefiks istorijski iz više razloga.
    Samim plasmanom na završnu predstavu izjednačio je rekord Ivan Lendla, jer mu je to bilo 19. gren slem finale, a trijumfom nad Šveđaninom, postao je tek šesti teniser koji je osvojio sva četiri najveća turnira. Simbolično, pehar mu je uručio Andre Agasi, poslednji igrač kome je to uspelo.
    Takođe, Federer je izjednačio i rekord Pita Samprasa ¬po broju osvojenih gren slem trofeja - 14.
    Poslednju prepreku pred ulazak u legendu predstavljao mu je čovek koji mu je sa puta sklonio najtežeg mogućeg rivala - Rafaela Nadala. Soderling je izbacio četvorostrukog uzastopnog osvajača Rolan Garosa, a zatim je Federer preko njegovih leđa došao do trona u Parizu.

Bio je to deseti duel njih dvojice i deseta pobeda trenutno drugog tenisera sveta.
    Od početka meča se mogao naslutiti epilog. Soderling (25. na ATP listi) je samim ulaskom u finale, pre koga je bio bolji od Ferera, Nadala i Gonzaleza, napravio najveći uspeh u karijeri. Korak dalje nije mogao.
    U meč je ušao sa okovima oko nogu, a sa druge strane mreže je stajao silno motivisani Federer, koji nije imao nameru da razgaljuje srca ljubitelja tenisa atraktivnim poenima već da racionalnom igrom dođe do toliko željenog trofeja.

U većem delu meča nekadašnji "broj jedan" svetskog tenisa delovao je skoncentrisano i smireno, naročito pri servisu, koji mu je bio najjače oružje (16 asova).
    Šveđanin nije ni postao svestan da igra u finalu gren slema, a Švajcarac je već vodio 1:0 u setovima. Posle samo 23 minuta, Federer je načinio čak tri brejka - 6:1.

Opustio se senzacionalni finalista drugog gren slema u 2009. godini u nastavku, zaigrao mnogo bolje i sveo greške na minimum. Ipak, i dalje nije imao rešenje za Federerov servis...
    Tokom četvrtog gema počela je da pada kiša, ali meč nije prekinut zbog vremenske neprilike već zbog navijača koji je istrčao na teren, došao do Federera, pokušao da mu stavi kapu na glavu, ali kada nije uspeo, počeo da beži preko mreže, stiglo ga je obezbeđenje i iznelo sa terena.
    Ispostavilo se da je to bio Džimi Džamp, čuveni navijač Barselone, poznat po mnogobrojnim upadima na teren na različtim sportskim događajima.
    To kao da je malo poljuljalo Švajcarca, ali nedovoljno da bi njegov rival to iskoristio.
    Ušlo se u taj-brejk...
    A onda je Federer ponovo počeo da "puca" nepogrešivo. Uz četiri asa, stigao je do 7:1. Drugi set trajao je 49 minuta.
    "U tom periodu igre bilo je teških trenutaka, a upravo je drugi set prelomio meč", ocenio je pobednik.
    On je odmah na startu trećeg seta (trajao 43 minuta) ponovo oduzeo servis rivalu. Pa iako se Soderling ni posle toga nije predavao, pokazalo se da nije dovoljno zreo da u tako važnom meču parira takvoj veličini kakav je Federer.
    Švajcarac je, međutim, načinio dve velike greške i dozvolio Soderlingu da dođe do jedine dve brejk prilike na meču, pri vođstvu Federera 2:1 i 5:4. Ipak, izvukao se i odmah zatim iskoristio prvu meč loptu.
    "Dao si mi lekciju kako se igra tenis. Za mene, ti si najbolji igrač u istoriji", obratio se Šveđanin Federeru posle meča.
    "Šalio sam se sa najbližim saradnicima da niko ne može da me pobedi deset puta. Ali, može", dodao je Soderling zahvaljujući se svima koji su mu pomogli da načini veliki uspeh.
    Zatim je mikrofon uzeo Rodžer Federer.
    "Teško je bilo šta reći u ovom trenutku. Osećaj je magičan", počeo je priču sa suzama u očima, a onda se okrenuo ka Andreu Agasiju.
    "Sada znam kakav je osećaj osvojiti sva četiri gren slema. Drago mi je što sam trofej dobio baš od tebe", rekao je na kraju Rodžer Federer.
    (MONDO)
    (Foto:Getty Images)

Baš je postao plačljivko
      Vrh

Bećar Avatar od  Annie
    Član od
    22.12.2008.
    Aktivnost
    07.01.2012
    Zemlja
    Jamaica

... konačno
      Vrh

Starosedelac Avatar od  Sokica
    Član od
    20.05.2006.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40

Plačljivko, da Ali, valjda je on ipak čovek sa emocijama, nosio je teret i favorita i borbe za ulazak u legende...sad je zaista upisan u istoriju svetskog tenisa kao jedan od naj, naj
    Svaka njemu čast i na igri svih ovih godina i na smirenosti i na ''mirnoj'' ruci
    I dalje navijam za njega (pod uslovom da ne igra naš Nole ) i volela bi da ga još dugo pratimo na turnirima diljem sveta...
      Vrh

Mica udavaca Avatar od  starsica
    Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Svaka mu cast, od ranog ispadanja Noleta i Nadala, navijah za njega, jer mu je zaista i bila jedinstvena prilika da osvoji ovo, mozda poslednja sansa, koju je iskoristio. Necu navijati na dalje za njega, sigurno, ali ako mu se racuna minuli rad.. ovo je zasluzio
    Ooooooo.. on me juuuriii..
      Vrh

Starosedelac Avatar od  irnik
    Član od
    01.04.2006.
    Aktivnost
    04.07.2011
    Zemlja
    United States

I tako nekako prodje jos jedan French Open. Za mene potpuno nezanimljiv. Tj. postao je nezanimljiv kada su redom poceli da ispadaju Nole, Ana, Rafa, i JJ. I dalje sam pratila i gledala ali onako nekako ravnodusno. Drago mi je sto je Svetlana Kuznecova uspjela da osvoji drugi Grand Slam posle pregrst finala u kojima je gubila. Eto i Rodzer uzeo Roland Garros. Usao u istoriju... ali... nije pobijedio Rafu

Ukratko. Safina se opet raspala u finalu. Sestre Vilijams nisu nikad bile izraziti favoriti na sljaci. Nova garda nadolazi na celu sa Vikom Azarenkom i Karo Vozniacki.
    "Young guns" podbacili. Rodik prvi put na French Open-u usao u drugu sedmicu. Div sa licem djecaka pokazao da se uskoro prikljucuje velikoj cetvorci...
    “Ability is what you’re capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.” Lou Holts
      Vrh

Strana 6 od 6 PrvaPrva ... 23456

Slične teme

1. Roland Garros 2010.
    Autor starsica u forumu Spomenar
    Odgovora: 39
    Poslednja poruka: 04.06.2010, 22:09
  2. SP u Rukometu 2009
    Autor Becar u forumu Sportska centrala
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 02.02.2009, 22:07
  3. Univerzijada 2009