Strana 2 od 10 PrvaPrva 123456 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 95
Like Tree38Likes

Tema: Rusi, naša braća?

Starosedelac Avatar od  Wampirche
    Član od
    07.03.2009.
    Aktivnost
    19.12.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    24
    Blogovi
    1

Odgovor: Rusi nasa braca :roll:

.swe kao nesto neka slatkorechiwost,neka suptilnost,nesto kao 'uz was smo ' i slicno,a kad nas swijet 'cijepa' oni gledaju...
    Pa tu je i poenta odakle je nastalo to da su nam Rusi braca Sa jedne strane te svet "cepa", bombarduje, zeza te, radi sta pozeli a sa druge strane Rusi ne rade nista, po nekad te cak i podrze... I naravno da ces se prikloniti toj strani ( i cak je tako zvati ) jer te bar ne dira
    Everybody Wants to be a Cat

has grown up now.. Avatar od  little fairy
    Član od
    13.08.2007.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    33
    Blogovi
    16

Nisu niti prvi niti zadnji koji su se reklamirali kao 'braća' pa su bili sve samo ne to
    Prestani razmišljati o svojim granicama..
    Počni otkrivati svoje mogućnosti.

Mali Badža Great Mahjong: Classic Champion Avatar od  CHichaGlisha
    Član od
    01.08.2008.
    Aktivnost
    08.09.2011
    Zemlja
    Serbia

Citat egzotic kaže: Pogledaj poruku
    da rusi.... znachi ,ja imam 27 godina....ja josh ne widjEh,ne chuh neshto da su rusi uradili bratski za nas(srbiju i crnu goru)....swe kao nesto neka slatkorechiwost,neka suptilnost,nesto kao 'uz was smo ' i slicno,a kad nas swijet 'cijepa' oni gledaju...sta je bilo ewo recimo kad nas je shljam bombardowao,oni su gledali,i 'bili uz nas' kao nashi wjerni nawijachi 'braca'
    Znači, ja imam (tri puta po)27 godina ... i isto ne videh BožePomozi ni od koga.
    Pa bar da čuh (tu i tamo poneko) kurtoazno pitanje " Đe si brate, što činiš?" . Ma jok. Ni to.

A i (ruku na srce) ne može se to tako:
    misliti afričkipaprički, govoriti srpskoturski, raditi sicilijanskočikaški, voditi bugarskokinesku politiku, ponašati kaubojskoindijanski...
    i očekivati da svi potrče da ti budu "braća".
    Pa još da se otimaju ko će brže.. duže.. bolje.. više.. poštenije.. iskrenije.. i jače

Ne znaju ljudi s'kim imaju posla? S'kim se pobratimljuju? S'kim se kumekumujuiokumljuju?

Pa vi'š da nas vak'e.tak'e ni Jevropa neće

I... iskreno da ti kažem, i ja ... da sam kojim slučajem - oni ... ni ja nam ne bi' bila brat.

A vala ni sestra.

IdiBeži (bre) ...

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

Banovan Avatar od  Uprolazu
    Član od
    04.11.2008.
    Aktivnost
    13.10.2009
    Zemlja
    Serbia

Citat Wampirche kaže: Pogledaj poruku
    Pa tu je i poenta odakle je nastalo to da su nam Rusi braca Sa jedne strane te svet "cepa", bombarduje, zeza te, radi sta pozeli a sa druge strane Rusi ne rade nista, po nekad te cak i podrze... I naravno da ces se prikloniti toj strani ( i cak je tako zvati ) jer te bar ne dira
    hmmm...mislim da se pre ovo braća ustalilo jer su slovenska nacija kao i Srbi,pravoslavci kao i Srbi za razliku od poljaka npr. koji su katolici...takođe braća potiče i od toga što sve desničarske frakcije kako u Srbiji tako i u Rusiji potenciraju to bratstvo,kroz istoriju je uvek potencirano da su nam rusi pravoslavna i slovenska braća,mnogo ruskih vojnika se borilo na Srpskoj strani u svim ratovima u kojima je Srbija učestvovala direktno ili indirektno(ovim mislim na dobrovoljce,ne na one koji su to radili za keš kao na kontrastranama npr...)

Takođe u današnje vreme,a i kroz istoriju uostalom uvek je gledan interes kada pomažeš nekome,a za vreme bombardovanja SRJ,itd ne smeš da zaboraviš da je bio Boris Jeljcin na čelu Rusije koji ih je rasprodavao zapadu,zar ne?Šta je moglo od takvog čoveka da se očekuje?I ono što smo dobili bilo je puno...

E sad,ono što mene zanima jeste kako neki pripadnici nacija koje su rasprodale svoja imanja na moru za ogromne cifre,itd. su našli za shodno da odjednom proglase Rusiju za neprijatelja?
    Takođe kako neko može da rasproda primorje za ogromne cifre novca i onda kuka šta su kad oni uradili za nas,a celo vreme ćemo pljuvati Mila naravno,a u stvari glasati za njega...5. oktobar bio i prošao u Srbiji,šta je sa CG-om?Ili da,ipak im je on izgradio Podgoricu,i uradio za njih bla,bla,bla?
    Takođe ne mogu a da se ne zapitam šta su EU i USA uradili za nas s'obzirom da su im ustupljene mnoge firme po bagatelnim cenama,itd...

crazy diamond Avatar od  leptiric
    Član od
    18.04.2009.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia

Koliko sam upucena CG se josh uvek nalazi u ratu sa Japanom, koji je objavila daleke 1905. godine i tako stala na stranu Rusije...

Gde ces veci dokaz bratske ljubavi...

such a special guy Avatar od  maksimilijan
    Član od
    06.12.2008.
    Aktivnost
    27.01.2012
    Zemlja
    Moldova
    Blogovi
    8
    Slike
    2

Japan i Crna Gora objavili primirje
    16. jun 2006. | 16:12 | Izvor: B92
    Podgorica -- Japan je priznao nezavisnu i suverenu Crnu Goru, čime je završen rat koji traje više od jednog veka.

Naime, Crna Gora je početkom 20. veka, kada su Rusija i Japan ušle u rat, stala na stranu Rusije i objavila rat Japanu. Da je rat završen, ali i da Japan priznaje Crnu Goru kao nezavisnu državu, biće definitivno potvrđeno dolaskom specijalne izaslanice japanskog premijera i zamenice ministra spoljnih poslova Akiko Jamanaka u Crnu Goru 21. i 22 juna.

Jamanaka će se sastati sa najvišim zvaničnicima Crne Gore i predati pismo japanskog premijera Đunćira Koizumija predsedniku vlade Crne Gore Milu Đukanoviću.

Šta je Crnu Goru navelo da tako odreaguje, za B92 objašnjava istoričar države i prava Novak Adžić: "Učešće Crnogoraca bilo je simbolično i ono je bilo u tom smislu da Crna Gora u tom simboličkom značenju podrži Rusiju, bude saveznik Rusije u rusko-japanskom ratu. Razume se, bilo je tu i generala Jovana Popovića Lipovca, zatim generala Anta Gvozdenovića i mnogih drugih Crnogoraca."

Sukob je donekle rešen protokolom tokom komunističke vladavine u Jugoslaviji, a ono što se i danas prepričava jesu anegdote vezane za taj rat. Jednu od njih priča i Novak Adžić: "Meni ovako deluje simpatično obračun jednog Crnogrca sa japanskim samurajem. Prema ovoj anegdoti, mislim da pobeda tog Crnogorca u dvoboju sa japanskim samurajem nije bila baš viteška. Iz kog razloga? Što je Crnogorac računao da će u tom duelu, kada je u pitanju veština, po svim pravilima samurajske borbe izgubiti, pa pošto je postojao običaj da se pre borbe poklone oni koji učestvuju u duelu, u tom momentu dok se japanski samuraj poklanjao, Crnogorac je jednostavno izvadio svoj jatagan i odsekao mu glavu."
    beshe to drugi stogodisnji rat

Domaći Avatar od  Holtegaard
    Član od
    08.03.2009.
    Aktivnost
    24.02.2011
    Zemlja
    Serbia

Ako sam razumeo kako treba ovde bi trebalo pričati o Rusima kao narodu a ne Rusiji kao državi.
    I naslov je postavljen sugestivno i pokvareno.
    Država je kao i svaka država,naša posebno,tvorevina sumnjivog kvaliteta i ne znam šta ko ima da se keri zbog nedostatka nekakvog neznam ti ja kakvog bratskog odnosa.
    Narodi i ljudi mogu biti bratski,države ne,toga nema.
    Ovde prde ljudi koji Rusa nisu videli ni na slici a kamo li se sa nekim Rusom upoznali ili družili.
    E pa ja jesam i upoznao Ruse i sa Rusima se družio i to u vrlo zajebanom okruženju gde smo ja kao Srbin a i oni kao Rusi bili u manjini naspram nekih drugih.
    E pa ja jesam osetio da smo braća na naj lepši način.Osetio sam celim srcem širinu i dobrotu tih ljudi,mojih drugara.
    Mogli su,kao i ostali,da me elegantno ignorišu pa to nisu uradili.Od momenta kada su saznali ko sam i odakle sam do momenta u kome smo postali prijatelji,u punom smislu reči prijatelj,prošlo je možda minut,možda i manje.
    Ovde neki pričaju loše i kvarno o jednom velikom narodu koji nas voli ovakve kakvi jesmo.
    Stidite se!

lan Avatar od  Kal_el
    Član od
    02.03.2007.
    Aktivnost
    06.02.2012
    Zemlja
    Serbia

Citat egzotic kaže: Pogledaj poruku
    da rusi.... znachi ,ja imam 27 godina....ja josh ne widjEh,ne chuh neshto da su rusi uradili bratski za nas(srbiju i crnu goru)....swe kao nesto neka slatkorechiwost,neka suptilnost,nesto kao 'uz was smo ' i slicno,a kad nas swijet 'cijepa' oni gledaju...sta je bilo ewo recimo kad nas je shljam bombardowao,oni su gledali,i 'bili uz nas' kao nashi wjerni nawijachi 'braca'
    Bitno da nam Ruskinje nisu sestre , jbsh Ruse
    Ko je za jednu voznjicu sa stilom

Ipon son Avatar od  Samuraj
    Član od
    14.06.2008.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia

Odgovor: Rusi, naša braća?

Ma kakva braća, sačuvaj me Bože od takve braće ...
    Живима по заслузи, мртвима по обичају

Bećar Avatar od  BackaPalankaSRB
    Član od
    29.07.2008.
    Aktivnost
    23.01.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    21

Odgovor: Rusi, naša braća?

А ко су нам браћа да нису Американци којима се приклањате?
    Да нам нису Руси иза леђа сад би Србија била подељена на једно 10 делова,Вошу би прво одвојили а касније поделили слугама фашиста кроз историју Хрватској и Мађарској....можда би и Немци тражили Банат назад!
    Србијо моја поносна буди!

Strana 2 od 10 PrvaPrva 123456 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 24.06.2007, 04:10

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •