Strana 2 od 10 PrvaPrva 123456 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 95
    Beatrix Kido Avatar od  Kill Bill
    Član od
    27.11.2006.
    Aktivnost
    01.05.2008
    Zemlja
    Bhutan
    Blogovi
    3

Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu...

@ Yossarian eseji

Zaboravljamo zasto su uzeti ti krediti?
    Zasto porodica Karadjordjevic decenijama posle zivi na nivou kom zivi s tim da niko od njih dupetom ne mrda?
    Drugo ako su trazene pare i neka su, ali zar onda nije trebalo da se vrati 26 milijardi, a ne boga pitaj koliko puta vishe?
    Ti to je bar sve te pare ostavio u zemlji, narod za vreme njegove vladavine nije bio ni gladan ni zedan, sto se ne moze reci za njegove, kako ih nazivash naslednike..
    Mada mi je i to smeshno optuzivati coveka sto su na vlast posle njega doshli idioti...
    I zabluda je govoriti da je ovu zemlju unishtio Broz, jer broz iz ove drzave nije dinara izneo, za razliku od kompanije koja je i dan danas iznosi...i onda dolazimo do cinjenice da smo mi ustvari jedan bogat narod narod u p... materinu...
    Ako krenemo josh malo u proshlost pa se prisetimo blaga koje je Rastko izneo da sagradi ogromnu manastirchinu na Svetoj gori...
    I svi negde nosili a samo Tito unosio...
    Elem sad kad smo vec kod kredita znash li koliko je trenutno zaduzenje drzave sa ovom super extra sexi fensi vlasti?

Onda jedna stvar koja me uzasno nervira je konstantno blacenje komunizma, ali realno komunizam je jedini oblik vladavine koji je sve nas {srbe,hrvate,slovence,boshnjake, makedonce,crnogorce... i sve ove novosmishljene nacije} uspeo da odrzi na okupu, cim je doshlo do smene rezima svi se nashli pametni da traze drzavu koja nikad nije ni postojala...
    Al ajd i bolje da je svako na svom, manje ce se mrzimo...

@ svi ovi dobri mladi ljudi koji su se zabrinuli za mene komunjaru i moju komunjarsku mladost pa se potrudili da me izvedu na pravi put

hvala vam, ali postoji tema predvidjena za to... privatno necu da pricam o politici.

Zli klerofašista Avatar od  yossarian
    Član od
    18.02.2007.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia
    Blogovi
    2

Citat Kill Bill kaže: Pogledaj poruku
    @ Yossarian eseji
    Zaboravljamo zasto su uzeti ti krediti?
    Zasto porodica Karadjordjevic decenijama posle zivi na nivou kom zivi s tim da niko od njih dupetom ne mrda?
    Drugo ako su trazene pare i neka su, ali zar onda nije trebalo da se vrati 26 milijardi, a ne boga pitaj koliko puta vishe?
    Морам признати да ми ове реченице делују конфузно и набацано, нисам баш најсигурнији шта хоћеш да кажеш.
    Немам појма какве везе има породица Карађорђевић са Брозовим кредитима.
    Пуно битније од тога зашто су узети ти кредити ми је то како су утрошени. Утрошени су тако да смо после толиких задужења имали пропалу привреду и свакојаке несташице. Јел ти то звучи као добро утрошен новац?

Ti to je bar sve te pare ostavio u zemlji, narod za vreme njegove vladavine nije bio ni gladan ni zedan, sto se ne moze reci za njegove, kako ih nazivash naslednike..
    Ја уопште не поричем да је Броз за народ који је окупирао био бољи од Хитлера, или рецимо да је народ који је окупирао третирао боље него Пол Пот или Иди Амин свој, што опет не значи да је добро водио земљу.

То што народ није био гладан је такође генијално - узми кредит од 2000 евра, и живи два месеца ко цар. Онда кад све оде у три лепе, хвали та времена као дивна и псуј ова која су дошла кад си потрошила те 2000 евра.

Mada mi je i to smeshno optuzivati coveka sto su na vlast posle njega doshli idioti...
    Најкривљи је и за то.
    Пут за распад Југославије је утро баш он - Уставом из 74. и тежњама да од република СФРЈ направи мини државе.
    Такође, пут за долазак шљама који је дошао после њега је такође утро он, негативном селекцијом и неизградњом сисетема. Зашто у Холандији на власт не дође неки шљам? Па зато што имају изграђен политички систем, нису имали Брозово самоуправљање.

I zabluda je govoriti da je ovu zemlju unishtio Broz, jer broz iz ove drzave nije dinara izneo, za razliku od kompanije koja je i dan danas iznosi...i onda dolazimo do cinjenice da smo mi ustvari jedan bogat narod narod u p... materinu...
    Ја сам лепо објаснио како је Броз све уништио земљу, тако да на "аргумент" типа "из ове државе није изнео динара" немам шта да кажем.

Ako krenemo josh malo u proshlost pa se prisetimo blaga koje je Rastko izneo da sagradi ogromnu manastirchinu na Svetoj gori...

Прво, то није манастирчина већ манастир. Друго, сваки динар потрошен на тај манастир паметно је потрошен.

I svi negde nosili a samo Tito unosio...
    Као што већ рекох, лепо сам написао шта је Броз све урадио с овом државом. Приче типа "сви су негде носили само он вредни цврчак навлачио" су смешне.
    Да не спомињем то што га поредиш са Светим Савом, од чега ми се повраћа.

Elem sad kad smo vec kod kredita znash li koliko je trenutno zaduzenje drzave sa ovom super extra sexi fensi vlasti?
    Кредит сам по себи није зло, зло је ако није паметно потрошен.
    Са овом супер секси екстра фенси влашћу која мора да вади кестење из ватре, да поправља будалаштине које су направили Јозо и његови клонови имамо стални раст просечне плате, производње, индустријске производње, улагања у инфраструктуру, страних улагања... тако да би се рекло да ради пуно бољи посао од усташине. (сетих се Чорбине песме: још се народ добро сећа усташе из куће цвећа).

Onda jedna stvar koja me uzasno nervira je konstantno blacenje komunizma,
    Ово је исто као да кажеш да те нервира блаћење фашизма, једне одвратне идеологије која је нанела патње, упропастила живот и донела смрт стотинама милиона људи.

ali realno komunizam je jedini oblik vladavine koji je sve nas {srbe,hrvate,slovence,boshnjake, makedonce,crnogorce... i sve ove novosmishljene nacije} uspeo da odrzi na okupu, cim je doshlo do smene rezima svi se nashli pametni da traze drzavu koja nikad nije ni postojala...
    Al ajd i bolje da je svako na svom, manje ce se mrzimo...
    Ко су ти новосмишљене нације ако си Бошњаке, Македонце и Црногорце сврстала уз Србе, Хрвате и Словенце?
    Није нас комунизам држао заједно, већ комунистичка диктатура. С обзиром на цену те заједнице коју су Срби платили, нешто и не треба да жалимо за њом, само нам је зло донела, у оба последња рата.
    А комунизам није направио функционалну државу, већ ју је константно разграђивао правећи од република државе. Управо су Броз и његови уставотворци утрли пут распаду те несрећне Тугославије.
    Хинт: Устав из 1974.
    Poruku je izmenio BaneK, 29.08.2007 u 22:19 Razlog: kodovi
    Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио

shadow seeker Bend it like Beckham Champion, Roulette Champion, Gold Miner Special Edition Champion, ATV Winter Challenge Champion, Snowplow Champion, Metal Slug Flash Champion, 1992 Champion Avatar od  Invisibleman
    Član od
    14.01.2007.
    Aktivnost
    18.01.2012
    Zemlja
    Yugoslavia
    Godine
    33
    Blogovi
    2
    Slike
    1

Ima jedna stara kineska poslovica koja kaže:

"Nemoj da pljuješ u bunar iz koga si pio."
    c'est en faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui.

Zli klerofašista Avatar od  yossarian
    Član od
    18.02.2007.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia
    Blogovi
    2

Citat Invisibleman kaže: Pogledaj poruku
    Ima jedna stara kineska poslovica koja kaže:

"Nemoj da pljuješ u bunar iz koga si pio."
    Овде бих се сложио делимично са старим манијаком Марксом, народ који овако размишља, по принципу "добро је док не туку" и "шта је Милошевићев син имао је ништа шта би мој син имао", и заслужује сваку власт која га западне.
    Они народи који се не задовољавају тиме што су их свели на стоку и онда им бацили сена као милостињу и напредују и граде боља друштва, боље државе.
    Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио

Član od
    27.11.2006.
    Aktivnost
    01.05.2008
    Zemlja
    Bhutan
    Blogovi
    3

Citat yossarian kaže: Pogledaj poruku

Прво, то није манастирчина већ манастир. Друго, сваки динар потрошен на тај манастир паметно је потрошен.
    Ma jel, a sto su srpska deca umirala od gladi to machku o rep...

Да не спомињем то што га поредиш са Светим Савом, од чега ми се повраћа.
    Meni se povraca od velicanja Svetog Save, zivotni cilj mu je bio da bude proglashen za sveca i licemerno mi je to njegovo izigravanje muchenika..
    Kao kad burzujuchicima sine da bi mogli malo da se smucaju po sirotishtima da bi u novinama pisalo, ovaj je stvarno covek, alal mu vera.
    Tito bar nije bio licemer

Са овом супер секси екстра фенси влашћу која мора да вади кестење из ватре, да поправља будалаштине које су направили Јозо и његови клонови имамо стални раст просечне плате, производње, индустријске производње, улагања у инфраструктуру, страних улагања... тако да би се рекло да ради пуно бољи посао од усташине.
    poljoprivreda nam jedva dishe... al ajd nek ti bude..

Ово је исто као да кажеш да те нервира блаћење фашизма, једне одвратне идеологије која је нанела патње, упропастила живот и донела смрт стотинама милиона људи.
    E nije isto.

Ко су ти новосмишљене нације ако си Бошњаке, Македонце и Црногорце сврстала уз Србе, Хрвате и Словенце?
    Sto volim ovaj deo kad se pravish blesav

Није нас комунизам држао заједно, већ комунистичка диктатура. С обзиром на цену те заједнице коју су Срби платили, нешто и не треба да жалимо за њом, само нам је зло донела, у оба последња рата.
    А комунизам није направио функционалну државу, већ ју је константно разграђивао правећи од република државе. Управо су Броз и његови уставотворци утрли пут распаду те несрећне Тугославије.
    Sa ili bez komunizma Jugoslavija bi se raspala, mi jednostavno nismo narod koji moze da zivi zajedno...

çlan Avatar od  Kal_el
    Član od
    02.03.2007.
    Aktivnost
    06.02.2012
    Zemlja
    Serbia

Billice ako te Yosa joş bude çaçkao
    reci ga mesaru da mu pokaze sataru !
    Ko je za jednu voznjicu sa stilom

Član od
    27.11.2006.
    Aktivnost
    01.05.2008
    Zemlja
    Bhutan
    Blogovi
    3

Citat lav71 kaže: Pogledaj poruku
    ...a šta bi onda radile fensi sponzoruše?...
    ne bi bile primorane da prodaju sebe zarad normalnih uslova zivota

Citat Kal_el kaže: Pogledaj poruku
    Billice ako te Yosa joş bude çaçkao
    reci ga mesaru da mu pokaze sataru !
    ne razumem.

Banovan Avatar od  love hunter
    Član od
    26.08.2007.
    Aktivnost
    21.04.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    39
    Blogovi
    28

Ma jel, a sto su srpska deca umirala od gladi to machku o rep...

Meni se povraca od velicanja Svetog Save, zivotni cilj mu je bio da bude proglashen za sveca i licemerno mi je to njegovo izigravanje muchenika..
    Kao kad burzujuchicima sine da bi mogli malo da se smucaju po sirotishtima da bi u novinama pisalo, ovaj je stvarno covek, alal mu vera.
    Tito bar nije bio licemer

poljoprivreda nam jedva dishe... al ajd nek ti bude..

E nije isto.

Sto volim ovaj deo kad se pravish blesav

Sa ili bez komunizma Jugoslavija bi se raspala, mi jednostavno nismo narod koji moze da zivi zajedno...
    ...neverovatno. Krenucu otpozadi:

...MI NISMO ISTI NAROD,verovatno zbog toga i ne mozemo da zivimo zajedno. Bez komunizma, SFRJ ne bi ni bilo.

...bosnjaci JESU novosmisljena nacija,ima li ih jos?

..."e nije isto"-bolji argument ne cuh odavno.

...o poljoprivredi ne bih,i otimanju drazesne titove vlasti od seljaka,uzimali su cak i ono sto nismo imali.

...i najstrasnije: tito bar nije bio licemer????!!!!! Sta bi iole razumno moglo da se odgovori na ovakvu konstataciju? Ne znam,ako se budem setio,napisacu sutra...

typingerrormaker :) Avatar od  swba
    Član od
    12.03.2006.
    Aktivnost
    09.09.2009
    Zemlja
    Christmas Island
    Godine
    30
    Blogovi
    2

kako izgleda sve je to Savino maslo
    iskreno, bice da moj bosanski mozak ne hajcuje na tolikoj frekvenciji, al ja ne skonta kakve veze Sv. Sava ima sa Titom and co
    i danas postoje ljudi koji kao i Sava odabrase isposnicki zivot daleko od svega, odricuci se mnogo toga... da li ce za par vjekova o njima se pricati kao o Savi ne znamo... Sv. Sava, sa namjerom ili ne da bude proglasen svecem, je ucinio mnogo toga za SPC i srpsku drzavnu da mi danas najmanje sto mozemo je posvetimo mu jedan dan u godini... no ko sto rekoh ne kontam Savino pominjanje u ovoj temi te ne bih dalje o njemu i njegovom liku

ja se nesto pretjerano ne sjecam bivse Juge, mada moji kad god pricaju o tim danima pricaju o dobrim vremenima... pokazalo se da je sve to bio jedan veliki zajeb... mozda ne tako lose osmisljena ali definitivno lose odradjena ideologija...
    svi ti famozni krediti koje je Tito uzimao, ciji iznos btw nikada nigde nisam procitao, su bili i vise no potrebni za ozivljavanje posleratne Jugoslavije... samo nesto mi se cini da bas nisu na najbolji nacin upotrebljeni... nejasno mi je to da samo 10 godina nakon smrti sina svih naroda i narodnosti Juga se raspala... gdje odjednom nestadose svi ti koji su podrzavali bratstvo i jedinstvo... kako odjednom postadose manjina... najveci propust Tita i onih koji su ga podrzavali je malo truda oko zblizavanja Srba i Hrvata, ako im je ikada i bio cilj da imaju jaku i stabilnu drzavu... premalo se radilo na tome, a ova dva naroda su bila i glavni oslonac bivse Juge i koncepta bratstva i jedinstva
    sa druge strane ne mogu da kazem da bi nam sa kraljem bilo bolje, mislim na cinjenicu da bi smo izbjegli zadnje ratove... ali definitivno jedinstvena drzava Juznih Slovena nikada nije ni trebala biti oformljena u bilo kom obliku
    You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

çlan Avatar od  Kal_el
    Član od
    02.03.2007.
    Aktivnost
    06.02.2012
    Zemlja
    Serbia

ne bi bile primorane da prodaju sebe zarad normalnih uslova zivota

ne razumem.
    Pitaj Sqvo da ti preporuçi njenog mesara ...
    za jedan poljubac ima od Yose da napravi krmenadle
    Ko je za jednu voznjicu sa stilom

Strana 2 od 10 PrvaPrva 123456 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Bez kralja ne valja?
    Autor Phoenix u forumu Politika
    Odgovora: 37
    Poslednja poruka: 30.07.2010, 21:26
  2. Da li može postojati pravda bez postojanja Boga?
    Autor kohili u forumu Filozofija
    Odgovora: 50
    Poslednja poruka: 27.07.2010, 20:38
  3. Pomagajte ko Boga vas molim
    Autor NickPA u forumu Softverski problemi
    Odgovora: 81
    Poslednja poruka: 06.04.2010, 23:53
  4. A da smo za boga odabrali ženu?..
    Autor kohili u forumu Filozofija
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 24.12.2008, 00:40
  5. Mi imamo svoga boga, ime mu je Bodiroga