Tu se neslazem sa tobom. Prvo, nije njegov cilj bio da "bude proglasen za sveca" nego smo to mi sami uradili. Mislim da mu je bilo lakse da zivi u izobilju, na utabanoj stazi svog oca, nego isposnickim zivotom (ja ne verujem da bih izdrzao ziveti u manastiru ni godinu dana). On je svoj imetak "spiskao" na manastir, a mogao je i na pevaljke i pijanke. To je njegova stvar. On je uradio ono sto vecina od nas ne bi ni pomislila da uradi. Poredjenje materijalnog i duhovnog nema smisla (nisu u istoj ravni).
Kako smo onda ziveli tolike godine zajedno? Dok nam je dobro islo, niko nije gledao na nacionalnost, a da li je dobro ili lose vodjena zemlja, prosudite sami. U momentu kad je on umro, mi smo bili vodeca zemlja na Balkanu, a sada kad smo "svoji na svome" nalazimo se daleko iza Albanije. Ej, narode, da li vi stvarno zaboravljate koliki smo imali standard pre nego sto se raspala Juga? A, da li znate da i u ostalim zemljama ima skoro etnicki cistih prostora, pa se te drzave ne raspadaju? Nemacka ima vise pokrajina, ciji se "narodi" bas ne vole previse, a sta smo doziveli, Nemacka se ujedinila. Ali tamo njihovi politicari nisu zeljni vlasti po svaku cenu. Samo su nasi (Milosevic, Tudjman, Alija i dr.) zarad sopstvene pozicije dozvolili da se raspadne drzava. Da su malo izdrzali sad bi bili u EU i to u vrhu, medju prvih 12. Ovako, eto nam nasih Srpskih, Hrvatskih i ostalih drzava i drzavica, eto nam rata, eto nam ratnih profitera, eto nam unistene privrede, eto nam droge, mafije, trgovine ljudima. Sami smo hteli.Sa ili bez komunizma Jugoslavija bi se raspala, mi jednostavno nismo narod koji moze da zivi zajedno...
Ma potpuno je svejedno ko je na vlasti. Ako taj na vlasti vodi racuna o drzavi, onda je sve u redu, a ako vodi racuna samo o sebi onda vidimo kako nam je. Sadasnja vlast zna da nece moci opstati dugo na vlasti, jer radi kako radi, pa onda ide logikom "daj da ja uzmem sad sto mogu, a kad me skinu sa vlasti...". Nema u vlasti odgovornosti (Nasledje iz prethodnog perioda). Kad bi nekoga iz sadasnje vlasti, za pogresno vodjenje drzave streljali onako za primer, sledeci koji bi dosao na vlast bi razmislio pre nego se prihvatio. Mislim da bi nam kralj sada dobrodosao, ali nema te pozitivne struje koja bi ga dovela na vlast. Nikome od politicara na vlasti sad to ne odgovara (da ima neko ko je iznad njih, da oni nekome polazu racune). Mislim da bi nas kralj sada izvukao iz ovog corsokaka (sadasnja vlast nevalja, a bolju nemamo).
Ko jos iz politickog vrha moze da dovede kralja? Oni koji u svom politickom programu propagiraju monarhiju, nisu znacajni politicki cinilac.

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

ali sam morao 

...

Preporuči temu