Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 20

Tema: Silovanje

Zli klerofašista Avatar od  yossarian
    Član od
    18.02.2007.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia
    Blogovi
    2

Odgovor: Silovanje

Занимљиво питање је колико погледи на свет који настају под утицајем мас медија имају утицаја на ову појаву.
    Силовања је увек било и биће нажалост, али знамо колико се данас акценат ставља на сексуалност, колико је присутна у рекламама, филмовима, на телевизији, у новинама... што пре није био случај.
    Кад поједине девијантне личности виде да се стварност разликује од слике која се ствара, посеже за оним што мисли да му припада.
    Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио

Beatrix Kido Avatar od  Kill Bill
    Član od
    27.11.2006.
    Aktivnost
    01.05.2008
    Zemlja
    Bhutan
    Blogovi
    3

Citat Kunic kaže: Pogledaj poruku
    I ruke i ruke! Da ne čačka ranu!
    moze da se zagnoji...

Mica udavaca Avatar od  starsica
    Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

silovanja je uvek bilo medju nama.. pa i bice ga..
    najstrasnije je sto se vecina silovanja ne prijavi.. sto zbog sramote, sto sto zbog pretnji..
    a kazne su i inace kod nas male..
    8 godina za toliki broj silovanja je izuzetno mali..

...limiT_ Avatar od  TVO.JA_
    Član od
    12.02.2007.
    Aktivnost
    11.03.2010
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    36
    Blogovi
    3

Bolesnih umova je uvek bilo , silovanje je jedan od tri najveća moguća zločina savremenog čovečanstva. Teško je kazniti na pravi način, teško da u takvim slučajevima pravda uopšte moze biti zadovoljena...
    Silovanje je čin nasilja, dokazivanja moći i kontrole.
    Ma naš zakon je sra**,čuj 8 godina , i smrtna kazna je malo za takve bolesnike!Doživotno ga strpati u zatvor sa svakodnevnim tretmanom silovanja

has grown up now.. Avatar od  little fairy
    Član od
    13.08.2007.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    33
    Blogovi
    16

8 godina je malo ali je opet nešto. Što je s žrtvom? Ako pristane da se suoči s svojim dušmaninom, tada će protivnički odvjetnik, dakle branitelj, napraviti sve a i dati sve od sebe da prikaže da je bilo sporazumno (budući da u većini slučajeva su nam to dobro poznate osobe iz blizine) iliti da je žrtva to sama tražila svojim oblaćenjem i ponašanjem. Kopat će i kopat samo da izbavi svoju klijentelu. Gdje je tim odvjetnicima pamet?

Grozno je što žrtva, umjesto da je dovoljno 'kažnjena' samim činom, još mora trpit uvrede i šutit dok ju se omalovažava. Sra*e je već napravljeno, čemu dokrajčit nečiji život??

Ne znam.. Da se meni nešto takvoga dogodi.. Ne garantiram za svoje postupke tijekom i poslije događaja.

A vjerujte mi.. Nisam bezazlena.
    Prestani razmišljati o svojim granicama..
    Počni otkrivati svoje mogućnosti.

TWO AND A HALF MEN Avatar od  Charlie Harper
    Član od
    23.11.2008.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    United States
    Godine
    28

8 godina ? Za tako nesto najmanje 18 godina ali i to je malo ipak 88 zvuci pravednije.

Silovanje je nesto strasno i za mene ti ljudi koji to rade nisu ljudi.

Uzasno je nekog a u 99,9 % je rec o zenama prisiljavati i maltretirati upotrebom fizicke snage. Sada je pitanje da li te maloumne osobe slati u zatvor ili na lecenje sto se mene tice i jedno i drugo je za njih samo da nisu na slobodi.
    Ja licno nikada nisam na delu uhvatio nekog umobolnika koji to radi ali sam dva-tri puta priteko u pomoc devojkama koje su bile maltretirane od strane takvima slicnih.

Deran Avatar od  Balerina
    Član od
    07.03.2009.
    Aktivnost
    10.08.2010
    Zemlja
    Canada
    Godine
    32

Mislim da bi bilo pravedno i pametno uvesti zakon da silovatelju ima pravo da sudi porodica i bliznji od silovane zene/muskarca, i da sta god oni kazu da se tako i uradi, javno. Ako kazu obesiti ga za onu stvar na sred trga da istruli...moze. Mislim da bi posle ostali silovatelji ipak malko razmislili pre nego sto tako nesto uopste i pomisle, a ovako 8 godina je prava sitnica, sa naravno velikom sansom da ga ne uhvate ili da se na sudu ne pokaze dovoljno dokaza. Uzas

Μορφεύς Avatar od  Morpheus
    Član od
    01.10.2007.
    Aktivnost
    09.12.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30
    Blogovi
    26
    Slike
    1

Ne bih se baš složio da im uradimo bilo šta odokativnom metodom. Po čemu bismo se onda razlikovali od njih? Na monstruoznost bismo odgovorili monstruoznošću. Što veća zatvorska kazna i to je to. Slažem se da je dobar deo izrečenih kazni za taj zločin preblag.

TWO AND A HALF MEN Avatar od  Charlie Harper
    Član od
    23.11.2008.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    United States
    Godine
    28

Citat Morpheus kaže: Pogledaj poruku
    Ne bih se baš složio da im uradimo bilo šta odokativnom metodom. Po čemu bismo se onda razlikovali od njih? Na monstruoznost bismo odgovorili monstruoznošću. Što veća zatvorska kazna i to je to. Slažem se da je dobar deo izrečenih kazni za taj zločin preblag.
    Morph, mislim da gresis.

Na monstruoznost se treba odgovoriti duplom ili troduplom monstruoznoscu da bi jedna takva osoba koja cini tu ili bilo koju vrstu monstruoznosti uopste shvatila da ja kaznjena.

Kao Hitler za jednog ubijenog Nemca ubije 100 pa ti vidi dal ces pomisliti da ubijes njegovog vojnika e tako i ovde za jedno silovanje 10 godina a ako opet uradi isto dozivotna kao u fudbalu zuti je oppomone a crveni iskljucenje iz utakmice odnosno iz zivota.

Jedino tako i nikako drugacije sa takvima.

Bećar Avatar od  riki45
    Član od
    02.12.2010.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Bosnia and Herzegovina
    Godine
    67

kada žena kaže - ne - to je za mene zakon.
    oduvijek sam volio filmove u kojima glavni junak,nakon što mu nasilnici siluju nekog iz familije,traži ih i traži ih...i na kraju kad ih pronađe uradi ono što treba ....

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Slične teme

1. Kriva zato što je provocirala silovanje
    Autor Lady S u forumu Spomenar
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 11.05.2007, 15:19

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke