ja koristim program Diskeeper za defragmaciju a vi
ja koristim program Diskeeper za defragmaciju a vi
A ja Auslogics Disk Defrag-http://www.bestfreewaredownload.com/...-jymsbhms.html

O&O Defrag![]()

Ummmmm... Retko kad... Obichno su mi sve particije pune kao oko... Jedno jutro sam se probudio, i video da mi je na C: ostalo 1.3MB
Definitivno je vreme da pochnem da praznim one kutije sa praznim DVD diskovima...
Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...
hvala na linku

da koristim ga najmanje jednom mjesečno s programom IOBIT SMART DEFRAG
Radio samo jednom i to preko onog programa uz windows što se dobije, nego jel može neko da mi kaže šta su tačo prednosti defragmentacije i koje su posledice nerađenja (ako ih ima uopšte)![]()

Defragmentacija sluzi za defragmentovanje fragmentovanih file-ova (al ovo filozofski zvuci). Daklem, kao kad bi na tablu za sah slagao podatke u obliku nekih kockica, tako komp slaze podatke na HDD. E sad, ukoliko postoji prostor izmedju dva podatka, koji je npr. 200mb a ti pokusavas da snimis DivX film od 700mb, windows ce automatski podeliti film na vise delova i popuniti taj prazan prostor od 200mb, a ostatak snimiti u neki drugi slobodan deo. Ove praznine nastaje usled brisanja podataka. Jer kad se podatak (file) obrise, ostali podaci se ne pomere za to prazno polje, jer bi u protivnom dolazilo do kocenja sistema. E sad, sto se duze ne radi defragmentacija, tj. sastavljanje tih izdeljenih file-ova i njihovo slaganje jednog za drugim, dolazi do velikog broja file-ova koji su iseckani i razbacani, i opet ima jako puno sitnih praznina umesto jedne velike. A posto HDD ima magnetnu iglu koja se fizicki pomera po disku da bi citala, dolazi do usporavanja iscitavanja podataka sa HDDa usled fragmentacije.
Definitivno posle defragmentacije ces osetiti drasticno ubrzanje sistema. Samo M$ov defragmenter i nije najbolji, tako da ti preporucujem alternativna resenja, kao sto su O&O Defragmenter, Disk Keeper i sl. Posto oni imaju vise metoda za defragmentaciju, i bolje su pisani algoritmi po kojima se vrsi ovaj proces. Tako da su mnogo brzi, pouzdaniji i vecina njih dozvoljava usputni rad sa podacima dok se proces izvrsava, dok to M$ov defragmenter ne pruza.
Nadam se da sam pojasnio. Pozdrav i srecno defragmentovanje.![]()
SrboDroid - za nekoga sve za svakog po droid
Jasnije mi je, hvala na objašnjenju![]()
Preporuči temu