Evo da vidite kako ce izgledati.
Evo da vidite kako ce izgledati.
Poruku je izmenio zmax, 14.02.2008 u 20:43 Razlog: ne vidi se slika
Meni Sombor izgleda uvek lepo, nije bitan izgled vec dusa grada a on je definitivno ima!!!![]()
Бисер...Галерија Милана Коњовића...Позориште...Предивно зеленило...
Moj Sombor....koji svakako ima mnogo svojih kulturnih i istorijskih znamenitosti poseduje neku toplinu.....koju cine ljudi ,tihi i pitomi......Lepo je petkom ili nedeljom jednostavno prosetati do ove nase pijace koja ,srce na ruku ne izgleda bas najlepse.......i osetiti duh ravnice ,salasa,podmazanih soba......
"Ako je taj sicusni komadic zivota sve sto imas,onda od njega ucini sve sto je moguce"
(Sajd Ben Hamed)

KOTLIĆ SOMBORSKI
19. juli 2008.
Vikend-izlet podesismo tako da stignemo na Somborski kotlić.
Održava se na trgu kog Somborci zovu Ćelavi jer na njemu nema drveća.
Na Trg smo izašli kad je većina kotlića (koji se kuvaju na obodima Trga ili ulicama koje vode na Trg) već bila na stolovima.
Ćelavi trg i delovi okolnih ulica bili su puni, a raspoloženje je bilo lepo i vojvodjanski pitomo.
Učesnici kuvaju riblji paprikaš za svoje društvo. U najavi sam video da organizovane grupe mogu naručiti paprikaš, ali mi, kao individaulni 'turisti', ostali bi gladni pored više od 300 kotlića sa ribom da nismo pre izlaska na trg kod naših domaćina pojeli 'kućni' kotlić.
Učesnici uglavnom svoje stolove ukrašavaju svečanim postavljenjem, cvećem u vazama, tortama i sl. A ovde je jedrenjak 'Panonski mornar Somborski' čija 'paluba' služi kao postolje za servirenje.
Učesnike je zabavljala muzika a i Goca Tržan.
Već smo ulazili u kola da krenemo za Novi Sad kad je počeo vatromet a pretpostavljamo da je zabava na trgu nastavljena još dugo u noć skoro punog julskog meseca.
Poruku je izmenio nenad.bds, 20.07.2008 u 12:25
Radovi na glavnoj ulici su velika prevara! Ulica je po plnu morala biti zavrshena do 01. avgusta, a dan pre isteka roka nije odradjen ni treccina planiranog posla. Sramota.
A vi shto se divite ulici bolje da pomognete majstorima, i to mozhda na jesen, kad nas potopi blato.
Poruku je izmenio zmax, 29.07.2008 u 22:59 Razlog: link

SOMBORSKA
I još uvek brodim na tom brodu...
I sve sam bliži Somboru...
Vraćam se na staro mesto...
Tu sam nekad navraćao često...
Prolaze dani uspeha i slave...
Pobeda još jedna u dugome nizu...
Još jedna noć provedena na brodu...
I sve sam bliži Somboru...
Idem prema starom trgu...
Da od sebe oteram tugu...
Ali još uvek brodim na tom brodu...
I sve sam, sve sam bliži Somboru.
Ovu sam pesmu napisao davne 1998 godine u šinobusu na relaciji Vrbas-Sombor.
Početak i kraj
нема сумње да ће нам главњак бити пуно лепши од ранијег изгледа ,додуше радови напредују као "зидање Скадра на Бојани" али заборавиће се све придике грађана када улица буде завршена...
Рушење старих платана на главњаку
Poruku je izmenio nenad.bds, 01.12.2008 u 10:51 Razlog: Uzastopne poruke i istom kontekstu
Ahhhhhhh,
Toliko ste me rasplakali , vratili ste me u moju mladost u grad u kom sam 60tih godina dozivljavao najlepshe trenutke sa mojom generacijom . Svi smo mi osetljivi na Sombor iako nismo u njemmu rodjeni ali je on bio nash rasadnik za dalji zivot i te godine i to vreme je ostalo cementirano duboko u nama kao i svim generacijama koje si otishle iz njega ali ga uvek volemo i uvek nam je u srcu , one josh uvek lep grad bez obzira na glavna ulica i to che jednog dana da bude zavrsheno i Sombor zasluzuje to vech odavno samo je vazno da nam se stara zdanja ne rushe u gradu drveche je lako zamenuti ali zdanja ne ako ona nestanu nestaju i proshla vremena sa njima ...
Sombor che uvek biti vechan lep i dostojanstven tako je fromiran tako se ponasha i takav che uvek biti ,,,,
Pozzzzzz
D.![]()
Preporuči temu