Prikaz rezultata 1 do 2 od ukupno 2
    Administrator Avatar od  Lady S
    Član od
    11.03.2006.
    Aktivnost
    09.12.2010
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    29
    Slike
    23

Bonu uručena titula Viteza

Bono, pevač sastava U2, primio je počasnu titulu Viteza na ceremoniji održanoj u Dablinu u znak priznanja za njegov “doprinos muzičkoj industriji i humanitarni rad“.

Bono je počasnu titulu primio u oficijelnoj rezidenciji britanskog ambasadora Dejvida Redveja.

Frontmenu benda i njegovoj porodici na ceremoniji pridružili su se i ostali članovi grupe U2, The Edge i Adam Klejton.

Rok zvezdu ljudi neće morati da oslovljavaju titulom „Sir“ pošto Bono nije državljanin Velike Britanije.

„Možete me zvati kako god želite, samo me nemojte zvati gospodine. Možete me zvati lordom svih lordova ili polu bogom“, izjavio je u šali Bono.

Britanski premijer Toni Bler opisao je, u pismu koje je pročitano na ceremoniji, Bona kao inspiraciju u borbi protiv globalnog siromaštva i nemaštine.

„Priču o muzici sastava U2 prepustiću ljudima koji su kompetentniji da o tome govore, ali ću reći da sam ja, kao i milioni drugih ljudi širom sveta, veliki obožavalac ove grupe“, stoji u pismu koje je poslao Toni Bler.

Nova titula pevača sastava U2 glasi: „Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire”.

“Ova titula će mi sasvim sigurno otvoriti određena vrata koja do sada nisam mogao da otvorim, i to je istina, to je način na koji svet funkcioniše. Titula je došla u pravom trenutku. Čini se da su Velika Britanije i Irska bliža jedna drugoj više nego ikada”, dodao je Bono.

Pored Bona, priliku da dobiju počasnu titulu iako nisu građani Velike Britanije, imali su i Bob Geldof, Bil Gejts, Plasido Domingo, Rudolf Đulijani i Stiven Spilberg.
      Vrh

Starosedelac Avatar od  Zvonchica
    Član od
    03.12.2006.
    Aktivnost
    25.10.2011
    Zemlja
    Switzerland

Odgovor: Bonu uručena titula Viteza

Stvarno, zaslužio čovek!

Vrh

Slične teme