-
Novobečejska fešta na Adi
Novobečejci su juče ugostili Beograđane na Adi Ciganliji! Mnogi posetioci „beogradskog mora" počašćeni su vrhunskim vojvođanskim ručkom, a čelnici ovog banatskog gradića trudili su se da na neobičan način promovišu predstojeći velikogospojinski festival. Građani su zastajali, raspitivali se, jeli, pili, vozili se kočijama, slušali tamburaše...
Promoterke novobečejskog velikogospojinskog festivala špartale su duž obala „beogradskog mora" i delile besplatne štrudle i flajere, dok se, odmah na početku Ade, besplatno delila dobra banatska zakuska. U brojnim kazanima kuvala se riblja čorba i topili se čvarci.
- Alal im vera! Zaista lepšu čorbu nisam probao. A ovi čvarci, pa ovakvih nema nigde. Nisam imao pojma da Bečejci imaju ovakvu kuhinju. I još ništa ne naplaćuju! Sasvim sam slučajno danas došao na Adu i nimalo se nisam pokajao. Šetao sam bez društva, ali sam ovde toplo dočekan, kao da sam stigao kod najbližih - priča jedan od starijih posetilaca.
Da bi upotpunili ugođaj, Bečejci su doveli i dva bela konja upregnuta u arhaičnu kočiju.
- Nikada se ranije nisam vozio kočijom. Bilo mi je baš super i voleo bih ponovo da se vozim - kaže osmogodišnji Milan I., koji se provozao jedan krug oko jezera u fijakeru.
Jedan od organizatora ovog događaja, Nevena Subotić kaže da je cilj gostovanja Novobečejaca u prestonici promocija predstojećeg velikogospojinskog festivala, ali i da se svima onima koji žive u Beogradu skrene pažnja na njihov gradić na Tisi.
Vožnja fijakerom
- Došli smo da promovišemo naš velikogospojinski festival, koji se održava od 26. do 29. avgusta. Sve što ovde vidite dešavaće se u ova četiri dana i na plaži reke Tise. Dakle, svi koji dođu na ovaj festival tokom dana videće takmičenje oko 40 tamburaških bardi, oko 300 takmičara koji će se takmičiti u pripremanju riblje čorbe, probaće štrudle sa makom ili sirom, dok će veče biti rezervisano za pop rok koncerte ili vožnje fijakerima - priča Nevena Subotić, PR opštine Novi Bečej.
BEOGRAĐANI NAJČEŠĆI GOSTI
Beograđani su najbrojniji gosti na tradicionalnom velikogospojinskom festivalu u Novom Bečeju. Ova manifestacija će četvrti put zaredom imati međunarodni karakter. Inače, prema podacima Turističke organizacije Beograda, ovaj festival je među pet najvećih u zemlji i njega poseti više od 100.000 ljudi iz Srbije i regiona.
M. NINKOVIĆ
Press Online
Tagovi za ovu temu
Vaš status
- Ne možete pokrenuti novu temu.
- Ne možete poslati odgovor.
- Ne možete dodati priloge
- Ne možete prepraviti svoje poruke
-
Pravila foruma
Preporuči temu