Prikaz rezultata 1 do 2 od ukupno 2
    Lider tüm Türkmenler Avatar od  Turkmenbashi
    Član od
    21.04.2009.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Turkmenistan
    Slike
    2134

Počeli Dani piva

Jubilarna 25. zabavno-turistička manifestacija „Dani piva" počela je preksinoć u Zrenjaninu tradicionalnom zdravicom, vatrometom i nastupima rok sastava „Pekinška patka", „Letu štuke" i drugih, pred više hiljada posetilaca na Žitnom trgu.
    „Dane piva", koji će trajati do 29. avgusta uz brojne pivske i gastronomske štandove i za posetioce besplatan muzički program na nekoliko gradskih trgova, na glavnoj bini na Žitnom trgu otvorio je zdravicom glumac zrenjaninskog pozorišta Prvoslav Zakovski i pozdravnim govorom gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov.
    - Možemo da otvorimo novu stranicu ove manifestacije. Želim da vam ovi „Dani piva" budu nezaboravni - poručio je Mihajlov.
    Na Žitnom trgu prvi su nastupili američki rok sastav „Stereotajp" i potom alternativni žensko-muški sastav „I plej" iz Beograda.

Sarajevski rok sastav „Letu štuke" na svom prvom nastupu u Zrenjaninu uspeo je da napuni Žitni trg publikom, koja je odlično reagovala na njihove pesme.
    Dobro zagrejani mladi Zrenjaninci nastupom „Štuka", potpuno su podivljali na pojavu legendarne pank grupe „Pekinška patka" iz Novog Sada, koja se ponovo okupila ove godine za povratničke koncerte u junu u Beogradu i Zagrebu, povodom tri decenije od kultnog singla „Bila je tako lijepa".
    Frontmen Nebojša Čonkić Čonta rekao je da je nastup na „Danima piva" bio prvi koncert „Patke" ikad u Zrenjaninu. „Pekinška patka" izvela je uživo i dve pesme sa predstojećeg povratničkog singla, obradu „Un ano de amor" iz filma „Visoke potpetice" španskog režisera Pedra Almodovara i „Voli me ljubavi", prepev pesme škotskih pankera „Skids".

Iste večeri na festivalu koji se održava pod sloganom „Stara banatska priča" otvorena je i scena „Sima Cacin", namenjena starogradskoj i tamburaškoj muzici.

Izvor - Press
      Vrh

Only me Avatar od  Sunflower
    Član od
    27.01.2008.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Zimbabwe
    Blogovi
    1

Odgovor: Počeli Dani piva

Ja pratim Dane piva u stopu... ...sinoć je bilo fenomenalno...šteta samo što ne možeš biti fizički na svim događajima, jer su sinoć nastupali i Zvonko Bogdan, i Esma Redžepova i Frajle.

Bem ti svestranost u muzici..

Što se piva tiče, mogu reći da je kvalitet prisutan.
    Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?
      Vrh

Slične teme

1. Dve godine muzeja piva u Čelarevu
    Autor Turkmenbashi u forumu Spomenar
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 28.10.2010, 21:30
  2. Dani piva u Zrenjaninu
    Autor Lady S u forumu Spomenar
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 24.09.2008, 00:33
  3. Dani Dunava u NS
    Autor nenad.bds u forumu Novi Sad