...malopre sam se vracao sa mesta gde se slusala fina muzika u drustvu finih ljudi...i pilo se nesto sto se zove PUNC (tekila, dzin, kajsijevaca, votka, sok od borovnice i gomila voca)...ne volim pivo, a bio je suzen izbor...elem, vidno pod uticajem gorepomenutog napitka vozio sam polako mojim sokakom...znaci, noc u Sumadiji..pretprolecna...onaj ko nije doziveo, tesko je opisati...uglavnom, odjednom su po kolima pocele da mi padaju latice cveta sljive...blagi povetarac ih je skidao sa krosnja drveca i nosio pravo na mene...pod svetlima,izgledalo je carobno...stao sam, otvorio prozor i pustio mirisnu kisu da mi pada po licu...i pruzio ruku da je dotaknem...e, to je jedan od onih trenutaka kada vam je zao sto ste sami, sto ne mozete da ga podelite sa osobom za koju mislite da bi razumela...i onda se pitate sta ona, tamo daleko, sanja...crvene gradske krovove, sivi beton ili ogromne zgrade u staklu...i nadate se da, duboko u srcu, ostavlja bar malo mesta za pahulje koje mirisu na prolece...na srecu.
Kada sam ovo pisao bio sam mnogo srecniji nego danas...i to je post koji za mene ima trostruko znacenje...mozda nije najbolji, ali mi je najblizi srcu zbog prelamanja dragih licnosti i trenutaka koje sam doziveo pre i posto sam ga napisao...
... a vash?

LinkBack URL
About LinkBacks