Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 11 do 11 od ukupno 11
Like Tree1lajkova

Tema: Planinarenje

Domaći
    Pol
    Muško
    Član od
    06.08.2011.
    Aktivnost
    24.04.2013
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    52
    Blogovi
    2

Odgovor: Planinarenje

Pročitavši tekstove u komentarima primetih ako smem reći da se ovde brkaju pojmovi planinarstvo i alpinizam. Osnova je zajednočka ali motivi su jako različiti. Pošto sam 15 g. bio alpinista jako dobro znam koja je razlika.
    Preporučam planinarstvo jer ono je divno za sve koji vole prirodu i uživaju u njoj. Planinarstvo je moguće i na Fruškoj Gori. Izaći u šetnju planinom i uživati u svežini vazuha, miru i lepoti je nešto što oobogaćuje duh čovekov. Biti alpinista je nešto drugo i mnogo ekstremnije pa tako mnogi alpinizam svrstavaju u ekstremne sportove. Visine su puno veće i zahtevniji uveti. Zna se dogodi u danu promena 4. godišnja doba. To je jako ekstremno ali ima svoju draž. Večno nadmetanje čovekovo sa prirodom.
    U šetnju planinom možete i sami krenuti ali u Alpinisttičke pothvate niti pomisliti. Toliko zamki ima u toj lepoti da čovek kada je sam nije siiguran u opstanak. Uvek sam u "ekstremniije" poduhvate odlaazio u grupi i to nalažu običaji svih planinnarskig društava.
    Da ne duljim puno iako bih mogao o alpinizmu pisati danima, preporučam svima planinarstvo iz masu razloga a alpinizam samo odvažnima.
    Ko god ima mogućnosti neka se učlani u neko od planinarskih društava i tako postane član veliike obitellji koja se jako puno druži,
    pomaže i koja uživa u priirodi.
    Poruku je izmenio zjovan29, 10.09.2011 u 10:38

Osmeh je jedna kriva linija koja moe da ispravi mnoge stvari.

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •