@sa juga
Sad, bilo bi lepo da se dogovoriš sam sa sobom 'di to novaca ima, u Novom Sadu ili u Beogradu. A kad se dogovoriš, odakle treba zemiti nazad "naše novce". I, uopšte, da li treba.
Btw, ja zbilja ne razumem toliko priče oko ovog puta. Ne znam kojoj državi nije u interesu razvijanje putne infrastrukture. Ne znam kojoj državi nije u interesu povezivanje sa svetom. Ne, mi ćemo ipak razvijati diskusiju da li su nam putevi baš zbilja potrebni.![]()
... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Ово потписујем!
Зато сам сигуран да ћеш се сложити са мном да је идиотизам противљење Чанка и Костреша аутопуту Хоргош-Пожега, које наравно своје корене има у хрватским и аустријским интересима, односно у одвлачењу промета хрватским аутопутевима.
Ова релација исток-запад не смета Хрватској, напротив, исто тако као што омогућује избегавање коридора 10 тако довлачи више промета у Хрватску![]()
Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио
Složiću se sa tobom da je idiotizam svako suprotstavljanje izgradnji putne infrastrukture.
Ali, eto, ja imam pileći mozak, pa put koji treba da poveže Banat i omogući građanima Banata bolji život ne gledam kao ustupak Hrvatskoj, već Banatu.
... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Пут који треба да повеже Темишвар са Хрватском би сигурно био користан и Банату, мада ме јако занима колико је тренутно потребан и исплатив, јер се увелико причало да аутопут који иде од Суботице ка Јадрану није.
То је једна тема.
Друга тема је - зашто функционери Тадићеве и Чанкове странке раде на пројектима који су корисни Хрватској а противе се пројектима који су корисни Србији а штете интересима Хрватске.
Не можеш другу тему да занемариш јер ето "пут је користан за Банат"...
Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио

Josa se pita zašto Tadić i Čanak...
Pa zato što Tadićevi koreni nisu u ovoj zemlji i stalo mu je do nje koliko i meni do Huga Čaveza, ali mu je itekako interes Evropa, ali bez značajne identifikovane Srbije. Za Čanka nepostoje koreni, jer je on samo poboden u Vojvodinu.
In vinas veritas

Ovaj put je veoma isplativ Banatu i Vojvodini, a samim tim i Srbiji. Da li je isplativ i Hrvatskoj, ne znam, ali verujem da jeste, no to mi nije bitno, ni po sistemu da ga ne treba raditi u tom slučaju da bi ima se napravila šteta, ni po sistemu zaleganja za tuđe interese. Ovaj put je u interesu i Rumunije, pa ne vidim da to neko pominje u komentarima, samo je Hrvatska trn u oku.
Drugo, ne vidim da projekat Subotica-Zrenjanin-Vršac, sa krakom do Pančeva ima veze sa Hrvatskom, a forsira ga LSV kao prvi prioritetni pravac.
Što se tiče tablica sa zvezdama, ako su validne, zašto bi ih ljudi menjali i izlagali se troškovima? Za nekoga je to ideološki znak, kao i ocila, orlovi,... a za nekoga samo tablica za vozilo. Na mojoj vozačkoj i dalje stoji SFRJ i stari grb. Izdata je u zemlji u kojoj sam rođen i ona je dokaz da sam sposoban da vozim, a ne da sam poklonik neke ideologije.
Stvoriću svoj mali raj i u njega primiti one koji su mi već u srcu.
Preporuči temu