24. jun 2009. | Izvor: B92
W09: Meč Melcer – Odeznik namešten?
Jirgen Melcer (Beta)
Čelnici britanske kladionice Betfer obavestili su Međunarodnu tenisku federaciju da sumnjaju u regularnost meča između Vejna Odeznika i Jirgena Melcera.
Austrijanac Jirgen Melcer, 30. igrač na ATP listi, pobedio je 109. igrača sveta Amerikanca Odeznika (6:1, 6:4, 6:2) u 1. kolu Vimbldona, ali je meč privukao pažnju predstavnika Betfera nakon što je na ishod meča uplaćeno oko šest puta više novca nego što je uobičajeno kada su u pitanju dueli tenisera tog ranga, u tako ranoj fazi takmičenja.
"U Betferu je na taj meč uplaćeno oko 980.000 dolara, dok je prosek za mečeve prvog kola manje od 163.000", rekao je predstavnik britanskog lanca kladionica.
Predstavnike Betfera posebno je uznemirila uplata od 365.000 funti. Uoči meča kvota na Melcera drastično je opala, a kladionice "Paddy Power" i "Ladbrokes" prestali su da primaju uplate na Melcera oko sat vremena pred početak meča, nakon neubočajeno velikog broja uplata na pobedu Austrijanca sa 3:0 u setovima.
Portparol Betfera Mark Dejvis izjavio je da ne sumnja u regularnost meča, ali da su morali da pokrenu istragu zbog prevelikog broja uplata na ubedljivu pobedu Melcera.
Upitan da prokomentariše navode o neregularnosti meča, Vejn Odeznik je izjavio da ništa ne zna o tome. "Ovo mi je tek drugi nastup na Vimbldonu. Mlad sam, ovde sam došao da igram. Tu sam sa trenerom i prijateljima i nikada ne bih učinio nešto što bi mi ugrozilo karijeru", rekao je Odeznik za "Gardijan".
Mediji prenose da bi razlog velikog broja uplata na Melcera mogle da budu i spekulacije koje je pokrenuo jedan od TV komentatora dan ranije da je Odeznik povređen, što je on i potvrdio nakon poraza. Odeznik je dodao da mu nikada nije ponuđeno da namesti meč.

LinkBack URL
About LinkBacks

/ sw 19 nas ceka tu odma' iza tjoshe...
I couldn't be more impressed 

Preporuči temu