Strana 2 od 6 PrvaPrva 123456 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 56
    Mica udavaca Avatar od  starsica
    Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Odgovor: WTA turniri - sezona 2010.

Marija Šarapova najbolja u Memfisu

Ruska teniserka Marija Šarapova osvojila je 21. trofej u karijeri, pošto je u finalu turnira u Memfisu pobedila Sofiju Arvidson sa 6:2, 6:1.

„Osećam se divno. Došla sam ovde da bih odigrala što više mečeva, a nanizala sam pet pobeda, tako da je iza mene dobra sedmica. Dobro sam servirala i riternirala, što su dva vrlo bitna segmenta za igru u dvorani“, izjavila je Šarapova. Trijumfom u Memfisu Ruskinja će se popeti na 13. mesto na WTA listi.

„Protiv Sofije sam radila tačno ono što je trebalo. Vredno sam trenirala posle Australijan opena i malo po malo sve dolazi na svoje“, dodala je Ruskinja, koja je u prvoj rundi Ozi opena zemljakinje Marije Kirilenko.

Povreda ramena omela je Šarapovu da ostvari još bolje rezultata, a takođe je uzrokovala i promene u igri, pre svega na tehnici servisa.

„Što više mečeva igram, to imam više samopouzdanja. Kada to dođe na svoje, krenuće i ostalo, a vratiće mi se i instinkt“.

Venus odbranila trofej u Dubaiju

Američka teniserka Venus Vilijams odbranila je titulu na WTA turniru u Dubaiju,

Starija sestra Vilijams je u finalu pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5. To je bio 42. trofej u karijeri VenusVilijams, čime je izbila na čelo najuspešnijih po broju titula među aktivnim teniserkama, ispred Belgijanke Žistin Enan.

Ključni detalj meča dogodio se u 11. gemu drugog seta kada je Venus treći put na meču oduzela servis Beloruskinji, a zatim je bez većih problema odservirala za pobedu.

Venus Vilijams je tako do trofeja u Dubaiju došla bez izgubljenog seta, a u finalu je samo jednom izgubila svoj servis.
    Ooooooo.. on me juuuriii..
      Vrh

Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Prva WTA pobeda Bojane Jovanovske

Srpska teniserka Bojana Jovanovska ostvarila je pobedu u prvom kolu WTA turnira koji se igra u glavnom gradu Malezije, Kuala Lumpuru.

Jovanovska je pobedila Vitaliju Djačenko rezultatom 6:3, 6:1. Meč je trajao jedan čas i 18 minuta, a naša teniserka iskoristila je četiri prilike za brejk i sačuvala svoj servis u jednoj jedinoj situaciji kada je do brejka mogla Ruskinja. U drugom kolu naša teniserka igraće sa boljom iz duela dve Ruskinje, Jelene Dementijeve i Jekaterine Bičkove.

Jovanvoska je rođena 31. decembra 1991. godine a pobeda u Kuala Lumpuru joj je prva u karijeri na WTA turnirima.

Turnir u Maleziji igra se za nagradni fond od 220.000 dolara.

Bravo za Jovanu, bas mi je drago Iako joj je sledeci mec verovatno sa Dementijevom, bez obzira na rezultat, moze da izvuce veliku pouku iz tog meca.
      Vrh

Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Dementijeva bolja od Jovanovske

Mlada srpska teniserka Bojana Jovanovska poražena je u drugom kolu WTA turnira u Kuala Lumpuru od Ruskinje Jelene Dementijeve.

Dementijeva, koja je postavljena za prvu nositeljku na turniru, slavila je posle jednog časa i 12 minuta igre rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:3. Ruskinja će u četvrtfinalu igrati sa pobednicom meča između Slovakinje Magdalene Ribarikove i Tajlanđanke Nopavan Lerthevakarn.

Jovanovska, koja je rođena 31. decembra 1991. godine, u prvom kolu turnira koji se igra u glavnom gradu Malezije eliminisala je Ruskinju Vitaliju Djačenko i tako ostvarila prvu pobedu karijeri na WTA turnirima.

Turnir u Kuala Lumpuru igra se za ukupni nagradni fond od 220.000 dolara.
      Vrh

Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Jankovićeva eliminisana u Montereju

Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je sa WTA turnira u Montereju pošto je u prvom kolu poražena od Letonke Anastasije Sevastove sa 7.5, 4:6, 4:6.

JJ, koja je na turniru u meksičkom gradu bila postavljena za prvu nositeljku poražena je od 72. igračice sveta, posle dva i po sata borbe. Srpska teniserka je uzela prvi set 19-godišnjoj Sevastovoj, ali je zatim izgubila naredna dva. Jankovićeva je napravila osam dvostrukih servis grešaka i samo jedan as, naspram četiri asa i dve duple greške Sevastove.

Jankovićeva je tako nastavila sa lošom formom ove sezone pošto ni na jednom od dosadašnja četiri turnira nije uspela da stigne do četvrtfinala.

Treća nositeljka Anastasija Pavljučenkova nije imala problema protiv Gruzijke Ane Tatišvili - 6:1, 6:2.

Slovakinja Dominika Cibulkova (4), prošla je u drugo kolo sa pobedom od 6:4, 6:3 nad Italijankom Robertom Vinči, dok je Agnješ Šavaj (5) tek u trećem setu savladala Nemicu Juliju Gerges - 6:3, 3:6, 6:3.

Čehinja Iveta Benešova izgubila je prvi set od Amerikanke Džil Krejbas, ali je u naredna dva znatno popravila svoju igru i trijumfovala (3:6, 6:2, 6:1).
    Francuskinja Aliz Korne, Nemica Ana-Lena Grenefeld, Estonka Kaja Kanepi i Italijanka Sara Erani su prošle u drugu rundu sa pobedama od 2:0 u setovima.

Nagradni fond turnira je 220.000 dolara, dok će pobednici pripasti 37.000.
      Vrh

Hitchhiker's Guide Avatar od  Arthur Dent
    Član od
    17.05.2007.
    Aktivnost
    12.04.2010
    The Restaurant at the End of the Universe
    Zemlja
    England
    Slike
    24

Uopšte nisam iznenadjen... čak ni razočaran
    to mi je samo potvrda da je JJ u FED kupu daje 100% sebe, i da su joj važniji mečevi za nacionalni tim nego mečevi u wta turu

Doduše, para je već prilično zaradila, pa može sebi da priušti takav luksuz
    mada, postoji tu i ona izreka "para nikad dosta"

Biće bolje sledeći put
      Vrh

Starosedelac Avatar od  irnik
    Član od
    01.04.2006.
    Aktivnost
    04.07.2011
    Zemlja
    United States

Odgledala sam mec... Samo na trenutke, JJ je bila dobra. Cini mi se da ju je jedino bekend dobro sluzio. Forhend joj je mnogo oslabio u odnosu na onaj sto je imala u 2008. Igra nekako predvidljiva. Taktika, koja joj je bila jaca strana losa. Odservirala je cak 9 duplih greski i napravila mnogo neiznudjenih gresaka. To je posledica njegog pokusaja da igra agresivnije, sto joj ocigledno nikako ne lezi. Ona treba da vrati iz igru iz 2008 i samo to .

Nisam razocarana, jer ipak ovim turnirom nista ne dobija a ni ne gubi...
    “Ability is what you’re capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.” Lou Holts
      Vrh

Starosedelac Avatar od  Sokica
    Član od
    20.05.2006.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40

Ništa novo, poraz Ane - pobeda Jelene

Ana Ivanović prilično lako eliminisana od Letonke Sevastove, dok je Jelena Janković bila bolja od Hrvatice Martić u drugom kolu turnira u Indijan Velsu.
    Srpske teniserke imale su polovičan učinak na turnira u Indijan Velsu. Jelana Janković nastavlja takmičenje, dok je Ana Ivanović upisala još jedan poraz.
    Najbolje rangirana srpska igračica, populrana Džej-Džej, u prvom međusobnom susretu pobedila je Hrvaticu Petru Martić sa 2:0 (6:3, 7:6) i plasirala se u treće kolo.
    Meč je trajao jedan sat i 43 minuta.
    Osamnaetsogodišnja Splićanka do glavnog žreba stigla je kroz kvalifikacije, dok je Jankovićeva postavljena za šestog nosioca na turniru.
    Srpkinja će u narednom kolu igrati protiv Italijanke Sare Erani, koja je sa 2:0 (7:5, 6:4) savladala 26. nosioca, Slovakinju Dominiku Cibulkovu.

Ana Ivanović ponovo je razočarala svoje navijače, ovaj put porazom od 63. igračice sveta Anastasije Sevastove.
    Letonka je brzo okončala posao protiv nekada prve teniserke na WTA listi. Posle samo jednog sata i 13 minuta Ivanovićeva je položila oružje - 2:0 (6:2, 6:3).
    Sevastova je nedavno pobedila i Jelenu Janković.
    Ana je turnir u Indijan Velsu započela kao 24. nosilac. U prvom kolu bila je slobodba, tako da je već nakon početne prepreke eliminisana. Prošle godine Ivanovićeva je na ovom turniru igrala u finalu (branila 700 poena) tako da je na sledećoj WTA listi očekuje pad ispod 50. pozicije!
    Nagradni fond turnira u Indijan Velsu je 4,5 miliona dolara.

MONDO

Šta reći za Anu....mislim da ukoliko se ne trgne i ne počne zrelo da razmišlja o igri na terenu, može da okači patike o klin na tavanu i da se počne baviti nekim drugim poslovima....
    A Jelena, nek' samo nastavi ovako....
      Vrh

Starosedelac Avatar od  Sokica
    Član od
    20.05.2006.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40

INDIJAN VELS: Pa to može samo Jelena!

Jelena Janković se posle velike borbe sa Italijankom Erani plasirala u narednu rundu turnira u Indijan Velsu. Pobedila sa 2:1 u setovima posle gotovo tri sata!
    Jelena Janković odigrala je još jedan meč za nepoverovati, ali je posle velike borbe i čak dva sata i 50 minuta igre uspela da se plasira u 4. kolo turnira u Indijan Velsu.
    Deveta teniserka sveta dobila je Italijanku Saru Erani (49. igračica sveta) sa 2:1 u setovima (2:6, 7:6 (8-6), 6:4) u meču koji je lako mogla i da izgubi.
    Prvi set, najbolja srpska teniserka je glatko izgubila - 6:2, a drugi set je imao neverovatnu završnicu.
    Uspela je Jelena da povede 5:4, potom je serviralala za set, ali uhvatila je nervoza, grešila je i na servisu i kod drugih udaraca, i Italijanka je uspela da izjednači, da bi taj set ušao u taj-brejk. A onda drama kakvu samo Džej Džej može da režira.
    Povela je 4:0, potom i 6:1 i imala PET set lopti. Uspela je, međutim, sve da prokocka, pa je Erani stigla do 6:6!
    Jelena je uspela da dobije naredni poen i povela 7:6, a onda je gotovo nestvarno vraćala lopte, pogodila je nekoliko teških udaraca i dobila taj set.
    Treći set je bio neverovatan i bio je zapravo ogledalo celog meča - puno preokreta, puno grešaka, dobrih udaraca i lepih poena. Teško je uopšte bilo prognozirati ko će pobediti ;ak iako bi jedna od dve teniserke imala lepu prednost.Odlično je krenula srpska teniserka u trećem setu, povela 1:0, potom uzela servis protivnici, a onda je izgledalo da je sve otišlo do đavola...Italijanka je dobila naredna četiri gema i preokrenula na 4:2. Iako se činilo da su kola krenulo nizbrdo, Jelena je uspela da ih zaustavi i dobije naredna dva gema za novo izjednačenje - 4:4.
    Erani je imala šansu da pri vođstvu od 4:2 napravi još jedan brejk, ali je propustila dve gem lopte i Jelena se nekako da se spasi, da bi potom deveta teniserka sveta silovito oduzela servis Italijanki ne dopustivši joj nijedan poen.
    Srpska teniserka je potom dobila gem na svoj servis, da bi trijumfovala možda i najlepšim poenom na meču, uspevši da se iščupa iz neugodne situacije i vrati smeč loptu Italijanke.
    Ko je gledao ovaj meč i navijao za Jelenu, teško da će zaspati u neko dogledno vreme!

MONDO
      Vrh

Only me Avatar od  Sunflower
    Član od
    27.01.2008.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Zimbabwe
    Blogovi
    1

Ja gledala jutros...do momenta kada je Errani povela 6:5 u drugom setu...a prije toga se Jeca svjetski namučila, i napravila poena na kojima bi joj mnoge mogle pozavidjeti. Baš se lavovski borila. Ali sam mislila...evo je gubi..ugasim i zaspim..jutros ustajem, odmah daljinski..teletext...polakooooo...kad vidim pobijedila!

E pa svaka joj čast...baš se mučila.
    Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?
      Vrh

Domaći Avatar od  Зорица
    Član od
    30.09.2009.
    Aktivnost
    28.08.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    42

Ja sam gledala ceo mec........posle njega nisam mogla da zaspim do 6h...Svaka joj cast, jako tezak mec.....ali bitno je da je izasla kao pobednik ......napred Jeco u nove pobede..............
      Vrh

Slične teme

1. ATP turniri - sezona 2010.
    Autor starsica u forumu Spomenar
    Odgovora: 82
    Poslednja poruka: 27.11.2010, 23:47
  2. ATP turniri - sezona 2009.
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 156
    Poslednja poruka: 17.11.2009, 15:04
  3. WTA turniri sezona 2008
    Autor Arthur Dent u forumu Spomenar