Prikaz rezultata 1 do 4 od ukupno 4
    Domaći
    Pol
    Muško
    Član od
    05.07.2006.
    Aktivnost
    20.07.2011
    Zemlja
    Yugoslavia
    Godine
    31
    Blogovi
    5

Novi web servis na sajtu RTV - Čit@j mi!

'bar dan Davno se nismo videli, ali šta da se radi, posla je bilo preko glave, a ni sad ga nema ništa manje... Dođoh da malo izreklamiram novi web servis koji je postavljen na sajtu Radio-televizije Vojvodine. U pitanju je sintetizator govora, iliti Text-To-Speech...

Portal RTV je prvi u Srbiji, a možda i šire, koji je u svoju ponudu uvrstio i sintetizator govora na svoje stranice. Za sada je ova funkcija još uvek u test fazi, ali je prilično funkcionalna. Osim što je primarna funkcija sintetizatora govora da olakša korišćenje našeg portala osobama sa posebnim potrebama, ova usluga omogućava i ljudima sa malo brćim tempom života da uštede vreme na čitanju vesti, i na taj način, dok obavljaju svoje dnevne aktivnosti za računarom, ostanu informisani, i u "pozadini" slušaju vesti.

Ceo servis je realizovan uz pomoć kompanije AlfaNum iz Novog Sada, koja je i tvorac kompletnog softvera za sintezu teksta u govor, dok je moja malenkost bila zadužena za integraciju ovog servisa na portal.

Kao što rekoh, servis je još uvek u test fazi, i mogući su prekidi u radu, ali dajemo sve od sebe da servis uskoro postane potpuno funkcionalan.

Uz dopuštenje moderatora, evo linka do vesti, gde možete i videti kako se servis koristi: Ono što ste do sada čitali, možete i da slušate! - RADIO-TELEVIZIJA VOJVODINE

Naravno, sve primedbe, predlozi i sugestije (mogu i pohvale) su dobrodošle...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

Deran
    Pol
    Muško
    Član od
    13.05.2009.
    Aktivnost
    17.05.2009
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30

Odgovor: Novi web servis na sajtu RTV - Čit@j mi!

Slobice,a sta je ovo neki CMS pa mu ubacujete module ili ste sve od starta pravili...Vrlo fino izgleda ne mogu da proverim funkcionalnost trenutno,ali svidja mi se dizajn

Domaći
    Pol
    Muško
    Član od
    05.07.2006.
    Aktivnost
    20.07.2011
    Zemlja
    Yugoslavia
    Godine
    31
    Blogovi
    5

Nije CMS nikakav u pitanju, neg' chisto programiranje... Momci iz AlfaNum-a su napravili taj TTS server, koji vetj shljaka na raznim mestima, a ja sam pravio logiku povezivanja tog servera sa sajtom, nachin isporuchivanja sintetisanog zvuka, i razne tweak-ove... Jer taj TTS server nije predvidjan da radi kao web servis, i imali smo dosta muke da ga nateramo da radi kako smo hteli... Ali smo ipak uspeli na kraju

Rado bih prichao shta kako i gde, ali ipak zarad bezbednosti mora da se zhrtvuje par informacija Naravno, uz NDA mozhe sve da se sredi

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

Deran
    Pol
    Muško
    Član od
    08.08.2009.
    Aktivnost
    17.10.2009
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    35

Sve pohvale za sajt.Samo tako i samo napred.

Slične teme

1. Klima servis Beograd - Klima-servis.rs
    Autor OOOO1 u forumu Ovo je moj sajt
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 16.01.2013, 12:36
  2. Parking servis
    Autor Kitty u forumu Novi Sad
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 03.12.2011, 01:26
  3. Servis : Čit@j mi !
    Autor fiona u forumu Spomenar
    Odgovora: 0