Strana 2 od 5 PrvaPrva 12345 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 44
    Ser Žile Avatar od  HLEBmaster
    Član od
    14.03.2006.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Tonga
    Godine
    35

Odgovor: Zašto volite životinje?

Da, al skakavac ume da zadje i u rukavac, e to je zajebano..
    http://www.teorijaevolucije.com/
    Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
    Za 'leba i uz 'leba..;

a bio je cool tip Air Shooter Champion, 3D Tunnel Champion Avatar od  PropelerZviz
    Član od
    03.11.2006.
    Aktivnost
    01.02.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    31

Citat HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
    Ja imam trenutno psa a inache sam kroz kucu ...
    Nisam bio egzaktan. I nadam se da pod "kuca" ne mislis na stan. E tu je razlika. Drzanje u stanu mi je bolesno.
    Pas je za dvoriste.... i pas je vec pripitomljen. Nema gde da ga vratimo u prirodu.

I da, covece, ova lisica nije besna.... rekoh da su posekli sumu predhodno. Pa su zivotinje bile u tranzitu. Besna zivotinja ima slinu oko usta u kojoj su bakterije, pa se prenesu preko ugriza. Jedina slicnost sa besnilom je sto je zivotinja u blizini coveka. i da znas, ona je skakala na najmanji pokret. I prisla je tek za par dana.
    "Ovo mesto nikada neće doneti ikome sreću.
    Ali ako padne u pogrešne ruke..."

Član od
    14.03.2006.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Tonga
    Godine
    35

Citat PropelerZviz kaže: Pogledaj poruku
    Nisam bio egzaktan. I nadam se da pod "kuca" ne mislis na stan. E tu je razlika. Drzanje u stanu mi je bolesno.
    Pas je za dvoriste.... i pas je vec pripitomljen. Nema gde da ga vratimo u prirodu.
    Stan, jbga. Lakshe mi bilo da nabavim malog psa nego da nabavim dvorishte na osmom spratu, za mastina Bolesno? Pa dobro .. Ako je to bolest nek bude najgora koja ce me ikada strefiti.

I da, covece, ova lisica nije besna.... rekoh da su posekli sumu predhodno. Pa su zivotinje bile u tranzitu. Besna zivotinja ima slinu oko usta u kojoj su bakterije, pa se prenesu preko ugriza. Jedina slicnost sa besnilom je sto je zivotinja u blizini coveka. i da znas, ona je skakala na najmanji pokret. I prisla je tek za par dana.
    Dooobroooooooo.. nisam siguran u konkretan izgled lisice, znam samo da je bilo sluchajeva da ona udje chak u grad i pridje i umiljava se nekom detetu i bez da ga ujede, a da se kasnije ispostavi da je bila besna..

OK tranzit. Sve jedno, zanimljivo. Sreca pa nije bilo medveda u toj shumi, mozda bi mazno malo vishe od virshle. Senf na primer.
    Za 'leba i uz 'leba..;

a bio je cool tip Air Shooter Champion, 3D Tunnel Champion Avatar od  PropelerZviz
    Član od
    03.11.2006.
    Aktivnost
    01.02.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    31

Citat SQUAW kaže: Pogledaj poruku
    I Da Vinči, i Edison i Pitagora i Tolstoj i Gandi i Ajnštajn i Tesla i Van Gog i Sokrat... Odrekla sam se mesa i nisam izopačena, imam kućnog ljubimca,
    A to da skakavci preplave neku livadu iz zle namere... to neću da komentarišem.
    Hmm, ovako... nebi da pretvorim u raspravu.
    Poznate licnosti nisu modul za navike, vec za ono zasta su poznati. A vegeterijanci kao grupacija naravno vole da predstavi ovakve velicine u svojim redovim. To mi zvuci kao promocija pahuljica...pa kao, jeo je i Tesla. Ne smem ni da pomislim sta sve rade poznate licnosti. Evo iz neke emisije:"Bio je visok skoro 2m, a imao je jedva oko 70kg.Hranio je se kao vegeterijanac i odbijao je bilo kakvo rukovanje s ljudima."
    Niko nije izopacen... daleko od toga. Moj utisak vegeterijanaca koje poznajem je preterani ponos u vezi ishrane i nametljivost. (nemoj se prepoznavati jer tebe ne znam ) Osecam se pored njih kao opaki mesozder. A jedem meso zaista umereno. Zasto bi me iko pitao zasto jedes meso, ako je pravo pitanje zasto ne jedes meso?

Ima onaj vic: Nisam vegeterijanac zato sto volim zivotinje vec zato sto mrzim biljke.

A za skakavce sam se zaleteo , ali poenta je da zivotinjski i ljudski karakter nije za poredjenje. Cak tvrdim, postoji eventualno kod nekih sisara. Ne moze biti da pas "voli" svesno i namerno. A da sve negativno radi nesvesno. To je bilo neko moje poredjenje..al' ajde....

Da te malo oraspolozim, evo zanimljivog teksta o ishrani.
    http://www.galaksija.com/planeta/vitamin_B17.htm
    Poruku je izmenio PropelerZviz, 12.11.2006 u 21:07

Član od
    03.11.2006.
    Aktivnost
    01.02.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    31

Citat HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
    Stan, jbga. Lakshe mi bilo da nabavim malog psa nego da nabavim dvorishte na osmom spratu, za mastina Bolesno? Pa dobro .. Ako je to bolest nek bude najgora koja ce me ikada strefiti.
    Ok, sad si se uvredio. Mozda je "bolestan" gruba rec.
    Krajnji oblik drzanja ljubimca u stanu je meni ne shvatljiv jer je covek pripitomio psa, onda ga izukrstao da mu bude lep i pametan. I oduzeo mu svu slobodu stavivsi ga na terasu. Pored toga nije mi higijenski da pas sedi gde i ja. I nebih mogao da mu perem sapice posle svake setnje. Ako je pametan, nek se sam opere. Jednostavno mu nije tu mesto. Zapravo mi je zao zivotinje.
    Mali psi na jedan travnjak, veliki na drugi, pitbulovi na treci, a deca na beton.

Znas li da su kazne za ne pokupljen kuceci "poop" i ne nosenje pribora (rukavice i kese) do 700 eura u Francuskoj? To je civilizovani kompromis. Pola ljudi bi napustili svoje ljubimce da moraju da skuplja "kaku".
    Poruku je izmenio PropelerZviz, 12.11.2006 u 21:09

Snebivljiva Aždaja Avatar od  SQUAW
    Član od
    13.03.2006.
    Aktivnost
    01.09.2009
    Zemlja
    British Indian Ocean Territory
    Blogovi
    9
    Slike
    2

Što se tiče posta pre ovog iznad, tu malo i skrećemo sa teme i već počinjemo da pričamo o zdravlju... a tema o vegeterijanstvu već postoji na zdravlju, pa tamo možeš reći šta misliš o tome

I nisam navela poznate ličnosti kao modul za navike, niti sam ih predstavila zbog toga što su veličine... pomenuh i čudo nepoznatih ljudi, među kojima sam i ja, a to što sam među njima svakako nije razlog što je to bio tamo neki Tesla. Samo sam htela da kažem da je vegetarijanaca bilo uvek. To što sam ja odlučila da životinje ne jedem, ne znači da ih volim više od tebe, ali isto tako ne znači da me neko može nazivati nametljivom, bolesnom ili preterano ponosnom (nemoj se prepoznavati, navikla sam).

Volim ja i biljke, toliko da bi najradije živela od Sunca samo, da mogu. Ali nekako mi je lakše kad znam da će na mestu te ubrane jabuke izrasti nova. Nemam moć da napravim jagnje, pa prema tome ne mogu ni da ga uništim ali imam moć da zasadim drvo ili pasulj... tako ja gledam na te viceve.

Stvarno nema smisla da se raspravljamo, niti ja to volim, voli ti životinje na svoj način, a ja ću na svoj. Bitno je da ih poštujemo. I hrani se kako hoćeš. A to što se osećaš kao opaki mesožder... jbga ljudi se pored mene tako ne osećaju, ne znam sa kakvim se vegetarijancima ti družiš.

Što se tiče članka, baš si me oraspoložio mada ne vidim neku preteranu vezu sa ovom temom...

Inače, spadam u onu drugu polovinu ljudi koja ne bi napustila svoje kućne ljubimce, šta god da treba da uradi za njih ili za okolinu. Na žalost, ovde je sredina takva... padne par bombi sa neba, a ti izbaciš onoga ko ti je do juče bio član porodice na ulicu. Nisam ta.
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Član od
    14.03.2006.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Tonga
    Godine
    35

Ok, sad si se uvredio. Mozda je "bolestan" gruba rec.
    Krajnji oblik drzanja ljubimca u stanu je meni ne shvatljiv jer je covek pripitomio psa, onda ga izukrstao da mu bude lep i pametan. I oduzeo mu svu slobodu stavivsi ga na terasu. Pored toga nije mi higijenski da pas sedi gde i ja. I nebih mogao da mu perem sapice posle svake setnje. Ako je pametan, nek se sam opere. Jednostavno mu nije tu mesto.
    Mali psi na jedan travnjak, veliki na drugi, pitbulovi na treci, a deca na beton.

Znas li da su kazne za ne pokupljen kuceci "poop" i ne nosenje pribora (rukavice i kese) do 700 eura u Francuskoj? To je civilizovan kompromis. Pola ljudi ni napustili svoje ljubimce da mora da skuplja "kaku".
    Prerastao sam vredjanje na toj frekfenciji tj pojedinachne rechi umem da skontam kroz kontext koji nje uvredljiv... Kuche je sa mnom u sobi i nije na terasi, a bogami po nekad je chistiji nego ja. Jedini razlog shto ne spava sa mnom u krevetu je shto je jako mrzovoljan kad ga sluchajno probudish. Takva je vrsta. Nikad ga ne bih nazvao glupavim. Onda su i deca glupava, samo zato shto ne znaju sve shto znaju odrasli? Glupav? Svakako ne moze da me pobedi u shahu, ali sve jedno, glupavost je glupava kvalifikacija. KAo shto rekoh, pas je pas i ne interesuje me njegov koeficijent inteligencije po ljudskim merilima.

Ima ljudi koji drzanje kuchicha ne smatraju higijenskim, ali bez uvrede, ono par ljudi koji su se vechito mrshtili na moje kuche u liftu u sushtini su bile gospoDZe direkt uvezene sa sela koje su u mladosti nauchile da su kuchichi = dzukele pune buva vezane negde u choshku dvorishta u sopstvenom izmetu i u chiji choshak idesh samo da im iz daleka dobacish malo kostiju i ostalog djubreta sa stola..

Ima i ljudi koji su zapushteni prljavi i smrde ..bash smrde.. i brat bratu, svi okrecemo glavu i nikad nismo zastali da pomognemo ..nekako.. ljubitelji i neljubitelji zzivotinja.. istinsko je pitanja da li bi smo njih pustili u kucu ili su i oni previshe glupavi? ili smo mi generalno bezosecajni i samozzivi..... Tachno je da postoje institucije koje se njima bave, nismo duzni da se staramo o svakom nesrecniku sa ulice.. ipak, oni imaju loshiji tretman i od bilo koje lutalice.. jer lutalice gotovo redovno, bar neko hrani..

Dalje...Kaka da se skuplja sa travnjaka? U mom kraju morao bih prethodno da razgnem smece da bi doshao do trave, i otklonio govance velichinje jezzovog koje se i onako raspadne za par dana. U centru grada, zna se. Skupljanje ili jednostavno zabrana shetanja kuchicha po Knezu.

Deca na beton? Ne bih ih ogranichavao na tako neshto. Shto se mene tiche mogu slobodno da se zavlache po zzbunju, travi (chak i tamo gde kuchichi kenjaju) blatu.. tako se stiche i jacha imunitet a ne sterilnoschu. A ne bih voleo ni da mi (eventualni) sin bude retardo koji po ceo dan pika samo fudbal na nekom betonu.
    Za 'leba i uz 'leba..;

I'm a dreamer Avatar od  Neuhvatljiva_
    Član od
    09.01.2007.
    Aktivnost
    11.10.2011
    Zemlja
    Scotland
    Godine
    29

Zato što su to nesebična bica koja vas vole, čuvaju vas, drugari su vam,deo porodice, umeju da vam se obraduju, da vam se umiljuju kad osete da ste tužni, da nas oponašaju ne bi li vam bili draži...

P I L E N C E Avatar od  jega
    Član od
    28.11.2006.
    Aktivnost
    26.06.2011
    Zemlja
    Serbia

Svojom pojavom objasnjavaju razlog postojanja.
    Nije kriv onaj sto dobije-kriv je onaj koji deli!!!

Vojvodjanka Dangerous Fishing Champion, Monster Memory Champion Avatar od  silvia
    Član od
    01.11.2006.
    Aktivnost
    10.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    33
    Slike
    331

zato jer ne mogu da se zamislim bez njih, slatki,umiljati,dobri,poslusni....i verni.

Slične teme

1. Životinje od A-Z
    Autor azus u forumu Igre bez granica
    Odgovora: 220
    Poslednja poruka: 22.01.2012, 11:16
  2. Kviz - Volite li životinje?
    Autor silvia u forumu Životinjsko carstvo
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 10.11.2008, 22:53
  3. Preparirane životinje
    Autor SQUAW u forumu Životinjsko carstvo
    Odgovora: 7