Strana 3 od 3 PrvaPrva 123
Prikaz rezultata 21 do 25 od ukupno 25
    Mica udavaca Avatar od  starsica
    Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Odgovor: Zavrsni ATP turnir u 2009. godini - London

Del Potro na Davidenka u finalu

Argentinac Huan Martin del Potro igraće protiv Nikolaja Davidenka u finalu završnog Mastersa u Londonu.

Davidenko je u prvom polufinalu pobedio Federera sa 2:1, a Del Potro je do finala došao pobedom nad Šveđaninom Robinom Soderlingom takođe u tri seta 6:7 (1), 6:3, 7:6 (3), posle dva sata i 11 minuta.

Obojica tenisera poznata su po topovskom servisu i igri baziranoj na snažnim, napadačkim udarcima sa osnovne linije kada preuzmu inicijativu u poenu.

Zbog svega gorenavedenog nije se očekivao veliki broj brejkova, a u prvom setu nije viđen nijedan. Del Potro je imao četiri brejk lopte, od toga tri uzastopne u ranoj fazi meča, ali se Soderling svaki put neodbranjivim servisima izvlaćio iz neugodne situacije.

Taj brejk je odlučio pobednika prvog seta, ali prave borbe nije bilo jer je Del Potro iz nepoznatog razloga potpuno pao napravio je već na startu dvostruku grešku i imao 2-3 nekontrolisana forhenda. Soderling je to iskoristio i, uz svoju solidnu igru, došao do vođstva u setovima.

Znalo se da će pritisak u nastavku sve više biti na Argentincu što se drugi set bliži kraju. Zbog toga je Del Potru bilo neophodno da napravi brejk što ranije. Nije uspeo na startu, ali nije gubio živce već je u osmom gemu konačno napravio brejk sa nekoliko odličnih udaraca i ubrzo potom odservirao za izjednačenje.

U odlučujućem setu prvi je do osetnije prednosti došao Šveđanin koji je u šestom gemu posle nekoliko sjajnih riterna i jednog odličnog bekhenda napravio brejk i poveo sa 4:2. Ipak, već u narednom gemu Del Potro je vratio izgubljeni servis gem, sa pravovremenim napadima i jednim dobrim riternom.

Teniseri su nakon toga relativno rutinski dobijali svoje servis gemove i ušlo se u taj-brejk. Za razliku od prvog seta, kada je Šveđanin dodatni gem počeo sa 5:0, ovoga puta je Del Potro bolje počeo.

Argentinac je napravio dva mini brejka, poveo je sa 4:0 i već tada je moglo da se naslčuti ko će biti protivbnik Davidenka. Soderling je kasnije vratio jedan mini-brejk, ali to je bilo sve i Del Potro se plasirao u finale dobivši 13. gem sa 7:3.

U konkurenciji dublova u finalu će se sastati Amerikanci Bob i Majk Brajen protiv Belorusa Maks Mirnog i Izraelca Endija Rama. Braća Brajen su u polufinalu savladali Indijca Maheša Bupatija i Marka Noulsa sa Bahama sa 6:4, 6:4, dok je belorusko-izraelska kombinacija bila bolja od Františeka Čermaka iz Češke i Slovaka Mihala Mertinaka sa 6:4, 7:6 (7:4).
    Ooooooo.. on me juuuriii..
      Vrh

Only me Avatar od  Sunflower
    Član od
    27.01.2008.
    Aktivnost
    28.01.2012
    Zemlja
    Zimbabwe
    Blogovi
    1

Baš mi žao koliko Nole poena izgubi.
    Mogli su da idu mojom logikom...ako su svi pobijedili Nadala, taj meč se ne broji ...Soderling bio bolji od Noleta, Davidenko bolji od Soderlinga...a Nole pobijedio Davidenka. Šta je tu nejasno? Oni ovamo sabiraju gemove. uff

No, šta je tu je.

Ja navijam za Del Potra...i želim mu svu sreću, da zgazi malog Nikolaja.

Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?
      Vrh

Starosedelac Avatar od  Sokica
    Član od
    20.05.2006.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40

Citat Sunflower kaže: Pogledaj poruku
    Ja navijam za Del Potra...i želim mu svu sreću, da zgazi malog Nikolaja.

I ja sam za Del Potra
    Momak igra dobar, napadački tenis, ima snage i vraća se u mečeve sa izgubljenim prvim setom, bez problema.

Pošto nema Noleta, danas u kući svi bodrimo ovog visokog argentinca
      Vrh

Only me Avatar od  Sunflower
    Član od
    27.01.2008.
    Aktivnost
    28.01.2012
    Zemlja
    Zimbabwe
    Blogovi
    1

Da sam navijala za Kolju, Del Potro bi pobijedio. Ipak, svaka čast Davidenku, zasluženo u svakom slučaju. Konačno je pobijedio Federera...i na odličan način je završio ovu godinu, bio je dosta van igra početkom sezone...

Ipak, Nole ga je jedini pobijedio na ovom turniru.
    Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?
      Vrh

Mica udavaca Avatar od  starsica
    Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Trijumf braće Brajan za prvo mesto

Amerikanci Bob i Majk Brajan trijumfovali su u konkurenciji dublova na Masters kupu u Londonu I vratili se na prvo mesto na ATP listi.

Braća Brajan su pobedom u finalu nad Maksom Mirnijem iz Belorusije i Endijem Ramom iz Izraela rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:3, po peti put u poslednjih sedam godina stigli do naslova najboljeg para u sezoni.

Drugu godinu za redom odluka o tome ko će na kraju godine biti prvi na svetu rešavala se u poslednjem meču sezone. Amerikancima je bila neophodna pobeda u finalu kako bi prestigli Danijela Nestora i Nenada Zimonjića, koji su ih savladali u prošlogodišnjem finalu u Šangaju.

Braća Brajan su u London stigli sa minimalnim šansama da godinu završe kao vodeći par na ATP listi dublova. Pre početka turnira u O2 Areni Amerikanci su zaostajali 830 poena za Nestorom i Zimonjićem, od kojih su poraženi u poslednja dva međusobna susreta.

Blizanci su poraženi i na startu Masters kupa od Mirnija i Rama, ali su se u nastavku takmičenja vratili u igru i stigli do same završnice turnira. Amerikanci su se u finalu, za koje su rekli da im najbolji meč u sezoni, na pravi način revanširali belorusko-izraelskoj kombinaciji za poraz u prvom kolu.

Braća Brajan su tako treći put osvojili završni turnir sezone, pošto su prethodne titule osvojili 2003. i 2004. godine.

Sa druge strane, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor završiće sezonu na trećem mestu na ATP listi.

Nikolaj Davidenko osvojio Masters!

Ruski teniser Nikolaj Davidenko osvojio je Masters u Londonu, pošto je u finalu pobedio Argentinca Huana Martina del Potra sa 6:3, 6:4.

Meč je trajao jedan čas i 24 minuta, a Davidenko je u oba seta napravio po jedan brejk, što mu je, uz sve tri spasene brejk lopte, donelo konačni trijumf. Jedini poraz na turniru Rus je doživeo od Novaka Đokovića, a Del Potro je porazom u finalu propustio priliku da godinu završi na četvrtom mestu na ATP listi.

Davidenku je ovo najznačajnija titula u karijeri, a prethodno je uzeo tri turnira iz Serije 1000.

Davidenko, koji je na putu do trofeja eliminisao Rodžera Federera u polufialu, dominantno je osvajao svoje servis gemove protiv Del Potra. U prvom setu je izgubio samo pet, a u drugom osam poena pri svom servisu.

Del Potro je imao tri prilike da oduzme servis Davidenku, ali Rus je sve tri spasao. Davidenko je na ovom turniru pobedio tri tenisera koja su ove sezone podelili sva četiri gren slema Del Potra, Federera i Nadala.

Ovo je neverovatna stvar za mene. Došao sam ovde kao sedmi nosilac i osvojio sam turnir. To je za mene iznenađujuće, rekao je Rus nakon pobeda.

Davidenko je i prošle godine u Šangaju igrao finale na završnom turniru kada je bolji od njega bio Novak Đoković. U duelu sa Del Potrom Rus je imao 25 vinera i samo 15 neiznuđenih grešaka, dok je Argentinac imao odnos 20-19.

Ooooooo.. on me juuuriii..
      Vrh

Strana 3 od 3 PrvaPrva 123

Slične teme

1. Zavrsni WTA turnir u 2009. godini - Doha
    Autor Sokica u forumu Spomenar
    Odgovora: 17
    Poslednja poruka: 01.11.2009, 22:01
  2. Zavrsni ATP turnir u 2008. godini
    Autor Arthur Dent u forumu Spomenar
    Odgovora: 22
    Poslednja poruka: 17.11.2008, 01:51