Medicinski radnici
Prikaz rezultata 1 do 3 od ukupno 3
 1. #1

  Medicinski radnici


  Svaka čast medicinskim radnicima na požrtvovanosti. Mi obični smrtnici ih obično primećujemo kad preko medija traže povišicu plata... Ali oni su tu uvek za nas, svugde,.. bez odmora daju sve od sebe da nas spasu, da spase naše drage.

  Prevashodno mislim na to da ovde pišete o pozitivnim iskustvima sa medicinskim radnicima, prvenstveno sa "sestrama" i "bratovima". O medicinskim sestrama se tako malo piše i priča. Svi pominju samo požrtvovanost lekara...

  Znam, da ima mnogo konfrontacija među sestrama i lekarima... niko ne "brani" sestre. Izložene su hirovima rođaka obolelih i lekara, pa i upravama bolnica i ministarstvima zdravlja.

  Kad je moj otac imao šlog i bio u bolnici, ja sam ga posetio. Dok sam koračao po hodniku bolnice iz jedne sobe je neko povikao: "Sestro! Ovaj se usr..o! Smrdi!" I šta se dešava? Sestra dolazi i ćutke, bez reči pere nesrećnog obolelog, menja pelene i čaršav. Mlada, krhka sestra sa velikim srcem. - Zrenjaninska bolnica, 1997-e.
  Neke sestre imaju da rade 12 sati dnevno spasavajući dečje živote u dečjoj bolnici u Novom Sadu. Deca umiru, ali koliko su samo života spasli. Koliko požrtvovanosti i privrženosti malim obolelima!
  Pa onkologije,... ko ima dovoljno izdržljivosti da radi kao sestra na tim mestima?

  Mislim,... heroji naši: medicinske sestre i "bratovi"...
  Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

 2. #2

  Odgovor: Medicinski radnici

  Dve noći sam presedela na dve stolice gledajući ga kako se bori za svaki dah, pazeći da se ne upetlja u cevčice infuzije. Sestra mi je tu noć pronašla prazan krevet. Provela je pola večeri razgovarajući samnom samo da ja ne bih zaspala. Obe smo ga čuvale, osećale da neće biti dobro. Izašla je na 5 minuta. Počeo je da me obuzima san. Njegov izdah.....
  Dotrčala je i brzinom svetlosti skinula sve cevke i igle sa njega i odnela ga, nisam ni videla gde.
  Odnela ga je na intenzivnu da mu doktori spašavaju život.
  Da ona nije bila toliko sabrana, lekari ne bi mogli mnogo da urade.
  Lekari su spavali a ona je tu noć probdela samnom.
  I spasili su ga......ali ona je trčala sa mojim detetom bez svesti u naručju.
  Ima li načina zahvaliti se nekome za spašen dečiji život?
  Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam
  pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slučajno sam.

 3. #3

  Odgovor: Medicinski radnici

  Juče sam se vratila sa Instituta za majku i dete na N.Beogradu..u roku dve i po godine, treći put sam boravila tamo i za ljude koji tamo rade, imam samo reči hvale..kako sam takođe zdravstveni radnik, dobro sam upoznata sa om branšom i mogu da kažem da je ogromna razlika između kolega koji rade u mom Domu zdravlja i onih koji rade na Institutu..i slobodno mogu da kažem da je razlika kao nebo i zemlja..
  Kad pogledam bahatost, nekorektnost i neodgovornost mnogih koji rade taj posao, prosto me bude sramota što im pripadam po zvanju..ali oni ljudi na Institutu su zaista osvetlali obraz zdravstvu..

  Veliko hvala..
  Osmeh je kriva linija koja ispravi sve..skoro sve..


Slične teme

 1. Medicinski pojmovi
  Autor irnik u forumu Zdravlje
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 27.02.2010, 11:36

Tagovi za ovu temu

Vaš status

 • Ne možete pokrenuti novu temu.
 • Ne možete poslati odgovor.
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoje poruke
 •