Bombe koje pošumljavajuNaučnici su otkrili novi način za borbu protiv uništavanja zelenila na zemlji. Reč je o äbombama semenaô (seedbombs) dizajnera Hvanga Jin Vuka.
Ne, ove bombe ne uništavaju ništa. Za razliku od ostalih bombi, njihov zadatak je da pomognu u zaštiti planete.

äSemena bombaô je nekonvencionalni tip rasprskavajuće bombe dizajniran tako da se ona, kad je bacite na određeno područje, rasprsne u vazduhu i ispusti desetak äbojevih glavaô naoružanih semenjem biljaka. Kad padnu na zemlju, kapsule sa semenom se ukopavaju u tlo i tada počinje njihova prava borba. Zaštitna kapsula oko semena pruža mladoj biljci sve potrebne uslove da proklija. Kako biljka raste, kapsula napravljena od biorazgradive plastike se raspada omogućavajući prodiranje korena u tlo. Tako biljka nesmetano raste sve dok ne postane sposobna za samostalan život i razmnožavanje.
Dizajner Hvang Jin Vuk je bio inspirisan legendarnim američkim pilotom Gejlom S. Halversonom, koji je posle Drugog svetskog rata iz aviona äu ime nadeô bacao berlinskoj deci slatkiše. Uništavanje zelenih površina na zemlji uzrok je 20 odsto globalnog povećanja emisije staklenih gasova koji uzrokuju klimatske promene. Područje Amazonije u Južnoj Americi i južna i jugoistočna Azija najviše su pogođeni.