Sudije napale navijača!

Najpopularniji brazilski klub Flamengo nalazi se na samo korak od prve šampionske titule posle 1992. godine, a posle trijumfa na gostovanju protiv Korintijansa treba mu pobeda u poslednjem kolu na Marakani za petu titulu prvaka.

Šampionat Brazila ušao je u vrlo interesantnu završnicu nakon što je Sao Paolo izgubio od Gojasa sa 4:2 i prepustio Flamengu vrh, istovremeno dozvolivši Internasionalu i Palmeirasu da se popnu na drugo odnosno treće mesto.

Flamengo je pobedom nad Korintijansom stekao dva boda više uoči poslednjeg kola kada u goste dolazi Gremio.
"Moramo da nastavimo sa istim poslom u istom ritmu, i sa istom motivacijom kao do sada. Tako smo i stigli ovde. Uz božiju pomoć dobićemo i taj poslednji meč i postati šampioni", rekao je posle meča Dejan Petković čiji je tim slavio golovima Ze Roberta i Lea Mure koji je u zaustavnom vremenu pogodio za konačnih 2:0. Pobeda Flamenga je mogla biti i ubedljivja, ali se u trećem minutu nadokande desio najbizarniji momenat na meču kada je sudija dosudio penal za goste.
Pre nego što je penal izveden jedan navijač Korintijansa je utrčao na teren u želji da spreči izvođenje najstrože kazne, ali mu se na putu isprečio pomoćni sudija. I ne samo to.
Gospodin u crnom je prvi stigao do bele tačke, a potom zauzeo gard i krenuo da pesnicom udari pomahnitalog i potpuno zbunjenog navijača.
Nakon što je promašio, uspeo je da ga nogom udari u članak, a kolegi je brže bolje u pomoć pritekao i drugi pomoćni sudija. Navijača su od batina spasili redari i fudbaleri Korintijansa.



Preuzeto: Blic online 30.11.2009. - 16:42