Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ? - Strana 10
Strana 10 od 21 PrvaPrva ... 8910111220 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 136 do 150 od ukupno 305
  1. #136

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?


  2. #137

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?


  3. #138

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    Sukobi interesa u "Analima neurologije" Zahtev zajednice CCSVI kod MS-a 12. avg. 2010.
    Аутор Irena Antic. Написано датума: петак, август 13, 2010 у 5:29 по подне

    CITAT UREDNIKA "ANALA NEUROLOGIJE" O SUKOBIMA INTERESA

    Rešavanje sukoba interesa u medicinskom časopisu, autori Adam. F. Stjuart, prof. dr. S.Klejborn Džonson i dr. Stiven L. Hauzer, 16. decembra 2008.



    Managing Conflicting Interests in Medical Journal Publishing - Dana Foundation



    "Kao urednici, naša neprikosnovena dužnost je da se postaramo da je sadržaj našeg časopisa najvišeg mogućeg kvaliteta, da uvek radimo u najboljem interesu javnosti i da nikada ne damo čitaocima razlog da dovedu u pitanje našu nezavisnost. Sukobi interesa mogu da se pojave u mnogim formama, kako očiglednim tako prikrivenim. Samo priznavanjem da će sukobi interesa uvek postojati, da su ljudska bića sklona greškama i da naučno istraživanje nikada nije lišeno moguće pristrasnosti, možemo se postarati da takvi sukobi budu prepoznati i rešeni na dosledan način i u potpunosti razotkriveni".



    Dragi dr. Hauzer, uredniče "Anala neurologije",



    Vaš časopis je prilično brzo objavio dve studije koje pretenduju da ponove istraživanje dr. Paola Zambonija i njegovo otkriće CCSVI-ja. Obe studije su dale negativne rezultate i dobile dosta medijske pažnje u nenaučnim listovima. Međutim, nijedna od istraživačkih grupa nije kontaktirala dr. Zambonija u vezi njegovog specifičnog protokola testiranja, niti pokušala da primeni istu proceduru u dijagnostifikovanju CCSVI-ja. Primenjene metode ispitivanja i dijagnostički kriterijumi bili su različiti.



    Mi dovodimo u pitanje vašu nezavisnost.



    Kao zainteresovane strane oni koji zaista pate od MS i oni koji o njima brinu i koji ih vole zahtevamo da odmah:



    1. OBJAVITE neke od brojnih demantija Sandstromove i Depove studije koji su podneti vašem časopisu.

    2. RAZOTKRIJETE svoju ličnu pristrasnost u održavanju MS-a kao imunološke bolesti.

    3. POZOVETE vaskularne doktore da objave svoja otkrića koja se tiču veze CCSVI-ja i MS.

    4. SARAĐUJETE sa stotinama doktora koji otkrivaju CCSVI kod MS pacijenata širom sveta.



    Samo sa ovakvom transparentnošću možete dokazati svetu da ste zaista lišeni pristrasnosti.

    Čekamo na vaš odgovor.



    U potpisu

    CCSVI kod MS-a

  4. #139

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    Odgovor dr Sklafanija 11. avgust 2010.
    Аутор Irena Antic. Написано датума: петак, август 13, 2010 у 2:48 по подне

    Žalosno je što je pokušaj dr. Depa i njegovih kolega da reprodukuju otkriće profesora Zambonija o vezi između multiple skleroze i poremećaju u venama koje odvode krv iz mozga i kičmene moždine bio bezuspešan.



    Posebno je za žaljenje što je nerazumevanje autora prema Zambonijevim radovima na ovu temu dovelo do njihovog zaključka da "Nikakav cerebrospinalni venski zastoj kod pacijenata sa multiplom sklerozom" ne postoji.



    Autori su pogrešno postavili nekoliko kriterijuma za pozitivan pregled ultrazvukom. Oni tvrde da refluks mora da bude prisutan u obe unutrašnje jugularne vene ili u obe verterbralne vene. Ovo nije tačno. Refluks u bilo kojoj od ovih vena smatra se pozitivnim kriterijumom po Zamboniju.



    Meni se čini da su dr. Dep i njegove kolege pokušali da izazovu refluks testiranjem nefunkcionalnih zalistaka u donjem delu jugularne vene. Nefunkcionalni zalisci imaju za posledicu povraćaj krvi iz srca u jugularne vene. Oni su koristili Valsalva manevar, tehniku za povećanje pritiska u grudima koji obrće protok krvi. Zamboni, međutim, jasno ističe da procenu protoka "nikada ne treba vršiti u nametnutom stanju kakav je Valsalva manevar".



    To što su pokušaji autora (studije) bili bezuspešni nije iznenađujuće. Pregled ultrazvukom koji Zamboni primenjuje je jednostavan ali opis tehnike nije u potpunosti opisan u njegovim radovima. Stoga, (pregled) ultrazvukom koji sprovode neki istraživači često predstavlja varijantu i može dovesti do razlike u rezultatima. U mojoj ustanovi smo bili iznenađeni da se (rezultati) neinvazivnog testiranja ultrazvukom nisu poklapali sa veoma očiglednim opstruktivnim fenomenom koji se mogao videti kateterskom venografijom, koja ostaje Zlatni standard u proceni vena. Takođe smo isprva imali problem da utvrdimo CCSVI na ultrazvuku koristeći Valsalva manevar tokom testiranja. Štaviše uspeli smo da pronađemo obstrukciju kod samo jednog pacijenta od dvadeset. Tek pošto nam je Zambonijev tim pokazao kako da izvedemo ovaj jednostavan test tokom posete Ferari postali smo vešti u detektovanju ovih anomalija. Jasno je da treba uložiti napor u učenju upotrebe ove tehnike.



    Niti ovaj rad pobija koncept CCSVI-ja. Dopler ultrazvuk je samo jedan test provere na CCSVI. Kada dopler pokaže znake CCSVI-ja, indikovana je primena kateterske venografije kako bi se utvrdila mesta potencijalne opstrukcije.



    Dopler nije definitivni test za CCSVI zato što se njime ne može pristupiti azigos veni koja ima važan doprinos u pružannju otpora cerebrospinalnom venskom protoku. Kateterske venografije redovno pokazuju znake opstrukcije u protoku. Spori protok, obrnuti protok, veliki broj kolateralnih vena, suženja, udvajanja, obrnuti zalisci, zadebljali, nedovoljno otvoreni zalisci i pogrešno postavljeni zalisci samo su neke od anomalija koje se vide kod pacijenata sa MS koje nikada ne vidimo kod pacijenata bez MS.



    Rad Sandstroma i koautora slično odbacuje CCSVI hipotezu izvođenjem MR venograma i merenjem protoka u vratu. MR venografija je manje optimalna kao test provere jer prilično često podcenjuje i precenjuje (postojanje) stenoza.



    Iz njihovih ilustracija mogu se videti dve MRV slike. Treba primetiti da nijedna od slika ne pokazuje deo jugularne vene gde se obično nalaze lezije koje izazivaju otpor protoku, iza ključne kosti gde krvni sud ulazi u grudni koš. Obe slike prikazuju značajne kolaterane venske strukture što ukazuje na CCSVI. Štaviše slika desno na strani 258 ima za cilj da prikaže stenozu strelicom. Dobro je poznato da većina suženja na koje pokazuje bela strelica su uobičajena prolazna, nestenotička suženja izazvana pravim suženjem ispod ključne kosti. Kateterska venografija prikazuje anomalije koje se ne mogu detektovati MRV.



    Bio sam zapanjen brzinom objavljivanja oba članka. Iznenađujuće! Oba rada su prihvaćena za šest sedmica. Nikada nisam naišao na tako brzo odobravanje, lekturu i objavljivanje nijednog od mojih 120 radova.



    Ova debata će biti puna izazova. Jedna strana želi randomizovana klinička istraživanja kako bi dokazala efikasnost (metode).



    Medjutim iako su mnogi izvođači procedure zabeležili ponekad impresivne dobitke po pacijente, oni treba da procene nijanse u tehnikama pre nego što se formira konsenzus oko najboljeg pristupa terapiji. Tek tada promišljena, pažljivo dizajnirana randomizovana klinička istraživanja mogu da počnu. Oni koji uobičajeno izvode randomizovana klinička istraživanja pokušaće da umanje rad onih koji pokušavaju da razviju najbolje tehnike zato što one nisu randomizovane. Međutim, ovo je, po mom mišljenju neophodan početni korak ka finalnim istraživanjima.

  5. #140

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    JOŠ JEDAN POKUŠAJ - ISTINA O CCSVI
    Аутор Heaven Johana. Написано датума: субота, август 14, 2010 у 7:51 по подне




    Oboljeli od Multiple skleroze povezali su se putem internetskih stranica Facebooka, blogova, youtuba i raznih foruma sa zajedničkim ciljem. Cilj je zaustaviti i ako je moguće izliječiti se od Multiple skleroze. Multipla skleroza je dosad bila poznata kao autoimuna (organizam napada svoje stanice) neurološka bolest.

    Uzrok se do danas nije našao, mada se već 150 godina nagađa o raznim mogućim uzrocima: genetskim, cjepivima, povredama....unutrašnjim uzrocima, vanjskim uzrocima, ali niti jedan nije dokazan.

    Kako nema uzroka tako nema niti lijeka. Lijekovi koji su liječili i ublažavali simptome nisu prepisivani svim oboljelima iz raznih razloga. Neki oboljeli ne ispunjavaju uvjete za dobivanje interferona koji su propisani Pravilnikom HZZO, neki su primali interferon, ali im nije djelovao, neki su primali interferon, a uz njega razvili i neku drugu, čak i zloćudnu bolest radi koje su prestali sa uzimanjem, drugi lijekovi su u ranim fazama primjene (Campath, Tysabri, Copaxone....) sa već sad uočenim nedjelovanjem kod oboljelih, ali i opasnim nuspojavama, od kojih je jedna i fatalna. Tysabri kao nuspojavu ima nfekciju mozga, tzv. progresivnu multifokalnu leukoencefalopatiju PMLkoja je uzrokovala smrt kod više od 40 oboljelih.

    Suočeni sa svim navedenim, ljudi oboljeli od MS, a koji su sačuvanih kognitivnih sposobnosti i služe se modernom tehnologijom (internetom), u 11./2009. godine saznali su za teoriju prof. dr. Zambonia, vaskularnog kirurga Sveučilišne bolnice iz Ferrare.

    On se tražeći način da pomogne svojoj ženi oboljeloj od MS, vratio na teoriju, članke i bilješke raznih liječnika iz 20.st.

    Od početka 20.stoljeća pa do danas Multiplu sklerozu se povremeno prikazivala kao moguću vensku bolest. Jedan od liječnika koji je to tvrdio 1937.godine, dr. Putnam, je na primjeru desetak pasa kojima je podvezao jugularne vene dokazao da su nakon nekog vremena razvile neurološki poremećaj, simptomima jednak Multiploj sklerozi.

    Na podlozi te pretpostavke, uz pomoć dijagnostičkih uređaja danas dostupnih (Color doppler, MR, venografija) prof. Zamboni dokazao je na svojim ispitanicima suženje, malformaciju i poremećaj u drenaži venske krvi iz mozga i torakalnog dijela tijela. Ta loša drenaža kroz jugularne, vertebralne i Azygos venu uzrokovala je kod ispitanika taloženje željeza u mozgu, za koje je prof. Zamboni pretpostavio da je pokretač autoimune reakcije tijela koja kao odgovor ima uništavanje mijelina.

    Mijelin, ovojnica u SŽS - središnjem živčanom sustavu, oštećena uništavanjem same sebe, ne provodi informacije iz mozga i kroz leđnu moždinu do ekstremiteta i ostalih živaca u organizmu.

    Tako nastaju simptomi neurološke bolesti poznate pod nazivom MS.

    Simptomi MSa su: težak kronični umor, optički neuritis, dvoslike, tremor, spazam, vrtoglavica, nemogućnost kontroliranja stolice i mokraće, nemogućnost kretanja, utrnulost, mravinjanje, vibracije u tijelu, otežan govor....pa sve do opstrukcije disanja i fatalnog ishoda.

    Prof. Zamboni je nađeni poremećaj venske cirkulacije nazvao CCSVI-kronična cerebrospinalna venska insuficijencija. Dijagnostika CCSVI sastoji se u jednostavnom pregledu Color dopplerom, nakon kojeg slijedi ako je potreban, pregled MRV, a na kraju i angiografija.

    Rješenje navedenog poremećaja je u postupku koji se naziva balonska angioplastika, a radi se o postupku identičnom balonskoj angioplastici arterija koja je danas u svakodnevnoj upotrebi kod kardioloških bolesnika.

    Pacijenti koji su prošli postupak otvaranja, oslobađanja vena balonskom angioplastikom, svjedoče o gotovo istovremenom poboljšanju, čak i nestajanju simptoma.

    Nestajanje umora, točkica pred očima, zamagljenosti misli, povratak kontrasta boja, nestanak vrtoglavice, nestanak spazma, bolje kontroliranje mjehura, povrat topline u ekstremitete...

    Od 11./2009. do danas u svijetu se rade istraživanja o vezi CCSVI i MS, a u desetak zemalja se regularno provode postupci balonske angioplastike.

    Naše Ministarstvo zdravstva, mediji, liječnici opće medicine, vaskularni kirurzi, radiolozi, interventni radiolozi i neurolozi su od oboljelih od početka godine do danas dobili na desetke mailova, što zvaničnih, što osobnih sa informacijom i upitima o CCSVI.

    Neurolozi su prema mišljenju Ministrstva zdravstva koje im je uputilo nekoliko zahtjeva za očitovanje, mjerodavni za oboljele od Multiple skleroze.

    Mišljenje upitanih neurologa je da je teorija nedovoljno ispitana i citiram jedna velika zabluda". Za to vrijeme u zemljama u našoj blizini postupci balonske angioplastike se izvode na državnim i privatnim klinikama.

    Tako se u Srbiji u KB Niš, pod vodstvom vaskularnih kirurga dr. Milića i dr. Živića te interventnog radiologa dr. Bošnjakovića provodi postupak sa dozvolom Ministarstva zdravstva RS. Dr. Milić je dobitnik nagrade za najboljeg vaskularnog kirurga do 45. godina starosti izvan SAD za 2009. To govori o tome da ovdje nije riječ o šarlatanstvu što neki neurolozi pokušavaju inputirati.

    Također studija koju na Sveučilištu Buffalo provodi dr. Živadinov, ne može se nazvati šarlatanskom, a preliminarne rezultate znaju i neurolozi i oboljeli, a svatko sa svoje strane proamtra čašu kao polupunu ili polupraznu.

    Po svemu pročitanom i viđenom u ovih 9 mjeseci od objave teorije CCSVI u medijima, oboljeli konačno vide jednu logičnu, smislenu vezu Multiple skleroze sa mogućim uzrokom pa samim tim i nadu da se jednostavnim postupkom bez uzimanja nedjelotvornih, skupih i ne svima dostupnih lijekova, možda oporave i vrate u normalan život.

    Samo jedan mali znak dobre volje je potreban da se prekine demagogija neurologa koji pod zagovaranjem dobrobiti pacijenata, štiteći neke interese koje samo oni vide, opstruiraju uvođenje dijagnostike i angioplastike u postupak liječenja CCSVI, poremećaja koji ne postoji u vezi sa MS kako oni kažu.

    Mi oboljeli pak kažemo, znamo za povezanost neurologa i farmaceutske industrije koja na lijekovima za Multiplu sklerozu po podacima za 2008. godinu ima prihod od 8 milijardi $.

    Većina eksperata koji se danas spominju kao relevantni u kontriranju prof. Zamboniu (dr.Freedman, dr. Barachini, dr. Khan, dr. Compston...) prema podacima svima dostupnim, u potpunom su sukobu interesa kad pišu o ovoj teoriji, jer su financirani od farmaceutskih kuća, u nekima su čak i prezentori za gore navedene lijekove, a to njihovu vjerodostojnost čini najblaže rečeno upitnom.

    I to nije sve, niti jedan od tih lijekova nije pokazao poboljšanja u tako kratkom vremenu i bez nuspojava, kao ovaj jednostavan postupak.

    Neurolozi navode dva smrtna slučaja od provedene angioplastike sa ugradnjom stenta i to je nešto s čime opravdavaju svoju zabrinutost i zahtjeve za strpljenje i taktiku čekajmo....možda sve nestane kao da se nije dogodilo.....

    Studije kojima razni neurolozi sad pokušavaju osporiti Zambonijevu teoriju još više pokazuju da je dobrobit pacijenata potpuno nevažna. Radi se o traženju načina kako osporiti postupke i zadržati svoj status među pacijentima, kako zadržati pacijente oboljele od MS pod okriljem nurologa i kako zadržati prihode od lijekova na razini kao do sad i još ih povećati.

    To je stvarni razlog za njihovu brigu.

    Sve Vas koji ovo čitate molim da informirate o CCSVI vaše liječnike opće prakse, specijaliste, liječnike medicine rada, oboljele koje poznajete, obitelji oboljelih, političare koji nemaju sluha za oboljele......medije koji objavljuju tko je i kad od naših starletica, modnih i inih mačaka išao do wc-a i u čemu.......

    Vjerujem da ćemo uspjeti, da će netko tko ima mogućnost da o tome odluči, odlučiti.....i dozvoliti da pokušamo...

    Možda će se i glas oboljelih i njihova želja da sudjeluju u liječenju konačno čuti.



    Molim Vas da pogledate LETAK, dijelite ga i ostavljate gdje god smatrate da može pomoći.


    https://docs.google.com/fileview?id=...ODkzODVm&hl=en
    Poruku je izmenio AmIa, 14.08.2010 u 21:16

  6. #141

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    Liberation tretman pocinju ponovo da rade od 25. avgusta (nakon povratka svih doktora sa godisnjih).
    rec je o KC NIs,
    osoba za kontakte je od 15.08 ponovo na svom radnom mestu(tj,16.0

  7. #142

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    Moze li neko da mi odgovori zasto se niko ne javlja na tel u KC Nis koji je pomenut za ccsvi ???
    I da li je neko posle intervencije uspeo da potrci ????
    Hvala

  8. #143

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    Jelena je do 15 bila na odmoru 15.08..par dana zbog organizacije spiskova pravice pauzu i nece moci da prima pozive ,obavesticu kad ce opet moci da se javlja
    do tada moze se i mailom priajviti za intervencije
    j.stankovic85@yahoo.com

  9. #144

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    Citat Aleksandar71 kaže: Pogledaj poruku
    Moze li neko da mi odgovori zasto se niko ne javlja na tel u KC Nis koji je pomenut za ccsvi ???
    I da li je neko posle intervencije uspeo da potrci ????
    Hvala
    pacijent odradjen na KC Dedinje
    posle 2 meseca
    Probala sam malocas da potrcim, i uspelo mi je!!!!!!!! Trcala sam posle nekoliko godina. A cesto sam nocu sanjala kako trcim, da li se to, konacno, snovi ostvaruju???
    izvor
    Welcome to Facebook

  10. #145

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    Hvala ti puno. Ja sam se dr Zivicu javio na mail jos aprila kada mi je odgovorio pa ne znam da li sam automatski stavljen na spisak,
    Sta ti mislis ?

  11. #146

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    Znam da ne postizu,tako da bi bilo najbolje da kontaktiras Jelenu ,posali joj mail ,javicu kada ponovo pocne da se javlja..Intervencije se odlazu do 15.09 ,bice odradjeni pacijenti koji su vec zakazani,njih par ...
    Cim dobijem info,javljam,pa toliko meseci sam sve delila, sad kad je finis treba izdrzati.
    Mnogo obolelih,a samo Nis radi i pomalo KC Dedinje ...
    Za intervencije obavezan uput ..
    posebno cu da napisem uputstvo za uzimanje uputa

  12. #147

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    uputstvo za dobijanje uputa za KC Nis
    1) Jelena vas kontaktira i zakaze vam intervenciju
    2) Odete kod lekara opste prakse (svog izabranog lekara) i zatrazite mu ZELENI uput (Uput za stacionarno lecenje), koji ce glasiti na KCN, vaskularna klinika.
    3) Sa tim uputom odete u najblizu filijalu RZZO i overite uput (mozete poneti i kopije dokumenata koje smo dobili od doktora iz Nisa)
    4) Odete do autobuske, ili zeleznicke stanice ili isplanirate odlazak u Nis svojim prevoznim sredstvom.
    5) Cekate (u niskom startu) dan polaska za Nis

    Dokumentacija koja se pominje pod brojem 3. iz prethodnog posta koju je pozeljno ili neophodno priloziti uz zeleni uput u RZZO (u zavisnosti od filijale)

    http://sites.google.com/site/nesli99...edirects=0&d=1
    http://sites.google.com/site/nesli99...edirects=0&d=1

  13. #148

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    A nisi mi rekla da li mislis da sam vec na spisku sobzirom da sam slao mail dr Zivicu ?

  14. #149

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    to jedino Jelena moze da ti potvrdi..na spisku si sigurno,samo nije na odmet to proveriti
    cak sta vise pozeljno je .

  15. #150

    Odgovor: Multipla skleroza -CCSVI..Da li je pronadjen uzrok i nacin lecenja ?

    A reci mi ova 2 papira nosim za Nis ili na komisiju ??

Strana 10 od 21 PrvaPrva ... 8910111220 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Najčešći uzrok svađa
    Autor little fairy u forumu Porodica
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 12.08.2018, 10:48
  2. Svajcarski sat pronadjen u grobnici dinastije Ming
    Autor Morpheus u forumu Spomenar
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 22.12.2008, 23:25
  3. Uzrok osetljivosti na HIV
    Autor eboye u forumu Zdravlje
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 01.12.2008, 16:57
  4. Da li je ovo dobar nacin upoznavanja?
    Autor bibidiBOO u forumu Treba mi pomoć
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 01.10.2007, 16:11

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •