Jehovini Svedoci - Strana 5
Strana 5 od 53 PrvaPrva ... 34567 15 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 61 do 75 od ukupno 790
 1. #61

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Citat memento kaže: Pogledaj poruku
  Pre svega da se razumemo, ja tebi nisam neprijatelj, ali prijatelj nisam svakako. Ne daj bože.
  Vidiš u tome i jeste velika razlika između mene i tebe, naime ja volim Boga i, naravno, sve ljude ovoga sveta i iz tog razloga i propovedam dobru vest o Božjem kraljevstvu (o čemu ti blage veze nemaš jer ne poznaješ Bibliju, a što je još gore misliš da si posisao svo znanje ovoga sveta i niko ti nije ravan) dok ti voliš samo one koji su slični tebi!

  Drugo, tvoj potpis mnogo govori kakva si ličnost, samo da naglasim:

  Opet sam ti u kafani, mene bez nje ništa nema
  Tu su moje lude noći, nikad nisam u samoći,
  Hej kafano, moja rano...

  Samo na VojvodinaCafe - Muška kafana,
  Bircuz koji radi 25 sati dnevno!

  Sasvim u skladu s upozorenjem koje je Isus izrekao u Mateju 24:38,39 :"Jer kao što su u tim danima prije potopa jeli i pili,(čitaj: pijančili po kafanama) ženili se i udavali, sve do dana kad je Noje ušao u arku,*i nisu obraćali pažnju dok nije došao potop i sve ih odneo


 2. #62

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Citat Vlada Vasic kaže: Pogledaj poruku
  Još jedno u nizu tvojih glupih verovanja , dragi nindžo...
  Izgleda da nisi razumeo da ja sve vreme govorim o tome da mi ne treba da se pretvaramo...
  A na isti način se reklamiraju i Islam, Katolici, Budisti i ostali...

  Stvarno se pitam, a što se vi pobožni i naučno nedokazani toliko plašite Jehovinih Svedoka kada imate jaku veru ili znanje?
  Ako čovek ima svoj put, svoju viziju zašto bi se on sumnjao u sebe?

  A koliko je samo novca Država Srbija dala na izgradnju Krstova, Krstića i Hramova koji su nam, jelte, toliko potrebni da se spasemo duhovne bede.
  E to rade i Jehovini Svedoci samo u privatnoj režiji..

  Još jednom ...nema kolektivnog spasenja koje je nametnuto pravilima autoriteta..
  Savremena nauka je istureno odeljenje Vatikana...
  J. Svedoče, Egipćani su to znali još ranije, jer astrologija odatle vuče korene..
  Ne znam kako si povezao gravitaciju sa citatom iz starog zaveta.
  Malo si ovo izmanipulisao...
  Nema potrebe to da radiš.
  Neka si ti meni živ i zdrav, to je faza koju moraš da prođeš...
  Наш народ је одавно рекао:
  "Будалу не треба тражити свећом, она се сама јави!"
  Толико Владо о твом размишљању. Мешаш и упоређујеш ислам, католицизам, будизам са православљем . Ако ти не осетиш (или не видиш) разлику између набројаног, мени је јако жао али теби тада не вреди ништа објашњавати. То би било улудо потошено време, а ја за то немам нити воље ни жеље. Уосталом и овај одговор ми је мучно написати. Желим само да ти кажем да колико срби улажу у саморекламу православља говори чињеница да се храм Светог Саве на Врачару прави 100 година. Да је среће, давно би био завршен.

  И за крај овде се разговара о сектама, а не о религији.

  П.С.
  Када сазнаш разлику између самураја и нинџе онда се јави да поново дискутујемо. Дотле си на ignore !
  Живима по заслузи, мртвима по обичају

 3. #63

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Prvo, nisam siguran koliko treba Bibliju uzimati 100% zdravo za gotovo, jer je ipak ona nastajala stotinama godina i prepisivana nebrojeno puta, i veliko pitanje je koliko je ostala u svom originalnom obliku. Drugo, ona ostavlja puno mesta za razlicita tumacenja, tako da je neko razume na jedan nacin, a neko drugi na drugi, tako da sumnjam u jedno i jedino tumacenje Biblije.


  Citat Savest kaže: Pogledaj poruku
  Recimo oblik zemlje je tačno opisan u Isaiji 40:22 gde se kaže:"On boravi nad krugom zemaljskim...
  Isaija je jedan od proroka i pisaca biblijske knjige koji je živeo oko 800 godina PNE. dakle pre oko 2800 godina. Savremena nauka zna da je zemlja okrugla pre oko 150-200 godina, neka bude i pre 500 godina. Stari izraelci su to znali pre 2800 godina.

  Položaj zemlje je, takođe opisan u Bibliji pre oko 3-3500 godina u knjizi o Jovu. Jov 26:7 jasno kaže:"On(Jehova) je razastro i sever nad prazninom, i zemlju obesio ni o čem.

  Dakle jasno i vidljivo opisuje silu gravitacije!

  Takođe Biblija daje mnoge zakone koji regulišu porodično pravo, imovinsko pravo, pravo komšijskih odnosa i mnoga druga na kojima se temelje savremeni zakoni mnogih država!


  E sad, što se tiče oblika zemlje, tu piše krugom zemaljskim, a zašto ne piše kuglom zemaljskom. Ja uzmem ravan list papira, šestarom na njemu iscrtam krug i makazama ga isečem. Iako je to krug, on je na ravnoj površini, tako da se tu ostavlja prostor za tumačenje Zemlje kao ravne ploče, ali kružnog oblika, a ne pravougaonog.

  Ovaj drugi citat mi nije najjasniji, pogotovo deo za koji tvrdiš da opisuje silu gravitacije. Ako je On obesio zemlju ni o čem, to znači da ona lebdi, a to ne opisuje gravitaciju, već odsustvo gravitacije.

 4. #64

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Citat Savest kaže: Pogledaj poruku
  Sasvim u skladu s upozorenjem koje je Isus izrekao u Mateju 24:38,39 :"Jer kao što su u tim danima prije potopa jeli i pili,(čitaj: pijančili po kafanama) ženili se i udavali, sve do dana kad je Noje ušao u arku,*i nisu obraćali pažnju dok nije došao potop i sve ih odneo

  Opet dokazujemo tvrdnje citatima umesto dokazima.

  Dragi moj prijatelju, veruj ti u šta god hoćeš. Ako ti volja, uzmi i Harija Potera kao istorijsku ličnost i slavi njegove podvige, meni sasvim svejedno. Shvati samo da reč "dokaz" nikako nije upotrebljiva s Kulom stražara ili samom Biblijom pod miškom. Romani i naučni dokazi ne idu zajedno.

  Ja sam večeras pod uticajem određenih tečnih supstanci, ali sam, ovakav kakav sam, dobar čovek. Ni mrava u životu nisam zgazio namerno. Ne treba mi nikakva knjiga da mi povrdi da sam pravičan. Primio bih krv i dao bih krv da spasem čoveka, jer su mi njegov i moj život važni. Da Zemlja nije okačena ni o šta vidi se golim okom. Ti ćeš, ili nećeš, shvatiti da tvoj rad služi porobljavanju, sprečavanju slobodne misli. Ja ću, ili neću poverovati u tvog Spasitelja. Ali, na kraju dana, mirno ćemo spavati ako nismo ubili, ukrali, ponizili, uvredili...nikakav spasitelj nas neće spasti od sopstvene savesti.

 5. #65

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Citat Savest kaže: Pogledaj poruku

  Neznanje je strašna stvar, dogma, mrak, totalni mrak, neznanje je smrt!

  Jeste,da...a po čemu si ti Bogom dan da nas prosvetliš?

  Zašto po svaku cenu ubeđuješ narod ,kao i tvoje kolege u nešto što neće i ne žele da veruju?

 6. #66

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Citat Savest kaže: Pogledaj poruku
  Obrati paznju na sledece objasnjenje:. Apostol Pavao objašnjava: ”Kad je Krist došao kao prvosvećenik (...), ušao je, ne s krvlju jaraca i mladih bikova, nego sa svojom krvlju, jednom zauvijek u sveto mjesto i stekao vječno izbavljenje za nas. Jer Krist nije ušao u sveto mjesto načinjeno rukama, koje je kopija stvarnosti, nego u samo nebo, da se sada pojavi pred licem Božjim za nas“ (Hebrejima 9:11, 12, 24).
  17 Krist nije mogao na nebu predstaviti svoju doslovnu krv (1. Korinćanima 15:50). Umjesto toga, predstavio je ono što je ta krv simbolizirala: pravnu vrijednost svog savršenog ljudskog života koji je prinio kao žrtvu. Potom je pred licem Božjim formalno predstavio vrijednost tog života kao otkupninu u zamjenu za grešno čovječanstvo
  Ne vidim šta je ovde sporno?
  Naravno da je Hrist svojim životom(krvlju) platio za naše grehe…
  Ono što ti(vi) prenebegavaš je reč – životom! Hrist je platio svojim životom! Ubijen je i mučen na krstu, a ne na stubu, kako vi jel, propovedate …
  Dakle, Hrist je dao svoj život(krv) za nas! U tome se ogleda prevelika Božija ljubav – u davanju sopstvenog života za spasenje svih, pa čak i za neprijatelje svoje!
  A šta Bog traži od nas?
  Da slavimo subotu…?
  Neee….Bog od nas izričito traži da ljubimo jedni druge, kao što je i On (Hrist) ljubio nas!
  ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe” je druga najveća Božija Zapovest, a potpuno ista kao i prva: “Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom misli svojom!
  Najveća ljubav je kada čovek da sopstveni život za svog bližnjeg, brata, prijatelja…! A život je i krv…
  Druga je stvar, što danas mnogi (ne svi) daju krv iz interesa – slobodni dani na poslu, lekarski pregledi preko reda…itd

  Citat Savest kaže: Pogledaj poruku
  Krv je život i jedina krv koja nam spasava život je Isusova krv koja je simbol njegovog svrsenog zivota i u tom smislu krv je sveta u Jehovinim ocima i zato je neispravno manipulisati krvlju na bilo koji nacin!
  Upravo vi manipulišete poistovećujući Hristovu krv(život) sa čovekovom krvlju!
  Ne znam zašto to radite?


  Citat Savest kaže: Pogledaj poruku
  Duša je život a ne nešto što preživljava smrt.
  Čovek je duša živa!

  Citat Savest kaže: Pogledaj poruku
  Transfuzija krvi je kršenje Božjeg zakona ma kako ti to vidiš i pokušavaš da opravdaš, drugim rečima ako konzumiraš alkohol intravenozno nećeš imati nikakvih posledica a ako ga unosiš oralno onda ćeš se napiti!
  Vi sebi dajete za pravo da izmišljate nove Božije Zapovesti? I da prepravljate Božiji Zakon?

  Pa nije krv – alkohol!
  Krv je život, a alkohol je smrt! Kakva ti je to analogija?

  Već sam rekao da nije isto primiti intravenozno - koziju krv, i čovekovu!
  I da se krv daje/prima isključivo u cilju spašavanja života! A ne iz zabave, obreda…itd!

  Citat Dejan B kaže: Pogledaj poruku
  E sad, što se tiče oblika zemlje, tu piše krugom zemaljskim, a zašto ne piše kuglom zemaljskom. Ja uzmem ravan list papira, šestarom na njemu iscrtam krug i makazama ga isečem. Iako je to krug, on je na ravnoj površini, tako da se tu ostavlja prostor za tumačenje Zemlje kao ravne ploče, ali kružnog oblika, a ne pravougaonog.
  Reč na hebrejskom koju prevodimo s terminom "krug" je reč "chuwg"! Koja zavisno o kontekstu može označavati ->"kruženje" ili "kompas"! Ono označava nešto okruglo, zaobljeno, lučno, nikada ravno ili kockasto!


 7. #67

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Savest- dokaz o manipulaciji je prosta činjenica da svaka grupa jedne te iste pojave pripisuje svom tvorcu. To znači, nama se dešava, to što se dešava, mi zapažamo to što zapažamo, a onda to što nam se dešava i to što zapažamo idealizujemo kroz logiku u veru. Za lidera naše vere imenujemo Boga, Jehovu, Oca, Budu, Alaha.
  Dakle, neko je zapazio to što je zapazio i pronašao način kako da to opstane među ljudima. To je princip koji treba da znaš pre nego što doneseš zaključak da je to delo Jehove, Boga-oca, Alaha...
  Svaka grupa, pa i Jehovini Svedoci, je u interesu opstanka vere morala da veže vernike zakonom i emocijama. A to znači ne čini to i to jer ćeš biti kažnjen od Jehove..a pritom se to i to naširoko prilagođava sa kolena na koleno u cilju ličnog interesa.
  Nije to samo kod vas. To je i u Pravoslavlju, Katolicizmu, Islamu, i mnogim drugim sektama koji sebe nazivaju jedinim religijama....

  Postoji i privlačna i odbojna sila. A takođe postoji i nuklearna sila. Pa zar ćemo naći novog lidera u mašti i za nju?
  Ili ćemo i to pripisati Ocu, Jehovi, Alahu...
  Biblija je instrument koji omogućava manipulisanje kroz tumačenje.
  A takođe Biblija je spis koji se ne može bukvalno shvatati, već se mora tumačiti...

  Ser_gogsy- Tačno je da ima naučnika koji su daleko iznad zvanične nauke. Međutim, njima se nude dve opcije: novac bez slave i trenutna slava bez života...Kada sam rekao da je nauka istureno odeljenje Vatikana, mislio sam na zvaničnu nauku..
  Piramide nisu tema, objasniću ti na temi religija i nauka i naravno da postoje argumenti.
  Ali da su piramide pravljene za smeštaj žita je najinteresantnija misao koju sam do sada čuo...

  Samuraj- Dragi nindžo, biti budala u bolesnom društvu nije merilo zdravlja!!!!
  Kada budeš bio spreman da prihvatiš sebe kao budalu u ovom društvu, znaćeš o čemu govorim. Do tada ćeš da slušaš i prihvataš ono što narod kaže...
  Ja ne Ignorišem i ne pokušavam da potisnem činjenicu da Jehovini Svedoci postoje. Ne stavljam ni njih , niti bilo koga drugog na ignore listu. Ne govorim da idu što dalje od mene, ne nazivam ih pogrdnim imenima, već govorim ono što mislim i vidim. Čak šta više ja ih potpuno razumem jer mi je jasan princip vere.
  Svi pravci koje ti nazivaš religijom su sekte-sectio -deo, parče nečaga.
  Savest misli da je njegov pravac jedini ispravan, ti misliš da je tvoj a ja mislim da se vi uopšte ne razlikujete u samoj suštini..

 8. #68

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Citat Vlada Vasic kaže: Pogledaj poruku

  Postoji i privlačna i odbojna sila. A takođe postoji i nuklearna sila. Pa zar ćemo naći novog lidera u mašti i za nju?
  Ili ćemo i to pripisati Ocu, Jehovi, Alahu...
  Ne! Pripisaćemo to lideru Americi

  Citat Vlada Vasic kaže: Pogledaj poruku
  Ser_gogsy- Tačno je da ima naučnika koji su daleko iznad zvanične nauke. Međutim, njima se nude dve opcije: novac bez slave i trenutna slava bez života...Kada sam rekao da je nauka istureno odeljenje Vatikana, mislio sam na zvaničnu nauku..
  Pališ li ti Vladane nekada svetlo u toj mračnoj sobi?

  Koja je to zvanična nauka? I u kojoj grani?

  Naučnici koje finansiraju svetske moćne organizacije, poput masona, vatikana....itd....su naučnici koji zastupaju i grčevito, bez ikakvih validnih dokaza, brane koncept evolucije! Brane koncept da je čovek nastao iz: ničega, iz eksplozije, vatre, kamena, supe....i na kraju od majmuna! I zovu se -> Evolucionisti!

  Naučnici koji ni upola nemaju takve finansijske moći i pomoći, zastupaju koncept - Stvaranja! Koncept koji je jedino u Bibliji objavljen, da je čoveka i ceo svemir stvorio, kreirao - Stvoritelj - Kreator - Bog!
  I zovu se -> Kreacionisti!  Citat Vlada Vasic kaže: Pogledaj poruku
  Ali da su piramide pravljene za smeštaj žita je najinteresantnija misao koju sam do sada čuo...
  Nisi čitao pažljivo!
  Rekao sam da je PRVA piramida sagradjena u cilju skladištenja žita! I da ju je sagradio, niko drugi do - Biblijski Josif!

  Uključ' lampice

 9. #69

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Citat Savest kaže: Pogledaj poruku
  Vidiš u tome i jeste velika razlika između mene i tebe, naime ja volim Boga i, naravno, sve ljude ovoga sveta i iz tog razloga i propovedam dobru vest o Božjem kraljevstvu (o čemu ti blage veze nemaš jer ne poznaješ Bibliju, a što je još gore misliš da si posisao svo znanje ovoga sveta i niko ti nije ravan) dok ti voliš samo one koji su slični tebi!
  Da, razlika između nas je drastična. Vidiš, ja ne volim boga, ali ga ni ne mrzim. Moja ljubav je prvenstveno okrenuta ljudima, ali nisam licemer da kažem da volim sve ljude ovog sveta. Ne volim sve ljude, naravno, niti je to moguće, ali za moju ljubav prema njima nije važno da li su (samo) Jehovini svedoci, ili pripadnici bilo koje druge vere, nacije, rase, socijalnog statusa... Važno je da su dobronamerni, tolerantni, pozitivni i, što je vrlo važno, da poštuju moje stavove kao što ja poštujem njihove, odnosno da nisu agresivni i isključivi u svojim uverenjima. Verujem da shvataš da ne možeš očekivati da ti neko ovde tapše kada tvrdiš da su svi, koji nisu u tvojoj veri, u potpunoj zabludi i da nemaju pojma sa životom.

  Dobra vest je pre svega na Zemlji. Pusti ti božije kraljevstvo i trice i kučine. Dobra vest je biti iskren, tolerantan, razuman, mudar, čovečan. A pre svega dobra vest je ljubav prema ljudima. Isključivost i agresivnost su sve samo nisu dobre vesti.

  Ja ne poznajem Bibliju na tvoj način. Trudim se da je suštinski razumem i sigurno je da je moje ukupno znanje jadno i vrlo skromno, ali ja sam toga svestan, kao što sam svestan i svih svojih nesavršenosti. Međutim, kako sam kritičan prema sebi, tako i kod drugih vidim i vrline i mane. Pri tome mi pomažu znanja koja sam sticao na fakultetu, posebno iz sociologije, psihologije, logike, filozofije... Dakle, nauka i naučna iskustva o problemima čoveka i ljudskog društva su okvir po kojem se određujem prema pojavama u društvu, pa i prema religiji, odnosno Jehovinim svedocima. Ali, ako si ti zadovoljan svojim znanjem, a video sam kako Jehovini svedoci uče i kako ih braća podučavaju (šablonski, bez razmišljanja, isključivo i bez prava da pitaju nešto, ili ne daj bože izraze sumnju u nešto što brat kaže), ti uživaj u svom samozadovoljstvu. Međutim, nije problem u tome, problem je u necivilazacijskom i netolerantnom odnosu Jehovinih svedoka prema ljudima koji nisu u njihovoj veri. Jehovini svedoci ne poštuju druge vere i religije i to dokazuju upornim i sramotnim pokušajima da preobrate ljude u svoje stado. A, kako i koga već sam par puta pisao...

  Drugo, tvoj potpis mnogo govori kakva si ličnost, samo da naglasim:

  Opet sam ti u kafani, mene bez nje ništa nema
  Tu su moje lude noći, nikad nisam u samoći,
  Hej kafano, moja rano...

  Samo na VojvodinaCafe - Muška kafana,
  Bircuz koji radi 25 sati dnevno!

  Sasvim u skladu s upozorenjem koje je Isus izrekao u Mateju 24:38,39 :"Jer kao što su u tim danima prije potopa jeli i pili,(čitaj: pijančili po kafanama) ženili se i udavali, sve do dana kad je Noje ušao u arku,*i nisu obraćali pažnju dok nije došao potop i sve ih odneo
  Ovo što si napisao je tvoja prava lična karta. Potpuno odsustvo duha i bilo kakve sposobnosti za anticipaciju i apstrakciju. Čak i oni kojima je broj cipela veći od koeficijenta inteligencije lako bi shvatili da je ovaj forum zabavnog karaktera i da je moj potpis u funkciji toga, jer sam moderator na PDF Muška kafana. Možda ti i ne znaš da u životu postoje i takve kategorije kao što su druženje, šala, zabava, opušteni dijalozi lišeni kosmogonijskih i dogmatskih pitanja. Toga nema u mračnim sferama kraljevskih dvorana Jehovinih svedoka i opaskurnim vizijama sveta kakve već ti i tvoja braća nudite.
  Opet sam ti u kafani, mene bez nje ništa nema
  Tu su moje lude noći, nikad nisam u samoći,
  Hej kafano, moja rano...
  Samo na www.VojvodinaCafe.rs - Muška kafana,
  Bircuz koji radi 25 sati dnevno!

 10. #70

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Citat memento kaže: Pogledaj poruku
  Da, razlika između nas je drastična. Vidiš, ja ne volim boga, ali ga ni ne mrzim. Moja ljubav je prvenstveno okrenuta ljudima, ali nisam licemer da kažem da volim sve ljude ovog sveta. Ne volim sve ljude, naravno, niti je to moguće, ali za moju ljubav prema njima nije važno da li su (samo) Jehovini svedoci, ili pripadnici bilo koje druge vere, nacije, rase, socijalnog statusa... Važno je da su dobronamerni, tolerantni, pozitivni i, što je vrlo važno, da poštuju moje stavove kao što ja poštujem njihove, odnosno da nisu agresivni i isključivi u svojim uverenjima. Verujem da shvataš da ne možeš očekivati da ti neko ovde tapše kada tvrdiš da su svi, koji nisu u tvojoj veri, u potpunoj zabludi i da nemaju pojma sa životom.

  Dobra vest je pre svega na Zemlji. Pusti ti božije kraljevstvo i trice i kučine. Dobra vest je biti iskren, tolerantan, razuman, mudar, čovečan. A pre svega dobra vest je ljubav prema ljudima. Isključivost i agresivnost su sve samo nisu dobre vesti.

  Ja ne poznajem Bibliju na tvoj način. Trudim se da je suštinski razumem i sigurno je da je moje ukupno znanje jadno i vrlo skromno, ali ja sam toga svestan, kao što sam svestan i svih svojih nesavršenosti. Međutim, kako sam kritičan prema sebi, tako i kod drugih vidim i vrline i mane. Pri tome mi pomažu znanja koja sam sticao na fakultetu, posebno iz sociologije, psihologije, logike, filozofije... Dakle, nauka i naučna iskustva o problemima čoveka i ljudskog društva su okvir po kojem se određujem prema pojavama u društvu, pa i prema religiji, odnosno Jehovinim svedocima. Ali, ako si ti zadovoljan svojim znanjem, a video sam kako Jehovini svedoci uče i kako ih braća podučavaju (šablonski, bez razmišljanja, isključivo i bez prava da pitaju nešto, ili ne daj bože izraze sumnju u nešto što brat kaže), ti uživaj u svom samozadovoljstvu. Međutim, nije problem u tome, problem je u necivilazacijskom i netolerantnom odnosu Jehovinih svedoka prema ljudima koji nisu u njihovoj veri. Jehovini svedoci ne poštuju druge vere i religije i to dokazuju upornim i sramotnim pokušajima da preobrate ljude u svoje stado. A, kako i koga već sam par puta pisao...

  Ovo što si napisao je tvoja prava lična karta. Potpuno odsustvo duha i bilo kakve sposobnosti za anticipaciju i apstrakciju. Čak i oni kojima je broj cipela veći od koeficijenta inteligencije lako bi shvatili da je ovaj forum zabavnog karaktera i da je moj potpis u funkciji toga, jer sam moderator na PDF Muška kafana. Možda ti i ne znaš da u životu postoje i takve kategorije kao što su druženje, šala, zabava, opušteni dijalozi lišeni kosmogonijskih i dogmatskih pitanja. Toga nema u mračnim sferama kraljevskih dvorana Jehovinih svedoka i opaskurnim vizijama sveta kakve već ti i tvoja braća nudite.
  OK prijatelju, pošto znamo kakvi smo ljudi ja i ti (ti voliš ljude na svoj način i zato sediš u kafani i čekaš kraj uz čašicu razonode a ja sam licemer jer volim sve ljude i zato idem od kuće do kuće i nudim ljudima mogućnost da saznaju istinu o pravom životu, večnom životu u raju na zemlji) onda da se raziđemo kao prijatelji, ja svojim putem a ti svojim. Još uvek nije vreme za ozbiljnije duhovne razgovore.

  Drugo, temu o religiji ja shvatam veoma ozbiljno jer je u pitanju život i smrt ljudi, dok ti na tvom forumu "kafana, pa još i muška" možeš da budeš neozbiljan koliko te volja i sposoban za "anticipaciju i apstrakciju" i imaj svoje "opskurne vizije" sopstvene budućnosti koja, na žalost, nije ni malo svetla!

  Naravno, sve je ovo sasvim u skladu s proročanstvom poslednjih dana i jasno je nama da će biti mnogo više takvih poput tebe jer je Jehova Bog i on tačno zna i dao je da se zapiše unapred ne 2,3 ili 10 godina kakvi će biti ljudi u poslednjim danima, vać 2000 godina unapred! Evo kako Biblija opisuje ljude u poslednjim danima u 2.Timoteju 3:1-5 "A ovo znaj: u posljednjim danima nastat će naročito teška vremena. 2*Jer ljudi će biti sebični, pohlepni za novcem, umišljeni, oholi, hulnici, neposlušni roditeljima, nezahvalni, nevjerni, 3*bezosjećajni prema drugima, nespremni na bilo kakav dogovor, klevetnici, neobuzdani, okrutni, bez ljubavi prema dobroti, 4*izdajnici, svojeglavi, ponosni, više će voljeti užitke nego Boga 5*i naizgled će biti bogobojazni, ali neće bogobojazno živjeti. Takvih se kloni

  Dakle možeš ti ili bilo ko da poznaje Bibliju na kakav god hoćeš način i kako god ti odgovara ali jedna je istina!


 11. #71

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Citat Morpheus kaže: Pogledaj poruku
  Opet dokazujemo tvrdnje citatima umesto dokazima.

  Dragi moj prijatelju, veruj ti u šta god hoćeš. Ako ti volja, uzmi i Harija Potera kao istorijsku ličnost i slavi njegove podvige, meni sasvim svejedno. Shvati samo da reč "dokaz" nikako nije upotrebljiva s Kulom stražara ili samom Biblijom pod miškom. Romani i naučni dokazi ne idu zajedno.
  Verujem da imaš sumnje po pitanju vere u Stvoritelja, imao sam i ja jer sam i ja rastao u komunizmu gde je bog bio čovek i nauka. Živeo sam dugo u zabludi dok se nisam uverio proučavanjem i ispitivanjem Biblije (što još uvek činim) da, na svu sreću, postoji onaj koji nas je stvorio i da nam priprema veoma lepu, svetlu i beskrajnu budućnost ovde na zemlji u obliku savršenog večnog života pod savršenim uslovima!

  Ja sam večeras pod uticajem određenih tečnih supstanci, ali sam, ovakav kakav sam, dobar čovek. Ni mrava u životu nisam zgazio namerno. Ne treba mi nikakva knjiga da mi povrdi da sam pravičan. Primio bih krv i dao bih krv da spasem čoveka, jer su mi njegov i moj život važni. Da Zemlja nije okačena ni o šta vidi se golim okom. Ti ćeš, ili nećeš, shvatiti da tvoj rad služi porobljavanju, sprečavanju slobodne misli. Ja ću, ili neću poverovati u tvog Spasitelja. Ali, na kraju dana, mirno ćemo spavati ako nismo ubili, ukrali, ponizili, uvredili...nikakav spasitelj nas neće spasti od sopstvene savesti.
  Cenim tvoj stav, ali ako ima mesta za sumnju i ispitivanje u sve što činimo, što je očigledno da ima onda bih ja, da sam na tvom mestu, pokušao da pronađem mnogo logičniju svrhu života nego što je većina ljudi ima danas. Mirno sam spavao i ja ali nisam mogao da verujem da je za inteligentnog čoveka ovo pravi život! Na kraju dugog i upornog traganja, dobio sam na poklon najveće blago koje čovek može da poželi: istinu!

  U svakom slučaju cenim tvoj stav i način na koji komuniciraš samnom!


 12. #72

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Citat Savest kaže: Pogledaj poruku
  OK prijatelju, pošto znamo kakvi smo ljudi ja i ti (ti voliš ljude na svoj način i zato sediš u kafani i čekaš kraj uz čašicu razonode a ja sam licemer jer volim sve ljude i zato idem od kuće do kuće i nudim ljudima mogućnost da saznaju istinu o pravom životu, večnom životu u raju na zemlji) onda da se raziđemo kao prijatelji, ja svojim putem a ti svojim. Još uvek nije vreme za ozbiljnije duhovne razgovore.

  Ti si izgleda baš neki veseljak. Čoveče, kod tebe rasuđivanje i zaključivanje ide puno teže nego što sam i mislio. Da li si ti ikada čuo za dedukciju i indukciju? A, tek za apstrakciju? Zato pazi, idemo polako.

  Dakle, moj potpis je poziv u Mušku kafanu koja je podforum ovog foruma i na kojem sam ja moderator. Već smo rekli da je ovo forum pre svega zabavnog karaktera, mada ne i neozbiljan, a moj potpis je šaljiv izraz svojevrsne reklame za PDF koji moderišem. Znači, moraš nekako ukapirati da je to potpuno virtuelno mesto. Njega nema u realnosti čoveče. Ono ne postoji u životu, već je to deo ovog sajta na nekom serveru. To su sve elektronski podaci pohranjeni u memoriji i koje mi možemo čitati kada otvorimo stranice ovoga sajta. Nadam se da ćeš sada razumeti, a ako ne uspeš u tome daj molim te nekom da ti prevede šta ja to pišem pa pokušaj onda da razmisliš i zaključiš šta je to Muška kafana i šta znači moj potpis.

  Inače, baš me briga da li me smatraš pijancem ili narkomanom, naročito sada posle tvog neverovatnog nekapiranja o čemu se ovde radi.

  I, nisam ti ja prijatelj, pa te molim da me ne zoveš tako. Ponekad i ja pazim na reputaciju.


  Drugo, temu o religiji ja shvatam veoma ozbiljno jer je u pitanju život i smrt ljudi, dok ti na tvom forumu "kafana, pa još i muška" možeš da budeš neozbiljan koliko te volja i sposoban za "anticipaciju i apstrakciju" i imaj svoje "opskurne vizije" sopstvene budućnosti koja, na žalost, nije ni malo svetla!
  Ma slažem se ja da ti religiju shvataš ozbiljno (kao, uostalom, i svaki drugi ambiciozni biznismen koji misli na profit), ali ja ovde na religiji nastupam kao običan član, baš kao i ti, potpuno ravnopravno i niti imam, niti želim da imam bilo kakve povlastice u tom smislu. Ne znam da li je sve ovo prekomplikovano za tvoj nesipran i dobro očuvan mozak koji je imao tu sreću da ga komunizam, ali i nauka ne dotaknu, pa ti preporučujem da opet konsultuješ nekog liberarnijeg brata ili već neku drugu osobu (po mogućstvu da joj đačka knjižica bitno drugačije izgleda od tiketa za sportsku prognozu) pa da se bar malo orijentišeš i shvatiš bar konture šta se dešava ovde.

  Naravno, sve je ovo sasvim u skladu s proročanstvom poslednjih dana i jasno je nama da će biti mnogo više takvih poput tebe jer je Jehova Bog i on tačno zna i dao je da se zapiše unapred ne 2,3 ili 10 godina kakvi će biti ljudi u poslednjim danima, vać 2000 godina unapred! Evo kako Biblija opisuje ljude u poslednjim danima u 2.Timoteju 3:1-5 "A ovo znaj: u posljednjim danima nastat će naročito teška vremena. 2*Jer ljudi će biti sebični, pohlepni za novcem, umišljeni, oholi, hulnici, neposlušni roditeljima, nezahvalni, nevjerni, 3*bezosjećajni prema drugima, nespremni na bilo kakav dogovor, klevetnici, neobuzdani, okrutni, bez ljubavi prema dobroti, 4*izdajnici, svojeglavi, ponosni, više će voljeti užitke nego Boga 5*i naizgled će biti bogobojazni, ali neće bogobojazno živjeti. Takvih se kloni
  E, baš lepo. Potpuno odgovarajući autoprtret jednog prosečnog Jehovinog svedoka.

  Dakle možeš ti ili bilo ko da poznaje Bibliju na kakav god hoćeš način i kako god ti odgovara ali jedna je istina!
  Istina je suviše ljudska, suviše lepa, suviše misaona, suviše nepokorna i često presložna kategorija da bi stala u bilo koju pojedinačnu ideju, religiju ili sektu.
  Opet sam ti u kafani, mene bez nje ništa nema
  Tu su moje lude noći, nikad nisam u samoći,
  Hej kafano, moja rano...
  Samo na www.VojvodinaCafe.rs - Muška kafana,
  Bircuz koji radi 25 sati dnevno!

 13. #73

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  hheehheee
  koje li slucajnosti, .....posto sam uspeo uspesno da preskocim ovu ''ozbiljnu'' temu pre neki dan mi zakucase na vrata dvoje.on, u kasnim tridesetim podsetio me na bankarskog sluzbenika i ona crvenokosa slicnog godista lepo ocuvana drze oboje po bibliju u ruci.


  dobar dan
  dobar dan
  jeste li zainteresovani prouciti bibliju ?
  nisam
  znate, od mnogo ljudi dobijamo taj odgovor
  znam
  ....pauza....razmisljanje....menjanje strategije......
  da niste vi mozda iz spanije, po akcentu bih rekao ?
  ni blizu
  a da vi ipak....
  me no speak England


  to je bilo sasvim uverljivo, zapalise niz hodnik brze no sto su dosli  svedoci
  worst day of fishing is better than excellent day at work

 14. #74

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Citat Dejan B kaže: Pogledaj poruku
  Prvo, nisam siguran koliko treba Bibliju uzimati 100% zdravo za gotovo, jer je ipak ona nastajala stotinama godina i prepisivana nebrojeno puta, i veliko pitanje je koliko je ostala u svom originalnom obliku. Drugo, ona ostavlja puno mesta za razlicita tumacenja, tako da je neko razume na jedan nacin, a neko drugi na drugi, tako da sumnjam u jedno i jedino tumacenje Biblije.


  .
  Slazem se sa ovim pisanijem.
  Isto bih rekao da je pisana i dopravljana u duzem vremenskom periodu od razlicitih autora, . da su neki delovi dopisani a
  neki izbrisani a sve u skladu sa trenutnim stanjem i interesima tumacha i popravljaca.
  Mnogo je autora i mnogo izmena u skladu sa trenutnom konstelacijom.
  Znaci cenzura kao i svaka druga.

  I primetio sam , citajuci postove , da i kod Savesti ima reci i recenica koje odudaraju od
  od onog :" ja volim i postujem sve ljude i njihovo misljenje. "

  I da.
  I ja sam imao susret sa
  Jehovinim svedocima. " (vise puta )
  Dosli su i pokucali na vrata i kada sam izasao
  ugledao sam tri zenske osobe , devojcicu od nekih desetak godina ,mladu , plavu i lepu zenu i i lepu zenu srednjih
  godina,
  Obratila mi se mlada zena od nekih 25 godina i razoruzavajucim osmehom i
  umilnim glasom pozvala da dodjem na njihovo "druzenje " tada i tada./.
  Kako me je pitala , tako sam i odgovorio.
  Pratio sam ih pogledom dok nisu usli u susednu kucu.

  I dosao do zakljucka.
  Savladalo su neke tajne marketinga i trzisne ekonomije.
  Dizajn i lepo upakovan proizvod ( lepe reci i osmeh na lepom licu )je bitan za prodaju istog.
  Poruku je izmenio bigrancer, 23.08.2010 u 16:33
  Hej Joe...Supercalifragilisticexpialidocious !

 15. #75

  Odgovor: Jehovini Svedoci!

  Citat memento kaže: Pogledaj poruku

  Ti si izgleda baš neki veseljak. Čoveče, kod tebe rasuđivanje i zaključivanje ide puno teže nego što sam i mislio. Da li si ti ikada čuo za dedukciju i indukciju? A, tek za apstrakciju? Zato pazi, idemo polako.

  Dakle, moj potpis je poziv u Mušku kafanu koja je podforum ovog foruma i na kojem sam ja moderator. Već smo rekli da je ovo forum pre svega zabavnog karaktera, mada ne i neozbiljan, a moj potpis je šaljiv izraz svojevrsne reklame za PDF koji moderišem. Znači, moraš nekako ukapirati da je to potpuno virtuelno mesto. Njega nema u realnosti čoveče. Ono ne postoji u životu, već je to deo ovog sajta na nekom serveru. To su sve elektronski podaci pohranjeni u memoriji i koje mi možemo čitati kada otvorimo stranice ovoga sajta. Nadam se da ćeš sada razumeti, a ako ne uspeš u tome daj molim te nekom da ti prevede šta ja to pišem pa pokušaj onda da razmisliš i zaključiš šta je to Muška kafana i šta znači moj potpis.

  Inače, baš me briga da li me smatraš pijancem ili narkomanom, naročito sada posle tvog neverovatnog nekapiranja o čemu se ovde radi.

  I, nisam ti ja prijatelj, pa te molim da me ne zoveš tako. Ponekad i ja pazim na reputaciju.
  OK, kako želiš!


Strana 5 od 53 PrvaPrva ... 34567 15 ... PoslednjaPoslednja

Tagovi za ovu temu

Vaš status

 • Ne možete pokrenuti novu temu.
 • Ne možete poslati odgovor.
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoje poruke
 •