Primera - sezona 2006/2007 - Strana 4
Strana 4 od 4 PrvaPrva ... 234
Prikaz rezultata 46 do 53 od ukupno 53
  1. #46

    Odgovor: Primera - sezona 2006/2007

    Mesi(ja) spasio Barselonu u Superklasiku

    Barselona definitivno ima novog idola! Dugo su se Katalonci klanjali Johanu Krojfu, potom Dijegu Armandu Maradoni i Ronaldinju, ali nakon 202. Superklasiko derbija sa Realom u kojem su osvojili bod (3:3), navijači na Kamp Nou slave Lionela Mesija.

    Iako je gotovo celo drugo poluvreme domaća ekipa imala igrača manje, na kraju je Barselona zahvaljujući trostrukom strelcu Mesiju sačuvala zlata vredan bod.

    Madridjani verovatno nisu mogli ni da zamisle lepši početak od onog kada je u četvrtom minutu Rud van Nistelroj posle asistencije Iguaina, majstorski zatresao Valdesovu mrežu i utišao 98.000 domaćih navijača na stadionu Kamp Nou.

    Ipak, Barselona se brzo osvestila i već u 11. minutu Lionel Mesi je bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Reala i sa osam metara matirao Ikera Kasiljasa.

    Nikome na stadionu se još nisu ni slegli utisci posle izjednačujućeg gola, a Real je ponovo došao do vodjstva. U 13. minutu ponovo je Van Nistelroj bio u duelu sa Valdesom i opet je holandski reprezentativac izašao kao pobednik iz tog duela.

    Katalonci se nisu predavali i u 28. minutu domaća ekipa stigla je do drugog pogotka. Ronaldinjo je testirao Kasiljasove refleksa, a na odbitak je natrčao Mesi i još jednom bacio u delirijum domaće navijače.

    U prvom minutu zaostavnog vremena Barselona je ostala sa desetoricom fudbalera na terenu, pošto je drugi žuti karton zbog faula nad Gagom zaradio Oleger Presas.

    Brojčanu nadmoć Real je počeo da koristi odmah na početku drugog poluvremena. U tri navrata je Van Nistelroj izlazio sam ispred Valdesa, ali je svaki put golman Barselone uspevao da sačuva svoju mrežu.

    Promašaje Holandjanina, medjutim, kompenzovao je Serhio Ramos u 73. minutu, kada je nakon Gutijevog centaršuta bio najviši u skoku u protivničkom šesnaestercu i glavom savladao Valdesa za novo vodjstvo Reala.

    U narednih nekoliko minuta Barselona je preko Markesa, Injeste imala solidne prilike da ponovo izjednači, ali je mreža gostiju ipak ostala netaknuta.

    Katalonci su se nalazili na ivici poraza, a onda je na scenu ponovo stupio Mesi - mladi Argentinac je u 89. minutu promešao dvojicu čuvara, ušao u kazneni prostor Reala, poslao loptu ispod Kasiljasove ruke i pogodio mrežu za, kada se sve sabere, veliki bod za domaći tim.

    U prvoj utakmici 26. kola Viljareal je kao gost pobedio Levante sa 2:0, a pogotke za "žutu podmornicu" postigli su Dijego Forlan i Jon Dal Tomason.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  2. #47

    Odgovor: Primera - sezona 2006/2007

    Saragosa opet u trci za LŠ

    Fudbaleri Saragose ponovo su se uključili u trku za plasman u Ligu šampiona, pošto su u meču 27. kola Primere kao domaćini pobedili Atletiko Madrid sa 1:0 i opasno se približili vodećem triju na tabeli.

    Trenutak odluke na stadionu La Romareda dogodio se u 19. minutu, kada je Argentinac Dijego Milito prevario svog čuvara Ze Kastra i matirao golmana Lea Franka. Trijumfom nad "jorgandžijama" ekipa Saragose produžila je prvenstveni niz bez poraza na pet utakmica.

    Deportivo je u La Korunji zabeležio minimalnu pobedu nad Hetafeom (1:0) i upisao tri važna boda za plasman u zlatnu sredinu tabele. Domaća ekipa je od 33. minuta igrala bez "pocrvenelog" Arizmendija, ali to joj nije smetalo da u 80. minutu pogotkom Baragana stigne do celog plena.

    Poslednjeplasirani Real Sosijedad je na gostovanju Viljarealu bio na dobrom putu da ubeleži drugu uzastopnu pobedu, ali je meč na kraju završen podelom bodova (1:1).

    Baskijci, za koje je u prvom poluvremenu nastupio i Darko Kovačević, poveli su u 40. minutu golom Savija. Dvadeset minuta kasnije, medjutim, izjednačio je Hosiko, a od 79. minuta domaći su igrali bez isključenog Kanija, ali Sosijedad nije uspeo da iskoristi brojčanu prednost.

    Istim rezultatom završena je i utakmica izmedju domaćeg Espanjola i "davljenika" Levantea, a ekipi iz Barselone ovo je bio peti uzastopni meč bez poraza. Levante je poveo u 14. minutu golom Regija, ali je samo pet minuta kasnije, Luisa Garsija izjednačio i postavio konačan rezultat.

    Mestalja u suzama,Rasing odneo bodove

    Fudbaleri Rasinga priredili su veliko iznenadjenje u prvom meču 27. kola Primere, pošto su kao gosti savladali jednog od pretendenata na titulu šampiona, Valensiju sa 2:0.

    Loše su izabranici Kikea Sančeza Floresa počeli utakmicu, a Rasing je od prvog sudijskog zvižduka domaćinu stavio do znanja da se neće predati. Igrao se 19. minut kada je ekipa iz Santandera došla do vodjstva - Piniljos je centrirao, Nikola Žigić je glavom spustio loptu do Munitisa, koji je preciznim udarcem savladao iskusnog Santijaga Kanjizaresa.

    Dobro je igrao srpski reprezentativac, a u 31. minutu proigrao je Gonzala Kolsu, čiji šut je neutralisao Kanjizares. Valensija je do izjednačenja mogla u samom finišu prvog poluvremena, ali su neprecizni bili David Vilja i Migel Angulo.

    Drugi deo meča protekao je u jalovoj inicijativi domaćeg tima, a u 62. minutu nesposobnost domaće navale kaznio je Oriol i na asistenciju Pedra Munitisa postigao pogodak za velika tri boda Rasinga.

    Ekipa iz Kantabrije je prekinula niz Valensije od četiri utakmice bez poraza, ujedno produzivši svoju seriju na pet mečeva bez neuspeha.

    Za razliku od trećeplasirane Valensije, lider Primere Barselona nije dopustila nikakvo iznenadjenje u ovom kolu. Katalonci su protutnjali kroz Uelvu i domaćem Rekreativu ostavili četiri komada u mreži. Dvostruki strelac bio je Samjuel Eto, a po jedan gol za tim Franka Rajkarda, kojem je ovo bio prvi gostujuchi prvenstveni trijumf još od 19. novemembra, postigli su Djanluka Zambrota i Leo Mesi.

    Barselona sada ima 53 boda, tri više od drugoplasirane Sevilje, koja u nedelju igra sa Seltom iz Viga.

    Pobede u subotu zabeležili su i Majorka i Osasuna. Tim iz Pamplone ubedljivo je u Bilbaou savladao domaći Atletik 3:0, dok je Majorka bila bolja od Betisa 2:0.

    Ekipa Boška Jankovića ceo posao protiv Betisa završila je praktično samo što je utakmica počela. Pereira je već u prvom minutu doveo domaće u vodjstvo, da bi nakon tri minuta pogodio i Arango i postavio, ispostaviće se na kraju, konačan rezultat. Ovom pobedom tim sa Baleara preskočio je Betis na tabeli i udaljio se na šest bodova od zone ispadanja.

    REZULTATI 27. KOLA

    Valensija - Rasing Santander 0:2
    (Munitis 20, Oriol 62)
    Majorka - Betis 2:0
    (Pereira 1, Arango 4)
    Rekreativo - Barselona 0:4
    (Eto 4, 42, Zambrota 40, Mesi 87)
    Atletik Bilbao - Osasuna 0:3
    (Munjoz 30pen, Lopez 47, Iskierdo 71)
    Deportivo - Hetafe 1:0
    (Baragan 80)
    Espanjol - Levante 1:1
    (Garsija 19 - Regi 15)
    Viljareal - Real Sosijedad 1:1
    (Hosiko 58 - Savio 40)
    Saragosa - Atletiko Madrid 1:0
    (Milito 19)
    Real Madrid - Gimnastik (trenutno 1:0 15. min 2. poluvremena)
    Sevilja - Selta

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  3. #48

    Odgovor: Primera - sezona 2006/2007

    Rasing odoleo u Sevilji, Real preti

    Uprkos subotnjem porazu od Saragose, fudbaleri Barselone i posle 29. kola ostaće lideri španskog prvenstva. Za to mogu da zahvale ekipi Rasinga iz Santandera, koja je odolela na gostovanju drugoplasiranoj Sevilji - 0:0.

    Tim Nikole Žigića neporažen je već sedam kola i u tom periodu zabeležio je četiri pobede i tri remija. Reprezentativac Srbije odigrao je svih 90 minuta za Rasing, dok je na drugoj strani Ivica Dragutinović zamenjen dvadesetak minuta pre kraja.

    Sevilja je bila daleko bolji i konkretniji tim, medjutim, umor od evropskog okršaja sa Totenhemom, tri dana ranije, kao da je učinio svoje. "Rezervni" napadački tandem Ševanton - Luis Fabijano pružio je solidnu partiju, nekadašnjem reprezentativcu Urugvaja poništen je pogodak u 51. minutu, ali odbrana Rasinga je ipak odolela.

    Na remiju Sevilje profitirao je i Real Madrid, koji na stadionu Santjago Bernabeu ovog puta nije dozvolio iznenadjenje. "Kraljevi" su dobili Osasunu golovima Raula i Robinja, što ih je dovelo na svega dva boda zaostatka za Barselonom i samim tim pretvorilo u punopravne kandidate za titulu.

    Realu domaće prvenstvo predstavlja poslednju šansu da izbegne i četvrtu sezonu bez osvojenog trofeja, pošto je odavno eliminisan iz Lige šampiona i nacionalnog Kupa.

    Gimnastik i Sosijedad su posle novih poraza za korak bliži selidbi u drugu ligu, pošto ih na devet kola pre kraja od bezbedne zone deli po osam bodova. U zoni ispadanja ostala je i Selta, koja je posle "kiše golova" u poslednjih 15 minuta poražena od Rekreativa.

    Srpski veteran Darko Kovačević igrao je za Sosijedad od 51. minuta, ali nije uspeo da pomogne svom timu da osvoji makar jedan bod. Kovačević nije imao ni priliku za gol, sve što je iznudio bio je žuti karton defanzivca Espanjola Ita.

    Interesantno je da je domaćin došao do pobede praktično sa drugim timom, jer je trener Ernesto Valverde odmarao većinu igrača koji su u četvrtak igrali prvi meč četvrtfinala Kupa UEFA protiv Benfike.

    Radovao se Boško Janković, čija je Majorka savladala Hetafe sa 2:0 i sa velikom dozom sigurnosti može da počne razmišljanja o još jednoj sezoni u Primeri. Mladi reprezentativac igrao je do 72. minuta i bio uobičajeno agilan, a onda je ustupio mesto iskusnom Grku Angelosu Basinasu.

    U poslednjoj utakmici kola, Atletiko Madrid ostvario je jedinu pobedu za gostujuće timove uskršnjeg vikenda. "Jorgandžije" su slavile u Viljarealu, sebi svojstvenim rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Brazilac Eler. Francuski veteran u timu Viljareala Rober Pires u finišu utakmice je isključen.

    REZULTATI 29. KOLA:

    Viljareal - Atletiko Madrid 0:1
    (Eler 31)
    Real Madrid - Osasuna 2:0
    (Raul 24, Robinjo 80)
    Deportivo - Gimnastik 1:0
    (Jago 58 )
    Espanjol - Sosijedad 1:0
    (Koro 57)
    Levante - Betis 1:1
    (Deskarga 33 - Robert 79)
    Majorka - Hetafe 2:0
    (Nunjes 63, Treho 90)
    Rekreativo - Selta 4:2
    (Vaskez 37, Rosu 85, 87, Uče 90 - Nene 75, 89)
    Sevilja - Rasing 0:0

    IGRANO U SUBOTU:

    Saragosa - Barselona 1:0
    (Milito 57)
    Atletik Bilbao - Valensija 1:0
    (Gabilondo 28 )

    TABELA: Barselona 56, Sevilja 55, Real 54, Saragosa 50, Valensija 50, Atletiko M. 47, Rekreativo 45, Rasing 44, Espanjol 41, Hetafe 39, Deportivo 39, Viljareal 38, Majorka 36, Osasuna 35, Betis 33, Atletik B. 29, Levante 29, Selta 27, Sosijedad 21, Gimnastik 21 bod.

    (MONDO)
    Poruku je izmenio DarkRed, 09.04.2007 u 12:40
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  4. #49

    Odgovor: Primera - sezona 2006/2007

    Barsa "minimalcem" sačuvala vrh

    Jedan pogodak u mreži Levantea bio je dovoljan fudbalerima Barselone da sačuvaju vodeću poziciju na tabeli Primere. Izabranici Franka Rajkarda u 34. kolu na svom stadionu pogotkom Samjuela Etoa u 29. minutu slavili protiv ekipe iz predgradja Valensije, što im je na kraju bilo dovoljno da ostanu na vrhu sa 62 boda, jednim više od Sevilje.

    Branilac titule prvaka Španije napadao je tokom svih 90 minuta, ali od očekivane goleade ipak nije bilo ništa.

    Trenutak odluke dogodio se u 29. minutu, kada je Molina odbranio šut Mesija sa distance, a potom je Eto bio najspretniji u gužvi i matirao čuvara mreže gostiju. Do kraja meča Barselona je imala nekoliko izglednih prilika za gol, ali zahvaljujući nedovoljnoj koncentraciji Ronaldinja, Etoa i Mesija u završnici, mreža Levantea zatreska se samo jednom.

    Ranije u subotu fudbaleri Sevilje su na svom terenu pobedili Espanjol sa 3:1 i nastavili da dišu "za vrat" Kataloncima.

    U meču koji bi mogao da bude uvod za sudar istih timova u finalu Kupa UEFA, Sevilja je prikazala dobru igru i do trijumfa došla lakše nego što to pokazuje rezultat.

    Iako u prvom poluvremenu domaći igrači, sa Ivicom Dragutinovićem u stratnoj postavi, nisu uspeli da načnu rivala, to im je pošlo za rukom već na startu drugog dela meča.

    Prvi pogodak za Sevilju bio je delo Puerte u 53. minutu, a samo četiri minuta kasnije, zahvaljujući preciznosti Ševantona, bilo je 2:0 za domaću ekipu. Tračak nade za Espanjol, koji je u četvrtak "pregazio" Verder sa 3:0, bio je gol Korominasa u 62. minutu, ali je trijumf tima sa Sančez Pishuana potvrdio Marti u 77. minutu.

    Srpski napadač Nikola Žigić ovoga puta nije uspeo da pomogne Rasingu da u Santanderu izvuče nešto više od remija sa Deportivom, dok Boško Janković zbog žutih kartona nije učestvovao u ubedljivoj pobedi Majorke nad domaćom Seltom (3:0), koja nezadrživo grabi ka drugoj ligi.

    Jedan od tri španska tima u polufinala Kupa UEFA, Osasuna je na svom terenu, bez Sava Miloševića, protiv petoplasirane Saragose osvojila važan bod (2:2) u borbi za opstanak, dok je svoje šanse za opstanak u eliti Real Sosijedad, bez suspendovanog Darka Kovačevića, značajno umanjio porazom od domaćeg Hetafea (1:0).

    Pobeda Valensije, remi na Kalderonu

    Gostujuće ekipe nisu uspele da postignu gol u prve dve utakmice 32. kola španske Primere. Valensija je na svojoj "Mestalji" pobedila Rekreativo 2:0, dok Betis iako nije uspeo da zatrese mrežu Atletika iščupao je bod na "Vinsente Kalderonu".

    Pobedu Valensiji, koja se sa ova tri boda ponovo uključila u borbu za titulu, doneo je dvostruki strelac Hoakin. Španski reprezentativac gol Rekreativa najpre je pogodio na isteku sata igre, da bi samo tri minuta kasnije postavio konačan rezultat. Oba puta Hoakin se u strelce upisao sa gotovo istog mesta, roglja peterca, prvi put na asistenciju Davida Silve, a drugi put na dodavanje Davida Silve.

    Nakon ovog trijumfa Valensija se probila na četvrto mesto u Primeri sa 56 bodova, tri boda manje od lidera Barselone, odnosno bod i dva manje od trećeplasiranog Reala i drugoplasirane Sevilje, koji svoje utakmice igraju u nedelju.

    Rekreativo je ostao na sedmom mestu sa 49 bodova, dva boda daleko od šestoplasiranog Atletiko Madrida. Betis je 15. sa 35 bodova, pet više od Levantea, koji je prvi ispod crte koja označava opstanak u ligi.

    REZULTATI 32. KOLA:

    Subota, 28. april:
    Atletiko Madrid - Betis 0:0
    Valensija - Rekreativo 2:0

    Nedelja, 29. april:
    Selta - Majorka 0:3
    Hetafe - Real Sosijedad 1:0
    Gimnastik - Viljareal 0:3
    Osasuna - Saragosa 2:2
    Rasing - Deportivo 0:0
    Sevilja - Espanjol 3:1
    Barselona - Levante 1:0
    Atletik Bilbao - Real Madrid

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  5. #50

    Odgovor: Primera - sezona 2006/2007

    Još jedna "infarkt-pobeda" Reala

    Fudbaleri Sevilje završili su fantastičnu nedelju pobedom nad Deportivom u La Korunji (2:1), čime su izbili na prvo mesto španske Primere, medjutim, samo na dva sata!

    Tim Ivice Dragutinovića, koji je ovaj meč 35. kola presedeo na klupi, gubio je sa 1:0, ali je golovima Renata u 75. i Frederika Kanutea u 83. minutu načinio preokret i zaseo na vrh, odakle ga je još jednom pobedom za infarkt svrgnuo Real!

    "Kraljevski klub" vodio je 2:0 na gostovanju u Huelvi, Rekreativo je pet minuta pre kraja uspeo da izjednači, ali je iskusni Roberto Karlos golom u poslednjim trenucima utakmice doneo neopisivo slavlje Madridjanima.

    Real tri kola pre kraja ima 69 bodova i sigurno će biti lider još najmanje sedam dana. Dvostruki osvajači Kupa UEFA iz Sevilje sakupili su 67, a Barselona 66 bodova, s tim da Katalonci u ovim trenucima igraju svoj meč protiv Atletika u Madridu.

    Četvrto mesto zauzima Valensija sa 65 bodova, ali gol Hoakina u 90. minutu subotnjeg meča na Majorki izgleda da ipak neće biti dovoljan da "slepe miševe" opet učini ozbiljnim konkurentima za titulu. Kvalifikacije za Ligu šampiona verovatno će biti maksimum ekipe sa Mestalje.

    Predvodjen Dejvidom Bekamom, Real je odigrao briljantno prvo poluvreme. Robinjo je na asistenciju Bekama u osmom minutu postigao prvi gol, a Gago i Raul potom su prokockali nekoliko odličnih prilika da već do "velikog odmora" reše pitanje pobednika.

    Kada je Rud van Nistelroj u 53. minutu realizovao penal, činilo se da tri boda sigurno idu u Madrid, ali Rekreativo je sa trojicom novih igrača krenuo u napad i usledili su pogoci Vaskeza iz penala u 73. i Nigerijca Učea u 85. minutu.

    I kada je podela bodova bila praktično gotova stvar, Robertu Karlosu iznenada se otvorio prostor na levom krilu i on je to iskoristio da u sudijskoj nadoknadi vremena još jednom matira golmana domaćih Lakvita.


    Gol Kovačevića za opstanak Sosijedada

    Važna tri boda u nastojanju da izbegne ispadanje osvojio je Real Sosijedad. Tim iz Baskije u direktnom duelu na Anoeti je savladao Seltu 3:1 i tako ostavio tim Hrista Stoičkova na pretposlednjoj poziciji, sa veoma "tankim" izgledima da izbegne selidbu u Segundu.

    Selta je na poluvreme otišla sa minimalnom prednošću, da bi u nastavku usledio potpuni obrt, i to u režiji srpskog veterana Darka Kovačevića.

    On je već u 46. minutu izjednačio rezultat, a četiri minuta kasnije učestvovao u akciji kod postizanja drugog gola. Usledio je poništen pogodak 33-godišnjeg asa u 73. minutu, pa gol Prijeta za konačnih 3:1, a u 77. minutu i promašaj Kovačevića u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom gostiju Estebanom.

    Sosijedad se i dalje nalazi u zoni ispadanja, ali sada sa samo jednim bodom manje od Atletika iz Bilbaoa. Ljuti rivali iz Baskije imaju 34 boda, Sosijedad 33, Selta 30, a Gimnastik 25 i taj klub je i teoretski postao član druge lige.

    U ostalim mečevima je Hetafe kao gost razbio demoralisani Espanjol, a Osasuna nešto slično učinila Levanteu, čime je i bez povredjenog Save Miloševića praktično osigurala opstanak u Primeri.

    Viljareal je pobedom nad Rasingom (2:1) nastavio da krči put ka plasmanu u Kup UEFA. U timu iz Santandera je zaigrao Nikola Žigić, ali ga je posle jedne od slabijih partija ove sezone zamenio Huanho, sredinom drugog poluvremena.

    REZULTATI 35. KOLA:

    Rekreativo - Real Madrid 2:3
    (Vaskez 73p, Uče 85 - Robinjo 8, Van Nistelroj 53p, Roberto Karlos 90)
    Deportivo - Sevilja 1:2
    (Bodipo 72 - Renato 75, Kanute 83)
    Espanjol - Hetafe 1:5
    (Korominas 4 - Kaskero 7, Manu 42, 70, Pulido 54, Guiza 64)
    Levante - Osasuna 1:4
    (Deskarga 44 - Soldado 17, 31, 63, Garsija 45)
    Sosijedad - Selta 3:1
    (Kovačević 46, Savio 50, Prijeto 76 - Lopez 19)
    Viljareal - Rasing 2:1
    (Takinardi 18, Kani 57 - Melo 64)
    Atletiko Madrid - Barselona (večeras)

    IGRANO U SUBOTU:

    Betis - Gimnastik 1:1
    (Ćisko 90 - Portiljo 89p)
    Majorka - Valensija 0:1
    (Hoakin 90)
    Saragosa - Atletik Bilbao 4:3
    (Milito 16, Diogo 19, Garsija 37, Muriljo 45ag - Aduric 35, 73p, 77)

    TABELA: Real Madrid 69, Sevilja 67, Barselona (-1) 66, Valensija 65, Saragosa 58, Atletiko M. (-1) 54, Viljareal 53, Hetafe 52, Rekreativo 50, Rasing 49, Majorka 48, Espanjol 45, Deportivo 44, Osasuna 40, Betis 37, Levante 36, Atletik B. 34, Sosijedad 33, Selta 30, Gimnastik 25 bodova.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  6. #51

    Odgovor: Primera - sezona 2006/2007

    Pobeda Reala i Barse, Valensija "otpala"

    Fudbaleri Reala iz Madrida i Barselone nastavili su šampionsku trku, pošto su oba tima zabeležila pobede u 36. kolu Primere, dok je Valensija porazom Viljareala (3:2) izgubila i teoretske šanse za peharom.

    "Kraljevski" klub u Madridu je savladao Deportivo sa 3:1, a domaćin je poveo u 29. minutu golom Serhija Ramosa. Srca domaćih navijača "zaledio" je Djoan Kapdevila, kada je u 54. minutu doneo izjednačenje.

    Samo četiri minuta kasnije stvari su, medjutim, došle na "svoje". Dejvid Bekam uputio je odličan centaršut kojim je pronašao Raula, a kapiten Reala majstorski je doneo svom timu novu prednost. Konačan rezultat za nova tri boda i približavanje na korak od titule Realu je doneo Rud van Nistelroj pogotkom u 75. minutu.

    Barselona je, teže nego što se očekivalo, savladala ekipu Hetafea sa 1:0, iako je već u trećem minutu gol za domaće postigao Ronaldinjo na asistenciju Etoa, koji se možda nalazio u ofsajdu, ali linijski sudija je pokazao da se igra nastavi. Barsa je i posle postignutog gola nastavila sa atacima, redjale su se šanse pred golom gostiju, ali lopta nije htela u mreži.

    U 40. minutu Ronaldinjo je napravio "svinjariju" svojoj ekipi, zaradivši crveni karton zbog namernog udaranja protivničkog igrača. U drugom poluvremenu Katalonci su više imali loptu u nogama, ali je ponovo izostala prava realizacija. To je domaćina moglo "debelo" da košta u 82. minutu, kada je kapiten Pujol predao loptu Manuu, a ovaj centrirao ka Paćonu, čiji udarac je na gol liniji uspeo da izblokira Oleger. Do kraja meča Brasa se pomalo i panični branila, ali je ipak uspela da produži bitku za titulu za još dve nedelje.

    Fudbaleri Valensije ispali su iz trke za titulu, pošto su u lokalnom derbiju zgubili od Viljareala sa 3:2, u prvoj subotnjoj utakmici 36. kola. Valensija je povela golom Davida Vilje u 20. minutu iz penala, ali je Viljareal sa dva pogotka Dijega Forlana i jednim Jona Dala Tomasona došao do preokreta. Još jedan gol Valensije u poslednjem minutu meča nije pružio preveliku utehu, a strelac je bio Emilijano Moreti.
    Valensija je ostala na četvrtoj poziciji sa 65 bodova, sedam manje od Real iz Madrida i Barselone. Trećeplasirana Sevilja, koja ima 67 bodova, u nedelju će igrati sa petoplasiranom Saragosom.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  7. #52

    Odgovor: Primera - sezona 2006/2007

    Real pred titulom, Barsa se nada

    Fudbaleri Real Madrida dočekuju večeras Maljorku, dok Barselona gostuje Himnastiku u jednom od najuzbudljivijih finiša sezone u Primeri u poslednjih 10-ak godina. Zbog direktnog prenosa utakmice Srbija Engleska (20:45) sa Evropskog prvenstva za mlade u Holandiji, TV B92 direktno će prenositi samo poslednjih 15-ak minuta utakmice Himnastik Barselona (oko 22:35), ali od ponoći možete pogledati snimak raspleta u poslednjem kolu šampionata Španije.

    Nakon dramatičnog pretposlednjeg kola i remija Reala u Saragosi, odnosno Barselone kod kuće protiv Espanjola, glavni rivali i dalje su izjednačeni na vrhu tabele, a prednost ima Real, zbog boljeg učinka u međusobnim duelima sa Barselonom (pobeda Reala u Madridu, remi u Barseloni).

    Madriđani su svesni da će im pobeda protiv Maljorke, bilo kakva, doneti rekordnu 30. titulu šampiona Španije.

    Ipak, Real neće imati lak posao. Maljorka je već pokvarila planove jednom od kandidata za titulu, kada je u prošlom kolu remizirala protiv Sevilje (0:0), i tako svela šanse osvajača UEFA kupa na minimum.

    "Fudbaleri Maljorke ne kriju da žele da nam pokvare planove i da nam ništa neće pokloniti", rekao je kapiten Reala Raul Gonzales.

    "Idemo na Santjago Bernabeu da pobedimo ili odigramo nerešeno. Čak i da izgubimo, izgubićemo dostojanstveno", rekao je defanzivac Maljorke Serđo Balasteros.

    Kretanje rezultata u Madridu, budno će pratiti kako iz Barselone, tako i iz Taragone, gde fudbaleri katalonskog kluba gostuju Himnastiku, budućem drugoligašu. S obzirom da ta utakmica za Himnastik nema takmičarski značaj, ekipa Franka Rajkarda očekuje sigurnu pobedu.

    Rajkard je svestan da su šanse njegovog tima u trci sa Realom minimalne, ali Holanđanin i dalje nije izgubio nadu.

    "Tim mora da razmišlja o svom poslu i igra sa ponosom. Ne verujem u čuda, ali verujem u moguće ishode, a svaka utakmica može da donese iznenađenje. Ostala je još jedna utakmica i sve je moguće. Moramo da se nadamo", rekao je Rajkard.

    "Znamo da su nam šanse minimalne. Ipak, nadam se da će igrači Maljorke pokazati da su profesionalci", rekao je golman Barselone Viktor Valdes.

    Trećeplasirana Sevilja ima dva boda manje od vodećih timova i u poslednjem kolu dočekuje Viljareal. Sevilja teoretski i dalje može da osvoji titulu, ali će od sva tri kandidata imati možda i najteži posao, s obzirom da se Viljareal bori za poziciju koja vodi u UEFA kup.

    Na drugoj strani tabele, četiri tima boriće se u poslednjem kolu za opstanak. U najtežoj poziciji je Real Sosijedad, trenutno pretposlednji tim na tabeli, koji gostuje Valensiji. Baskijskom klubu neophodna je pobeda da bi imao bilo kakvu šansu za opstanak u ligi.

    U zoni ispadanja je i Selta iz Viga, koja dočekuje Hetafe i ima bod manje od Atletik Bilbaa, odnosno Betisa. Atletik dočekuje Levante, dok Betis gostuje Rasingu u Santanderu.

    (B92)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  8. #53

    Odgovor: Primera - sezona 2006/2007

    Real Madrid prvak Španije!

    Fudbaleri Reala iz Madrida novi su šampioni Španije. Madriđani su na poluvremenu gubili sa 1:0 od Maljorke, ali su na kraju slavili 3:1. Najzaslužniji za pobedu bio je Hoze Antonio Rejes strelac dva gola. Prvi pogodak postigao je dva minuta pošto je zamenio Bekama, a drugim pogotkom Rejes je postavio konačan rezultat. Strelac drugog gola za kraljevski klub bio je Mamadu Diara.

    Rejes je ove sezone postigao 6 golova, od čega 3 Maljorci.

    Od dresa Reala, na tom meču oprostio se Dejvid Bekam, koji će karijeru nastaviti u Los Anđeles Galaksima.

    Na drugoj strani Barselona je do 80. minuta imala titulu u rukama. Katalonci su ubedljivo dobili Himnastik sa 5:1. Golove za Barsu postigli su Mesi (2), Ronaldinjo, Pujol i Zambrota.

    Tako su izabranici Franka Rajkarda sezonu završili bez osvojenog trofeja.

    (B92)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

Strana 4 od 4 PrvaPrva ... 234

Slične teme

  1. Calcio - sezona 2006/2007
    Autor Kunic u forumu Spomenar
    Odgovora: 53
    Poslednja poruka: 19.06.2007, 19:31
  2. UEFA Kup - sezona 2006/2007
    Autor Kunic u forumu Spomenar
    Odgovora: 36
    Poslednja poruka: 31.05.2007, 18:50
  3. Liga šampiona - sezona 2006/2007
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 41
    Poslednja poruka: 25.05.2007, 09:55
  4. Bundes liga - sezona 2006/2007
    Autor Kunic u forumu Spomenar
    Odgovora: 26
    Poslednja poruka: 19.05.2007, 19:12
  5. Premijer liga - sezona 2006/2007
    Autor Kunic u forumu Spomenar
    Odgovora: 64
    Poslednja poruka: 19.05.2007, 13:20

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •