Kosmet - oteta zemlja - Strana 53
Strana 53 od 67 PrvaPrva ... 343515253545563 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 781 do 795 od ukupno 998
  1. #781

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Meni se ne moraš izvinjavati, ja tu sudbinu Bogu havala nisam doživeo niti je bilo ko od mojih. Nisam siguran da svi imaju zdravstveno osiguranje, dosta njih nema ni osnovna dokumenta. A divlja gradja je nešto što je doživelo ekspanziju devedesetih, u procesu je novi zakon (možda je i donet već) koji bi to trebao da reguliše. U suštini većina građana u Srbiji ima brojne probleme i loš položaj, a interno raseljeni i izbegli se susreću i sa dodatnim problemima. Velika većina. Snežo, ako je neko napravio propust onda je to država, odnosno nadležni u državi. Najbolje bi bilo kada bi imali pravu saradnju sa UNMIK i EULEX kako bi se omogućio povratak onima koji žele da se vrate. Oni koji ne žele i nemaju potrebu treba da budu potpuno integrisani u naše društvo gde država treba da odigra klučnu ulogu. Jer i dalje smo prvi u Evropi po broju raseljenih lica.



  2. #782

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Naravno da je država napravila sve probleme, odnposno nasi dobri pametni političari, koji samo sebi grabe, lazu o svojim platama i člansvu u upravnim odborima, gde, zaboga nema sukoba interesa, malo sutra. Svi su isti i sve gore od goreg.
    Ne mogu onida se dogovore, jer nemaju tu snagu, uvek je bilo ko je jači u svakom pogledu, odlučuje, a ti nadobudni svetski pomagači, pomazu samo albancima, doci ce im glave. Mnogo su to krupne stvari, samo mozemo da naslućujemo šta je krajnji cilj i šta se iza brda valja.
    "Ljepota nije u licu; ljepota je svjetlost u srcu."

  3. #783

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Šta se iza brda valja jasno je k'o dan ...
    k'o slika :



    i k'o mapa :



    I to je uvek tako, gde se dvoje svađaju - treći profitira.

    E sad, u tom velikom valjanju ... valja k'o šta stigne. I uvaljuje ... i podvaljuje. I zavaljuje.



    Samo ovi naši *kreteni ne valjaju... ni za kriv q.


    ____________________
    *pažljivoodabIraniretardi
    Poruku je izmenio Turkmenbashi, 06.12.2009 u 14:27 Razlog: ubacio manju fotku

    THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "


  4. #784

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Da, da "the new silk route", neće njeima biti problem sa AMBO koliko sa BTC naftovodom. Sa Kosovom su uspeli nema šta, ali ih Rusi i dalje kada je Gruzija u pitanju. Rusi i dalje kontrolišu te energetske tokove i teško da će to ispustiti. U svoj toj geostrateškoj igri, čini mi se da smo opet bolje prošli nego Gruzija



  5. #785

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    U tim velikim igrama ... ili igrama Velikih,
    gde su sitni igrači tek u poziciji da u igri učestvuju toliko - koliko da im se tresu ruke, znoje dlanovi i podrhtavaju očni živci (na kapcI)..
    dok partiju iz prikrajka posmatraju,
    - baš sve je kao i u kocki.
    Sve ima svoja jasna i nedvosmislena PRAVILA.
    I (jedno od njih je da) ... onaj koji daje prostor(iju) za igru - treba (makar) da uzme svoj deo.
    Kao "Pikslu".

    A kako su prošle Gruzija i TunGuzija nama ne treba. ne može i nije smela da bude utešna "nagrada",
    kada dobro znamo da smo PROSTOR(iju) dali MI (što dali, što PREdali, što PROdali),

    a da NAM tu "pikslu" uzima neko drugi. Po svemu sudeći mudriji.


    I onda - ako mudrost znači - pamet (a znači!) ... ispada da smo mi odabrali da nam zemlju vode ...

    KO ?


    Pa

    NESPOSOBNI. (aj' da ne kažem baš budaletine i fićfirići )
    Poruku je izmenio CHichaGlisha, 23.07.2009 u 14:32

    THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "


  6. #786

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    E pa a je babi bila bi deda svi smo generali posle bitke slažem se za konstataciju, u vezi fićfirića

    btw nismo dali nego su nam uzeli, što je jaako bitna razlika, zato ništa od "piksle"



  7. #787

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Било би добро да човек може живети нормално и мирно, да не обраћа превише пажње на дневну али и глобалну политику јер то неко други ради за добробит свих нас али није баш тако....

    Косово, отета света српске земља никако не сме и не може бити прежаљено. Борба за останак Косава у саству Србије никада не сме доћи у питање јер она мора бити непрестана ...све док душманину не станемо ногом за врат!

    Желим нешто друго да кажем... Изношење ставова појединих држава из окружења по питању самосталног оцепљења Косова од Србије поједине државе бране ставовима које немају везе са међународним правом али ни разумом. Међу провереним непријатељима српске државе, а самим тим и народа поново али сигурно предњачи Бугарска али ни наш јужни сусед са главним градом Скопљем, не заостаје... Каква иронија, каква мизерија.

    Како би то требало решити на међудржавном нивоу? Па рецимо као Грци што решавају питање имена државе наших јужних суседа. Овако су они преносили утакмице кошаркашког првенства Европе у септембру месецу 2009. године у којима је играло Скопље... Значи, као да не постоје !



    Значи игнорисати их и ударити их по ономе где их највише боли ...и једне али и друге.
    Живима по заслузи, мртвима по обичају

  8. #788

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Što se tiče Bugara, kad su nam pa bili prijatelji i saveznici? Ionako su uvek imali pretenzije da se šire malo na zapad, malo na Makedoniju, malo na delove Srbije a valja se i "uvući" za neku crkavicu koja će sa zapada da pristigne, već su im slavinu zavrtali zbog korupcije.

    Što se tiče Makedonaca, mogu samo da razlog nađem u jakom uticaju Albanaca i spoljnog faktora. Zarad mira u kući, priznaće se Kosovo pa će se i braniti ta nezavisnost. Ipak nekih 35% populacije su u Makedoniji Albanci. Što se odnosa sa Makedoncima tiče, već se pravio šou sa proterivanjem ambasadora pa vraćanem, ako ćemo opet takve budalaštine da radimo bolje ne. Ili redefinisanje bilateralnih odnosa ili ne a ne predstava za malog Đokicu. Da je Srbija htela da narušava odnose, odmah bi povukla priznanje Makedonije pod tim imenom. Ovako,...



  9. #789

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Citat turkmenbashi kaže: Pogledaj poruku
    Što se tiče bugara, kad su nam pa bili prijatelji i saveznici? Ionako su uvek imali pretenzije da se šire malo na zapad, malo na makedoniju, malo na delove srbije a valja se i "uvući" za neku crkavicu koja će sa zapada da pristigne, već su im slavinu zavrtali zbog korupcije.
    1912

    Српско-бугарски односи су лоши постали због поделе територија ослобођених од Турске... и такви и остали временом због различитих савезништвава са АУ, Хитлером, Стаљином... и претензија на јужну Србију.

    Са Бугарима треба поправљати односе, а највећи проблем данас је то што су они банана држава, тј. амерички вазали. Бугарска је рецимо била прва држава која је признала независност Босне од СФРЈ... има ту пуно зле крви, и то треба поправљати. Стварно немамо разлога да се сукобљавамо са тим народом.

    Što se tiče makedonaca, mogu samo da razlog nađem u jakom uticaju albanaca i spoljnog faktora. Zarad mira u kući, priznaće se kosovo pa će se i braniti ta nezavisnost. Ipak nekih 35% populacije su u makedoniji albanci. Što se odnosa sa makedoncima tiče, već se pravio šou sa proterivanjem ambasadora pa vraćanem, ako ćemo opet takve budalaštine da radimo bolje ne. Ili redefinisanje bilateralnih odnosa ili ne a ne predstava za malog Đokicu. Da je srbija htela da narušava odnose, odmah bi povukla priznanje makedonije pod tim imenom. Ovako...
    Не видим зашто би повлачење признања имена БЈРМ нарушило односе Србије и Македоније. Не видим логику да они признају АлбаноКосово, отварају амбасаду у Приштини, а ми пазимо "да не нарушимо односе".

    Србија је одавно требала да повуче то признање, тј није никад требало ни да признаје име "Република Македонија".

    Грци нису признали шиптарску државу у Србији, ни из Грчке ни са Кипра... а ми им овако враћамо, тако што се у њиховом спору са БЈРМ стављамо на страну супротној њиховој, а зашто? Да не покваримо односе са БЈРМ?
    За землю родную не на жизнь а на смерть
    Воевал с врагами Володимир князь
    Многая лета
    Многая лета
    Многая лета
    Русской земле

  10. #790

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Citat yossarian kaže: Pogledaj poruku
    1912
    Ма ни тада и онда су нам заболи нож у леђа чим су Турци истерани. Није им много трбало да нам објаве рат због поделе територија. И увек је било око територија и зато смо се налазили на сукобљеним странама. Срећа па смо ми увек бирали бољу страну.

    Српско-бугарски односи су лоши постали због поделе територија ослобођених од Турске... и такви и остали временом због различитих савезништвава са АУ, Хитлером, Стаљином... и претензија на јужну Србију.

    Са Бугарима треба поправљати односе, а највећи проблем данас је то што су они банана држава, тј. амерички вазали. Бугарска је рецимо била прва држава која је признала независност Босне од СФРЈ... има ту пуно зле крви, и то треба поправљати. Стварно немамо разлога да се сукобљавамо са тим народом.
    И пре тога, уопште од доласка на ове просторе се крвимо са Бугарима још од првих српско-бугарских ратова па ево и до данашњег дана. Има зле крви како да нема, мада осим једне објаве рата Бугарима од нашег краља (сасвим непотребно) не могу да се сетим да смо им ми нешто много зла направили. Нема разлога да се сукобљавамо, наравно али Бугари не пропуштају прилику да нам онако пријатељски врате кад год им се укаже прилика. Има ту много чега, већ споменух паре на шта су бугари како је опште познато лакоми а и како си већ написао - банана држава али и они траже своју позицију на Балкану. До сада је Србија углавном била играч број један на Балкану, па што би нам оставили икакву шанску да то некада будемо опет.

    Не видим зашто би повлачење признања имена БЈРМ нарушило односе Србије и Македоније. Не видим логику да они признају АлбаноКосово, отварају амбасаду у Приштини, а ми пазимо "да не нарушимо односе".

    Србија је одавно требала да повуче то признање, тј није никад требало ни да признаје име "Република Македонија".

    Грци нису признали шиптарску државу у Србији, ни из Грчке ни са Кипра... а ми им овако враћамо, тако што се у њиховом спору са БЈРМ стављамо на страну супротној њиховој, а зашто? Да не покваримо односе са БЈРМ?
    Реци ти то нашим државницима. Моје мишљење је да је до редефинисања односа требало да дође оног момента када је Македонија признала шиптарску "државу" Косово. Још пре тога смо имали спор око цркве а данас неки мисле да треба признати расколничку МПЦ. Исцртали смо границе Македоније а сада доживљавамо да нам ти исти Македонци прекрајају границе заједно са Албанцима. Оно што је рађено са амбасадорима је толико смешно и безвезно да не треба трошити речи. Чувају односе да би и даље могли да извозе производе у Македонију или не знам шта, а он ти са друге стране ровари и повлачи слободно могу да кажем непријатељске потезе против твоје државе.
    Јасно је мени да имају страх од Албанаца, да их Грчка већ колико дуго стопира да уђу у НАТО што је од огромног да не кажем животног значаја за њихов опстанак, али то не значи да Србија треба да буде пуна разумевања па и по цену да нас за*ебава ко стигне



  11. #791

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Citat Turkmenbashi kaže: Pogledaj poruku
    Ма ни тада и онда су нам заболи нож у леђа чим су Турци истерани. Није им много трбало да нам објаве рат због поделе територија.
    Мислим да је било без објаве рата, и то зато што Србија није поштовала договор око поделе Македоније... линија је требала да иде од Криве Паланке до Охрида, с тим да Охрид, Битољ, Крива Паланка... припадну Бугарима.
    Међутим, кад нам АУ није дала север Албаније и излаз на море, Пашић се предомислио...

    Иначе, ми смо њих први напали због територија, ваљда 1883, кад су се ујединили са Источном Румелијом

    Прича око поделе територија између Србије, Бугарске и Грчке није таква да је Србија најневинија. Још у грчко-турском рату 1898. чини ми се Србија и Бугарска су били против припајања Крита Грчкој јер се Грци шире а они не.
    Краљ Милан је напао Бугарску јер се ујединила са Источном Румелијом и тиме постала већа од Србије, Грчка и Србија нису могле да се договоре око границе 1912... балканске државе су биле јако љубоморне на проширења једна друге...

    И увек је било око територија и зато смо се налазили на сукобљеним странама. Срећа па смо ми увек бирали бољу страну.
    Да видимо, Бугари су своје национално уједињење, ако не рачунамо да је БЈРМ њихова земља, обавили цирка 1913, и од тад су мирни.
    Ми смо подељени на 5-6 држава.
    Они су у НАТО и ЕУ...
    Боља страна...

    И пре тога, уопште од доласка на ове просторе се крвимо са Бугарима још од првих српско-бугарских ратова па ево и до данашњег дана. Има зле крви како да нема, мада осим једне објаве рата Бугарима од нашег краља (сасвим непотребно) не могу да се сетим да смо им ми нешто много зла направили. Нема разлога да се сукобљавамо, наравно али Бугари не пропуштају прилику да нам онако пријатељски врате кад год им се укаже прилика. Има ту много чега, већ споменух паре на шта су бугари како је опште познато лакоми а и како си већ написао - банана држава али и они траже своју позицију на Балкану. До сада је Србија углавном била играч број један на Балкану, па што би нам оставили икакву шанску да то некада будемо опет.
    Број један на Балкану је Грчка, а и Румуни су сила
    Историја је историја... ако изузмемо БЈРМ, ми са Бугарском и Бугарима као народом немамо спорних питања. Са њима треба да градимо односе као Немци са Французима.
    Бугарска се не понаша пријатељски с нама - јер традиционално имамо лоше односе. Па, треба радити да се то промени. Неко мора да направи први корак, наша спољна политика је јако статична.
    Бугари лакоми на паре... за разлику од нас и свих других народа...
    Е сад, надметање ко ће бити број 1 на Балкану... шта је уопште број 1 на Балкану... и зашто то мора да подрзумева непријатељство с Бугарском... као што рекох, односе с њима треба поправљати.

    Реци ти то нашим државницима. Моје мишљење је да је до редефинисања односа требало да дође оног момента када је Македонија признала шиптарску "државу" Косово. Још пре тога смо имали спор око цркве а данас неки мисле да треба признати расколничку МПЦ. Исцртали смо границе Македоније а сада доживљавамо да нам ти исти Македонци прекрајају границе заједно са Албанцима. Оно што је рађено са амбасадорима је толико смешно и безвезно да не треба трошити речи. Чувају односе да би и даље могли да извозе производе у Македонију или не знам шта, а он ти са друге стране ровари и повлачи слободно могу да кажем непријатељске потезе против твоје државе.
    Пази, ми се бојимо да нећемо моћи да извозимо производе у БЈРМ... а они се не боје да покваре односе с нама? Како се ми бојимо да покваримо односе са свима, а нико се не боји да поквари односе с нама?
    И онда наравно ниси у стању да штитиш своје интересе и гази те ко хоће, јер не реагујеш из "страха да не поквариш односе".

    Јасно је мени да имају страх од Албанаца, да их Грчка већ колико дуго стопира да уђу у НАТО што је од огромног да не кажем животног значаја за њихов опстанак, али то не значи да Србија треба да буде пуна разумевања па и по цену да нас за*ебава ко стигне
    Као што рече онај афористичар, све има границе, осим Србије... ја бих рекао, и мазохизма српске власти...
    За землю родную не на жизнь а на смерть
    Воевал с врагами Володимир князь
    Многая лета
    Многая лета
    Многая лета
    Русской земле

  12. #792

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Teritorije..teritorije.....To mi zvuci kao opsesija.
    Ni manjeg naroda ni vece zelje za teritorijama.
    Pa na njima neko treba da zivi.
    A s obzirom da smo narod najstariji,da imamo negativan prirastaj stanovnistva ( svake godine nestane jedan grad velicine Kikinde )
    za razliku recimo od Albanaca i da smo sa svim okolnim narodima
    ratovali i nismo bas u prijateljskim odnosima ne vidim kako bi se organizovala drzava sa sve teritorijama koje su nase. Ovo je podrucje " Leopardova koza " malih naroda medjusobno izmesanih, tako da mi je svaka prica o nekim nasim teritorijama cista utopija.
    I recimo Kosovo.
    Za pedeset godina bili bi manjina u sopstvenoj drzavi ako bi se ovakav populacioni trend nastavio.
    Za nekog bi bilo idealno da je to prazna livada ali nije tako.
    Zive ljudi negde oko dva miliona,
    neprijateljski raspolozenih pa bi voleo da znam kako bi se to resilo?
    Hej Joe...Supercalifragilisticexpialidocious !

  13. #793

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Citat bigrancer kaže: Pogledaj poruku
    teritorije..teritorije.....to mi zvuci kao opsesija.
    Ni manjeg naroda ni vece zelje za teritorijama.
    Тако је, ми Срби смо такав народ да сличног нема нигде на свету.
    Не причај глупости, нема земље и народа да се нису отимали око територије.
    И ова прича, ми опседнути територијом. Они дошли преко пола света да нам отимају територију, а ми опседнути.

    i da smo sa svim okolnim narodima
    ratovali i nismo bas u prijateljskim odnosima
    Ратовали су и они са нама. А и они су сви имали проблеме са већином околних народа током своје историје.

    ne vidim kako bi se organizovala drzava sa sve teritorijama koje su nase. Ovo je podrucje " leopardova koza " malih naroda medjusobno izmesanih, tako da mi je svaka prica o nekim nasim teritorijama cista utopija.
    Како су организоване све западноевропске земље. Е, тако.

    i recimo kosovo.
    Za pedeset godina bili bi manjina u sopstvenoj drzavi ako bi se ovakav populacioni trend nastavio.
    Za nekog bi bilo idealno da je to prazna livada ali nije tako.
    Zive ljudi negde oko dva miliona,
    neprijateljski raspolozenih pa bi voleo da znam kako bi se to resilo?
    Има о томе посебна тема, потражи.
    За землю родную не на жизнь а на смерть
    Воевал с врагами Володимир князь
    Многая лета
    Многая лета
    Многая лета
    Русской земле

  14. #794

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Да 1912. када је дошло до стварања Албаније компензација је била у тим територијама око којих смо се сукобили са Бугарима. Далеко од тога да је Србија невина у расподели територија, али да се не лажемо скупо смо их и платили и далеко од тога да нисмо заслужили проширења након балканских а нарочито након Првог светског рата, још ако се узме у обзир шта су српски војници освајали тј ослобађали у Првом светском рату Да Бугари су тада напали без објаве рата у Другом балканском рату.

    Боља страна...
    Јесмо, све до после Другог светског рата. Због грешака начињених после Другог светског рата смо сада ту где смо, до тада је све рађено мање више како треба. И ова сецесија Космета је последица онога што је урађено након Другог светског рата иако су прављене грешке и пре, оне касније су имале много далекосежније последице које данас осећамо. Подлога за разбијање је направљена после Другог светског рата.

    Што се региона тиче, ако широко гледамо, цео Балкан па Турска је можда и већа сила од Грчке, па онда грци и Румуни. Румуни су увек били војно јаки, па и за време постојања Југославије нису били споредан играч у региону само што смо ми користили посзицију коју је Југославија имала између два блока. Бугарска је ту негде близу Србији по величини територије, становништву, па и војсци и економији и сигурно ће тражити своје место у овом делу европе и ширити свој утицај на разне начине. Недавно су давали војну помоћ Косову, пре тога Македонији а све то раније је радила Југославија која је пружала помоћ не само Албанији него и земљама ван Европе а сад режемо ти што Бугари дају као помоћ (пример најобичнији). Утицај једне државе се мери великим бројем параметара а колико смо ми утицајни најбоље показује да нам дипломатске шамаре даје једна Црна Гора или једна Македонија. Но, са Бугарима свакако треба тежити ка добрим односима без обзира на прошлост и садашње несугласице. Једини искрен пријатељ и партнер у региону нам је Румунија (од држава са којима се граничимо) али опет морамо имати добре односе и са осталим државама, али засноване и на реципроцитету. Јер односи са Албанијом не могу бити једнако важни као односи са нпр Хрватском у којој живи не тако мали број Срба или са Црном Гором.

    Да се вратим на питање Косова и Метохије, сама чињеница да су државе о којима говоримо признале Косово нанеле су нам огромну штету и штету нашим односима. Наравно, оне се руководе властитим интересима, а ко је Србија да су односи са њом битнији од евентуалног чланства у НАТО и ЕУ или да због ње одбију неки војни или финансијски аранжман који се нуди за признање итд. Хрвати и Бугари пред судом бране независност Косова, има ту сигурно "зле крви" али се и правда њихово признање, а и постижу се лаки поени код главних пројектаната независности Косова. Зашто сам написао да су Бугари лакоми на новац, не због њиховог проблема са корупцијом који је толико изражен да су им ускраћивали финансијску помоћ из фондова ЕУ, већ због саме чињенице да им је новац прекопотребан за даљи развој властите државе. А ти ако наступаш са политиком која се баш и не поклапа или још горе конфронтира са политиком оних од којих очекујеш помоћ...

    Сва ова прича, са суђењем и саветодавним мишљењем неће нам много помоћи. Нити ће нам Космет вратити, нити ће спречити државе које Косово нису признале да га признају након што суд да то мишљење. Мишљење сигурно неће бити једнозначно и једнострано, правни експерти су већ упозорили да ће бити састављено тако да га можеш тумачити и овако и онако, баш као међународно право.



  15. #795

    Odgovor: Kosmet - oteta zemlja

    Могу да певају, могу да вриште, могу се јамерици у дупе завући ( бугари спрам Руса ) ал не могу отето својим назвати.

    Једно време чак могу и владати ( зло просипати ) ал ничија до зоре није светлела на туђем и отетом !!!!!
    Poruku je izmenio Turkmenbashi, 27.01.2010 u 19:19 Razlog: nema potreba za boldovanjem celog posta

Strana 53 od 67 PrvaPrva ... 343515253545563 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Srbija, zemlja uplatnica
    Autor makilli u forumu Društvo oko nas
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 16.08.2011, 13:47
  2. Amerika - obecana zemlja ili ne?
    Autor irnik u forumu Dijaspora
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 20.08.2010, 21:05
  3. Albanija - zemlja kontrasta
    Autor Lady S u forumu Turizam i putovanja
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 24.09.2009, 02:35
  4. Zemlja kao jedina istina..
    Autor kohili u forumu Filozofija
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 08.08.2009, 17:34
  5. Tasmanija: zemlja egzotike i zatvora
    Autor HLEBmaster u forumu Turizam i putovanja
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.10.2006, 21:52

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •