Australija open !!! - Strana 5
Strana 5 od 7 PrvaPrva ... 34567 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 61 do 75 od ukupno 95
  1. #61

    Odgovor: Australija open !!!

    Žao mi je što nisam iskoristila šanse



    Srpskoj teniserki Ani Ivanović je žao što nije iskoristila prilike u mečus Petrom Kvitovom. Meč je potrošila da pronađe ritam.
    "Meč je bio jako težak. Nisam uspevala da pronađem ritam u početku. Ona je težak protivnik, stvarno morate dobro da udarata lopticu, u suprotnom će ona verovatno dominirati i koristiti svoje prilike", rekla je Ana novinarima u Melburnu posle poraza od druge teniserke sveta sa 6:2 i 7:6.




    "To mi je stvarno falilo u prvom setu, a delimično i u drugom, u kome sam mnogo bolje servirala... Onda sam se snažno borila u pokušaju da se vratim i udarala sam loptu mnogo bolje. Stvarno je šteta što nisam koristila svoje prilike. Ali, ona je jako dobro servirala i dobro igra, a teško je da joj se pročita servis pošto je levoruka. Trudila sam se, ali nisam imala ritma", objasnila je Ana. Ana Ivanović, koja je bila 22. nosilac u Melburnu, rekla je da Kvitova ne dozvoljava dugačke poene i da protiv nje mora da se uđe u ritam, ali i da forsiranje toga može da odvede u greške.
    "Morate baš da se trudite da zamahnete lopticu i uđete u ritam, a to izaziva mnogo grešaka. To se meni danas desilo. Ona nije tip igračice koja vam dozvoljava da se vratite u ritam.Osećala sam da sam krajem drugog seta lepo udarala loptu i taj osećaj je jako dobar. Šteta što je to bilo baš kasno", rekla je Ivanovićeva. Izveštače je zanimalo koliko je Srpkinja zadovoljna svojim servisom sada, pošto je radila na njegovom popravljanju.




    "Dobro sam servirala, zato je toliko frustrirajuće ovo danas... Osećala sam da nisam dobro udarala i malo sam pogrešno cenila loptu. Ali, bilo je mnogo toga pozitivnog ove nedelje. Znate, to je nešto što me motiviše da ostanem u vrhu i radim još vrednije. Definitivno sam se popravila u odnosu na prošlu godinu", rekla je Ivanovićeva. "Mnogo toga sam popravila i osećam da sam dobila u pauzi sezone. Znate, ovaj turnir je bio dobar, dobar. Igrala sam zaista dobro i dokazala sam sebi da mogu da igram na tom nivou i da se takmičim protiv najboljih... To me motiviše da nastavim da radim, a ima još mnogo toga da se uradi, ali uživam što se ponovo takmičim na ovom nivou. Samo želim da mi godina bude dobra", kazala je nekada prva teniserka sveta.


    izvor:RTS

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  2. #62

    Odgovor: Australija open !!!


    Nek' se spremi Hjuit


    Odbrana prvog grend slema se nastavlja a novi protivnik Novaka Đokovića je Australijanac Lejton Hjuit. Srpski teniser je u pet međusobnih mečeva četiri puta trijumfovao, pa se nadamo da će danas uslediti nova pobeda. Promene rezultata pratite na našem Internet portalu.

    Do sada sve ide kako smo očekivali. Novak Đoković na Australijan openu „melje" protivnike i završava mečeve u proseku za sat i po vremena. Ipak sledeća prepreka srpskom teniseru biće Australijanac Lejton Hjuit.



    Nastavlja se odbrana titule


    Da ovaj meč neće biti nimalo lak smatra i sam Đoković koji kaže da njegov protivnik igra najbolji tenis u poslednje dve godine."Hjuit igra zaista odličan tenis, mislim da je to njegova najbolja igra u poslednje dve godine. On svakako ne zaslužuje trenutni plasman na ATP listi i 181. poziciju", rekao je Đoković.



    Sledeći je Hjuit

    On je dodao da još ne razmišlja o eventualnim duelima sa Špancem Rafealom Nadalom i Švajcarcem Rodžerom Federerom i da pokušava da se koncentriše na narednog protivnika.
    "Znam da bi idealno finale bilo između nekog od prve četvorice tenisera, ali daleko su još dueli sa Federerom i Nadalom. Presrećan sam kako je prva nedelja prošla, izgubio sam desetak gemova, što je neverovatno. Ne moram da provodim više vremena na terenu da bi pronašao ritam, osećam da sam svež i fizički spreman za najveće napore", rekao je Đoković.



    Hjuit naredna prepreka Đokovića

    Đoković i Hjuit su do sada igrali pet puta (4:1), a Australijanac ne zna za pobedu od 2006. godine.Meč počinje oko 11.45 a promene rezultata pratite na Internet portalu Radio-televizije Srbije.

    izvor:RTS

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  3. #63

    Odgovor: Australija open !!!


    Nišikori ušao u istoriju

    Kei Nišikori postao je prvi Japanac koji se plasirao u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije još od početka "open" ere, pošto je pobedio Francuza Žo-Vilfrida Congu u pet setova, 2:6, 6:2, 6:1, 3:6 i 6:3.

    "Nisam osećao pritisak uopšte. Znate, velika je čast kada ulazite u istoriju, da budete prvi igrač Japana, ali te stvari mi ne stvaraju pritisak", rekao je 22-godišnji Nišikori.




    Ovim je izjednačen i najbolji učinak nekog Japanca na grend slemovima uopšte, pošto je Šuzo Macuoka došao među osam najboljih na Vimbldonu 1995. godine.




    U sledećem meču Nišikori će se igrati sa Endijem Marejem.

    izvor:RTS

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  4. #64

    Odgovor: Australija open !!!


    Šarapova u četvrtfinalu

    Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedila Nemicu Sabinu Lisicki 3:6, 6:2 i 6:3.
    Ovo je prvi put četvrtoj nositeljki da je došla do četvrtfinala još od 2008. godine, kada je osvojila turnir. Sabina Lisicki je bila 14. nosilac.



    Šarapova će u četvrfinalu igrati protiv zemljakinje Jekaterine Makarove, koja je 56. na VTA listi i koja je došla do četvrtfinala pošto je napravila najveće iznenađenje turnira do sada izbacivši Serenu Vilijams u dva seta.

    izvor:RTS

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  5. #65

    Odgovor: Australija open !!!

    Makarova eliminisala Serenu


    Ruskinja Jekaterina Makarova napravila je najveće iznenađenje Otvorenog prvenstva Australije u tenisu.Pobedila je Amerikanku Serenu Vilijams i prekinula seriju od 17 pobeda Vilijamsove na Australijan openu.
    Serena Vilijams je pet puta osvajala australijski grend slem,a samo dva puta je izgubila od prvog trijumfa, 2003. godine. Prvi put je ispala u trećem kolu 2006. godine, a onda i u četvrtfinalu 2008.




    Osvojila je dve uzastopne titule, 2009. i 2010. godine, a prošle je godine pauzirala zbog povrede. Rano jutros je imala čak sedam dvostrukih servis grešaka, uključujući i četiri u petom gemu drugog seta, kao i 37 neiznuđenih grešaka, čime je omogućila Makarovoj da dođe do svog prvog grend slem četvrtfinala. "Mislim da je igrala stvarno dobro... Ja sam napravila 37grešaka. To vam najbolje priča priču o meču", rekla je Vilijamsova.




    Makarova će u četvrtfinalu igrati protiv zemljakinje Marije Šarapove.
    "Ne znam šta da kažem. Osećam se neverovatno što sam u četvrtfinalu. Serena je neverovatan igrač. Bilo je stvarno teško igrati protiv nje, tako da mi je drago što se završilo na moj način", rekla je 23-godišnja Makarova.

    izvor:RTS

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  6. #66

    Odgovor: Australija open !!!

    Jelena eliminisana i u parovima


    Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da ostane u i Australijanac Bernard Tomić elimisani su danas sa Otvorenog prvenstva Australije u igri mešovtih parova.
    Janković i Tomić izgubili su u drugom kolu mešovitih dublova od češko-pakistanskog para Andrea Hlavačkova- Ajsam Ul Hak Kureši sa 6:3, 6:3.




    Srpska teniserka juče nije uspela da se plasira u četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji, pošto je izgubila od Karoline Voznijacki iz Danske sa 6:0,7:5.

    izvor:RTS

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  7. #67

    Odgovor: Australija open !!!



    Nova žrtva, Lejton Hjuit


    Novak Đoković je u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije. U meču koji je trajao duže od tri sata prvi reket planete savladao je domaćeg igrača Lejtona Hjuita sa 3:1. Za mesto u polufinalu igraće protiv Španca Davida Ferera protiv kojeg vodi sa 6:5 u međusobnim mečevima.
    Rezultat po setovima je itgledao ovako: 6:1;6:3;4:6;6:3. Na startu meča Novak Đoković sigurnom i rutinskom igrom dolazi do prednosti od 2:0 u gemovima, ali početkom trećeg seta Hjuit uspeva da se odupre Noletovim napadima i da čak načini preokret za 2:1.



    Četvrti set počinje ravnopravnom borbom i razmenom poena. Hjuit uspeva da prebrodi prvu krizu na svom drugom servisu kada je Đoković dva puta dolazio u poziciju da osvoji brejk. Na trećem Hjuitovom servisu Novak dolazi do prve brejk lopte koju uspeva da pretvori u prednost, 4:2 u gemovima.
    U nastavku Novak rutinski osvaja svoj servis i Hjuit servira za ostanak u meču posle dva sata i pedeset minuta igre.Uz odlične servise i dva asa uspeva da osvoji svoj servis 5:3. Novak uzvraća asom a potom sigurnom igrom meč vodi do tri meč lopte i pobedi.




    Naterao me da pružim maksimum


    "Moram da priznam da je Hjuit ponovo potvrdio da je veliki borac i da se nikada ne predaje. Naterao me je da u svakom poenu dajem maksimum", rekao je Đoković posle pobede, istakavši da je pad u igri posle vođstva
    od 2:0 u setovima bio prouzrokovan njegovim lošim kretanjem. On je ocenio da mu je u sjajnoj atmosferi Melburna "čast da brani boje svoje zemlje". "Čast mi je i ponosan sam što predstavljam svoju zemlju. To što smo Srbiji doneli trofej u Dejvis kupu mnogo nam znači", rekao je Đoković.
    Đokoviću i Hjuitu je ovo šesti susret i naš teniser sada vodi se 5:1 a Australijanac ne zna za pobedu od 2006. godine.

    izvor:RTS

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  8. #68

    Odgovor: Australija open !!!


    Kukuškin predao, Mari u 1/4 finalu




    Škotski teniser Endi Mari plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je Mihail Kukuškin iz Kazahstana predao meč pri vođstvu Škota od 6:1, 6:1, 1:0.


    U borbi za plasman u polufinale Mari će igrati sa boljim iz duela Conge i Nišikorija.Kukuškin,koji je u prethodne dve runde u pet setova izbacio Viktora Troickog i Gaela Monfisa, nije imao snage da se ozbiljnije suprotstavi
    prošlogodišnjem vicešampionu. Mari je od početka bio superioran i nije bilo nikakve neizvesnosti u meču sa 24-godišnjakom rođenim u Volgogradu. Škot je do predaje imao 17 direktnih poena i 15 neiznuđenih grešaka, dok je Kukuškin zabeležio 5 ’vinera’ i 27 grešaka.

    Škot je do sada na turniru izgubio samo jedan set, i to prvi od mladog Amerikanca Rajana Herisona. Na tom meču viđen je jedan od najlepših poena u dosadašnjem toku turnira.


    izvor:B92

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  9. #69

    Odgovor: Australija open !!!



    Prepodnevno četvrtfinale

    Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković i Španac David Ferer odigraće meč četvrtfinala Australijan opena u sredu od 9.30 časova po našem vremenu. Na portalu RTS-a možete pratiti kretanje rezultata.

    Đoković i Ferer otvaraju večernji program u "Rod Lejver areni", u kojoj će prethodno četvrtfinalne duele u ženskoj konkurenciji odigrati Petra Kvitova i Sara Erani, odnosno Marija Šarapova i Ekaterina Makarova, kao i u muškoj konkurenciji Endi Marej i Kej Nišikori.




    Đoković i Ferer do sada su se sastali 11 puta i Srbin vodi u pobedama sa 6:5.
    Na Australijan openu sreli su se samo jednom, 2008. godine, takođe u četvrtfinalu kada je Đoković ubedljivo slavio 6:0, 6:3, 7:5 i kasnije osvojio prvi gren slem trofej.

    izvor:RTS

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  10. #70

    Odgovor: Australija open !!!




    Švajcarac deklasirao Del Potra (6:4, 6:3, 6:2) i devetim
    uzastopnim plasmanom u polufinale postavio novi rekord Australijan
    opena.



    Meč Rodžer Federer - Huan Martin Del Potro trebalo je da bude jedan od dva derbija četvrtfinalnog programa, uz okršaj Đokovića i Ferera u sredu.

    Umesto toga, gledaoci su prisustvovali času tenisa, koji je Argentincu održao najveći igrač svih vremena.

    Del Potro se vratio u svetski vrh posle duge pauze zbog povrede i pada na 485. mesto ATP liste, međutim, još je daleko od forme sa US opena 2009, kada je u nezaboravnom finalu pobedio upravo Federera (3:2 u
    setovima).


    Trenutno treći reket sveta dominirao je njihovim desetim međusobnim okršajem (skor 8:2), imao je gotovo dvostruko više vinera (38:20) i osvojio 89 odsto poena na ubačen prvi servis.


    Delpo je ozbiljnije zapretio samo u finišu drugog seta, kada je pri rezultatu 3:5 propustio četiri brejk lopte.

    Federer će se u polufinalu sastati sa Rafaelom Nadalom - bilo bi to tek drugo njihovo grend slem polufinale, posle Rolan Garosa 2005 - ili Tomašom Berdihom.


    "Dobro znam kako igraju i jedan i drugi, ali doći ću da gledam taj meč. Volim dobar tenis", rekao je Federer.

    Na Australijan openu u prethodnih osam godina ima četiri titule, jedan poraz u finalu (od Nadala 2009) i tri eliminacije u polufinalu, uključujući 0:3 protiv Novaka Đokovića prošle godine.


    Na pitanje sa kim bi voleo da se sretne u sledećem kolu, odgovorio je "naravno, sa Nadalom".


    "Odigrali smo legendarno finale pre nekoliko godina. Voleo bih da se još jednom sastanemo na ovom terenu".


    (MONDO)

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  11. #71

    Odgovor: Australija open !!!

    Milojević ušao u treće kolo



    Deveti nosilac juniorskog turnira Nikola Milojević plasirao se u treću rundu pobedom nad Francuzom Kentinom Alijem.



    Šesnaestogodišnjak iz Beograda slavio je u tri seta – 6:3, 2:6, 6:3, za 105 minuta igre.
    U narednoj rundi Milojevićev rival biće Džoš Vord-Hibert iz Velike Britanije, koji je u dva seta pobedio osmog nosioca, Italijana Stefana Napolitana – 6:3, 6:4.Mladi Francuz, koji je prošle godine nastupao na turnirima u Srbiji, oslanjao se na servis (7 asova, 4 duple greške), što mu je donosilo dobre rezultate kada taj servis ubaci (izgubio jedan poen u poslednja dva seta), ali je našem velikom talentu omogućilo da napadne drugi servis, što je Nikola koristio.

    Kada je Ali ostao bez snage u trećem setu Milojević je stvorio pet brejk lopti, a ispostavilo se da mu je i jedna iskorišćena bila dovoljna za treću rundu.

    Posle meča sa godinu dana mlađim Francuzom, na red dolazi pola godine stariji tamnoputi Britanac iz Mansfilda, koji dan pre meča puni 17. Pobeda nad njim otvorila bi za Milojevića mnogo prostora, jer je u njegovom delu žreba on poslednji od četiri nosioca, pa do polufinala ne bi igrao sa nekim od kosturaša.

    izvor:B92

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  12. #72

    Odgovor: Australija open !!!

    Krstin u četvrtfinalu dubla


    Mladi srpski teniser Peđa Krstin plasirao se u četvrtfinale juniorskog turnira dublova na Australijan openu.




    Krstin i Kanađanin Filip Pelivo pobedili su Hrvata Bornu Ćorića i Italijana Pjetra Ličardija rezultatom 2:6, 6:2, 10:6.U borbi za polufinale sedmim nosiocima rivali biće domaći teniseri Andru Haris i Nik Kirjos, koji su četvrti nosioci.
    U nervoznom prvom setu momak iz Mokrina i velika kanadska nada loše su servirali i lako dozvoljavali rivalima da prave brejkove (tri puta).

    Međutim, od tog trenutka Krstin i Pelivo preuzimaju kontrolu, i u drugom setu rutinski dobijaju.

    Sa psihološkom prednošću oni su ušli u produženi taj-brejk, koji odlučuje meč polse 1:1 u setovima i prilično ga lako dobili.

    Zanimljivo je da su u njihovoj polovini žreba prošli svi nosioci (redom sa pozicija: 2, 4, 6, 7), dok su u suprotnoj polovini svi ispali.

    Krstin je na Ozi openu igrao i u konkurenciji singlova, gde je ispao u drugom kolu.Njegov partner je dobio bez izgubljenog seta dva meča u singlu, pa će i u toj konkurenciji igrati osminu finala.

    izvor:B92

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  13. #73

    Odgovor: Australija open !!!

    Kim u polufinalu, Karo nije prva


    Belgijanka Kim Klajsters pobedila je Karolinu Voznijacki u dva seta – 6:3, 7:6 (7-4), i tako zbacila Dankinju sa prvog mesta WTA liste.





    Braniteljka titule igraće u polufinalu sa Viktorijom Azarenkom, koja današnjom pobedom ima 400 poena više od Dankinje.Klajsters je tako nastavila borbu za odbranu titule, pošto je u prošloj rundi izbacila prošlogodišnju rivalku iz finala Na Li. Voznijacki će od ponedeljak biti treća, s tim što bi je ulazak Šarapove u finale bacio na četvrto mesto.
    Belgijanka je u prve dve trećine meča dominirala, koristeći sve mane defanzivne igre svoje rivalke, i izuzetno lako pravila brejkove. Međutim, kao i protiv Na Li, njoj su se smenjivali periodi izvanredne igre i početničkih grešaka. Voznijacki je bila svesna da, u trenucima kada Kim ide, mora da proba nešto ofanzivnije, pa je za svoje standarde često izlazila na mrežu, sa malo uspeh (5/12 na mreži, naspram 10/11 Kim).

    Međutim, kako je meč odmicao Dankinja je preuzimala kontrolu, bila je veoma blizu velikog povratka u drugom setu, posle kojeg bi ona sigurno imala veliku psihološku prednost. Ipak, u ključnim trenucima Kim je iskoristila servis kao ključno oružje za dobijanje taj-brejka.

    Klajsters je oduzela protivnici već prvi gem u meču, posle čega je bukvalno sve vreme bila u vođstvu. Voznijacki je u nekoliko navrata uspevala da uhvati priključak, ali nije ni na trenutak bila potpuno ravnopravna.

    Prelomni gem prvog seta bio je deveti, koji je potrajao 11 minuta, i na kraju doneo Kim prvi set. Prve dve set lopte Karolina je spasla asovima, ali je kod treće napravila početničku grešku u dobijenoj poziciji.

    U drugom setu odluka je umalo pala u šestom gemu – neposredno pre toga Karolina je sa nulom vratila brejk razlike, ali je užasno otvorila svoj servis-gem i dala protivnici 0-40. Spasla je dve brejk-lopte, ali je Klajsters treću iskoristila za 4-2, pa je izgledalo da će se meč završiti vrlo brzo.

    Pri 5-2 Klajsters je bila na dve lopte od pobede (0-30 na servis Dankinje). Ona je dotle oduzela Karolini 6 od 8 servisa, uz čak 13 brejk-lopti.

    Međutim, tada se Voznijacki izvukla, a zatim dobila i sledeći gem, zadržavajući odličan procenat brejk-lopti (4/5), da bi posle 30-30 sačuvala i sledećiservis i stigla do 5-5. Jedanaesti gem doneo je niz dobrih poteza na obe strane, a Klajsters je prekinula seriju rivalke odličnim vinerom.

    U poslednjem regularnom gemu Klajsters je četvrti put stigla na dva poena od pobede, ali ponovo nije zaradila meč-loptu. U tim trenucima Karolina je očigledno stekla veliko samopouzdanje i bila mnogo bolja od rivalke, na koju je vrućina (sada već preko 32 stepena) mnogo ozbiljnije uticala.

    Usledio je taj-brejk, u kojem je Klajsters igrala servis-volej igru, dok je svaki iole duži poen pripadao Dankinji, koja se mnogo bolje kretala i bila svežija, pa bi u eventualnom trećem setu sigurno bila favorit. U prvih devet poena nismo videli ni naznaku mini-brejka, da bi u desetom Kim iskoristila jedan balon za savršenu dijagonalu sa osnovne linije, posle čega je konačno dobila meč-loptu i iskoristila je iz prvog pokušaja.

    Meč je potrajao 105 minuta.

    izvor:B92

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  14. #74

    Odgovor: Australija open !!!

    Voznijacki: „Još uvek napredujem“



    Dankinja Karolina Voznijacki takmičenje na Australijan Openu završila je u četvrtfinalu, a porazom od Kim Klajsters ostala je bez prvog mesta na WTA listi.





    Belgijanka je do trijumfa došla sa 6:3, 7:6, a u zavisnosti od rezultata do kraja prvog Gren slema sezone, prvog mesta mogu da se domognu Petra Kvitova, Viktorija Azarenka ili Marija Šarapova.
    Smejem se svaki put kada novinari razgovaraju sa mnom kao da završavam karijeru i imam samo još jednu godinu i vreme mi leti. Činjenica je da imam još nekoliko dobrih godina ispred sebe. Još uvek napredujem“, rekla je Voznijacki.

    Voznijacki je status prve teniserke sveta nosila 67 nedelja, a za to vreme nije osvojila nijednu Gren slem titulu, a sada ističe da ne odustaje od tog cilja.

    Ispred mene je nekoliko Australijan Opena, US Opena, Vimbldona i Rolan Garosa. Svakako ću dati sve od sebe da osvojim neki. Ne mogu više od toga. Ako je vaše najbolje dosta, onda je to sjajno. Ako ne, onda je neko drugi previše dobar. Vratiću se još nekoliko puta“, naglasila je danska teniserka.

    izvor:B92

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

  15. #75

    Odgovor: Australija open !!!

    Top 10 teniskih pratilja

    U drugoj nedelji Ozi Opena manje je mečeva na terenima Melburn Parka, pa više vremena možemo posvetiti onome što se događa sa strane.




    sa zvaničnog sajta


    Kolege sa zvaničnog sajta prvog gren slem turnira sezone iskoristile su priliku i napravile listu Top 10 WAG's (akronim od Wifes And Girlfriends – supruge i devojke), koje možete videti oko teniskih terena širom planete. Neke od njih su prisutne na većini takmičenja, makar onih najvećih, kao Mirka Federer, druge se pojave tek ponekad, kao Rafina Fransiska Pereljo. Kao i na ATP listi, Srbija ima dve predstavnice među 10 odabranih. Pogledajte kompletnu listu:

    1. Mirka Federer.

    Nekadašnja teniserka poznata kao Miroslava Vavrinec u međuvremenu je avanzovala u suprugu dugogodišnjeg svetskog broja jedan. Mirka je superstar među suprugama i devojkama, ne možete je promašiti u glavnim ložama tokom gren slem turnira. Pre udaje bila je u jednom periodu PR menadžer momku iz Bazela, a srce mu je osvojila tokom OI u Sidneju, pre 11 i po godina. Venčali su se u njegovoj domovini aprila 2009, a pre dve godine Mirka je Fedeksu rodila bliznakinje.

    2. Bek Hjuit.

    Odlučujući dan u životu Lejtona Hjuita bio je 30. januar 2005, kada je u istih 10 sati najpre izgubio finale Australijan Opena protiv Marata Safina, a iste večeri isprosio glumicu Bek Kartrajt. Od tada su nerazdvojni, venčali su se istog jula, a u međuvremenu su dobili ćerke Miju i Avu, kao i sina Krusa. Većinu vremena provode na Bahamima, gde je Noletov rival iz četvrte runde prijavljen, ali pristojnu količinu vremena provode i dalje u Sidneju. Nacija u međuvremenu nije zaboravila njegovu prethodnu dragu i zgušno bodri Kim Klajsters kad god izađe na terene u Melburn Parku.

    3. Bruklin Deker.

    Endi Rodik je bio prvi teniser sveta 2003, kada je osvojio US Open, ali nije uspeo da se probije do naslovnice Sports Ilustrejtida. Njegova drastično lepša polovina dobila je centralno mesto 2010. u slavnom godišnjem izdanju popularnog časopisa posvećenom kupaćim kostimima (u njemu su se, inače, tokom godina pojavljivale Ana Ivanović, serstre Velijams, Ana Kurnjikova i Marija Šarapova). Posle blistavog nastupa na Maldivima, Bruklin je počela da se pojavljuje u serijima i na filmovima,za sada ne u značajnim ulogama, ali tek su joj 24. Endi i Bruklin venčali su se u septembru 2009.


    4. Jelena Ristić.

    Neke teorije kažu da je uspon najuspešnijeg živog Srbina moguće povezati sa Jeleninom odlukom da sa njim ide na turnire, što je počela da praktikuje redovno prošle godine. Jelena je sa Novakom bila i mnogo pre nego što se vinuo u svetski vrh, s obzirom da su u vezi od 2005. Godine, a poznaju se još od pre prvog pominjana tadašnjeg šesnaestogodišnjaka na našem sajtu.

    5. Marija Fransiska Pereljo.

    Baš kao i Nole, Rafa je devojku našao u svom rodnom kraju – Fransiska je Maljorčanka i uspešno je završila studije biznisa. Za razliku od većine ostalih devojaka sa spiska, ona insistira na privatnosti i vrlo se retko pojavljuje na teniskim turnirima. Jedini izuzeci su Rolan Garos i Vimbldon.

    6. Kim Sirs.

    Ćerka trenera Ane Ivanović još uvek nije imala priliku da u svečanoj loži proslavi osvajanje nekog gren slema, s obzirom da najveći trofeji izmiču Endiju Mariju iz godine u godinu. Kim je navikla i na to da nije u centru pažnje publike najuspešnijeg britanskog tenisera decenijama unazad, jer je najvažnija stvar vezana za njega sada novi trener Ivan Lendl. Endi je pre nekoliko godina iskoristio nju kao dokaz svoje lojalnosti Britanskoj imperiji, pošto je u jednoj TV emisiji tokom SP 2006. Izjavio da će navijati za „svakoga osim Engleske“. Život u Londonu i veza sa Engleskinjom bili su argumenti popularnog Škota da nema ništa protiv zemlje sa južne strane Hadrijanovog zida.

    7. Donej Mejer.

    Lokalna devojka holandskog porekla dobila je naslov debitantkinje sezone na ovogodišnjem Ozi openu. Od kada se u kratkoj crnoj haljini pojavila pod ruku sa najvećom nadom australijskog tenisa, nije prestala da privlači pažnju svih koji prate turnir. Nekadašnja solidna teniserka,pa zatim fotomodel, rešila je da se posveti studijama farmacije, koje joj idu odlično. Odrasla u dobrostojećoj porodici na Gold Koustu, upoznala je Bernarda Tomića prošle godine i sa njim je u vezi od leta. Za sada nije davala mnogo izjava za medije, ali je prirodno reagovala na svaki zahtev fotoreportera.

    8. Biljana Šešević.

    Nekadašnja zvezda naše televizije, koja je subotom uveče u vaše domove dovodila poznate, postala je globalno poznata u poslednje dve godine. Biljana se udala za Janka Tipsarevića u julu 2010, tokom pohoda srpskog tima na Dejvis kup. Sledeće godine Janko je konačno ispunio ono što smo svi znali da ima u sebi i postao deo grupe od deset najboljih tenisera na svetu. Uticaj žena na srpski muški tenis očigledno je sjajan.

    9. Sara Foster.

    Glumica u serijama Entourage (neka vrsta nastavka slavnog „Beverli Hilsa“) imala je popularnost i pre nego što se udala za Tomija Hasa, a zajedno čine jedan od omiljenih parova. U neovembru 2010. dobili su ćerku Valentinu, a posle kraće pauze Sara se vratila osnovnoj dužnosti – bodrenju Tomija iz lože, što je redovno radila u Rod Lejver Areni.

    10. Nikol Vajdišova.

    Kada se potencijalna vrhunska igračica pre 21. rođendana penzioniše zbog nezainteresovanosti za tenis, logično je da ceo svet krivca pronađe u partneru. A partner vižljaste Nikol Vajdišove je poznati teniski srcelomac Radek Štepanek. Sa 17 godina i tri meseca postala je treća najmlađa Top 10 igračica u istoriji, do tog trenutka osvojila je 6 WTA turnira (doduše, nijedan iz prve ili druge klase), i stigla u polufinale Rolan Garosa. U to vreme je devojka snažnog servisa bila izuzetno konzistentna, preskočivši najmanje dve runde na 13 uzastopnih gren slemova, a fatalan je bio Ozi open 2007, njeno drugo veliko polufinale. Upravo u to vreme započela je vezu sa 11 godina starijim Štepanekom, posle čega je usledio strmoglavi pad i kraj karijere u proleće 2010. Nije da Vajdišovu tenis ne zanima, ona ide po turnirima sa Radekom i danas, ali sa 2 i po miliona dolara koje je zaradila do 21. i ne mora više da se trudi. Par se venčao četiri meseca posle njenog povlačenja, a ceremonija je obavljena u Hradčanima. Radek (sada su mu 33) samo jednom je stigao do četvrtfinala Vimbldona.

    izvor:B92

    Osmeh je jedna kriva linija koja može da ispravi mnoge stvari.
      Vrh

Strana 5 od 7 PrvaPrva ... 34567 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. US Open 2015.
    Autor davorjanka u forumu Sportska centrala
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 20.07.2015, 15:25
  2. US Open 2011
    Autor zjovan29 u forumu Spomenar
    Odgovora: 97
    Poslednja poruka: 18.09.2011, 08:58
  3. US Open 2010.
    Autor Sunflower u forumu Spomenar
    Odgovora: 21
    Poslednja poruka: 15.09.2010, 21:57
  4. US Open 2009
    Autor starsica u forumu Spomenar
    Odgovora: 163
    Poslednja poruka: 15.09.2009, 13:50
  5. US Open 2008.
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 44
    Poslednja poruka: 09.09.2008, 01:30

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •