Zanimljivosti u svetu
Prikaz rezultata 1 do 3 od ukupno 3
  1. #1

    Zanimljivosti u svetu

    Светске звезде купују грчка острва

    Реч је о острвима у саставу Андроса површине од 11 до 20 ари, око Милоса, и недалеко од Пороса.

    Ime: data=RfCSdfNZ0LFPrHSm0ublXdzhdrDFhtmHhN1u-gM,2dOLEgb_RAWadZE5O-BJUGn297G7HDPdWmJCTr-175zIGRENs9e.png Pregleda: 568 Veličina: 24.8 KB

    Џони Деп је купио острво Стронгили недалеко од Патмоса за суму од 4,2 милиона евра...

    Од нашег дописника
    Атина - Економска криза,опасност од банкрота,нови ПДВ за хотеле и ресторане нису спречили светски џет-сет да сврати у Грчку.Од малих до великих звезда филмског екрана, преко модних креатора, политичара, милијардера и „крунисаних глава” који су своје јахте на неколико сати или бар дан укотвили на Миконосу или неком мање звучном грчком острву.
    Тренутно је у центру пажње Линдзи Лохан која са својом „свитом” крстари тесним уличицама Миконоса и прави „селфије” са Ремосом и другим грчким певачима. Пре ње,по ко зна који пут свраћале су мајка и ћерка Голди Хоун и Кејт Хадсон са породицама,Том Хенкс је свако лето проводио на грчком мору, Донатела Версаћи, Валентино, Армани...
    Остају кратко,тек толико да их регитсрује домаћа жута штампа... Ретко одседају у хотелима на Миконосу и више воле удобност својих јахти од којих застаје дах.Понашају се као звезде,купају далеко од популарних плажа где их виде само „папараци”, и радо се враћају у Грчку, посебно на Миконос.
    Ове године Грчка је и даље једна од најпопуларнијих дестинација јер су цене нешто ниже него ранијих година. Мада је то релативно,јер на Миконосу у хотелу од пет звездица, ноћење је од 500 евра па навише. Цену држе и много мања и посећенија острва која су понудила попуст али добра соба у луксузном хотелу опет кошта преко 200 евра. Ту се у свести грчких хотелијера који, наводно, страхују како ће опсатати - мало шта мења. Иако је криза,они сматрају да су цене које имају нормалне за оне који желе да у Грчкој летују на „вишој нози”. У противном,постоје и јефтине понуде у скромним собама на северу, око Солуна. Судећи по ценама хотелског смештаја,не стиче се утисак да их превише брине што ће гости за мање пара изабрати много бољу понуду у Турској. Грци знају и то и кажу,да нема мора као што је њихово.
    Криза се осећа и види међу грчким естрадним личностима које су ове године, уместо прескупог Миконоса одабрале мање популарна острва или,чак, плаже у околини Атине. Један колега из грчког часописа „Хелоу” је озбиљно забринут како ће зарадити за живот кад су сви „славни” на Лагонисију, на плажи у Глифади или Варкизи које су им ранијих година биле „испод части”. Боравак на Миконосу, по неколико пута у току лета и сликање за „Хелоу” биле су за грчку естраду обавезни део годишњег одмора. Међутим, први пут ове године, мало је оних који су себи могли да опуштено приуште краћи боравак на „острву ветрова”. Иако је то питање престижа, задовољили су се купању на другим плажама где су ипак, били сликани.
    Грчки политичари имају своје оазе, куће на острвима где могу мирно да поведу одмор. За многе је то,у ствари, боравак у родном крају, далеко од очију фоторепортера и народа. Јанис Варуфакис има женину кућу на Егини, а премијер Ципрас за сада не помиње годишњи одмор већ размишља о могућим изборима за које се сада, као нови датум помиње 8. новембар. Међутим, његова мајка Аристи Ципрас је врло забринута за здравље сина и новинарима је поверила, да нити спава, нити једе нити виђа децу.
    Главна вест последњих дана је објављивање списка од 25 од укупно 598 острва у државном власништву која се налазе на списку за приватизацију и која могу да се добију на коришћење на рок од 99 година. Реч је о остврима у саставу Андроса површине од 11 до 20 ари, око Милоса, недалеко од Пороса острвцета Скуаре површине 25 ари, поред Спесиеса острва Фалконера од 6700 ари, поред Лефкаде, Евије...
    Интересената има,нека острва су већ раније продата... Атина Оназис је своју дедовину, острво Скорпиос продала руском магнату, Џон Деп је купио острво недалеко од Патмоса за суму од 4,2 милиона евра, острво Сант Томас преко пута Евије површине 1,2 квадратних километара продато је за 15 милиона евра инвеститору Ворену Бафету... Анџелина Џоли и Бред Пит су били заинтересовани за куповину малог раја у Јонском мору од 43 ари за 5 милиона евра и могућност да се на острву изгради шест кућа.
    На светским сајтовима за продају већ се налази преко 20 острва у грчком мору која могу да се купе по цени од неколико милиона па-навише. Са овог списка најпознатија су Омфори за 50 милиона евра уз могућност градње, Патроклос само 65 километара удаљен од Атине величине 2700 ари које је већ шест година на продају али 120 милиона евра нико није озбиљно понудио.
    Сада се као потенцијални продавац појављује лондонска фирма „Прото” чији тајанствени власник који одбија интервјуе тврди да је спреман да у Грчку инвестира 150 милиона евра и да прода пола Егеја. Нешто од свега овога ће сигурно завршити у рукама богатих људи из целог света. Највише је заинтересованих милионера из арапског света али је истина да Грци нерадо говоре и пишу о овој теми. Своја острва и море сматрају питањем националног достојанства и јако су осетљиви на свако помињање могућности да, како је иронични писала немачка штампа, продају неко острво како би отплатили дугове. С тим што „Билд” и „Фокус” нису помињали мала острвца већ су циљали на – Родос и Крф.


    Јасмина Павловић-Стаменић
    објављено: 27.07.2015.
    "Ukrašću srce od cigana da raskrstim sa brigama"!

  2. #2

    Re: Zanimljivosti u svetu

    Nakon što je njegova devojka rekla da bi volela da ima veće grudi,Milan počeo je da istražuje alternative operaciji grudi. Te je tako istaživajući alternative srbin Milan Milić iz Lazarevca (30) izumeo vibrirajući grudnjaka koji može da poveća ženske grudi za jedan broj bez operacija!...

    Njegov patent odnosno ženski grudnjak koji nosi naziv "E bra" koji može povećati ženske grudi trenutno se testira u SAD-u.

    Ženski grudnjak kojie izmislio mladi pronalazač iz Srbije Milan ukoliko prođe ozbiljna i stroga testiranja, mogao bi mnogim ženama da pomogne da imaju veći dekolte bez odlaska pod hirurški nož.!...

    Milan tvrdi da njegov izum brushaltera "E bra" povećava grudi i čini ih ”živahnijima” i približava jednu drugoj za samo nedelju dana.Nakon što je njegova devojka rekla da bi volela da ima veće grudi Milan je mesecima je proučavao te alternativne metode, pre nego što je napravio prototip grudnjaka za povećanje ženskih grudi "E bra", odneo u SAD na testiranje.

    Na nekoliko žena u Evropi je testiran njegov brushalter, a patentiran je preko Interneta. Do sada je zabeležio neverovante rezultate! U SAD-u na jednom testiranju "E bra" grudnjaka u Majamiju, koje nadgledao specijalista, dr. Majkl Salzhauer, Sabrini Molinar (49) sa Floride grudi su se povećale za jedan broj, nakon što je Milićev grudnjak nosila samo 15 minuta dnevno i to sedam dana za redom.

    Sabrina kaže da to povećanje ima veze sa grudnjakom, bez uticaja bilo kojeg drugog faktora.

    I studentkinja Andrena iz Majamija, saglasna je sa Sabrinom. Ona je grudnjak testirala u maju ove godine.Pa je i Andrena je potvrdila da su joj grudi do sad ostale iste veličine, tri meseca nakon povećanja. Kako je navela, nema nikakvih negativnih posledica, a isto je potvrdio i dr Salzhauer, koji nosi nadimak Dr Majami. On je zatražio ”rigorozno kliničko testiranje”, da bi se temeljnije nadgledale žene koje žele na ovaj način da povećaju svoje grudi.

    Ono što je Milan otkrio jeste da vibracije u grudnjaku povećavaju prokrvljenost i poboljšavaju cirkulaciju, dok o tehnologiji koju je koristio za izradu grudnjaka ne želi da govori, niti princip na kojem radi dok se proizvod ne pojavi na policama.
    Ime: images-Razne_SLIKE-grudnjak-e-bra-1-stretch-330x200.jpg Pregleda: 109 Veličina: 7.9 KB
    "Proces je prirodan. Kad smo istražili ljudsko telo, smislili smo način da povećamo grudi, manipulacijom tela, odnosno manipulacijom tkiva i mišića. Ne želim da otkrivam detalje, jer tek dobijamo patente i pokrećemo firmu. Ali, proces nije bolan, nema štetne radijacije, sve je potpuno zdravo i sigurno za okolinu i sve ostalo" izjavio je za britanski DailyMail srbin Milan Milić iz Lazarevca

    "Sve je moguće. Ja sam otvorenog uma" svi dobri naučnici trebali bi da budu otvoreni za nove ideje. Ne možete ovo samo otpisati, morate sačekati i videti. Ako će ovo da funkcioniše, mora se otkriti zašto funkcioniše. Možete zamišljati brojne teorije, ali nećemo znati dok se klinički ne testira" izjavio je za novinare je doktor Majami.

    Milić još uvek usavršava svoj izum jer jer “istraživanje proces koji traje”. Za cenu se još nije odlučio. Njegova djevojka Jelena Sabić, koja je navodno prva isprobala bruhalter koji povećava grudi još pre dve godine, još uvek je zadovoljna rezultatima.

    Na kraju možemo reći da držimo fige mladom pronalazaču Milanu danjegov izum bude pozitivan na testiranje i da uspe progurati svoj izum - ženski grudnjak koji povećava obim ženski grudi na svetsko tržište.
    Vi vidite stvari i pitate „zašto“, a ja sanjam o stvarima kojih nije bilo i pitam „zašto ne“.

  3. #3

    Odgovor: Zanimljivosti u svetu

    Ime: Tetka.jpg Pregleda: 95 Veličina: 52.7 KB
    Пас ће те увек разумети

Slične teme

  1. Olimpijske zanimljivosti
    Autor DrinChe u forumu Sportska centrala
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 28.10.2013, 08:12
  2. Pozorišne zanimljivosti
    Autor DrinChe u forumu Film i pozorište
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 16.12.2010, 14:14
  3. Novosti i zanimljivosti u svetu biljaka
    Autor Charlie Harper u forumu Belosvetske zanimljivosti
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 17.05.2009, 19:51
  4. Zanimljivosti o Božiću i božićnom drvetu...
    Autor Goga u forumu Belosvetske zanimljivosti
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 29.12.2008, 08:19
  5. Zanimljivosti i rekordi u svetu pasa
    Autor silvia u forumu Kućni ljubimci
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 07.05.2008, 10:58

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •