Sta to islamski terorizam porucuje Evropi?
Prikaz rezultata 1 do 5 od ukupno 5
 1. #1

  Sta to islamski terorizam porucuje Evropi?

  U svetlu dogadjaja u Parizu,Istanbulu i juce Briselu,a koliko sam danas procitala i novih pretnji neimenovanim gradovima,cini se da teroristi salju odredjenu poruku gradjanima Evrope.Mislite li isto i sta to porucuju?

 2. #2

  Odgovor: Sta to islamski terorizam porucuje Evropi?

  Izginite. To je jedina poruka.
  Za njih smo mi nevernici. Neverniku mozes da das ``rec`` da si p[osten prema njemu a mozes mu posle naneti zlo jer time velicas Alaha. Nevernika ako ubijes, ides u raj sa 99 devica. To je ideologija, koja se siri kao pozar. Osecaj moci privlaci mlade ljude.
  Gospodine, vase dete se plazi na mene!

 3. #3

  Odgovor: Sta to islamski terorizam porucuje Evropi?

  Stvaranje uslova koji su izazvali pošast koju danas nazivamo islamskim terorizmom traju jako dugo, a poslednjih nekolika decenija (posle pada Berlinskog zida, dakle nakon narušavanja kakve takve geopolitičke ravnoteže na globalnom nivou) oni su se intenzivirali, da bi kulminirali i definitivno se profilisali posle tzv "arapskog proleća". Jasno je da su daleko najodgovorniji u celoj toj priči zapadni centri svetske moći i to nije nikakva tajna.

  Stvaranje (ili obnavljanje) islamskog kalifata, ili DAEŠ-a, još jedan je dokaz da u društvenim odnosima svaka nasilna i protivna međunarodnom pravu akcija (u ovom slučaju zapadno nelegalno uplitanje u poslove arapskih i još nekih muslimanskih država) rađa reakciju koja ne samo da se često ne može predvideti, nego je neretko puno gora i opasnija što se moglo i zamisliti. Račun koji su Angloamerikanci i neki njihovi saveznici napravili na Bliskom istoku i u arapskom svetu plaćaće skoro čitava međunarodna zajednica, a ponajviše, izgleda, Evropa. Verujem da će biti puno skuplji nego što to sada i mislimo, a da će rate trajati jako dugo.

  Evo, ovo treba da shvate građani Evrope, dok suštinsku poruku islamskog terorizma treba da shvate pre svega političke elite zapadnih država, a posebno Amerike i da se u međunarodnom odnosima ponašaju u skladu važećih pravnih normi, a ne nasilno. Mislim da nema potrebe da citiram Njegoša šta kaže o tiranstvu...
  Opet sam ti u kafani, mene bez nje ništa nema
  Tu su moje lude noći, nikad nisam u samoći,
  Hej kafano, moja rano...
  Samo na www.VojvodinaCafe.rs - Muška kafana,
  Bircuz koji radi 25 sati dnevno!

 4. #4

  Odgovor: Sta to islamski terorizam porucuje Evropi?

  @Biter, u pravu si! Za njih mi jesmo kaurini (nevernici, najčešće hrišćani).

  Dok je Dušan Silni pozivao zapadne velikaše i Papu da stvore zajedničku branu širenju Osmanlija, svestan šta se "iza brda valja", ovi su se pravili slepi a Papa je bio protiv jer bi vođa te koalicije bio sam Dušan, pravoslavac!! Naprečac je jedan od najvećih vladara Evrope umro (Bog te pita kako...ali da je u nevreme, jeste) ostavivši iza sebe Uroša Nejakog (more..nešto mu duuugo trebalo da ga napravi, a kakav je ispao...teško da ga je on i pravio). Kako god došlo je do razdora, svak je sebe proglasio "kraljem" ili "despotom" pa potcenivši Osmanlije izgiboše pijani na Marici!! Epilog tih gluposti je bilo vekovno ratovanje evropskih naroda protiv Porte. U to vreme države većinom nisu bile nacionalne (tek krajem 19 veka se formiraju takve), pa se ti sukobi mogu smatrati verskim (hrišćani protiv muslimana). Ipak, treba priznati da su pre toga vođeni tzv. Krstaški ratovi, pod patronatom Pape, gde su hrišćani navalili na bliski istok i Jerusalim pod izgovorom čuvanja Isusovog groba.
  U novije vreme poznato je delovanje Francuske po severu Afrike (Maroko i Alžir) kao i kasnije davanje državljanstva pripadnicima istih zemalja (u duhu "šatro" pomirenja). Misli li neko da su ovi zaboravili šta su Francuzi radili? Kako god i u novije vreme je bilo enormnog i pohlepnog mešanja u mnogim državama Bliskog istoka i Afrike što je rezultiralo smrću nekoliko stotina hiljada ljudi. Možda sve ovo što se dešava je svojevrsna osveta...a možda i samo manipulisanje neobrazovanog naroda. Zaboravlja se činjenica da je baš izvorni islam bio najveća potvrda hrišćanstva, pošto na mnogo mesta se pominje postojanje ličnosti, Isusa, koji je bio sveti čovek.
  Iako sam osoba koja se gnuša nad rastom nacionalnih i radikalnih elemenata jedna izjava ima smisla. Evropa nije podneblje islama i zaista je činjenica da došljaci te veroispovesti se skoro nikada ne integrišu u društvo zemalja Zapada. Prosto...drugačiji su narod, drugačijeg vaspitanja i kodeksa, i prilično hermetični. Koliki uticaj verske vođe imaju na njih je bilo vidljivo i na našim prostorima iako je i retardima bilo jasno da su to pripadnici ovdašnjih naroda čiji su preci pre par vekova promenili veru. Znači, videlo se da čak i među pripadnicima istog naroda je lako posejati versku mržnju, a kamoli sada kada je ovolika navala naroda koji nikada nisu bili Evropljani.
  Šta želim reći? Nekako mi sve JAKO LIČI na dugo spremanu i orkestriranu seobu naroda koja će Evropu baciti na kolena!
  Samo budale ne bi shvatile ko time dobija.
  Ali...žalim za svim dosadašnjim i budućim žrtvama, bilo koje ispovesti, jer su gurnuti u arenu zarad dobitka i zabave prekobaraca. Vežbali su prvo to na našim prostorima, sada to vežbaju na globalu! A glasova razuma sve manje i sve tiših.
  Lav je možda kralj životinja ali nikada vuka nećeš videti da igra u cirkusu .

 5. #5

  Odgovor: Sta to islamski terorizam porucuje Evropi?

  Od završetka Drugog svetskog rata i prokletog fašizma,nacizma i ustaštva nije viđeno tako veliko ultimativno zlo kao što je ovaj prokleti ISIL. Ideologija ISILA je pobiti sve krščane. Čak ni fašisti,nacisti i ustaše nisu imali za ideologiju pobit baš sve na svetu tko nisu oni. A ISIL želi pobit baš sve koji nisu oni. Ali uz blagoslovljenu Rusiju i njenog veličanstvenog predesnika Vladimira Putina bit će pobeđen i ISIL kao što je SSSR i veliki Staljin najzaslužniji i za pobedu u Drugom svjetskom ratu.fašizmom i nacizmom.

Slične teme

 1. Vrbas - najzagadjenija voda u Evropi
  Autor Lala Vrbas u forumu Bačka
  Odgovora: 54
  Poslednja poruka: 15.07.2011, 10:55
 2. Islamski spomenici u Srbiji
  Autor felix u forumu Kulturna baština
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 08.08.2010, 01:41
 3. Exit najbolji u Evropi
  Autor kissigirl u forumu Spomenar
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 09.11.2007, 23:49
 4. I Crna Gora polako u Evropi
  Autor dani danguba u forumu Spomenar
  Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 30.10.2007, 19:37
 5. Rođena prva panda u Evropi
  Autor silvia u forumu Spomenar
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 24.08.2007, 23:06

Tagovi za ovu temu

Vaš status

 • Ne možete pokrenuti novu temu.
 • Ne možete poslati odgovor.
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoje poruke
 •