Kosarkaska Reprezentacija Srbije - Strana 4
Strana 4 od 5 PrvaPrva ... 2345 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 46 do 60 od ukupno 71
  1. #46

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Ha, on je i prosle godine dao istu ovakvu izjavu.

    Nisam za to da on igra ali ne zato sto mislim da je los igrac naprotiv mislim da je dobar ali mi se cini da on samo zeli da igra zato sto smo sada dobri a smatram da bi on pokvario dobru igru koju imamo.

    Sastav koji imamo je dobar i ne treba ga menjati, ne treba dodavati niti oduzimati igrace vec sa timom koji imamo ici napred jer je taj tim vec ostvario uspehe 2 mesto u Evropi i 4 mesto u Svetu tako da bi sada mogli da uzmemo prvo mesto na EP u Litvaniji ove godine.

  2. #47

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Duda saopštava spisak sledeće nedelje

    Selektor najavio širi spisak reprezentacije Srbije sledeće nedelje, kada će saopštiti i kompletan plan priprema za Eurobasket u Litvaniji.



    Dušan Ivković je posle završene sezone u Grčkoj, gde je Olimpijakos izgubio finale plej-ofa od Panatinaikosa, stigao u Beograd.

    On je odmah posetio Kuću košarke, a zvanično obraćanje javnosti predviđeno je za sledeću nedelju, kada se Dejan Bodiroga vrati iz Treviza.

    Selektor Srbije i njegov saradnici prethodnih nedelja vredno su radili svoj posao, pa će sredinom naredne sedmice i zvanično saopštiti širi spisak reprezentatacije za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

    Ivković će novinarima predočiti imena igrača koji će se boriti za mesto među 12 najboljih na Eurobasketu, ali i kompletan plan priprema za šampionat, koji će se održati od 31. avgusta do 18. septembra.

    Selekcija Srbije igraće u grupi B u gradu Šiauliaiju zajedno sa selekcijama Izraela, Nemačke, Italije, Francuske i Letonije.

    Izvor: Mondo

  3. #48

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Duda Ivković: Raduljica me je iznenadio

    "Njegovo otkazivanje ne mogu da prihvatim dok ga ne pregleda lekarska komisija KSS", saopštio selektor Dušan Ivković povodom odluke centra Efes Pilsena.



    Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković je zatečen.

    Prvi put u njegovoj selektorskoj karijeri dogodilo mu se da mu jedan igrač otkaže poziv i nacionalni tim i to telefonom! Reč je o Miroslavu Raduljici, koji je Ivkoviću saopštio da želi da iskoristi leto za oporavak od povreda koje ga nisu štedele tokom prethodne sezone.

    "U sredu u popodnevnim časovima, telefonom sam razgovarao sa Miroslavom Raduljicom, koji me je obavestio da je za njega velika čast poziv u seniorsku reprezentaciju Srbije, ali da je odlučio da pauzu provede sa porodicom, u oporavku od povreda koje su ga mučile tokom sezone. Za mene je ovo veliko iznenađenje, jer mi se prvi put u dugogodišnjoj reprezentativnoj karijeri dešava da igrač telefonom otkaže učešće u nacionalnom timu", naveo je Ivković u pisanoj izjavi, koju je preneo sajt Košarkaškog saveza Srbije.

    Ivković je dodao da je Raduljici rekao da njegov "otkaz ne može da prihvati kao opravdan, sve dok ga ne pregleda Lekarska komisija Košarkaškog saveza Srbije".

    Selektor je predložio Raduljici da se sastanu i razgovaraju.

    Izvor: Mondo

  4. #49

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Ivković okupio "orlove": Daleko je Litvanija

    Najbolji srpski košarkaši počeli pripreme za Evropsko prvenstvo, okupljanjem u beogradskom hotelu "Zira". Već u nedelju odlaze u Nemačku. Radenović u dilemi.



    Počinje još jedno mukotrpno leto za izabranike selektora Dušana Ivkovića.

    Pripreme aktuelnih vicešampiona za Evrobasket u Litvaniji (31. avgust - 18. septembar) trajaće 55 dana, po sistemu "ko preživi - pričaće"!

    Od 18 planiranih igrača, na "prozivku" je došlo njih 15.

    Kapiten Nenad Krstić još je u "haosu" posle potpisivanja za CSKA i od Ivkovića je dobio dodatnih nekoliko dana da obavi sve privatne poslove.

    Centar Montepaskija Milovan Raković trebalo je da bude jedan od dvojice debitanata, pored Marka Čakarevića iz Radničkog, ali, nažalost, ima porodičnih problema i neizvesno je kada će se priključiti drugovima.

    Dilema druge vrste postoji oko krilnog centra Ivana Radenovića, koji je do sada igrao za špansku Menorku.

    "Vodio sam sa njim dug razgovor. On je prethodne dve godine otpadao sa spiska, jednom zbog povrede, a drugi put zato što sam dao prednost mlađem igraču, Milanu Mačvanu. Sada nema potpisan ugovor i zbog tih prethodnih iskustava u reprezentaciji nalazi se u dilemi šta da radi", rekao je Ivković, dodavši da će sve to biti razrešeno najkasnije do kraja nedelje, kada "orlovi" odlaze u Nemačku.

    Ranije je sa spiska otpao Miroslav Raduljica. Tačnije, sam sebe je "precrtao", saopštivši selektoru da zbog serije povreda u prethodnoj sezoni nije spreman da odgovori obavezama u nacionalnom timu.

    Naknadnih poziva najverovatnije neće biti.

    "U ovom momentu ne. Spisak reprezentativaca je zaključen. Ali, mi imamo mnogo selekcija koje rade i pratimo igrače, posebno iz univerzitetske reprezentacije", istakao je Ivković.

    Do prve prijateljske utakmice, na "Kupu šest naroda" u Ljubljani, u ovom trenutku je ostalo više od mesec dana.

    Krstiću, Teodosiću i ostalima u međuvremenu predstoje testiranja, postepeno uvođenje u ritam priprema, zatim period kombinovanog rada na sticanju snage i košarkaškim elementima, a pravo uigravanje počeće tek od 25. jula, po povratku iz Rotenburga.

    TRI TURNIRA U AVGUSTU



    Dakle, ako se sve reši oko Radenovića i Rakovića, u avionu za Frankfurt 10. jula naći će se:

    bekovi - Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Ivan Paunić, Uroš Tripković i Dragan Milosavljević;

    krila - Marko Kešelj, Nemanja Bjelica i Marko Čakarević;

    krilni centri - Duško Savanović, Novica Veličković, Milan Mačvan i Ivan Radenović;

    centri - Nenad Krstić, Kosta Perović, Milovan Raković i Boban Marjanović.

    Uvodna faza priprema u beogradskoj dvorani "Sport eko" trajaće do petka. Subota je slobodan dan, a u nedelju se ide do Rotenburga, gde će se "orlovi" zadržati 13 dana. Podsetimo da su bazične pripreme prethodne tri godine sprovođene u Italiji (Folgarija) i da je promena napravljena zbog zasićenosti jednim te istim ambijentom.

    Nakon toga sledi desetodnevni rad u Vršcu, pa turniri u Ljubljani (6-9. avgusta), Istanbulu (11-13. avgusta) i Londonu (16-21. avgusta).

    Na Evrobasket se kreće 29. avgusta, dva dana kasnije na programu je meč prvog kola grupe B protiv Italije. Protivnici u prvoj fazi EP su još Letonija, Izrael, Nemačka i Francuska.

    Dalje idu tri najbolje ekipe i "ukrštaju" se sa selekcijama iz grupe A, koju će činiti Španija, Litvanija, Turska, Poljska, Velika Britanija i pobednik dodatnih kvalifikacija. Iz novoformirane grupe četiri najbolje idu u četvrtfinale...

    Usled proširenja EP na 24 učesnika, na putu do medalje stoji čak 11 utakmica, što je za dve više nego u Poljskoj 2009.

    Kontinentalni šampionat ove godine je od posebnog značaja jer finalisti direktno idu na Olimpijske igre u Londonu 2012, dok će ekipe plasirane od trećeg do šestog mesta imati "popravni" u vidu dodatnih kvalifikacija, narednog leta.

    Izvor: Mondo

  5. #50

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Duda u problemima, možda naknadni pozivi

    Ivan Radenović i Milovan Raković neće igrati na EP u Litvaniji. Selektor razmišlja o naknadnim pozivima. Samo devetorica košarkaša na treningu!



    Tek što su počele pripreme košarkaške reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Litvaniniji počeli su ozbiljni problemi za stručni štab nacionalnog tima.

    Posle Miroslava Raduljice, selektor Dušan Ivković saopštio je da Ivan Radenović i Milovan Raković definitivno neće učestvovati u ovoj akciji reprezentacije.

    Na današnjem treningu ekipa je radila u smanjenom broju - najviše zbog zdravstvenih problema, a Ivković je rekao je da razmišlja i o naknadnim pozivima

    Samo devetorica igrača trenirala su danas sa loptom. Osim Nenada Krstića, koji je od ranije odsutan, nisu vežbali ni Duško Savanović, Kosta Perović i Nemanja Bjelica, dok je Novica Veličković radio odvojeno.

    Osim njih, nije bilo ni Miloša Teodosića i Stefana Markovića, koji su otišli na završne preglede pred potpisivanje ugovora sa CSKA, odnosno Pamesom.



    "Prošle godine je bila malo drugačija slika, imali smo mnogo više igrača...sada ih je samo devet", rekao je novinarima selektor Dušan Ivković.

    On je dodao da nijedna povreda nije zabrinjavajuća, ali da se "prati situacija" i da "nije isključeno" da se naknadno još neko pozove.

    Perović danas treba da snimi nogu magnetnom rezonancom, što je mera predostrožnosti posle sezone.

    Savanović je takođe dobio dan pauze zbog rutinskog pregleda srca, pošto želi da odmah dobije dozvolu za stanje koje ima da bi nastavio normalno da trenira.

    Bjelica je od ranije povređen i on neće raditi sa loptom do 1. avgusta.

    "Bjelica je velika budućnost naše i evropske košarke. Imao je delikatnu povredu ruke, a na pauzi se pojavio i višak kilograma. Sve što možemo da uradimo je da ga stavimo u funkciju. Njemu je striktno zabranjeno da radi sa loptom do 1. avgusta posle naprsnuća navikularne kosti. Problemi postoje, a mi smo tu da ih rešimo na najbolji mogući način. Zdravi igrači će dati sve od sebe kako bi nadoknadili sve nedostatke. Nemamo izbora, ako počnemo da kukamo dobićemo još gori efekat", rekao je Ivković.



    Ivković je novinarima otkrio da je Veličkoviću atrofirao nožni mišić kvadriceps tokom sezone.

    Veličković je zbog toga trpeo velike bolove i nije mogao normalno da trenira, a sada bi posebnim programom trebalo da se vrati tonus tom mišiću, da bi krilni igrač nastavio da trenira sa ekipom.

    "Nemamo ništa što bi zabrinjavalo. Igrači koji danas nisu trenirali treba da obave neke preglede i izvade potvrde, tako da smo ovu nedelju iskoristili da budemo servis igračima", rekao je Ivković.

    Srbija u nedelju u podne putuje za Nemačku na bazne pripreme.

    Izvor: Mondo

  6. #51

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Savanović otputovao u Nemačku

    Reprezentativac Srbije posle dodatnih pregleda otišao da se priključi saigračima u nemačkoj vazdušnoj banji.



    Duško Savanović u pratnji lekara Dragana Radovanovića otputovao je danas u podne sa aerodroma Nikola Tesla za Frankfurt, odakle će nastaviti put za Rotenburg, gde se priprema reprezentacija Srbije.

    Savanović je obavio dodatne preglede srca u ponedeljak, a nakon konstatacije da su mu rezultati dobri i da je zdrav, dobio je "zeleno svetlo" da nastavi pripreme.

    "Osećam se odlično kao i na početku priprema i nemam razloga za promenu raspoloženja. U dogovoru sa stručnim štabom i doktorom Radovanovićem odlučeno je da ostanem dan duže u Beogradu i uradim te rutinske preglede koji nisu od nekog krucijalnog značaja, nego čisto radi naše mirne savesti i to je završeno", rekao je krilni centar reprezentacije Srbije.

    "Uradili smo dodatne testove koji su pokazali da je sve u redu i Savanović se vraća na trening", kratko je raportirao doktor Radovanović.

    On je rekao da je zdravstveno stanje cele ekipe "očekivano" na početku priprema, ali za nijansu "lošije u odnosu na neke prethodne godine".

    "Imamo veći broj igrača koji su bili prethodno povređeni u svojim klubovima, dugo nisu igrali i trenirali, 'vuku' te probleme i sada ih treba, tokom bazičnih priprema, postepeno uvesti u trenažni proces i izlečimo te povrede. Nama je cilj uvek da izlečimo a ne zalečimo povrede, tako da se nadam da ćemo na kraju ovih priprema i Evropskog prvenstva prvo biti šampioni i to zdravi", dodao je lekar reprezentacije.

    Izvor: Mondo

  7. #52

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Kladionice: Srbija treći favorit Evrobasketa

    Vodeće onlajn kladionice najveće šanse za osvajanje trofeja daju reprezentaciji Španije, dok je drugi favorit domaćin Litvanija.



    Na prvi pogled, deluje da "bukmejkeri" nisu preterano filozofirali.

    Kao glavnog kandidata za zlato (kvota 2,05) postavile su aktuelnog šampiona, koji će u Litvaniji nastupiti u najjačem sastavu, sa centrom Los Anđeles Lejkersa Pauom Gasolom.

    Litvancima je dodeljena kvota 4,00 - koju su zaslužili bronzanom medaljom sa SP u Turskoj prošle godine, ali i činjenicom da će igrati na svom parketu, nošeni gromoglasnom podrškom.

    Reprezentacija Srbije, kao polufinalista SP i branilac "srebra" iz Poljske 2009, treća je na listi favorita sa lepom kvotom za one koji veruju u kvalitete "orlova" - 9,00!

    Slede Grčka (kvota 11,00), Turska (13) i Francuska (13), dok bi trijumf Rusije (41), Slovenije (41), Nemačke (41) ili Hrvatske (45) predstavljao ogromno iznenađenje.

    Zanimljivo je da se pet od šest selekcija, kojima kladionice daju najveće izglede za osvajanje prvog mesta, nalaze u grupama A i B, samo su Grci u drugom delu "kostura"!

    Iz činjenice da se grupe A i B "ukrštaju" u drugoj fazi Evrobasketa proističe da će u četvrtfinalu biti mesta za samo četiri favorita, dok će jedan morati da otpadne. U toj konkurenciji "najtanje" deluju Francuzi, ali nikad se ne zna...

    Izvor: Mondo

  8. #53

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Cuj treci, prvi favorit !

  9. #54

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Teodosić: Nismo favoriti!

    Novi plejmejker CSKA uveren je da će reprezentacija pružiti maksimum tokom priprema i na Evrobasketu, ali ne zna za kakav plasman će to biti dovoljno.



    Miloš Teodosić je partijama iz prošle sezone postavio sebi najviše standarde.

    U Olimpijakosu, prema sopstvenom priznanju, nije odgovorio na izazov onako kako je trebalo, ali mu ostaje leto da sa "orlovima" ponovo stigne do vrhunske forme i u septembru ih iz Litvanije povede ka Olimpijskim igrama u Londonu.

    Konkurencija će biti žestoka, a neće biti vremena za "uhodavanje" tokom Evropskog prvenstva, jer u grupi B nema nijednog protivnika za popravljanje koš-razlike.

    Nisu to ni Izrael ni Letonija, dok će mečevi druge faze - verovatno sa Španijom, Litvanijom i Turskom - biti možda i teži nego eventualno četvrtfinale!

    "Ako vršimo poređenje sa Evropskim prvenstvom u Poljskoj i prvenstvom sveta u Turskoj, sigurno je da sada imamo dosta teži raspored. Međutim, bilo bi bezveze da se u ovoj fazi priprema bavimo nekom matematikom. Kada odeš na takmičenje, jedna utakmica može sve da ti promeni", rekao je Teodosić.

    "Mislim da nema potrebe da puno mislimo o konkurenciji. Moramo da gledamo kako što kvalitetnije da odradimo pripreme, a onda rezultat neće izostati".

    Sa jednim od ključnih igrača nacionalnog tima pričali smo pre odlaska u Rotenburg, ali su opservacije na temu Evrobasketa ostale aktuelne.

    Iako su zvanično druga selekcija na kontinentu, a trebalo je da budu bar druga i na svetu, Teodosić ne misli da su "orlovi" favoriti. Svestan je da su prethodni uspesi ostvareni "krvavim" radom i da se dosta toga poklopilo kako treba, posebno u Poljskoj 2009.

    "Mi definitivno nismo favoriti EP, ali smo rezultatima učinili da poraste apetit i nama i celoj naciji. Svi uvek očekuju da se uradi još više, međutim, mislim da svi moramo da budemo realni, da shvatimo da Srbija ima jednu od najmlađih ekipa, čije vreme tek dolazi. Već smo obavili smenu generacija, dok konkurenti to tek treba da urade. Zato treba imati i strpljenja, sve će doći na svoje mesto".

    Evrobasket je važan i kao prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, na koje će otići samo finalisti.

    "Ne bežimo od odgovornosti i ne tražimo alibi. Sigurno ćemo dati maksimum, ali niko ne može unapred da kaže da li je taj maksimum zlatna medalja ili deseto mesto", oprezan je Teo.

    Kakav god bude epilog Evrobasketa, Teodosića odmah nakon toga očekuje veliki izazov u dresu CSKA, kojem je pristupio posle četiri sezone u Pireju i Olimpijakosu.

    "Poslednja sezona u Olimpijakosu nije bila ni blizu mojih očekivanja. Imao sam ozbiljne i manje ozbiljne povrede, uzeli smo grčki kup, ali to je trofej koji ne vredi puno ako nema i titule. Klub mi je dao dosta toga i žao mi je što mu se nisam odužio bar jednim naslovom prvaka Grčke".

    Izvor: Mondo

  10. #55

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Jedan kaze jesmo favoriti a drugi kaze nismo favoriti

  11. #56

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Marković: Najteže je prošlo

    Plejmejker reprezentacije Srbije oduševljen uslovima u Rotenburgu, ali mu je drago što je najteža faza priprema prošla.



    Još samo dva dana preostalo je reprezentativcima Srbije do kraja boravka u vazdušnoj banji Rotenburg u Nemačkoj. Koliko god im uslovi bili dobri, ipak jedva čekaju kraj najteže faze priprema.

    Ipak, plejmejkeru Stefanu Marković pripreme u Rotenburgu "pale" su lakše nego prethodne.

    "Većina igrača imala je neuobičajeno dugu pauzu između klupskih i reprezentativnih obaveza. Imali smo mogućnost da odemo na odmore, opustimo se i zato ne čudi što je bilo poteškoća prvih dana priprema. Međutim, kad smo prebrodili prve upale mišića i uhvatili pravi ritam sve je bilo mnogo lakše", počeo je Marković priču za sajt KSS.

    On uverava da su uslovi u Rotenburgu daleko bolji nego u italijanskom Folgariju gde su "orlovi" ranije sprovodili pripreme.

    "Svim reprezentativcima prijala je promena, činjenica da samo dugogodišnju bazu u Folgariju zamenili Rotenburgom. Ovde je, čini mi se, sve mnogo bolje. Lepša je dvorana, ukusnija hrana, u sklopu hotelu je spa centar u kome možemo da se opustimo posle napornih treninga, a sve sobe imaju internet što je takođe velika razlika u odnosu na pripreme u Italiji", dodao je novi košarkaš Valensije.

    Ekipi Dušana Ivkovića sledi nastavak priprema u vršačkom Milenijumu.

    "Najbitnije je da smo u Rotenburgu udarili temelje za nastavak rada i da osim Nemanje Bjelice svi ostali reprezentativci vežbaju punim intezitetom. U Milenijumu ćemo početi sa uigravanjem tima i akcija, što igrači mnogo više vole. Najteži deo posla smo pregrmeli, tako da će u nastavku prirpema sve biti lakše".

    Marković još ne želi da se bavi prognozama, jer Evropsko prvenstvo počinje tek krajem avgusta.

    "Sigurno je samo da će konkurencija biti nikad jača i da mnoge ekipe imaju visoke ciljeve i ambicije. Rano je za prognoze, mnogo toga će biti jasnije, kad počnu prve pripremne utakmice, kad budu poznati konačni sastavi svih reprezentacija. Ono što me najviše raduje, da u našem timu vlada sjajna, porodićna atmosfera, baš kao pred šampionate u Poljskoj i Turskoj, kad smo odigrali vrlo dobro i obradovali sve navijače u Srbiji", završio je Stefan Marković.

    Izvor: Mondo

  12. #57

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Pripreme "orlova": Još jedan trening, pa kući

    Najbolji košarkaši Srbije privode kraju pripreme u nemačkoj vazdušnoj banji Rotenburg.



    Stručnom štabu i reprezentativcima ostalo je da odrade još samo jedan trening do ispunjenja zacrtanog plana rada na bazičnom delu priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

    "Odradićemo poslepodne kondicioni trening, koji će biti sveden na lagano istrčavanje, čime će zvanično biti završen bazični deo pripreme u Rotenburgu. U subotu, posle doručka krećemo u Frankfurt, odakle u 14.50 časova imamo direktan let za Beograd. Na aerodrom Nikola Tesla trebalo bi da sletimo u 16.40 časova", istakao je Nebojša Ilić, tim menadžer reprezentacije Srbije.

    Reprezentativci će dobiti slobodan dan po povratku u zemlju, a zatim će od ponedeljka do 3. avgusta nastaviti pripreme u Vršcu.

    Svi u reprezentaciji raduju se nastavku rada, jer će to biti lakši deo, budući da su sa uspehom "pregrmeli" najteži - bazične pripreme. Radiće se na uigravanju tima i akcija.

    Nakon toga uslediće serija turnira po Evropi, a prvi je "Kup šest naroda" u Ljubljani od 6. do 9. avgusta.

    Evropsko prvenstvo u Litvaniji igra se od 31. avgusta do 18. septembra.

    Izvor: Mondo

  13. #58

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Čakarević ne ide na Evropsko prvenstvo

    Košarkaš Partizana Marko Čakarević precrtan je sa spiska reprezentativaca Srbije za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.



    Čakarević je "otpao" zbog povrede stopala, rekao je selektor Dušan Ivković novinarima u Vršcu.

    "Od Čakarevića sam mnogo očekivao i žao mi je što uz svu medicinsku pomoć nismo uspeli da ga osposobimo da uđe u ravnopravnu borbu za tim. Pokušavao je, ali nije uspeo da uđe u kontinuitet treninga. U njemu sam video osveženje za ekipu. Kroz ove pripreme, međutim, upoznao se s načinom rada u reprezentaciji", istakao je Ivković.

    Pored njega, povređeni su na pripreme došli Novica Veličković i Nemanja Bjelica. Bjelica će u ponedeljak otputovati na preglede u Barselonu.

    "Od početka imamo problem sa povredama. Imam, ipak, apsolutno poverenje u tim. Povrede ne mogu da nas udalje od takmičarskih ciljeva, niti da izazovu nepoverenje. To su neke stvari koje moraju da se nadoknade", dodao je selektor.

    Ivković je kazao da će "osnovni cilj" reprezentacije na EP u Litvaniji biti da se izbori plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

    "Većina igrača nije imala preterano kvalitetnu i napornu klupsku sezonu. Nisu napravili adekvatan napredak, na šta su uticale i povrede. Mislim da bi to trebalo da im bude dodatan motiv, da kroz igre u reprezentaciji pokažu da zaslužuju veću minutažu u klubovima".

    Selektor "orlova" kaže da se nada da će mu zdravstveni bilten dozvoliti da u Litvaniju povede 14 igrača. Po pravilima, pravo nastupa ima 12 košarkaša.

    Ivković je ocenio i da je dobra stvar to što će u Litvaniji učestvovati veliki broj igrača iz NBA lige.

    "Kada bi me neko pitao da glasam da li da igraju NBA igrači ili ne, uvek bih glasao za. Bez obzira što mi ovog trenutka nemamo nijednog. Oni doprinose kvalitetu".

    Košarkaška reprezentacija Srbije treniraće u Vršcu do srede, 3.
    avgusta, a potom putuje u Sloveniju na pripremni turnir u kojem učestvuju selekcije iz bivše Jugoslavije.

    "Biće dosta zgusnuto i naporno. Krećemo od Ljubljane, pa se selimo u Tursku, a onda idemo u London. Osnovni cilj nam je da tim bude spreman kroz te utakmice", završio je Ivković.

    Evropsko prvenstvo u Litvaniji počinje 31. jula i traje do 18.
    avgusta.

    Srbija se takmiči u Grupi B zajedno sa Italijom, Francuskom, Nemačkom, Letonijom i Izraelom.

    Izvor: Mondo

  14. #59

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    Nenad Krstić: Drago mi je zbog Bobija...

    Neko mora da otpadne. Mile Ilić ovog puta nije imao sreće. Ali, jeste Boban Marjanović, koji je konačno dobio priliku da ostane sa "orlovima".



    Selektori reprezentacija imaju lep posao. Uče mladiće i devojke, prenose im svoja iskustva, ponekad se raduju, ponekad tuguju. Ipak, selektorski posao imao i jednu neprijatnu stranu. A to je onaj trenutak kada treba saopštiti jednom sportisti da za njega u ekipi nema mesta.

    To je danas morao da uradi selektor košarkaške reprezentacije Dušan Ivković. Naravnom, iskusnom Dudi to nije bilo prvi put u karijeri, ali, svejedno, svaka nova takva situacija najblaže rečeno nije prijatna.

    Ivković je danas odlučio da se zahvali Miletu Iliću, koji neće igrati na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Sa druge strane, priliku da se pokaže na pripremnim utakmicama dobiće Boban Marjanović, koji je nekoliko puta do sada bio u istoj situaciji kao Mile Ilić.

    "Imao sam dilemu da li da na pripremni turnir u Sloveniju povedem Mileta Ilića ili Bobana Marjanovića. Odlučio sam da pružim priliku Marjanoviću, koji u prethodne dve godine nije dobio adekvatnu šansu, iako je bio na pripremama. Prvi put sam radio sa Miletom Ilićem i moram da kažem da je zadovoljio u svakom pogledu", rekao je Ivković.

    Kada sa nekim provedete izvesno vreme svakako da je rastanak težak.

    To potvrđuje i kapiten "ortlova" Nenad Krstić.

    "Uvek je teško kad neki igrač otpadne. Mile je dobro odradio pripreme, nije propustio nijedan trening, došao je spreman, opravdao je poziv...Baš smo se nekako tužno rastali, uvek kad se skraćuje spisak mora neko da otpadne. Sa druge strane, drago mi je zbog Bobija. Dečko je radio stvarno tri godine sa nama i svaki put do sada nije 'preživljavaož to prvo skraćenje spiska i nikad nije dobijao šansu kroz utakmice. Sad hoće i drago mi je zbog njega", rekao je Krstić.

    Problemi sa povredama pojedinih igrača ometaju "orlove". Jedna od njih već duže vreme muči Novicu Veličkovića, koji neće ići u Sloveniju na turnir "Adeko Kup Eks YU".

    Kapiten veruje da će se Novica oporaviti. O drugačijoj opciji i ne razmišlja.

    "Problem sa Novicom nas je malo omeo, on je važan igrač u našoj ekipi. Nadam se da će vreme u Beogradi iskoristiti da se oporavi od povrede butnog mišića i da će doći u kakvu-takvu formu. On će nam nedostajati ako ne bude mogao da igra (na EP). Niko i ne razmišlja da Novica neće moći da igra", rekao je Krstić.

    Upitan da li među reprezentativcima ima straha, odnosno strahopoštovanja prema rivalima na EP, Krstić je odgovorio: "Poštovanje van terena, na terenu ne!".

    "Mi nemamo strah od igranja velikih utamica i protiv velikih igrača. Ova ekipa je dosta puta pokazala karakter i spremna je na izazove. Ako igramo protiv Nemačke svi ćemo se motivisati da dobijemo tu utakmicu. Nema poštovanja na terenu. Van terena svaka čast, ali na terenu nema respekta. Prošlo Svetsko prvenstvo nam je dosta donelo na planu sticanja iskustva", ističe kapiten "orlova".

    Reprezentacija Srbije u petak u poslepodnevnim časovima putuju u Ljubljanu. Prvu utakmicu na turniru odigraće 7. avgusta protiv selekcije Makedonije, a dan kasnije u istom terminu rival će biti Bosna i Hercegovina. U zavisnosti od plasmana 9. avgusta, izabranici selektora Ivkovića odmeriće snage u finalu, meču za 3. ili 5. mesto sa reprezentacijama Slovenije, Hrvatske ili Crne Gore.

    Na turnire u Ljubljanu, Izmir i London selektor Dušan Ivković vodi sledećih 14 igrača: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Marko Kešelj, Ivan Paunić, Aleksandar Rašić, Dragan Milosavljević, Uroš Tripković, Milan Mačvan, Nemanja Bjelica, Duško Savanović, Boban Marjanović, Kosta Perović i Nenad Krstić.

    Izvor: Mondo

  15. #60

    Odgovor: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

    I meni je drago zbog Bobija samo nek odu zdravi na EP.

Strana 4 od 5 PrvaPrva ... 2345 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Muška rukometna reprezentacija Srbije
    Autor DarkRed u forumu Sportska centrala
    Odgovora: 24
    Poslednja poruka: 16.01.2016, 14:12
  2. Reprezentacija Srbije - vesti, komentari....
    Autor Morpheus u forumu Sportska centrala
    Odgovora: 82
    Poslednja poruka: 20.07.2015, 14:12
  3. RUKOMET: Ženska reprezentacija Srbije
    Autor DarkRed u forumu Sportska centrala
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 16.11.2011, 19:06
  4. Odgovora: 42
    Poslednja poruka: 01.08.2011, 13:47

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •