Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera - Strana 4
Strana 4 od 5 PrvaPrva ... 2345 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 46 do 60 od ukupno 66
  1. #46

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Biram one koji imaju sluha za mene..
    Osmeh je kriva linija koja ispravi sve..skoro sve..


  2. #47

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Citat maski kaže: Pogledaj poruku
    sve do jedne tachke su najvazznije. drugim rechima niti jedna stavka nije na drugom mestu, pa ni muzika.

    mozzda zato nemam "partnera"

    C.. nije to
    evE ja nemam ni jedanjedini kriterijum i jope' nemam panTera


    THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "


  3. #48

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Naravno da ima veze šta on sluša...u suštini, mene privlače oni likovi kojima se po oblačenju ne može zaključiti kakvu muziku slušaju, te se na kraju ispostavi da slušamo sličnu muziku...neki dugokosi lik, u kožnoj jakni, sumnjivog datuma zadnjeg pranja i kose i hlača i jakne me niti privlači, i briga me šta sluša...mi se vjerovatno ne bi uklopili.

    Isto tako ni neki lik koji u autu sluša Šemsu Suljaković, Jašara Ahmedovskog i co.
    No go.

    Naravno da se nećemo po pitanju svake pjesme slagati, svakog izvođača, ali više volim da su to neke male nijanse, nego da se dijametralno razlikujemo...meni muzika igra veliku ulogu u životu.
    Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?

  4. #49

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Bitno mi je...jako...
    Imala sam "udvaraca" koji mi kaze...evo sada cu ti poslati jednu pesmicu
    Ja
    Stize meni preko msn pesma a ono neki zestoki (bosanski) narodnjak...
    Ja
    Komentar...a ti ne slusas tu vrstu muzike...
    Dzaba mi sledeci put poslao whitesnake
    Ne bih mogla biti sa nekim koji bi me "vukao" po narodnjackim koncertima ali ni po onom trens dens, hip hop i slicnim...
    Budi pametan i pravi se lud

  5. #50

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Naravno da je bitan. Recimo, nekada je dama koja je mogla a-capella da otpeva A što ti je mila kćeri jelek raskopčan, imala bitno više šanse kod mene, nego da to ne ume...
    Opet sam ti u kafani, mene bez nje ništa nema
    Tu su moje lude noći, nikad nisam u samoći,
    Hej kafano, moja rano...
    Samo na www.VojvodinaCafe.rs - Muška kafana,
    Bircuz koji radi 25 sati dnevno!

  6. #51

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Pitam se samo koliko sam propuštenih prilika imao zato što sam držao do sebe, tj. dopala mi se neka cura ali kada bih saznao od nje lično ili od nekog čuo kakvu ona muziku preferira, nekako sam instinktivno odustajao od same ideje da nešto pokušam. Mada, dilema je znala da bude višestruko uvećana ako bi mi se cura ono, baš dopala, srce mi zakucalo brže kad god je vidim.
    Pitao sam se da li grešim. Ipak, nisam mogao sebe da zamislim u nekoj kafani ili u nekoj "diskoteci" gde su bili puštani sve sami "hitovi" turbo-pop-folk-dance mešavine, pa makar bio u društvu takve cure da ti pamet stane. Na moju veliku žalost, kao po nekom pravilu, puno je bilo cura koje su mi se dopadale a koje su slušale baš takvu vrstu muzike . Isto tako, ne bih ni od nje mogao da očekujem da sedi sa mnom u nekom kafiću gde se sve trese od rokerske muzike, a ona to ne podnosi. Tako da sam mišljenja da to ipak ne bi uspelo. Muzički je ukus ipak odraz nekih urođenih sklonosti, okruženja, društva u kome je neko odrastao.
    Prvi utisak uvek vara

  7. #52

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Muzika je važan deo mog života. Kada uživam u nečemu, kada odmaram, kada idem na koncert, kada kuvam ili jedem, kada vodim ljubav ili kada vozim bicikl volim da slušam što mi prija. Kako bih mogla voleti nekoga ko ne voli muziku koju ja volim i slušam tako često? Nema šanse.

    Odnedavno mi je prijatelj oženio devojku koja ne sluša istu, pa ni približno sličnu muziku kao on i, koliko ja shvatam stvari, problemi su tek počeli... A i ja lažem, nemam srca da mu kažem u šta se sve to pretvorilo. Sve mislim zna on kako mu je, samo se pravi lud. Ja odobravam.
    Stvari se menjaju nabolje, hteli mi to ili ne... [SIGPIC][/SIGPIC]

  8. #53

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Ne znam da li sam ovo već rekao, ali evo:

    nikad ne bih mogao da budem sa osobom kojoj je idol, recimo, Svetlana Ražnatović.

  9. #54

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Nikad o ovom pitanju nisam razmišljala kao nečem presudnom. Moj dragi sluša jednu vrstu muzike. Ja drugu, deca treću i četvrtu....Ni jedna nije folk...turbo i štatijaznam...Dragi sluša ASDS, Guns n roses...itd..itd...ja neke lagane stvari... "Mala problem" sitnica, je što on ne ume da sluša normalno, već probija bubne opne. Da ne bi svi ogluveli, dogovor je sledeći-sam sebe ubijaj, kad mi nismo tu, a kad uđemo u stan, smanjuj decibele ili stavljaj slušalice-živeo onaj ko ih izmislio!!!
    Ima još jedno pravilo. Ko vozi taj bira muziku. Svako ima svoj flash sa sopstvenom muzikom i samo menjamo...Ostali ćute i ne bune se. Zahvaljujući tom dogovoru, ustvari svi slušamo sve, jer hteli ne hteli morali smo na dugim putovanjima navići na na- "onu drugu vrstu" muzike. Naša putovanja se muzički smenjuju od odmorišta do odmorišta.. On poštuje moj izbor, ja njegov.
    Ustvari najteže je slušati sina i njegov izbor. Često mi ceo stomak igra od "lepote" muzike...ali...dogovor je dogovor. Onda sam shvatila da tako je isto i njemu dok sluša moje balade...mora da mu cvili u mozgu...
    Mislim da nam je svima izrastao neki prekidač u glavi, koji odlično funkcioniše u ovim situacijama..Klik i "ne čujem" muziku...
    Poruku je izmenio Night, 28.02.2010 u 09:30

  10. #55

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    i ja sam primetila da brakovi organizovani kao preduzeche mnogo dobro funkcionishu
    & underpaid......

  11. #56

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Moja preokupacija muzikom verovatno spada u bolesti zavisnosti. Bio bi mi problem da mi se neko u to meša, da koluta očima, da pokušava da me preobrati ili da me maltretira svojim izborom koji meni grebe mozak.
    Što se toga tiče, imam sreće u životu.
    Vrag odneo šnalu...

  12. #57

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Ich bin muzicki spektar, slusam bukvalno sve. Ali zaista bukvalno. Od svakog pravca moze da mi se dopadne ponesto.
    E sad, dopadanje nije isto sto i slusanje. To sto meni moze da se svidi neka pesma od Cece ili Shabana, ne znaci automatski da slusam narodnjake (sto naravno vazi za svaki pravac koji mi nije omiljeni).
    Posto cu se naci, i uglavnom sam u lokalima (ali uglavnom ne svojim izborom ) gde urla narodna muzika, veoma je velika verovatnoca da cu sresti isto toliko shabana. Fazon je sto ja te shabane ne privlacim, suvise bacam hejt na takvu atmosferu. No, to nije ono sto sam htela.
    Ako sebi nadjem nekoga kompatibilnog po vecini stvari, ali nam se muzicki ukusu ne poklapaju, necu ga odbaciti odmah bas zbog toga, jer su mi kriterijumi veoma visoki (zato sam uglavnom i solo) i mora mnogo toga da prodje uopste da bi se meni dopao, tesko mi se tip dopadne na prvu loptu.
    Mnogo me nervira misljenje da su glupi (bukvalno) oni koji slusaju narodnjake. Shvatam da ovi sadasnji narodnjaci povlace odredjena razmisljanja, stilove, pravce i odlike misljenja i zivota, ali evo npr. svi moji ortaci su zakleti narodnjaci a od rocka znaju samo kultne hitove vecine grupa i to je to. Po toj logici ispada da su moji ortaci glupi, a po krilatici "s' kim si takav si" ispada da sam ja glupaca. A bas naprotiv

    Muzicki ukus mi do sada nije odredio partnera. Odredjivalo je nesto drugo, meni bitnije. Bila sam sa shabanom a nisam raskinula sa njim zbog toga. Bila sam sa rockerom pa se pokazalo da je veci shaban od onog koji Shabane slusa.
    Krek, krek.. Ne gudra

  13. #58

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera


    Mislite li da muzika koju slušamo može biti prepreka pri ostvarivanju neke ozbiljne veze? Da li bi vama smetalo da vaš partner bude u potpuno drugačijem "fazonu" i koliko biste uopšte obraćali pažnju na te stvari?
    ...

    Muzika koju slusamo ne,ili uglavnom ne,ako nismo muzicki obdareni i ne bavimo se ozbiljnije,tom vrstom umetnosti....Ali ako nam je to poziv...ili smo neobicno talentovani,ako smo odrasli u porodici koja zna sta su prave vrednosti u zivotu,a time i onih u vezi sa muzikom(tu mislim na prave koncerte i pozorisne predstave ,gde dominira kvalitetna muzika..ako u svome domu posedujemo instrumente i koristimo se njima),onda zaista poznanstvo sa nekim momkom ili devojkom koji slusaju ili imaju uopste drugacije stavove o muzici,suprotne nasima...svakako da mogu uticati na razvoj nase veze , i na odnose sa nasim partnerima...

    U mom slucaju,muzika je uvek igrala veliku ulogu(s obzirom na okruzenje i porodicno vaspitanje i bavljenje njome) .

    Muzika predstavlja najsnazniju vezu izmedju srca i razuma ..i budi ona najtananija osecanja iz dubina naseg nesvesnog dela licnosti...(koje nikada ne bismo dokucili da nismo daroviti..i da nas'' Bog nije pogledao.''...)

    Ali,muzika ,ili bolje receno istovetna muzika kod oba partnera, moze biti mac sa dve ostrice...ako smo skloni masti,fantazijama i imaginaciji, jer upravo zajednicka muzicka opsesija (ako i on i ja volimo isto...)i ako smo senzibilni,tanane strukture,moze nas odvesti u pogresne ,iluzorne emotivne vode...cesto destruktivne,radi patoloske preosetljivosti...ili jos gore,totalne ravnodusnosti sa primesama sadistickog uzivanja u odredjenim situacijama...

    Jer, i ako i on i ja volimo,recimo klasiku.., takav jedam muzicki izraz ne mora delovati podjednako na nase licnosti...(Postoje osobe jako obdarene,koje uzivaju u istim tonovima ,....ali imaju losu strukturu licnosti,i ni malo dobronameran stav prema nama. .....)

    Postoje i veze gde oba dvoje uzivaju o odredjenom muzicko-scenskom delu.gde je on jako sezibilan,nezan i romantican,iskren i pouzdan i ona koja je gruba,netolerantna,samoziva,sklona lazima i prevarama...
    Takve komunikacije i veze propadaju,bez obzira na sklonosti i ljubavi , kada je u pitanju istovetan muzicki ukus...
    Poruku je izmenio bellissima, 17.03.2010 u 22:35 Razlog: citat
    nista nema tako ostar vid kao ljubav

  14. #59

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Naravno da muzika koju slushamo,mnogo govori o choveku kakav je...Shto se tiche veza,naravno da mi je mnogo bitno...A shto se tiche "veza",muzika je najmanje bitna...
    Me Bring Da Enlightenment...

  15. #60

    Odgovor: Muzički ukus kao kriterijum za izbor partnera

    Ovaj kriterijum pri odabiru partnera mi nije ni od kakvog značaja, sada, ali dok sam bio u osnovnoj i srednjoj školi igrao je odlučujuću ulogu.
    Najgora je uš što iz opanka iziđe.

Strana 4 od 5 PrvaPrva ... 2345 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Muzičke vesti
    Autor SQUAW u forumu Muzika
    Odgovora: 240
    Poslednja poruka: 04.06.2014, 14:13
  2. Muzička pitalica
    Autor makilli u forumu Muzika
    Odgovora: 357
    Poslednja poruka: 25.09.2010, 00:20
  3. Muzički kanali
    Autor Muckota u forumu Televizija i ostali mediji
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 12.08.2010, 09:31
  4. Da sam muzičar...
    Autor izabelitta u forumu Muzika
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 25.01.2010, 00:32
  5. Muzička škola
    Autor Mish u forumu Obrazovanje
    Odgovora: 32
    Poslednja poruka: 13.06.2009, 01:57

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •