Istina o tri prsta - Strana 4
Strana 4 od 4 PrvaPrva ... 234
Prikaz rezultata 46 do 53 od ukupno 53
  1. #46

    Odgovor: Istina o tri prsta

    Thx..

    Prestani razmišljati o svojim granicama..
    Počni otkrivati svoje mogućnosti.

  2. #47

    Odgovor: Istina o tri prsta

    Aca1983 jasno i vrlo pokazno objasni istinu o tri prsta, i to je ok. Nije ok to što baš nekim ljudima, ili ženama, iz bivšeg DOS-a, tvorcima tog, ili primenjenog, pozdrava sa osvajanja demokratije, poče to da smeta. Ima vrsta goluba koja se zove prevrtač, naime osnovna mu je osobina da kad postigne određenu visinu počne da pada neprestano se okrećući unazad oko svoje duži, i neposredno pred tlom uspostavi normalni let i sleti na tlo ili neki objekat. Često se događa da se pojedini golubovi zanesu u prevrtanju pa lupe o tlo i poginu. Ovi naši su posebna politička vrsta, stalno se prevrću (prevrtači), padaju a nikako da se razbiju, nadam se da ću i to dočekati, ali ću više žaliti prave golubove, za ove primenjene nemam milosti, želim im leep pad!
    In vinas veritas

  3. #48

    Odgovor: Istina o tri prsta

    Ево овако, знак три прста је први користио Вук Драшковић (на демонстрацијама јер су се борили за три ствари). Дакле нису га користили ни четници. Касније је три прста постало знак Српства. Означава свету тројицу који су било са спојена три прста или одвојена опет спајају у једно. Рећи да је три прста настало од усташког знака је исто као рећи да је В поздрав настао од три прста (само без палца, а у ствари В поздрав означава латинично У).

    Шта означава три прста? Свету тројицу.

    Нећу да се расправљам уопште то је таква ситница и мислим да нас муче много веће ствари.

  4. #49

    Odgovor: Istina o tri prsta

    Citat Srpski Radikal kaže: Pogledaj poruku
    (само без палца, а у ствари В поздрав означава латинично У).
    Je l? A ja sam bio ubedjen da oznachava latinichno V za Victory, bar kako ga je promovisao Vinston Cherchil, a kasnije preuzeli svi koji su nekome neshto hteli rechi prstima, bez da direktno, istim putem, spominju genitalije...

  5. #50

    Odgovor: Istina o tri prsta

    Па стави два прста и види да ли се формира латинично в или у...

    Некако треба да означава и ''мир''.

  6. #51

    14 Odgovor: Istina o tri prsta

    c'est en faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui.

  7. #52

    Odgovor: Istina o tri prsta

    Pozdrav svima!!!

    Zanimljiva tema, mada se kod nas sve svede na kraju na raspravu i podelu na četnike i partizane, demokrate i komunjare, autonomaše i centraliste...

    Sve se menja pa tako i znakovi i simboli. Juče je nešto prestavljal dobro, sutra će predstavljati loše. Sve se menja samo mi živimo u prošlosti i iznova pravimo iste greške.

    Što se tiče fotografija kao dokaza o saradnji četnika, ustaša i Nemaca hm hm hm. Saradnje je verovatno bilo, ali ko, kad i skim mislim da se nikad neće otkriti. Video sam fotografije de su se nemački oficir srdačno pozdravljao sa partizanima??? Takođe u četničkom pokretu nisu bili samo Srbi!!! Takođe ni svi partizani i komunisti nisu bili ološ i bagra koji je narode sa ovih prostora (SFRJ) upropastila.

    MI smo suviše sitini da bi dokučili pravu isitinu, ali smo lako povodljivi za neke šarene laže koje nam odgovajau. Jedina je istina da su nas uspeli podeliti, zavaditi, upropastili... A TO SE PONAVLJA, PONAVLJA, PONAVLJA...
    Doviđenja Srbijo ma gde bila!!!

  8. #53

    Odgovor: Istina o tri prsta

    According to a popular myth the two-fingers salute and/or V sign derives from the gestures of longbowmen fighting in the English army at the Battle of Agincourt during the Hundred Years' War. The story claims that, before the battle, the French boasted that they would cut two fingers off the right hand of captured archers and that the gesture was a sign of defiance after the greatly outnumbered English won the battle.


    Prema jednoj popularnoj legendi, pozdrav prilikom koga se podižu dva prsta i/ili V znak potiče od gestova strelaca dugih lukova koji su se borili na strani Engleske armije kod bitke za Aginkourt tokom Stogodišnjeg rata. Prema priči, pre bitke Francuzi su se hvalili da će odseći dva prsta desne ruke svim zarobljenim strelcima, a da je pozdrav bio znak prkosa engleskih strelaca pošto su, iako brojčano nadjačani, pobedili Francuze.
    Poruku je izmenio Dejan B, 18.03.2008 u 14:06 Razlog: Ubačen prevod
    c'est en faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui.

Strana 4 od 4 PrvaPrva ... 234

Slične teme

  1. Istina u vezi
    Autor sanjivica u forumu Treba mi pomoć
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 28.06.2021, 23:25
  2. Pozajmljena istina
    Autor kohili u forumu Filozofija
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 01.12.2015, 15:50
  3. Istina ili izazov?
    Autor Bombica u forumu Chit-Chat
    Odgovora: 5401
    Poslednja poruka: 13.09.2013, 11:39
  4. Isus put, istina i zivot
    Autor ispravka u forumu Religija
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 18.06.2012, 21:37
  5. Istina ili mit..!?
    Autor yige_gui u forumu Tinejdžerski kafić
    Odgovora: 46
    Poslednja poruka: 24.11.2008, 15:35

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •