Vlada ili izbori? - Strana 2
Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 16 do 30 od ukupno 34
  1. #16

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    Citat Kunic kaže: Pogledaj poruku
    Jedna reč - STOKA!
    ma za njih Treba izmisliti novu rech . Stoka slusa , ovi se sprdaju sa narodom !
      Vrh

  2. #17

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    Citat Kunic kaže: Pogledaj poruku
    Jedna reč - STOKA!
    Još jedna reč-STOKA!
      Vrh

  3. #18

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    ...Тражили сте. Гледајте....

    домаће медије не пратим скоро никако па заправо ни не знам о чему се тренутно ради, само знам да државе нема ни у наноструктурама, све је адхок како се коме, да не кажем шта.
    Апсолутно ме више не итересује ко ће бити посада и капетан брода, само нека је вози полако, да бира лепо време и мирне воде за путовање, да се може нормално кретати по броду, и да што пре нађе неку луку за ремонт. Ови што су нас досада возали боље да нису, више смо били везани за кревете са опремом за спашавање, нон стоп олује, морска болест, узбуне.

    Цео брод је тотално зрео за ремонт, главни мотори цркли идемо на помоћним, кормило се заглавило, чамаца за спасавање више нема, оно што је било отпловило је, капетан и посада болују од неке болести (симптоми отеклине на пределу стомака, и врата, мутан поглед, понављање истих реченица без обзира на постављено питање, детаљним снимањем садржаја лобање утврђено је да је иста испуњена неком слузавом материјом чије порекло може бити само из дебелог црева, до сада није утврђено како је до тога могло доћи, болест је заразна)

    Такође примећено је да снаге за побуну на броду нема, изгледа да су путници исповраћали и душу.

    Само још ветар и морске струје носе олупину. Неки путници још имају смисла за хумор, па се надају да ћемо се насукати бар на неко лепо острво...
      Vrh

  4. #19

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    Mislim da je DS - bar po onome što se moglo čuti, spremnija od DSS na kompromisna rešenja. Koštunica je oduvek bio i ostao krajnje rigidan u svojim stavovima... Gde taj čovek uopšte živi...?! Iz kog je filma ispao...?! On je umislio da je Bogom dan ovoj jadnoj i napaćenoj zemlji, da je Izbavitelj, da je Jedan i Jedini pozvan i prozvan da spašava Srbiju! Uopšte nije u poziciji da postavlja uslove i da se mnogo pita... A upravo to radi. I, na čiji račun, moliću? Ako je ikada i imao neke normalne ideje - odavno ih nema. Polako postaje atavističan i autističan.
    O Jočiću, Bulatoviću i Velji... ne mogu. Oko kakvih likova se spotiču dogovori... Užas.
    Ne biti mrtav nije to i biti iv.
      Vrh

  5. #20

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    Citat Riquelme kaže: Pogledaj poruku
    Definitivmo novi izbori!Ne mogu da verujem da se svadjaju oko 2 ministarska mesta i zbog tog ne moze da se formira vlada.Treba da se raspisu novi izbori pa da ih kaznimo glasanjem za neke druge stranke
    oko koja dva ministarstva se svadjaju?setite se koshtunice posle 5.oktobra.Drzao je db dok nisu sklonjeni shkakljivi dosijei,trenutno db(bia) ne moze da nadje Mladica,Karadzica, cak i onog magacionera iz sao krajine. ..sramota a to je nekad bila jedna od zeshcih drzavno-bezbednosnih agencija na svetskom nivou(setite se Copice koji je muljao na svetkom nivou i to na osnovu shkakljivih informacija o raznim "velikanima" onog vremena npr Kurt Valdhajm informacija da je on bio ss oficir je tempirano pushtena iz tadashnjeg db-a) .Da li je moguce da se ta sluzba pokvarila da je oslabila?Sumnjam jer jedino je ona pod Miloshevicem jacala i radila punom parom i stvorila drushtveno okruzenje kakvo imamo i danas protkano kriminalcima(svaki kriminalac je sa knjizicom db-a,setite se Arkana).Ako je to tako a setite se da je bilo prica posle 5.oktobra da svi opozicionari imaju dosije sem tunjavog onda se stvari postavljaju malo drugacije.Naime nije "bia" oslabila nego je pod kontrolom i zato je tunjavi neda .Tuzno ali istinito tunjavi jako dobro zna da od kontrole ta dva ministarstva(cak je bia vaznija) zavisi kontrola celog drushtvenog sistema.
    Nisam pripadnik nijedne stranke (ipak sam ja Vojvodjan a mi volemo da mislimo svojom glavom a ne partijskom) ali koliko god da smo besni jednostavno treba da razmislimo koga cemo kazniti neizlaskom ili glasanjem za neke druge stranke njih ili sebe?
      Vrh

  6. #21

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    DSS: DS 12 mesta, DSS-NS sedam, G17 četiri
    Subota, 5. maj 2007. 18:13

    Najnoviji predlog DSS-a upućen strankama demokratskog bloka predvidja da koalicija DSS-NS pored premijerskog mesta, dobije još sedam ministarskih mesta, dok bi DS dobio mesto potpredsednika vlade i 12 ministarskih fotelja, a G17 plus četiri ministarstva, potvrdio je agenciji Beta Andreja Mladenović portparol Demokratske stranke Srbije.

    "Večernje novosti" pišu da bi predsednik Skupštine Srbije bio iz Demokratske stranke, dok bi BIA bila podeljena prema duplom ključu, što znači da bi se u odredjenom vremenskom periodu smenjivali direktor i zamenik direktora, koji bi imali ista zakonska ovlašćenja.

    Prema predlogu DSS-a, prvih godinu i po dana direktor BIA bi bio predložen od strane te stranke, dok bi sledeće dve i po godine tajnu policiju vodio predstavnik DS-a.

    Savet za nacionalnu bezbednost, koji koordinira sve bezbednosne strukture, predvodio bi lider DS-a Boris Tadić.

    U raspodeli ministarstava Demokratska stranka bi dobila mesto potpredsednika Vlade, koji bi bio i koordinator NIP-a (Nacionalni investicioni plan).

    DS bi, prema predlogu DSS-a, dobio ministarstva finansija, odbrane, inostranih poslova, pravde, rudarstva i energetike, trgovine, nauke, socijalne politike, telekomunikacija, ekologije, sporta i omladine i dijaspore.

    DSS i NS bi dobile, pored premijerskog mesta, ministarstva unutrašnjih poslova, poljoprivrede, državne uprave, Kosova i Metohije, kapitalnih investicije, prosvete i vera.

    Za G17 plus je predvidjeno da dobiju ministarstvo ekonomije (obuhvata privredu, turizam, ekonomske odnose sa inostranstvom), zdravstva, rada i zaposljavanja i kulture, pišu "Večernje novosti".

    (Beta)

    Slatka im vlast... bitno im je svako ministarsko mesto i celokupna piramida vlasti i radna mesta u ministarstvima i vezanim ustanovama.

    Već sam ranije pisao da sam do pre 1.5 godinu bio aktivan član najveće 'Vojvođanske' stranke, jedan od šefova tehničkog dela izbornog štaba... u više izbornih ciklusa... bla, bla

    A zaprepastilo me je kad sam došao u posed dokumenta čiji je datum bio 02.oktobar 2000.
    Tema: predlog podele direktorskih (i drugih) mesta u Javnim i komunalnim preduzećima u Novom Sadu po Stranačkom ključu! (Ovo nije ništa novo, svi to rade, po pitanju podele 'plena' sve stranke su iste, ali brate mili, unapred se dogovoriti... stvarno je previše!)


    A sad da se vratim na temu:

    Samo da se već jednom dogovore i počnu da rade ovi Manekeni, Neobavešteni i 'Experti'...
    da se ne budi ponovo Banda crvena i povampireni šovinisti.
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  7. #22

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    Odlukom "narodnjačke" koalicije Demokratske stranke Srbije (DSS) i Nove Srbije (NS), da podrže Tomislava Nikolića iz Srpske radikalne stranke (SRS) za predsednika Skupštine Srbije, prema oceni analitičara i dnevne štampe, označilo je kraj takozvanog "demokratskog bloka" i nagovestilo mogućnost nove koalicione vlade DSS-SRS ili nove izbore.

    "Samo im Sloba fali", naslov je u "Blicu", a izbor Nikolića za predsednika parlamenta "Press" donosi pod naslovom: "Koalicija SRS - DSS!". "Tomi skupština, Srbiji izbori!", naslov je u "Kuriru", a "Glas javnosti" pod naslovom "Rat teškim rečima u parlamentu", prenosi atmosferu iz skupštine.

    Iako su parlamentarni izbori održani 21. januar, tri meseca Demokratska stranka (DS) i DSS i G17 Plus nisu pronašli zajednički jezik oko formiranja nove vlade, a žestoka rasprava u parlamentu u ponedeljak i utorak, otkrila je da su bila sporna takozvana "ministarstva sile", odnosno mesto ministra policije i direktora BIA.

    Poslanici DS i DSS nisu se libili da za skupštinskom govornicom jedni druge kritikuju i blate oko toga ko je hteo koje mesto u vladi. DSS je optuživao DS da je želeo "monopol nad policijom", dok je DS uzvraćao DSS-u da stranka Vojislava Koštunice ne želi da pristane da medjusobnu kontrolu.

    Predsednik G17 Plus Mladjan Dinkić rekao je uoči izbora Nikolića za predsednika skupštine da će, u slučaju da radikal bude prvi čovek parlamenta, ta stranka napustti pregovore o formiranju vlade. On i drugi poslanici G17 Plus više puta tokom rasprave apelovali su na DSS i NS da ne podrže Nikolića.

    Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović tokom rasprave zatražio je od Demokratske stranke da se jasno izjasni da li bi i pored podrške Koštuničine stranke radikalima i dalje bila spremna na razgovore o vladi.

    Jovanović je rekao da je rasprava pokazala "nesposobnost pobednika 5. oktobra da Srbiji nametnu nove vrednosti" i upitao DS da li je ovo "kraj političke avanture sa DSS".

    Ta stranka je pozvala predsednika Srbije i DS Borisa Tadića da prekine pregovore o formiranju vlade sa Demokratskom strankom Srbije (D S S) i raspiše nove parlamentarne izbore.

    "Smatramo da je to jedini način koji bi gradjanima Srbije omogućio da se izjasne da li su za proevropsku i reformsku politiku ili politiku izolacije. Ujedno, ovo je poslednji trenutak da Demokratska stranka definiše svoju poziciju i politiku za koju se zalaže. Dosadašnje oklevanje i ustupci nazadnoj politici ucena, doveli su nas u situaciju da na čelu Narodne skupštine bude oličenje rata, izolacije i bede", ističe se u saopštenju LDP.

    "Izbor Tomislava Nikolića za predsednika Narodne skupštine predstavlja izbor retrogradne, ratnohuškačke i politike izolacije. Demokratska stranka Srbije ovim putem još jednom je potvrdila da bi se u svakoj vladi zalagala za izolaciju Srbije i potvrdjivanje uspeha 12. marta", navela je LDP.

    DSS: Ma, to je samo "tehnički"...

    DSS je saopštila da je "logično" da podrži Nikolića za predsednika parlamenta, jer dolazi iz stranke koja je dobila najviše glasovima na izborima, a da je potrebno da parlament bude formiran.

    Iz stranke Vojislava Koštunice pokušali su da se odbrane da to ne znači i podrška politici SRS, već samo da je to želja da se omogući kakvo-takvo normalno funkcionisanje države, pe svega zarad usvajanja budžeta. Takodje, poslanici DSS su se upinjali da dokažu da će Nikolić biti samo "tehnički" predsednik skupštine.

    Poslanici DS i LDP su odgovarali da takvo nešto ne postoji u ustavnom sistemu zemlje i da će Nikolić, kao predsednik parlamenta, imati čak i mogućnost upravljanja oružanim snagam, u slučaju sprečenosti predsednik Srbije.

    I radikali su se tokom rasprave upinjali da ne žele da formiraju vladu sa DSS, niti da su bilo kada pregovarali sa Koštuničinom strankom oko toga. "Zar sa njima koji se ovako svadjaju da pravim vladu?, rekao je u jednom trenutku Nikolić.

    Nekoliko puta tokom rasprave ponovio je da SRS ne pravi vladu ni sa kim.

    Salvu smeha u sali izazvao je lider SPS Ivica Dačić koji je rekao da bi "najbolja vlada bila SRS-DSS i eventualno SPS", ako treba. Dačićevo javno nudjenje bilo je propraćeno smehom i uzvicima: "Pa, vi nikad da izadjete iz vlasti".

    Prema oceni pojedinih analitičara, i dalje postoji mogućnost za formiranje vlade DS-DSS/NS-G17 Plus. Doduše, šanse su sada još manje nego pre dva dana, ali postoje.

    Sa tim se medjutim, ne slaže sociolog i istraživac u Institutu društvenih nauka Srećko Mihajlović, koji je ocenio da posle izbora Tomislava Nikolića za predsednika Skupštine Srbije, nema šanse da bude formirana vlada demokratskog bloka, niti "bilo kakva vlada u skoroj budućnosti".

    "Moj je utisak da ovakvo stanje bezvlašća najviše odgovora onima koji su na nekoj, makar i veoma maloj legitimnoj vlasti, i onima koji beskrupulozno pokušavaju da se dočepaju komada te vlasti", rekao je Mihajlović Tanjugu.

    "Na našoj političkoj sceni postoji dva jaka politička pola - prvi predstavljaju Srpska radikalna stranka i Socijalistička partija Srbije, a drugi Demokratska stranka. Ostale stranke su u medjuprostoru i one variraju izmedju jednog i drugog pola", rekao je Mihajlović.

    Prema njegovoj oceni, najbolji primeri tog "variranja" su ono što čini G17 plus i sada Demokratska stranka Srbije.

    Te "stranke u sredini" se čas priklanjaju jednim, čas drugima, i za njihovu političku i programsku orijentaciju se ne može reći da je stabilna i trajna, što smo videli parlamentu, rekao je on.

    Ukazujući da je, ipak, "sumnjiva" priča o demokratskom bloku, on je rekao da su stranke koje su oborile autoritarni režim Slobodana Miloševića i za koje bi bilo normalno da čine taj blok, više zabavljane nastojanjem da "ućare" što više vlasti i moći, a ne da ostvare ono u šta su se zakleli oktobra 2000. godine.

    Rok za formiranje vlade ističe 15. maja u ponoć, a ako do tada ne bude formirana, predvidjeno je raspuštanje skupštine i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. U tom slučaju, predsednik Srbije bi 16. maja bio u obavezi da ukazom raspusti skupštinu i raspiše izbore, koji bi bili održani u roku od 60 dana od dana raspisivanja.

    Izbori bi u tom slučaju bili održani najkasnije u subotu, 14. jula.

    U slučaju novih izbora, tehnička vlada Vojislava Koštunice mogla bi da upravlja u narednih šest meseci (krajnji rok za formiranje buduće vlade, ako izbori budu održani 14. jula, ističe tek 10. novembra).

    Agencije: Ultranacionalsti se vraćaju na vlast


    Izbor Tomislava Nikolića za predsednika skupštine označava povratak ultranacionalista na vlast u Srbiji, ocenjuju svetske agencije.

    Agencija Rojters piše da izbor Nikolića, iz "ultranacionalističke Srpske radikalne stranke", neki političari u Srbiji ocenjuju kao "povratak na izolacionistički nacionalizam iz devedesetih godina".

    "Radikali, koji čine najjaču partiju u Srbiji, naslednici su nacionalističke politike pokojnog Slobodana Miloševića, koji je zemlju poveo u četiri rata", piše Rojters.

    Kako se navodi, radikali su neprijateljski raspoloženi prema članstvu u EU, što je cilj predsednika Srbije Borisa Tadića i prozapadni orijentisane Demokratske stranke.

    Sve agencije podsećaju da se lideru srpskih radikala Vojislavu Šešlju sudi u Haškom tribunalu za ratne zločine.

    U izveštaju Rojtersa navodi se i da je Nikolić formalno Šešeljev zamenik, kao i da je za mesto predsednika skupštine dobio podršku socijalista.

    Ističe se da se i Srpska radikalna stranka i Socijalistička partija Srbije protive izručenju generala Ratka Mladića Haškom tribunalu, što je ključni zahtev EU Srbiji.

    Britanski BBC navodi da je na mesto predsednika parlamenta, druge po snazi funkcije u državi, izabran izraziti desničar.

    Agencija Frans pres (AFP) dodaje i da je Nikolić, "bivši saveznik pokojnog autoritarnog predsednika Miloševića", na sednici skupštine nosio bedž sa likom Vojislava Šeselja.

    AFP ističe da je Nikolić izabran za predsednika Skupštine Srbije posle neuspeha "proevropkih reformatorskih snaga" da formiraju novu vladu.

    Izabran je, kako navodi AFP, "zahvaljujući podršci Demokratske stranke Srbije odlazećeg premijera i umerenog nacionaliste Vojislava Koštunice".

    Asošijeted pres (AP) piše da je Nikolić "žestok nacionalista, poznat po svojim antizapadnim stavovima", da se zalaže da Srbija "zadrži bliske veze sa Rusijom i Kinom", kao i da je bio za srpsku vojnu intervenciju na Kosovu.

    Mondo
    VojvodinaCafe - prvi, pravi i jedini vojvođanski portal. Online since 2006.
    Vojvodina nije geografski pojam, Vojvodina je način života.
    Uputstvo | Pretraga | Pravilnik | Kontakt | Like us | Follow us
    Hvala Ti na svemu!
      Vrh

  8. #23

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    Po mom mishljenju, to shto je Toma Nikolich postao predsednik skupshtinie nije nikakav poseban problem sam po sebi, koliko mu se u svetu pridaje znachaja. Dodushe samim tim je i shtetan po nas, ali konkretno nije toliki problem koliko chinjenica da ovi (.....) nemogu da se dogovore oko vlade. Problem je ochigledno u tome shto neko neda Mladica. DS bi mozda odustala (?) od policije da nema pritika iz Evrope da se to stanje reshi, jer se zna da DSS nece prstom mrdnuti u tom pravcu.

    Ono oko chega se trenutno vrtimo je opet i opet to pitanje Haga
      Vrh

  9. #24

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    Ako nakon one pljuvacine od juce (mislim na zasedanja Skupstine, gde su se bas "castili" raznoraznim epitetima i optuzbama) uspeju da formiraju novu vladu, svaka im cast - onda stvarno imaju zeludac!
    Mislim da smo blizi izborima, a sto to kosta, sto gubimo vreme... pa to nema veze! Bitno da se oni dobro zabavljaju!
      Vrh

  10. #25

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    Beograd -- Berza zabeležila veliki pad, a skočio kurs evra dan nakon izbora Tomislava Nikolića, politička kriza oterala strane ulagače.

    Na Beogradskoj berzi danas je zabeležen najveći pad akcija od kada se vrše merenja. Danas je takođe skočio evro, a njegov dalji rast je zaustavila Narodna banka prvom intervencijom na tržištu posle skoro dva meseca. Višemesečna politička i institucionalna kriza direktno je uticala na smanjenje interesovanja stranih ulagača.

    Iako je od početka godine Beogradska berza beležila rast akcija, poslednja tri dana investitori su na gubitku. Berza i trgovanje akcijama najosetljivije su na ekonomske i političke promene u zemlji, kažu brokeri. Detaljnije o tome na B92.biz.

    Sva ta dešavanja i promene stručnjaci povezuju se sa političkim prilikama u zemlji i izborom Tomislava Nikolića za predsednika Skupštine.

    Takođe, višemesečna kriza izazvala je smanjenje interesovanja stranih ulagača. "Ilustracije radi, prošle godine je prosečan broj dnevnih upita u Agenciji bio oko 20, a sada imamo samo tri ili četiri upita u toku dana", kaže Aleksandar Miloradović iz Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza.

    "Posledice ovog perioda nedolaska stranih investicija će se videti tek od jeseni i početkom sledeće godine", rekao je on, gostujući u vestima TV B92.

    Miloradović kaže da se nada da će se u narednoj nedelji politička situacija u Srbiji stabilizovati formiranjem vlade, inače će posledice u ekonomskom smislu po Srbiju biti nesagledive.

    Miloradović je rekao i da je Srbija prošle godine imala veoma dobar ritam i dobre ocene specijalizovanih finansijskih institucija u svetu, čija je jedina primedba bila politička nestabilnost u Srbiji.

    "Za strana ulaganja prošle godine znamo, to je bilo 4 milijarde i 380 miliona, za ovu godinu, nažalost, upravo zbog krize vlade, nemamo ni ozbiljnije projekcije, ali možemo biti srećni ako to bude trećina ove sume od prošle godine", kaže on.

    "Mi naprosto imamo jedan dugačak vremenski period koji je izgubljen, trajno izgubljen, a ako uđemo u novu predizbornu kampanju i očekivanja novih izbora, plašim se da ćemo doći do jedne tačke gde nema povratka onom starom ritmu investicija", rekao je on.

    Miloradović kaže da se ponovo pokazuje, kao i mnogo puta do sada, da je politička stabilnost najbitniji uslov za potencijalno poslovanje i da investitori ne vole česte promene kursa, već čvrst reformski kurs i predvidljivost zemlje u vođenju politike.


    Kašnjenje će Srbija platiti ekonomski

    Odugovlačenje u formiranju nove vlade Srbija će platiti smanjenjem priliva stranih investicija, rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) i nezaposlenosti, i čak može doći do pada kreditnog rejtinga zemlje, upozorio je ekonomista Stojan Stamenković.

    Stamenković je ocenio da je gotovo izvesno da će u Srbiji biti raspisani novi parlamentarni izbori, ali do kraja nedelje Skupština Srbije trebalo bi da usvoji Zakon o budžetu za 2007. godinu, koji je vlada Vojislava Koštunice predložila u decembru 2006.

    On je ocenio da je predloženi budžet vrlo ekspanzivan po pitanju javne potrošnje i, istovremeno, inflatoran.

    Predstavljajući novi broj mesečnika "Makroekonomske analize i trendovi" Ekonomskog instituta u Beogradu, Stamenković je upozorio da postoji realna opasnost od rasta inflacije i rasta kursa dinara u odnosu na evro, kao posledica političke nestabilnosti u Srbiji i inflatornih očekivanja, koja su posebno izražena kod privatnog sektora.


    B92
      Vrh

  11. #26

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    Citat la femme kaže: Pogledaj poruku
    Ako nakon one pljuvacine od juce (mislim na zasedanja Skupstine, gde su se bas "castili" raznoraznim epitetima i optuzbama) uspeju da formiraju novu vladu, svaka im cast - onda stvarno imaju zeludac!
    Mislim da smo blizi izborima, a sto to kosta, sto gubimo vreme... pa to nema veze! Bitno da se oni dobro zabavljaju!

    Na žalost, sve češće imam utisak da ma kako se mi sami borili protiv toga, zapravo mi trošimo svoje živote uludo.
    I moje je mišljenje da smo jako blizu novih izbora.
    ... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....
      Vrh

  12. #27

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    избори свакако, након овога јуче, а слушао сам већину будалаштина, које само наши "политичари" у тако важном моменту могу једни другима рећи, избори су једино решење, па Јово наново.

    Такве увреде не износе један другоме чак ни најнеобразованији становници ове земље, да се најежиш.

    Било је и пар изузетно коректних говора у циљу смањења тензија и окретању дискусије на зацртани правац, али то су биле капи кише по испуцалој пустињској земљи, које су малте не испраиле пре него што су и додирнуле тло.

    не знам само од чега им је образ, где ти људи живе, и како им један колега посланик рече, где вам је господо стид, знате ли ви шта је то у опште. наравно то важи за све оне који су могли, а нису хтели саставити владу.
    комбинације су не битне битна је влада, па макар трајала и 1 дан.
      Vrh

  13. #28

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    Sve se bojim da se ni novim izborima ništa ne bi postiglo. Usled skorašnjih događaja, promenile su se moje procene oko eventualnih rezultata sledećih izbora.

    Pre izbora Tome za predsednika skupštine, na eventualnim izborima sam očekivao sledeće rezultate:
    • dok se dvoje svađaju - treći se koristiti - radikali oko 40%
    • DSS i DS 20-25%
    • G17, LDP i SPS standardno malo preko cenzusa


    E, pošto je Toma dobio tu funkciju, deo glasaša DSS-a će najverovatnije preći na stranu DS-a, dok će deo koji podržavaju DSS preći na stranu SRS. Ostatak će biti toliki da se pređe cenzus.

    Znači, po mom mišljenju bi to izgledalo otprilike ovako:
    • SRS 32-35%
    • DS 25-32%
    • G17, LDP, SPS, DSS malo preko cenzusa


    I opet se ništa ne bi postiglo, jer bi tada postojale dve varijante SRS-SPS-DSS protiv DS-G17-LDP. Mada, prva varijanta mi izgleda jače i ako to urade nakon ponovljenih izbora, treba im noge polomiti, jer je gomila para bačena za džabe. Ako žele da se ujedine, neka urade sada i za promenu ne potroše deo naših para na sopstvene hirove. To je najbolje što mogu da urade za ovaj narod.
    Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...


    Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
      Vrh

  14. #29

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    I vech ingeniozni biseri ... Tomo reche: - dajbozze da budemo "ruska provincija" iliti da Rusija izmisli neki nachin da budemo deo zajednice drzzava... A nikada nechemo biti Evropska kolonija.. Znachi samo da se smejesh od muke...
      Vrh

  15. #30

    Odgovor: Vlada ili izbori?

    Daleko je Istanbul,jos dalje je jutroooo...

    Ubica mekog srca.
      Vrh

Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Izbori -Srbija 2016.
    Autor davorjanka u forumu Politika
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 01.05.2016, 14:27
  2. Izbori u Hrvatskoj 2015.g.
    Autor JOHNNY DUGI u forumu Politika
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 10.11.2015, 05:42
  3. Predsednički izbori u Hrvatskoj
    Autor JOHNNY DUGI u forumu Spomenar
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 11.01.2010, 18:09
  4. Izbori 2008 ukratko
    Autor eboye u forumu Spomenar
    Odgovora: 33
    Poslednja poruka: 31.01.2008, 03:43
  5. Vlada u 5 do 12
    Autor Necromancer u forumu Spomenar
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 24.05.2007, 12:58

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •