Oproštaj Siniše Mihajlovića 28. maja u Novom Sadu
Prikaz rezultata 1 do 6 od ukupno 6
  1. #1

    Oproštaj Siniše Mihajlovića 28. maja u Novom Sadu

    Siniša Mihajlović, jedan od naših najboljih fudbalera svih vremena, igračku karijeru definitivno će okončati 28. maja u Novom Sadu, utakmicom humanitarnog karaktera na Gradskom stadionu, u kojoj će se sastati novi-stari prvak Italije Inter i selekcija pod nazivom "Mihini prijatelji".
    Mihajlović se u utorak u Skupštini grada sastao sa gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković i objasnio da će se u toj ekipi naći njegovi nekadašnji saigrači iz Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Lacija i Sampdorije, pojedini prijatelji iz sveta fudbala i privatnog života, kao što su Filipo Inzagi, Paolo Maldini i vozač Formule 1 Djankarlo Fizikela. "Slavljenik" će odigrati po jedno poluvreme za oba tima.
    Mihajlović se zahvalio na pomoći koju u organizaciji meča dobija od Gojkovićke, direktora SPC Vojvodina Miloja Jakovljevića i predsednika FK Vojvodina Ratka Butorovića.
    "Novi Sad je moj grad. Ovde je počela moja karijera i želim da je tu i završim. Ovde mi žive roditelji i brat, proglašen sam za počasnog gradjanina i sve su to razlozi da krug zatvorim ovde. Mogao sam da organizujem utakmicu na Marakani ili na San Siru, gde bi sigurno bilo mnogo više publike, ali sam odavno odlučio da to bude u Novom Sadu ili nigde", rekao je aktuelni asistent u stručnom štabu Intera, a preneo dnevni list "Sport".
    Mihina karijera trajala je 18 godina i donela mu mnogo više dobrog nego lošeg.
    "Trajao sam zaista dugo i osvojio gotovo sve što može da se osvoji, od nacionalnih prvenstava i kupova, do Kupa šampiona i Interkontinentalnog kupa. Doduše, karakter mi je takav da sam gotovo svake godine pravio i poneku glupost, ali se nikada nisam kajao zbog toga i uvek sam ceh plaćao sam", objasnio je Mihajlović.
    On je izjavio kako planira da još godinu-dve ostane pomoćnik Roberta Manćinija, a onda da se samostalno otisne u trenerske vode.
    VojvodinaCafe - prvi, pravi i jedini vojvođanski portal. Online since 2006.
    Vojvodina nije geografski pojam, Vojvodina je način života.
    Uputstvo | Pretraga | Pravilnik | Kontakt | Like us | Follow us
    Hvala Ti na svemu!
      Vrh

  2. #2

    Odgovor: Oproštaj Siniše Mihajlovića 28. maja u Novom Sadu

    pitala me je drugarica gde se mogu kupiti karte, a ja ne znam
    pomagajte
    Zivot je kurva, zato ga treba jebati.......
      Vrh

  3. #3

    Odgovor: Oproštaj Siniše Mihajlovića 28. maja u Novom Sadu

    Mislim da se karte jako tesko nabavljaju ali da kostaju nesto simbolicno... Ja cu izgleda dobiti kartu za dz ali nisam bas neki fan.
      Vrh

  4. #4

    Odgovor: Oproštaj Siniše Mihajlovića 28. maja u Novom Sadu

    Ovo necu propustiti...a za karte -probaj,ja sam uspela u Kontinental banci,oni su koliko ja znam jedini koji prodaju karte...zasto..nemam pojma ali tako je..
    Ćuti i prenesi dalje....
      Vrh

  5. #5

    Odgovor: Oproštaj Siniše Mihajlovića 28. maja u Novom Sadu

    ZBOGOM

    Siniša Mihajlović se na spektakularan način u Novom Sadu oprostio od aktivnog igranja fudbala

    Siniša Mihajlović sinoć je odigrao poslednjih 74. minuta u karijeri! Na spektakularnom oproštajnom meču u Novom Sadu nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je, simbolično, zbog broja na dresu koji je nosio kroz celu karijeru, u igru ušao u 11. minutu, a meč je završio pet minuta pre kraja, kada nije želeo da izvede četvrti slobodan udarac.

    Za to vreme uspeo je jednom da zatrese mrežu, ali ne svojom, kako ju je nazvao u autobiografiji "Božjom levicom", nego desnom nogom, što mu nije mnogo puta polazilo za rukom u 20 godina dugoj karijeri. Novosađani, njih preko 15.000, potrudili su se da na stadionu Karađorđe naprave sjajan ambijent i tako se zahvale Mihajloviću što je baš u njihovom gradu odlučio da organizuje svoj oproštajni meč.

    I imali su šta da vide. Novi Sad je sinoć bio pun pozitivne energije, a osmesi nijednog momenta nisu silazili kako sa lica navijača tako ni sa lica samih aktera na terenu. Fudbaleri Intera, aktuelnog šampiona Italije, suprotstavili su se ekipi sastavljenoj od Mihinih prijatelja, tako da je na terenu prodefilovao veliki broj vrhunskih igrača.

    Pored Figa, Manćinija, Stoičkova, Stankovića, Jokanovića, braće Inzagi, posebnu pažnju je privukao legendarni košarkaš Vlade Divac, koji je bio nesavladiv za igrače aktuelnog prvaka Italije. Njega je na kraju ipak savladao Sinišin sin Dušan, i tako postavio konačan rezultat (6:5 za Inter) ove sjajne fudbalske predstave. U strelce se ranije tokom susreta upisao i drugi Mihajlović junior, Miroslav.

    - Novi Sad je moj grad i zbog toga sam odlučio da baš ovde organizujem svoj oproštajni meč. Zahvaljujem se svima koji su došli, a pogotovo svojoj porodici, roditeljima i burazeru, koji su uvek bili uz mene - rekao je na poluvremenu utakmice Siniša Mihajlović, koji je sav prihod sa sinoćnjeg spektakla namenio u humanitarne svrhe, Dečjem selu u Sremskoj Mitrovici i hendikepiranim sportistima. Siniša je na utakmicu stigao u crnom BMW, a posle 84. minuta, uz spektakularan vatromet, optrčao je počasni krug i tako otišao u legendu.

    Legende uz legendu

    Na oproštaju Siniše Mihajlovića nastupili su mnogi fudbaleri koje ljubitelji fudbala u Srbiji nisu imali prilike često da gledaju uživo. Za ekipu Intera igrali su: Toldo, Kordoba, Samjuel, Materaci, Maksvel, Stanković, Figo, Solari, Ibrahimović, Adrijano, Manćini, dok su u timu Sinišinih prijatelja bili: Peruci, Pankaro, Tanjga, Vjerhovod, Šapurić, Đanini, Karbone, Stoičkov, Lombardo, Filipo Inzagi, Simone Inzagi. Sam Mihajlović je prvo poluvreme nosio crno-plavi dres Intera, dok je u drugom igrao zajedno sa svojim prijateljima. Pored navedenih prvih postava oba tima, na teren u Novom Sadu istrčali su i Kouto, Šestić, Fjore, Mijatović, Montela, Vasilijević, Stojković, Binić, Saveljić, Jokanović, Sinjori, Karbone, Vorkapić, Divac...

    (Kurir)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  6. #6

    Odgovor: Oproštaj Siniše Mihajlovića 28. maja u Novom Sadu

    59 Devojaka za Mihu i prijatelje

    Na privatnu žurku posle oproštaja Siniše Mihajlovića, pored njegovih fudbalskih prijatelja moglo da uđe samo 59 devojaka sa "posebnog spiska"

    Siniša Mihajlović je svoje prijatelje iz Italije koji su došli da uveličaju njegov oproštajni meč "častio" sa tačno 59 devojaka! Naime, posle spektakularne utakmice između Intera i "Miha tima", održana je još spektakularnija žurka u elitnom novosadskom klubu "Đordino", na koju su "sa strane" mogle da uđu samo devojke. I to tačno njih 59! Zašto baš 59, a ne recimo 69, što bi u svakom slučaju imalo više simbolike?

    - Ostali su, najverovatnije, došli sa suprugama - rekao je za Press izbor koji je, razumljivo, insistirao na anonimnosti.

    Šta se tačno dešavalo za vreme, a posebno posle žurke, nije tako teško pretpostaviti, pogotovo što su među Mihinim prijateljima bili poznati "osvajači sa Apenina" kao što su braća Filipo i Simone Inzagi, Bernardo Koradi, Vinćenco Montela, Stefano Fiore, kao i kompletan tim Intera sa Adrijanom, Figom, Manćinijem, Ibrahimovićem, Toldom...

    Dakle, svi su "sumnjivi", osim naravno Siniše koji je u Novom Sadu bio u društvu supruge Arijane, ali i kapitena srpske reprezentacije Dejana Stankovića, koji se nije odvajao od supruge Ane.

    (press)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

Slične teme

  1. Oproštajna utakmica Mihajlovića
    Autor Kunic u forumu Spomenar
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 23.11.2008, 22:10

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •