Deca i godišnji odmor
Prikaz rezultata 1 do 8 od ukupno 8
  1. #1

    09 Deca i godišnji odmor

    Kakva su vaša iskustva kada je u pitanju ovakva vrsta avanture?

    Da li godišnji odmor prodje u najboljem redu (koliko je to uopšte moguće sa decom ) ili se pretvori u godišnji umor ? Konkretno mislim na zajednička porodična letovanja,zimovanja,...
    I may not be perfect but I'm always me

  2. #2

    Odgovor: Deca i godišnji odmor

    Ja jedva cekam godisnji pa da budem sa mojim curicama celi dan,mozemo da idemo vamo tamo,kasno da ustanemo ,jos kasnije da legnemo ,da se vidimo barem,jer ovako dok jedna u skolu druga radi,ja isto radim,pa jedva se vidimo,kad mogu idemo kuci,pa to putovanje pretvorimu u pravu ludnicu jurnjave po aerodromu,vidimo smesne stvari ,jeste moje su velike,pa ipak malo je lakse nego da su sitne,e onda stvarno malko se umori sa decom,ali zabavno je i treba uzeti godisnji da bi bili sa decom ,mi se znamo ludirati lepo
    No me toques

  3. #3

    Odgovor: Deca i godišnji odmor

    Citat makilli kaže: Pogledaj poruku
    Kakva su vaša iskustva kada je u pitanju ovakva vrsta avanture?
    Mi stalno idemo u neke avanture tako da nam je svejedno gde smo.
    Kuci, u selu, na letovanju, zimovanju...
    Muz i ja se stalno ludiramo s klincima, tako da bude super i njima i nama.
    I mi smo jos uvek velika deca.
    Sad samo imamo izgovor i opravdanje za nase ludorije...
    Cak mislim da bi poludeli od dosade kad bi otisli na g.o. bez dece.

    I jedva cekam da odemo na more. Za nekoliko nedelja...
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

  4. #4

    Deca brže uče na odmoru




    Ako se spremate na godišnji odmor sa svojim trogodišnjim detetom očekujte da će za to vreme mnogo brže da napreduje nego inače
    Na odmoru deca ubrzano sazrevaju i leti mnogo brže uče i ono što se činilo nesavladivo. Da li je to slučajno? Ni slučajno. Neizmerno je korisno za decu i za njihov mentalni i fizički razvoj višednevno druženje sa odraslima. To je vreme izuzetne psihičke i fizičke bliskosti roditelja i deteta, zbog čega se deca osećaju sigurnije i slobodnije, pa su i rezultati njihovog napretka vidljivi iz minuta u minut.

    Za vreme godišnjeg odmora roditelji najzad imaju sve vreme sveta da se druže sa svojim podmlatkom. Njihovo vreme konačno je vreme koje posvećuju deci, imaju i mnogo strpljenja za dečja pitanja i neopterećeni poslom mnogo puta ponavljaju odgovore, što po pravilu ne čine kad su opterećeni obavezama na poslu. Zahvaljujući tolikoj pažnji dete je sposobno da za kraće vreme shvati i nauči više pojmova. Dodatni motiv za dete jesu interesantne, nove stvari i pojave koje ga okružuju a sa kojima se ne susreće u svakodnevnom životu, u okruženju u kojem živi. Naravno, ova vrsta učenja treba da se obnavlja kroz igru i zabavu a nikako ne bi trebalo da se pretvori u dosadne časove dodatne nastave kako se dete ne bi zamaralo već dodatno stimulisalo.

    Leto je idealno vreme za odvikavanje od pelena. Ako ste roditelj tako malog deteta, onda su pred vama dani radosti i sticanja novih higijenskih navika. Toplo vreme ne zahteva gomilu odeće, omogućava detetu slobodnije kretanje a to doprinosi njegovim sigurnijim pokretima.

    Leti, u parku ili na plaži formiraju se nekoherentne grupe dece različitog pola i uzrasta, a igranje sa starijima predstavlja veliki korak za psihički razvoj dece. Aktivnosti i znanje jednog petogodišnjaka više su nego stimulativni jer deca na poseban način uče mlađe od sebe, dok mlađi imaju neverovatne sposobnosti oponašanja starijih, što među njima stvara poseban način komunikacije i obostranu korist.

    Da bi vam ovo leto bilo vreme uživanja i laganog učenja ne zaboravite da ste roditelj jedinstvenog primerka i neka vas ne obuzme takmičarski duh. Ne upoređujte vaše dete sa drugom decom, ne terajte ga da radi stvari koje rade druga deca. Vaše dete, bez obzira na uzrast, sasvim je sposobno da samo proceni šta mu se dopada a šta ne dopada. Posebno je važno da nikad ne terate mališana u vodu zato što neka druga deca plivaju. Voda je prirodna sredina čoveka, a ako vaš mališan od nje zazire onda ga ne prisiljavajte da uđe.

    Iskoristite odmor da uživate u svom detetu, u onome što uči i radujte se svakom njegovom napretku. Odmor tako brzo prođe, a onda ponovo nećete imati vremena da se radujete osvajanju zajedničkih znanja o svetu i životu.

    D. Pavićević

  5. #5

    Odgovor: Deca brže uče na odmoru

    Evo,da raportiram,naša ovogodišnja avantura se završila pre par dana i mogu vam reći da nije bio godišnji umor ,ako ne računamo brdovitu Crnu Goru Sve u svemu,hvala Bogu,odlično je podnela putovanje(vozom) a i promenu klime,tako da nismo imali nikakvih problema sa njom sa te strane.E,sa one druge ,nije htela u pesak,nije htela ni da pipne kamenčiće a tek da se kupa,ni pod razno.To je već radjeno sa velikom dozom ubedjivanja mada je uvek završavalo plačom.Jedino šta nam je preselo je bila gomila uličnih prodavaca koji su naravno nudili sve od igle do lokomotive,sve šareno i sve šljašti.Svaki put kada prodjemo pored njih je tražila da joj kupimo nešto ali smo stoički izdržali da ne podlegnemo njenim pritiscima .Kupovali smo ono što joj treba i sa čim će se stvarno igrati.Elem,sve u svemu smo dobro preživeli mada nas sledeće godine čeka još gori scenario,biće godinu dana starija,samim tim i zahtevnija po mnogim pitanjima...
    Ko preživi,pričaće...
    I may not be perfect but I'm always me

  6. #6

    02 Na letovanje sa bebom?

    Leto je pa razmisljamo o odlasku na more. Dali je neko isao na more sa (osmomesecnom) bebom i kakvi su utisci? Pricajte, gde ste bili, kako je bilo? Moze i koja fotka?

  7. #7

    Odgovor: Na letovanje sa bebom?

    Moji su momci taman napunili godinu kada smo autom stigli na more... Prvo je put bio mučan, pa kad smo se vraćali išli smo noću da bi spavali...
    Bez kolica ne vredi ni kretati, jer za bilo kakvu šetnju ili obilazak, trebaju ti kolica...Onaj raspored spavanje - budno dete moraš dobro organizovati i pripremiti se da organizuješ ceo boravak prema detetovim potrebama...
    Ne znam, možda je meni bilo teško jer su bila dvojica, a možda stvarno sa tako malom decom ako ideš sama (mislim ne vodiš bake, deke i sl.) sa mužem - nema odmora kako je nekada bilo...

  8. #8

    Putovanje sa detetom / decom

    Kakva su bila vaša prva iskustva kada ste putovali na odmor sa detetom? Kako su reagovali na put avionom, automobilom...? Šta pakujete "pod obavezno" jer ste shvatili na prošlom putovanju da tako treba? Šta sve uradite da napravite sve što je do vas da put uspe i da pamtite po lepom?
    ___________________________________

    Ovo sam našla na net-u, ali ima još caka, sigurno. Kažite vaše!




    7 korisnih načina za zajednički zabavu u putu

    1. Muzika

    Uvek prija u ovakvim situacijama. Verovatno često razmišljate o tome koju muziku želite da slušate na putu i pravite sebi odabir CD-a. Isto tako se pobrinite da obezbedite mp3 player ili neki sličan uređaj za puštanje muzike za svoje dete. Potrudite se da mu snimite njegovu omiljenu muziku i vodite računa da pre polaska na put ponesete ili napunite baterije!

    2. Bajke na CD-u

    Možete svom detetu obezbediti i nekoliko CD-a sa bajkama u zvučnom ili crtanom formatu namenjenu za mp3 ili mp4 player. Ovo će svakako držati njegovu pažnju neko vreme. Izbegavajte prave knjige jer tokom putovanja čitanje knjiga može izazvati mučninu.

    3. Obroci

    Potrudite se da svom detetu obezbedite laganu hranu tokom puta. Najbolje da to bude voće ili neke manje masne grickalice. Izbegavajte slatkiše, jer će vaše dete nakon njih sigurno poželeti da skoči sa sedišta i da se igra i to dok još ne budete ni na pola puta.

    4. Igre i igrice

    Izbegavajte da dajete detetu video igrice i igrice koje uključuju igranje rukama. Bolje pokušajte da usmerite pažnju deteta na okolinu - npr. koliko ste zelenih krovova videli, koliko ste država preleteli ili nastavljajte reči jednu na drugu uz ponavljanje prethodnih, birajte neki predmet iz okoline na određeno slovo i pogađajte o čemu se radi ... Na ovaj način svakako razvijate koncentraciju kod deteta i držite mu pažnju.

    5. Interaktivne knjige (sa slagalicama i jednostavnim igricama)

    Ako ponesete svom detetu ovakvu knjigu za usput njegov pogled će neko vreme sigurno biti sklonjen sa puta. Birajte knjige sa malo teksta i ponavljamo - pokušajte da izbegnete čitanje, kako detetu ne bi bilo muka.

    6. Optimalno planirajte vreme putovanja

    Ukoliko idete kolima ili ako možete da birate polaska nekim drugim prevoznim sredstvom - isplanirajte polazak uveče. Obavezno ponesite omiljeni jastuk svog deteta, jer većini dece može da bude zabavno u početku puta - ali kad dođe vreme spavanja ona najčešće zaspe.

    7. Pravite češće pauze

    Naravno ovo se odnosi na one koji putuju svojim kolima. Ukoliko idete nekim drugim prevoznim sredstvom, potrudite se da se dogovorite sa osobljem da se pauze prave češće. Svakako će se svi potruditi da budu uviđavni prema deci. Protezanje nogu i izlazak na svež vazduh prijaće i vama i vašem detetu.

    Uvek postoji period tokom puta kada svi postanu nervozni - i odrasli i deca. Pokušajte na neke od navedenih načina da zabavite svoje dete - i svi ćete stići na destinaciju srećniji i uz mnogo manje stresa.

Slične teme

  1. Vaš savršen odmor...
    Autor Lady S u forumu Turizam i putovanja
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 16.01.2016, 15:21
  2. Godišnji odmor/slobodni dani
    Autor Najgora u forumu Posao
    Odgovora: 54
    Poslednja poruka: 13.02.2011, 14:45
  3. Deca i sport
    Autor blueella u forumu Roditeljski kutak
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 15.03.2009, 16:45
  4. Odmor za znakove zodijaka
    Autor DanijElla u forumu Astrologija
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 12.02.2009, 18:53
  5. Deca na prodaju
    Autor makilli u forumu Spomenar
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 07.04.2007, 14:08

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •