Piletina sa indijskim orahom
Prvo se pozabaviti seckanjem
Malo tikvica, malo paprike, šaka praziluka, šargarepica, 200 grama pečurki...
U malo pilećeg bujona (1 dcl) dinstati pileći file isečen na kockice (250 grama) dok meso ne pobeli. Zatim redom dodavati povrće sa pauzama od minut dva: šargarepa, tikvice, paprika, praziluk, šampinjoni i na kraju dodati šaku indijskog oraha. Dodati kašičicu belog luka u prahu. Protresti iz zgloba još 2 minuta i to je to
Sve to naravno u vegetarijanskoj varijanti ide bez mesa i pilećeg bujona, sa povrćem isto možete da improvizujete u zavisnosti od toga šta imate u kući, obareni pirinač može da ide u jelo, a može i posebno, od začina možete još da stavite korijander, soja sos, malo limuna... ma, šta volite (što ja sebi rado dodam
) akcenat je na brzom spremanju i bojama
Eto ručka/večere za 20 minuta.