Dobro sam ga shmeknula ... Deluje kremast ...
Hvala
???? (ne znam kako da nazovem ovaj recepAt)
Obarite bez ikakvih zacina, grasak, iseckanu mrkvu, seckane komadice piletine, po mogucstvu belo meso. Kada je meso dobro kuvano, iscedite vodu.
Napravite beshamel sos (sa lukom, ili bez njega - po ukusu), kada dobijete zeljenu gustinu, u sos sipajte obareno povrce i piletinu, iskidajte kriske hleba (sa koricom) i dodajte ovoj smesi, pospite alevom paprikom i biberom i sve promesati. Smesu prespite u vatrostalnu ciniju i pecite na oko 200 C stepeni oko 45 minuta.
neunistiva zlojebaba!
Evo jedne..josh brze...za (ocajne) domacice (ko sto neko rece ) kI JA...
pravi se za 20 minuta
Umuti se 1/2 l sl.pavlake...200 gr. slaga sa 2 dl mleka i u to se doda 1 kisela pavlaka, da smek torti
Onda se sjedini slatka pavlaka sa slagom i podeli na pola...u jednoj polovini se doda oko 200-250 gr. mlevene plazme i redja se prvo plazma keks potopljen u mleko pa deo bez keksa, onda seckane jagode, pa deo sa keksom pa se ukrasi sa slagom...
E ali Ja obrnula malKo (kasnije)...pa prvo stavim deo sa keksom...pa onda jagode (maline, nektarine, ananas. visnje..) i onda deo bez keksa...iskustvo bato...
Budi pametan i pravi se lud
ti nisi normalna zzena....kliknem i zablentavim se uz recepte i fanky....
Love And Happiness....trt.....
Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid
pazi sad
sFe ove kremaste i ''osetljive'' poslastice pravim u vatrostalnoj....poklopim i nema shanse da primi miris.....ili da mu se bilo shta desi.....chuJem kad se skida poklopac i pogadjam chiJe dupe viri iz frizzidera....
elem....ona mala vatrostalna.....30x20cm....
tako da da...mera ipo....
Moj je onaj sto se skida i sada ga premerih..28 cm u precniku
E sada ovaj drugi deo pitanja ne kontam....kada pravim sada prvo poredjam keks natopljen u mleko, pa stavim onu polovinu u kojoj sam dodala keks...pa onda voce (jagode, maline...sta god) i prekrijem onim drugim delom bez keksa...
I stavim u frizider da se ucvrsne...
Budi pametan i pravi se lud
Fala fala
Leptirić, isti nam je rajf, nema drugi deo pitanja, samo sam pitala zbog mere, u slučaju da su manji kalupi, moj bi kejk izgledao mršavo, bio bi niži, a to mi je bzvz, lepše je tako kao na vašim sličkama
Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid
hiljadu listicha
klik
& underpaid......
...evo za leptiricha neshto lakshe
krompir, shargarepa i slaninica
u chashu izmeshash ulje, alevu slatku, vegetu, so, biber i malo vode pa prelijesh preko krompira i svega.... malo rukama isprevrchash da svuda lepo bude i pechesh na 220, chetrdesetak minuta.
mljac.
& underpaid......
nije teshko stvarno. deluje komplikato al nije.
fora je da lisnato bude tanko tanko... i fora je da se onaj krem od zzumanaca i pudinga muti u mixeru dok se hladi da se ne bi steg'o kao i svaki puding....
& underpaid......
Gledam tvoje kroasane.
Moj recept je identican.
Da bi bili sto lisnatiji, fazon ti je kad napravis trokut za punjenje i pocnes da ga uvijas sto vise vuces kraj koji omotavas,testo je dovoljno gipko, da ne puca, kako bi ga sto vise umotala, samim tim oni su lisnatiji.
Ponekad napravim duplu meru,pa zamrznem,ako stignu ne najavljeni gosti,
izvadim iz zamrzivaca ubacim u rernu i poslastica za cas spremna
- sedam osam lepih viljamovki oguliti ali ostaviti peteljku
- dva litra pinot noir-a... (a mozze i medvedja krv... ono je gusto i slatko )
- petsto grama shechera
- tri kashike cimeta
vino shecher i cimet da prokuva
spustiti u to krushke
kuvati dvadesetak minuta
krushke izvaditi
vino ukuvati do gustine sosa
dobro ohladiti
uzzivati
& underpaid......