Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - Strana 9
Strana 9 od 13 PrvaPrva ... 7891011 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 121 do 135 od ukupno 185
  1. #121

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Ručak za kompom

    Mere su Neponovljive!


    Ćufte od soje

    Pakovanje sojinih ljuspica preliti kiselom vodom i ostaviti malo da ostoji.
    Dodati dva-tri jaja, začine, griz i brašno.
    Uvaljati u prezle i pržiti.

    Salata

    Skuvati neku testeninu. Sukvati jedan paket povrća za rusku salatu. Sjediniti dodati veliku pavlaku, malo majoneza i prženi susam.



    Služiti uz neki hot emesen kontakt.
    U zavisnosti od toga možete ga zvati Romantična večera za kompom.

  2. #122

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Ako vam se ikada desi da zagubite svesku s receptima, evo ga jedan koji se lako pamti i josh lakshe pravi.

    U dublji pleh (moj je 14x10cm) poredjati petit keks.
    Ne treba ga kvasiti, prskati, natapati...
    E sad...ja sam kupila vockice u limenci-800ml (mandarine i breskve) a ljepshe je naravno sa svezim...i dobro ocedila, iseckala na sitne kockice i umeshala u 600ml kisele pavlake koju sam izmiksala sa shecerom u prahu. Shecer se dodaje po ukusu...ako volite kiselije onda manje i obrnuto.
    Podseca na vocni jogurt.

    Masu istresti na petit.
    Umutiti 3 kesice shlaga, roknuti ga odgore i ostaviti preko noci u frizideru.

    *mandarine, ananas, breskve, vishnje, jagode...ma mozhe bilo koja vockica.

    A naziv? Neka bude...zaboravni kolach



    Hmm pa i nije mi neshto uspeo
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

  3. #123

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Jogurt torta

    Biskvitna kora od 5 jaja ( necu da kuckam jer je klasika - koliko jaja toliko kasika secera, brasna i malo pras. za pec.)
    / gotovu koru mozete poprskati sa vocnim sokom/

    1l jogurta
    300 g slaga
    350 - 400g secera u prahu
    4 kesice zelatina
    voce (jagode, maline, kajsije....)

    * Zelatin sipajte u jogurt, pa mesajte na laganoj vatri dok se zelatin ne otopi. Ostavite ga da ostoji na hladnom mestu da se zgusne.
    Umutite slag sa manje mleka nego po uputstvu ( recimo sa 4 dcl) i postepeno dodajte zgusnuti jogurt, i na kraju i seckano voce.
    Fil sipati preko kore. Od gore moze, a ne mora 1 kesica slaga.

    Nemam fotkicu

  4. #124

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Подварак са гуском

    Гуска, а боље гусан 4 - 5 кг очишћен, донесеш кући дочистиш до краја, а онда узмеш дрвета нај боље лучевину, запалиш и са њим опрљиш све длакице по гуски - гусану, ( може и са новинама или на плинском шпарету ) тако да на месу нема ни оних ситних длакица - заперака !!!!

    Тако очишћену гуску - гусана изрежеш на комаде ( најбоље по зглобовима ), а леђа и груди, на три пута три цента без обзира на кост.
    Све то месо ставиш у лонац и зачиниш као за супу, али са упола мање воде ( само месо да потопиш ) и куваш до 2/3 или 3/4 готово. Лакше је за почетак на 2/3 јер нећеш прекувати.


    следи наставак !
    Ако некога интересује !

  5. #125

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Citat silvia kaže: Pogledaj poruku
    Mexička salata

    Potrebno:

    250gr crvenog pasulja (može i beli, ko kako voli )
    150 gr kukuruza (iz konzerve)
    1 crvena paprika
    1 crni luk
    malo maslinovog ulja, malo soli i malo biber
    Ovu salatu volim i pravim, ali dodajem jos par sastojaka:

    - kockice feta sira
    - maslinke (seckane)

    Salata je da "prste polizes"

  6. #126

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    iii jaaaaooooooo

    kazze dala sam mnogo reputa u zadnja dvaeschetr sata...al chim bidem mogla chu se vrnem dat' za ovo dam medalju
    & underpaid......

  7. #127

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    hvala...imam ja toga još punoooooo, ali bez fotografija...ondaK to nije TO...

  8. #128

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Citat Night kaže: Pogledaj poruku
    KUPUS KIFLE

    1/2 mleka, (provrelog pa prohlađenog)
    3 kašike šećera
    1 šoljica ulja ( 1 dcl)
    1 kvasac ( svež)
    850 gr brašna

    Kad je ova pita na meniju...........stizem
    Poruku je izmenio silvia, 20.02.2010 u 16:50 Razlog: Nema potrebe citirti ceo post

  9. #129

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    kiš


    testo za kish je isto kao testo za pizzu. treba da bude tanje nego na ovoj slici. ostalo mi je posle pizze pa mi bilo zzao da bacim te je malo deblje nego shto inache pravim.



    sastojci su uglavnom shta mi padne na pamet il shta naberem u frizzideru. nisam pravila kish loren jer ne volim sapunjavu slaninchinu. kad se zaposlim ko drvosecha mozzda che mi trebati takva jaka 'rana. za sad mi je ok i sa povrchkicama i laganishima.... obavezni sastojcu su slatka pavlaka i jaja. ova imlekova se zove slatka al je neutralnog ukusa - to je ono shto vam treba!



    sastojci se izmeshaju, naliju u testo....



    i peche se na dvesta stepeni, chetrdesetak minuta... zavisi od debljine...



    mozze se jesti i toplo ....



    .... i hladno... ukusan je u svako doba...



    .... nedostaje skvojka da se gadjamo s kreacijama .....
    & underpaid......

  10. #130

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    ... rizzoto sa piletinom u kari sosu ....

    ...piletinu isechi na kockice i prepechi na teflonu da dobije onu lepu zlatno-braon boju. porebno je vrlo malo ulja .....


    ...nakon piletine proprzziti ananas na malo maslaca. staviti ga da se lepo karamelizuje.. trazzi se ona lepa zlatno-braon boja ....


    ... za to vreme krchkati rizzoto po uobichajenom metodu...


    ...preko zlatno-braon ananasa natrpati karija....


    ...pa ubaciti i piletinu.....


    .... pa nakon par minuta i ostatak onog beshamela od pre neki dan.... zaliti sa sokom od ananasa.....


    ....ostaviti da se krchka na tiho desetak minuta....


    taman je do tada i rizzoto gotov. od zachina samo so. u jelu nedostaje indijski orah (jbg kriza je...)
    & underpaid......

  11. #131

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Cufte od tunjevine

    Ideju mi ja dala drugarica koja studira gastronomiju, tako da deo zasluge ide i njoj

    Sastojci koje koristite su isti kao i kad pravite obicne cufte, samo umesto mlevenog mesa koristite tunjevinu.

    Potrebno:

    • dve konzerve tunjevine u komadu
    • tri jajeta
    • dve glavice luka
    • dobrih 6-7 punih saka krupne prezle

    Tunjevinu dobro ocediti od ulja i usitniti viljuskom. Jaja promesati kao za kajganu a luk iseci na sitno i ispeci do te mere da bude staklast, ne isprziti ga. Ja luk uvek pripremim poslednji i pomesam sa ostalom smesom da se ne ocmolji u medjuvremenu.
    Sve sastojke koje imate promesati u posudi dok se smesa ne sjedini, zaciniti kako volite (ja sam stavila so, biber, dosta karija, bosiljka, malo ruzmarina i neka mesavina zacina za rostilj) i uvaljati u brasno i prezlu.



    Na ovoj slici ima manje smese jer sam ja dodala jos prezle nakon mesanja.

    Od ove smese ispadne 6-7 lepih debelih cufti. Od salate uz ovo je najbolja grcka, tj krastavac sa belim lukom i pavlakom.

    Prijatno




    Krek, krek.. Ne gudra

  12. #132

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    sarmice

    - blitva
    - integralni pirinach
    - bademi , orasi , leshnici (izlupani)



























    & underpaid......

  13. #133

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Lanene zemichke

    Potrebno je:

    1kg psenichnog brashna,
    40 g kvasca
    2 kasicice soli,
    kashichice bibera ( ja ga ne stavljam)
    2 kashichice shechera,
    50 g margarina,
    1 dl mleka,
    50 g pecenog kikirikija,
    50 g lanenog semena,
    50 g susama

    Priprema:

    Kvasac rastopite u zasladjenom, mlakom mleku i ostavite da uskisne.
    Zatim ga dodate u brashno, stavite so, biber, otopljen margarin i mlake vode koliko da dobijete srednje tvrdo testo. Dobro umesite, pa dodajte izdrobljen kikiriki, susam i laneno seme, pazeci da malo ostane i za posipanje (ja ipak sve to ubacim, a za posipanje uvek imam sa strane).
    Testo prekrijte krpom i ostavite na toplom mestu da udvostruci zapreminu. Od naraslog testa pravite loptice, pa ih poredjajte u podmazan pleh, premazhite vodom i pospite preostalim semenkama. Ostavite da se testo malo odmori, pa ga stavite u rernu zagrejanoj na 180 stepeni.

    Nemam slichku, a i nisam pravila odavno.......zato sam ih se i setila.
    Bice uskoro

  14. #134

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    laneno seme se potopi u mlaku vodu na pola sata, sat, da bi se isprala sluz, ne?
    & underpaid......

  15. #135

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Ne........ ja nisam to radila.
    U jednu chinijicu izmesham susam, lani i kikiriki - i onda ubacim u testo (tako suvo).
    Pokupi on vlagu iz testa.


    ps. laneno seme sam potapala u chaj od kamilice - dobro for opstipacija

Strana 9 od 13 PrvaPrva ... 7891011 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Nescafe - zabranjen i kancerogen
    Autor greco u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 31.03.2012, 20:14
  2. Moje divljenje
    Autor drazesnaSkorpija u forumu Druženje forumaša
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 08.08.2011, 21:31
  3. Copy & Paste
    Autor Arthur Dent u forumu Pričaonica
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 19.06.2010, 22:12
  4. Paste i punjene paste
    Autor SQUAW u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 27.03.2010, 19:16
  5. Bad Copy
    Autor Lady S u forumu Domaći spotovi i tekstovi
    Odgovora: 22
    Poslednja poruka: 31.03.2008, 09:48

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •