Ideju mi ja dala drugarica koja studira gastronomiju, tako da deo zasluge ide i njoj
Sastojci koje koristite su isti kao i kad pravite obicne cufte, samo umesto mlevenog mesa koristite tunjevinu.
Potrebno:
- dve konzerve tunjevine u komadu
- tri jajeta
- dve glavice luka
- dobrih 6-7 punih saka krupne prezle
Tunjevinu dobro ocediti od ulja i usitniti viljuskom. Jaja promesati kao za kajganu a luk iseci na sitno i ispeci do te mere da bude staklast, ne isprziti ga. Ja luk uvek pripremim poslednji i pomesam sa ostalom smesom da se ne ocmolji u medjuvremenu.
Sve sastojke koje imate promesati u posudi dok se smesa ne sjedini, zaciniti kako volite (ja sam stavila so, biber, dosta karija, bosiljka, malo ruzmarina i neka mesavina zacina za rostilj) i uvaljati u brasno i prezlu.
Na ovoj slici ima manje smese jer sam ja dodala jos prezle nakon mesanja.
Od ove smese ispadne 6-7 lepih debelih cufti. Od salate uz ovo je najbolja grcka, tj krastavac sa belim lukom i pavlakom.
Prijatno