Celulit
Prikaz rezultata 1 do 13 od ukupno 13

Tema: Celulit

 1. #1

  Celulit

  "Pomorandžina kora" je najčešći izraz kojim se opisuje najproblematičnije stanje kože - celulit. Vidljiva golim okom, ili prilikom stiskanja dela kože, ova neestetska pojava zaista je neprijatelj br. 1 mnogih žena. Već smno mnogo puta čuli šta izaziva pojavu celulita. Stručnjaci su nekada mislili da je u pitanju isključivo masno tkivo. Međutim, danas sve više eksperata počinje da sumnja da celulit nastaje kao posledica razgradnje vezivnog tkiva kože. Prema njihovom mišljenju, vlakna vezivnog tkiva drže na mestu masne ćelije, baš poput ograde. Vremenom, dolazi do upale ovih vlakana, koja potom previše potisnu masno tkivo (što se manifestuje pojavom grudvica i rupica na koži). Svi oni koji su do sada mislili da je celulit problem debljine i masnog tkiva, zapravo su pogrešili. Ukoliko prihvatimo da je nova teorija tačna, ostaje jedno važno pitanje - šta utiče na pojavu celulita i u kojoj će se formi pojaviti? Iako lekari nemaju precizan odgovor na ova pitanja, u jedno su ipak sigurni: ukoliko vaša majka ima celulit, velike su šanse da ćete ga i vi imati. Dakle - geni!

  Za razliku od žena koje se pate sa celulitom (86 %), muškarci nemaju taj problem. Iritirajuća činjenica za nas žene, jeste to što vezivno tkivo muškaraca nije sklono pormenama koje izazivaju pojavu celulita, a i koža im je deblja, tako da se bilo koja naznaka celulita neće ogledati na površini kože! Nemamo ništa protiv muškaraca, ali izražavamo sumnju da je to što su muškarci imuni na celulit, zapravo razlog za nedovoljan broj ozbiljnih medicinskih studija i istraživanja ovog stanja kože, osobito kada je reč o naučnicima (muškog pola). Neretko, celulit, kao tema koja se spominje na medicinskim skupovima i simpozijumima, izaziva smeh ili biva tretirana kao neozbiljna. Mnogi suručnjaci i danas veruju da ne postoji ništa što može da reši ovaj problem. Međutim, grdno se varaju! Nekoliko tretmana, kako novih, tako i starih, mogu znatno da pomognu. Proverite i isprobajte ono što vam predlažemo.

  ŠTA POMAŽE, A ŠTA NE POMAŽE, U UKLANJANJU CELULITA?

  Stručnjaci su nam opisali pojedine tretmane i rangiraju ih od najboljih do najmanje efikasnih


  LASERSKI TRETMANI

  Efekat: Redukuje zadržavanje tečnosti u tkivima i stimuliše cirkulaciju, zbog čega koža postaje meka, a vezivno tkivo ostaje zdravo.

  Proces: Tretman koji se vrši na problematičnim delovima tela kombinuje dejstvo laserskih zraka, efekta hlađenja i mehaničke masaže u jednom postupku.

  Krajnji efekat: Kod većeg broja žena, primećeno je značajno poboljšanje izgleda kože (mekša, elastičnija koža i manje uočljiv celulit). Ipak, za ove rezultate neophodna su tri tretmana nedeljno, u periodu od osam nedelja.

  NAJBOLJI TRETMANI

  KREME PROTIV CELULITA

  Efekat: Manje uočljiv celulit nakon mesec dana svakodnevne upotrebe.

  Proces: Pojedini sastojci dovode do zadebljanje kože, tako da grudvice masnog tkiva postaju manje uočljive, dok drugi minimalizuju zadržavanje tečnosti u tkivu.

  Krajni efekat: Kreme pomažu ukoliko se koriste na dnevnoj bazi, ali prestanite li s njihovom primenom, celulit će ponovo biti vidljiv.  ENDERMOLOGIJA

  Efekat: Masaža problematičnih delova tela specijalnim vakuum-aparatom redukuje celulit i "skida" centimetre u obimu kukova i butina.

  Proces: Ova mini vakuum-sprava uklanja višak tečnosti iz tkiva, poboljšava cirkulaciju i zateže tkivo (tako da se pritisnuto masno tkivo ne vidi na koži kao prava pomorandžina kora.)

  Krajnji efekat: Metod jeste delotvoran, ali ima i nekoliko nedostataka. Za postizanje optimalnih rezultata, neophodna su dva tretmana nedeljno, po 45 minuta, u trajanju od šest ili sedam dana (12 do 14 tretmana). Za održavanje postignutih rezultata, neophodan je bar jedan tretman mesečno, ili će se, u suprotnom, celulit ponovo pojaviti.


  GUBITAK TEŽINE

  Efekat: Skidanje kilograma (dijetom ili fizičkom aktivnošću) ublažava izgled "pomorandžine kore".

  Proces: Gubitkom kilograma, smanjuju se ćelije masnog tkiva. To znači da i sloj masnog tkiva koji probija "ogradu" vezivnog tkiva, postaje tanji i manje uočljiv kao i celulit na površini kože.

  Krajnji efekat: Ovo će delovati samo ako ste imali znatan višak kilograma. Ako spadate u mršave osobe, skidnje kilograma neće pomoći u rešavanju problema sa celulitom. Štaviše, ugrozićete svoje zdravlje.


  VEŽBE JAČANJA

  Efekti: Pokreti nogu u sklekovima ili čučnjevima, delimično eliminišu celulit.

  Proces: Izgradnja i učvršćivanje mišića zateže kožu, pa i celulit postaje manje uočljiv.

  Krajnji efekti: Ukoliko se do sada niste bavili fizičkom aktivnošću, vežbe jačanja će sigurno pomoći. No, ukoliko ste već u dobroj kondiciji i zategnutih mišića, vežbe neće imati nikakvog efekta. Uostalom, čak i pojedine atletičarke imaju celulit!


  VREDNO POKUŠAJA


  DUBINSKA MASAŽA

  Efekat: Masaža delova tela na kojima je celulit najizraženiji može da razgradi grudvice masnog tkiva.

  Proces: Pojedini dermatolozi ne priznaju efekte masaže, ali se većina njih ipak slaže da ovaj tretman može da spreči zadržavanje tečnosti u tkivima, pa tako i da celulit učini manje vidljivim.

  Krajnji efekat: Masaža pomaže do izvesne mere, ali su ti efekti privremenog karaktera. Zato, možete da priuštite sebi ovaj tretman, recimo, pred neki važan izlazak ili zabavu. Ako ništa drugo, bićete opušteniji, bolje raspoloženi i samouvereniji.


  ANTICELULIT OBUĆA

  Efekat: Žene koje su ih probale tvrde da često hodanje, ili trčanje, u specijalnim patikama (Swiss Masai MBT Sneakers) ili klompama (Celuna) smanjuje celulit.

  Proces: Verovali ili ne, ove patike mogu da poboljšaju cirkulaciju i učvrste mišiće!

  Krajnji efekat: Iako su pojedini stručnjaci vrlo skeptični kada je u pitanju pozitivan učinak ovih patika, žene koje su ih probale tvrde da je celulit, već nakon mesec dana upotrebe, manje vidljiv.


  BODY WRAP

  Efekti: Mnogi veruju da umotavanje donjeg dela tela, u zavoje od plastične folije ili morske alge, može da istopi celulit.

  Proces: S obzirom na to da zavoji povećavaju telesnu temperaturu, višak tečnosti lakše izlazi kroz pore, a koža postake zategnutija.

  Krajnji efekat: Izgleda da ovaj tretman stvarno deluje, ali samo za jedan dan. Efekat je trenutno bolji izgled kože ali ne i dugotrajnije rešenje. Uradite ga ako vam je potrebno brzo rešenje za specijalnu priliku.


  NEMOJTE SE MUČITI!


  HULAHOPKE PROTIV CELULITA

  Efekat: Trebalo bi da uklanjaju celulit već za radnim stolom!

  Proces: Specijalne hulahopke, koje mogu da se kupe u bolje snabdevenim apotekama, navodno sadrže ekstrakte različitih biljaka koje "skidaju" kilograme i celulit.

  Krajnji efekat: Primena pomenutih ekstrakata direktno na kožu možda bi još i mogla da smanji celulit. No, za sličan efekat morali biste da nosite anticelulit čarape bar osam sati dnevno, pet dana u nedelji, u periodu od najmanje 12 nedelja. U pojedinim hulahopkama, "magični" sastojci ispiraju se iz čarapa već nakon pet pranja. Dakle, nakon toga biste mogli da ih bacite. Iskreno, upotreba kreme protiv celulita je ipak jednostavnija!


  MEZOTERAPIJA

  Efekti: Specijalan rastvor, ubrizgan u problematičan deo, bi trebao potpuno da ukloni celulit.

  Proces: Injekcije koje sadrže minerale, vitamine i biljne ekstrakte, navodno podstiču produkciju kolagena, pospešuju cirkulaciju i razgrađuju masno tkivo. Međutim, za uspešnost tretmana neophodno je 150 injekcija.

  Krajnji efekat: Za sada nema konkretnih dokaza da o delotvornosti ovog tretmana, ali je sasvim izvesno da on predstavlja potencijalan rizik za zdravlje. Ove koktel injekcije ipak nisu podvrgnute zvaničnom testiranju, niti su odobrene od strane Svetske zdravstvene organizacije. Dakle, rizik je samo vaš!


  ANTICELULIT ŠORTS

  Efekat: Nosite ga i celulit će se bitno smanjiti u roku od 6 do 8 nedelja.

  Proces: Kompanija koja proizvodi ovaj šorts tvrdi da on stimuliše cirkulaciju i pomaže u oslobađanju viška tečnosti iz organizma.

  Krajnji efekat: Studije su pokazale da pojedine vrste ovih šortseva daju minimalne rezultate. Da biste ostvarili ove neznatne rezultate, šorts morate da nosite osam sati dnevno, pet dana u nedelji. Iskreno, ne isplati se!


  MRŠAVICE VS DEBELJUCE: KO IMA VIŠE CELULITA?

  S obzirom na to da se celulit pojavljuje odmah ispod kože, a ne u dubljim slojevima gde je nagomilano masno tkivo, mršavice takođe imaju "pomorandžinu koru". Upravo zbog toga, najgori slučajevi celulita mogu da se jave baš kod mršavih žena. Ipak, što se tiče same estetike, celulit uvek izgleda ružnije na ženama koje imaju višak kilograma.


  UŽAS! DOBILA SAM CELULIT!

  Deset od dvadeset žena koje imaju celulit na butinama i zadnjici, imaju ga takođe i na gornjem delu ruku, tvrde stručnjaci. Razne anticelulit kreme mogu da ublaže problem, ali će, ukoliko niste već mišićavi, ove vežbe takođe biti od pomoći:

  - Zagrejte se. Zauzmite položaj kao da želite da radite sklekove, ostanite u njemu 30 sekudni, a onda se spustite na kolena i odmorite se 10 sekundi.

  - Radite modifikovane sklekove: Uradite 10 sklekova savijenih kolena. Napravite pauzu u trajanju od deset sekundi.

  - Uradite vežbe za tricepse. Uzmite teg (od 1,5 - 2 kg) u jednu ruku. Podignite je tako da laktom "gleda" prema plafonu, dok šaka treba da bude pozicionirana između vrata i ramena. Ispravite ruku i lagano je podižite i spuštajte. Ponovite ovaj pokret 12 puta, a potom uradite istu vežbu drugom rukom. Napravite pauzu u trajanju od 30 sekundi.
  Ponovite ove tri vežbe još dva puta i rezultati će biti vidljivi nakon mesec dana vežbanja.


  VELIKA ŽENSKA NADA

  Vichy je nedavno izbacio na tržište novi proizvod pod nazivom Liposyne namenjen za borbu protiv celulita i za oblikovanje tela s revolucionarnim sastojkom pod nazivom arenalyse. Ovaj preparat podstiče razgradnju nakupljenih masnoća (aktivira lipolizu) i njihovo lučenje i deluje poput pregrade za lipide (blokira lipogenezu) uveravajući ćelije da su već pune. Time se osigurava produženo delovanje i sprečava ponovni nastanak celulita još 4 nedelje nakon prestanka upotrebe.


  BRZI NAČINI ZA SKRIVANJE CELULITA

  URADITE PILING
  Celulit će biti manje uočljiv ukoliko je koža zategnuta. To ćete postići dobrim pilingom tokom tuširanja, tj. trljanjem kože lufa rukavicom i sredstvom za piling (koje sadrži mikro granule).

  UPOTREBITE SREDSTVO ZA SAMOPOTAMNJIVANJE
  Nanesite ovo sredstvo na delove na kojima je celulit najizraženiji. Tamnija boja kože maskiraće "pomorandžinu koru". Osim toga, ovi delovi tela izgledaće mršaviji. Prvo namažite delove na kojima se vidi celulit (butine, zadnjica, ruke...) sačekajte jedan sat da ga koža potpuno upije, a potom namažite celo telo.

  Obucite steznik, naročito kada nosite haljinu, ili pantalone, od tankog materijala, koje besramno otkrivaju svaku grudvicu i rupicu na butinama ili zadnjici. Osim toga, donji veš od čvrstog, ali elastičnog materijala savršeno oblikuje ono što svaka žena želi da istakne - grudi i zadnjicu.


  ANTICELULIT DIJETA

  Da li određena vrsta ishrane može da bude dobitni faktor u borbi protiv celulita? Pojedini stručnjaci kategorično tvrde da hrana igra veliku ulogu, kako u stvaranju, tako i u eliminisanju celulita. Renomirani struičnjak dr Murad predlaže osmonedeljni "napad" na celulit, koji uključuje, osim određenog načina ishrane, upotrebu preparata protiv celulita i fizičku aktivnost. On tvrdi da je izbor namirnica koje sprečavanju upalu vezivnog tkiva i podstiču produkciju kolagena od presudnog značaja. Koji su efekti ovog programa? Pa, dijeta nije naročito restriktivna, a daje odlične rezultate. Želite da probate? Evo šta treba da uradite:

  JEDITE VIŠE...

  - Soje, karfiola, spanaća, pomorandži i paradajza. Sve ove namirnice sadrže lecitin - materiju koja jača kožu.

  - Ribu iz hladnih voda (losos, pastrmka), jezgrasto voće (orah, badem), maslinovo ulje, jer sadrže esencijalne masne kiseline koje (navodno) učestvuju u porcesu regenerisanja kože.

  - Piletinu, ćuretinu, obrano mleko i jaja. Dr Murad kaže da ove namirnice sadrže amino kiseline koje podstiču produkciju kolagena.

  - Voće i povrće jakih boja (borovnice, jagode, šaragrepu, bundevu) i zeleni čaj. Antioksidanti, koji se nalaze u sastavu pomenutih namirnica, sprečavaju pojavu oštećenja kožnog tkiva.

  - Brokoli, grašak, sočivo i pasulj zbog korisnih sastojaka sprečavaju pojavu upale.


  NEMOJTE JESTI...

  - Puter, margarin i delimično hidrogenizovano ulje (koje se nalazi u većini gotovih jela i grickalica).

  - Crveno i svinjsko meso.

  - Punomasne, tvrde sireve.

  - Slatkiše, poput keksa, čokoladica i kolača.

  Sve navedene kategorije namirnica utiču na pojavu upale vezivnog tkiva, što celulit čini mnogo uočljivijim.
  ''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

  William Wordsworth

 2. #2

  Odgovor: Celulit

  Azijski recept

  Azijske žene hvale cik-cak masažu za ravan stomak na sva usta. Stavite malo bršljanovog ulja na stomak, a zatim prekrštenih ruku, kao na slici, masirajte stomak levo-desno. Ovu masažu primenjujte jedanput dnevno. I svakodnevna masaža lufa-rukavicom podstice cirkulaciju i metabolizam i uklanja orožnale celije.
  Kad ste vec u kupatilu, dok sušite kosu ili se šminkate, možete da uradite i par vežbica. Za guzu: levom rukom se pridržavajte za nešto, a desnu nogu malo podignite sa strane, zadržite je u tom položaju, pa je ponovo spustite i tako po 12 puta za svaku nogu. Kružite kukovima i neka vam stopalo bude u liniji kolena. Za noge: stanite na levu nogu, savijte desnu i privlacite petu zadnjici (po 12 puta), a trudite se da ne pomerate kolena.

  Zdravo i neslano

  Ako spadate u žene koje muku muce sa narandžinom korom, pod hitno promenite navike za stolom. Najvecu krivicu za celulit snose ženski hormoni - estrogeni. Zato muškarci ne pate od njega cak i ako imaju višak kilograma, dok žene, i kad su vitke, moraju neprestano da se bore sa njim. Da biste pobedili te ružne naslage, nemojte previše da sedite i nosite suviše tesnu odecu i previsoke štikle. Osim toga, obratite pažnju na to što jedete.
  Najvažnije da ne preterujete s kalorijama i da ne solite jelo. Ako se ugojite, i naslage celulita ce se povecati. Osim toga, pijte najmanje litar i po vode dnevno, po mogucstvu negazirane i sa oligomineralima.
  Na taj nacin cete pomoci organizmu da izbaci toksine i podstaci cete cirkulaciju. Izbegavajte zasladene vocne sokove.
  So je najvažniji izvor natrijuma i ako preterujemo sa njenim unošenjem, otežacemo izbacivanje viška vode iz organizma.
  Trudite se da što manje solite hranu (dozvoljeno je pet g dnevno) i izbegavajte namirnice sa visokim procentom soli - stari sir, mesne preradevine i slicno.
  Izvor: Blic
  ''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

  William Wordsworth

 3. #3

  Odgovor: Celulit

  sport i pravilna ishrana definitivno iskorenjuje celulit kao i pivski stomak
  kod muşkaraca
  probajte ne boli ...
  dovoljno je biti uporan i izai 3 X nedeljno na dzoging !
  Ko je za jednu voznjicu

 4. #4

  Odgovor: Celulit

  ...lakše mi je da volim moj celulit nego da se maltretiram kojekakvim pomadama i džogingom...

 5. #5

  Odgovor: Celulit

  Brrrr...Ko ga voli?Niko,naraFski.Moj savet, kada u 5 do 12 hocete da se tip-top sredite i zategnete, a nemate ga puno, nego taman toliko da uglavnom samo vas nervira,je tretman "gipsane bermude" koji traje jedno sat vremena.To je za prvi dan.Onda, nekoliko masaza - limfnih drenaza i tu je kraj.To je brzopotezno, a uglavnom nam je takav stil zivota,da nam ovo vise odgovara od svagodnevne nege i brige.Nije skupo, nije sarena laza,nije ni bas extra novina u kozmetologiji,pa ga ima u specijalizovanim salonima,a i probala sam na pocetku leta i jos sam zadovoljna.
  Samo... bez fizicke aktivnosti(barem setnji duzih),seHxa,vodjenja racuna o ishrani... nista !

 6. #6

  Odgovor: Celulit

  Imam ga, hvala, i ne brinem se previše zbog toga. On je dio mene. Prihvatila sam ga i on se lijepo i udobno smjestio uz mene. Ne udaljuje se uopće pa eto, imam doživotnog suputnika
  Prestani razmišljati o svojim granicama..
  Počni otkrivati svoje mogućnosti.

 7. #7

  Odgovor: Celulit

  Citat little fairy kaže: Pogledaj poruku
  Imam ga, hvala, i ne brinem se previše zbog toga. On je dio mene. Prihvatila sam ga i on se lijepo i udobno smjestio uz mene. Ne udaljuje se uopće pa eto, imam doživotnog suputnika
  Slazem se s tobom little fairy
  Savrseno normalna djevojka

 8. #8

  Odgovor: Celulit

  Niti imam celulit niti imam viska kile,ali moj posao moja ishrana utice mnogo,jest da jedem svasta i ne gledam koliko,jer sve to potrosim na posao,mora se jesti svasta ali u normalnim kolicinama,ako je posao sedeti celi dan e onda mora se praviti koje vezbe,a sad ako nema vremena da se ide u neko specialno mesto za vezbe,nema veze,kuci moze sve da se uradi a i bezplatno je,klekova,dizanje tegove (napunis vodom jednu plasticnu flasu)ako zivis u zgradu koristi stepenice,mani lift za starije osobe ostavi kola i bicikla idi peske,i puno svasta se moze raditi,ali pazi na ishranu
  No me toques

 9. #9

  Odgovor: Celulit

  Slazem se sa tvoji odgovorom sa zdravim ishranom do zdravo telo zdrav duh.

 10. #10

  Odgovor: Celulit

  Sad se bas nesto zagledam.. izgleda da meseci sedenja daju danak Nema ga puno, ali taman dovoljno da me nervira i da mi smeta. I vec se vidim kako se zuljam i mazem, a ne volim mackanje sa 50 krema, jer koristim samo jednu za celo telo a smara kad moram da odvajam kao kremu za ruke, kremu za noge, kremu za lice..
  No.. ne sekiram se, ako ce mi pomoci da ga ubijem, onda na pos'o

  Imate li neki lekic za celulit?
  Krek, krek.. Ne gudra

 11. #11

  Odgovor: Celulit

  Citat starsica kaže: Pogledaj poruku
  Imate li neki lekic za celulit?
  Pada mi na pamet masaža i samo masaža. Grublja - za bolje razbijanje narančine kore i bolju cirkulaciju.
  Prestani razmišljati o svojim granicama..
  Počni otkrivati svoje mogućnosti.

 12. #12

  Odgovor: Celulit

  Citat starsica kaže: Pogledaj poruku
  Imate li neki lekic za celulit?
  Ja znam jedan jedini - gladovanje!
  Ne preterivati ni sa vodom, ali bez mesa, hleba, slatkisa,
  nalik na dijetu koja se primenjuje za obolele od žutice.
  Uz gladovanje može hodanje,
  nikako trčanje,
  padaćete od iznemoglosti.
  Po mogućnosti obezbediti društvo za pešačenje.
  Da ne klecnu kolena
  Never lie to someone that trusts you. Never trust someone that lied to you.

 13. #13

  Odgovor: Celulit

  protiv celulita - pokrenite limfni sistem.

  sok ili obrok (svejedno)
  - jedan grejp
  - tri pomorandze
  - jedan limun
  - komad svezzeg djumbira (djumbir se oguli i izrenda na sitno rende)

  konzumiranje soka ili vochne salate od navedenih namirnica svaki dan u trajanju od par meseci pokrenuche limfni sistem i pomochi da se izbace toksini. za sve one koji su i fizichki aktivni (folklor, hodanje ...) ovo je odlichan nachin da se izbace naslage iz butina.

  pokretanjem limfnog sistema verovatno che se pokrenuti i kandida koja tu u miru i harmoniji obitava, pa che se verovatno pojaviti i "belo pranje" koje se lechi ginodaktanolom. vazzno za zapamtiti je da nije voche uzrok pojave kandide nego je to reakcija na ubrzani i zdrav rad limfnog sistema. istrajte i isterajte (i kandidu i celulit)

  nepokretnost i ishrana puna masti i shechera blokiraju limfni sistem i omoguchavaju toksinima da se talozze u masnim chelijama.
  & underpaid......

Tagovi za ovu temu

Vaš status

 • Ne možete pokrenuti novu temu.
 • Ne možete poslati odgovor.
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoje poruke
 •