SP u vaterpolu - Melburn 2007.
Prikaz rezultata 1 do 13 od ukupno 13
  1. #1

    Odgovor: Vaterpolo

    Gocić: Pripreme za SP kao obnavljanje gradiva

    Vaterpolista moskovskog Dinama Živko Gocić sa nestrpljenjem očekuje ponedeljak i početak priprema reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Melburnu. Prvi trener Dejan Udovičić tog dana će saopštiti spisak kandidata za put u Australiju, kao i plan rada.

    Gocić ističe da bi kao prvorazredni cilj trebalo postaviti plasman na Olimpijske igre u Pekingu, a da priča o medaljama dolazi tek nakon toga.

    "Spremićemo se tako da pokušamo da odbranimo zlato iz Montreala. Nikada niko od nas nije govorio 'osvojićemo zlato'. Mnogo toga treba da se poklopi. Daćemo sve od sebe, pa šta bude", poručio je Gocić u razgovoru za dnevni list "Sport".

    Prvi put posle dužeg vremena, jedno veliko takmičenje smešteno je usred sezone.

    "Svi ćemo doći na pripreme u punoj snazi. Ostaje nam da radimo na obnavljanju taktičkog gradiva. Odavno smo u ovom sistemu rada, stvari su nam poznate i svako radi svoj posao. Nadam se da će nam to i ovog puta doneti dobar rezultat".

    Nekadašnji bek Partizana smatra da nije preveliki problem što će se prvotimci italijanskih klubova Vujasinović, Udovičić i Ćirić priključiti ostalima tek 23. februara, zbog obaveza u tamošnjem šampionatu.

    "Italijanska televizija je odavno kupila prava na TV prenose za ne tako mali novac, prodali su reklamni prostor i tu onda više nema priče. Mislim da ćemo i pored te poteškoće imati dovoljno vremena da se pripremimo kako treba", istakao je Gocić.

    U prvoj fazi takmičenja, koje počinje 20. marta i trajaće do 1. aprila, Srbija će se sastati sa selekcijama Nemačke, Italije i Japana.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  2. #2

    Odgovor: Vaterpolo

    Poraz od Grka, ali osvojen turnir

    Vaterpolisti Srbije doživeli su prvi, neočekivani poraz na Samarcidis kupu u Atini i to od domaćina Grčke 10:9 (3:1, 2:3, 4:3, 1:2), ali su i pored toga osvojili prvo mesto na turniru.

    Očigledno je da su se "delfini" opustili u meču protiv Grka, koji su bili motivisani, jer su želeli da trijumfuju protiv evropskih prvaka.

    Najefikasniji u timu Srbije bio je, naravno, Aleksandar Šapić sa četiri gola. Danilo Ikodinović je postigao dva, a po jedan Andrija Prlainović, Dejan Savić i Slobodan Nikić.

    Zahvaljujući najboljoj gol-razlici, Srbija je osvojila prvo mesto na Samarcidis kupu, iako ima šest bodova, koliko i Španija i Grčka.

    Posle Atine, srpska reprezentacija se vraća u Beograd gde će nastaviti pripreme za Svetsko prvenstvo u Melburnu, a ekipi će se priključiti vaterpolisti koji igraju u Italiji - Vanja Udovičić, Vladimir Vujasinović i Aleksandar Ćirić.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  3. #3

    Odgovor: Vaterpolo

    Udovičićevih 16 za odbranu trona

    Selektor srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Udovičić odredio je 16 igrača koji će u ponedeljak otputovati na Novi Zeland, gde će biti "udarena finalna glazura" za Svetsko prvenstvo u Melburnu.

    Na spisku nema iznenadjenja, a jedino novo ime u odnosu na igrače koji su konkurisali za EP u Beogradu je mladi bek Partizana Nikola Radjen. Sa šireg spiska otpali su Marko Avramović, Branislav Mitrović, Petar Ivošević i nedovoljno oporavljeni Duško Pijetlović.

    Na poslednjem treningu nisu bili Aleksandar Ćirić i Dejan Savić koji su dobili dozvolu da budu na svadbi Petra Trbojevića u Barseloni.

    U ponedeljak na Novi Zeland putuju Denis Šefik, Slobodan Soro, Gojko Pijetlović, Andrija Prlainović, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Dejan Savić, Danilo Ikodinović, Slobodan Nikić, Filip Filipović, Aleksandar Ćirić, Aleksandar Šapić, Vladimir Vujasinović, Branko Peković, Miloš Korolija i Nikola Rađen.

    U Australiji će svetski šampion odraditi završne pripreme za Melburn i odigrati poslednje kontrolne mečeve pred početak Svetskog prvenstva.

    Udovičić će neposredno pred početak Svetskog prvenstva odrediti 13 igrača koji će braniti zlato iz Montreala. Prvi meč na SP Srbija igra 20. marta protiv Nemačke.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  4. #4

    Odgovor: Vaterpolo

    Delfini u petak stižu u Melburn

    Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je da je turnir u Ouklandu, gde je njegova ekipa osvojila prvo mesto, opravdao cilj.

    "Ekipa se aklimatizovala na nove uslove, klimu, vremensku razliku.Odradjen je veliki broj treninga i odigrano šest utakmica. Prvo mesto koje smo osvojili, zadovoljilo je zbog sjajne podrške naših zemljaka. Medjutim, rezultat nije bio u prvom planu", rekao je Udovičić.

    Prema njegovim rečima, ekipa je uspešno uradila zadatak, a to nije bilo lako, jer se samo nekoliko dana pre puta okupila u kompletnom sastavu.

    "Program je bio naporan - teretana, bazen, utakmice. Razumljivo je što je bilo malo nervoze na utakmicama", rekao je Udovičić.

    Reprezentacija Srbije u petak će doputovati u Melburn, gde u subotu počinje Svetsko prvensto, a prvu utakmicu odigraće u utorak, 20. marta sa Nemačkom.

    "Imamo svoje ciljeve, ali ćemo ih postepeno osvarivati. I druge reprezentacije imaju svoje ambicije. Mnogi žele da nas skinu sa trona i zbog toga moramo da igramo sa maksimalnom koncentracijom", rekao je Udovičić.

    On je istakao da ne sme da se dogodi da ekipa dozvoli protivniku da stekne prednost, a zatim da se troši kako bi uhvatila priključak.

    "Nama sve polazi iz odbrane i kada smanjimo broj primljenih golova sve će doći na svoje mesto", zaključio je Udovičić.

    Selektoru sada predstoji najteži deo posla da odredi 13 igrača koji će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Australiji.

    "Mislim da je sve poznato, ali hoću prvo vaterpolistima da saopštim odluku. U svakog od njih imam ogromno poverenje, a sa momcima koji budu otišli kući sam više nego zadovoljan. Opravdali su poziv", rekao je Udovičić.

    U Melburnu je do susreta sa Nemcima predvidjeno pet treninga, a samo jedan u bazenu gde se igraju utakmice. U planu su dve kontrolne utakmice sa Rusijom.

    "Hoćemo da osetimo atmosferu. Znamo da će biti dosta naših ljudi. Bitna je hladna glava u svakom meču. Ponavljam, korak po korak, pa dokle stignemo. Ovi momci su toliko toga osvojili da im ne pada na pamet da budu epizodisti", rekao je Udovičić.

    U toku priprema za Svetsko prvenstvo Srbija je odigrala 12 utakmica i zabeležila devet pobeda, dva poraza, dok je jedan meč odigrala nerešeno.

    (Beta)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  5. #5

    Odgovor: Vaterpolo

    Korolija umesto Pekovića na SP

    Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić odredio je konačan spisak od 13 igrača koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Melburnu.

    Najveće iznenadjenje predstavlja Miloš Korolija, koji će umesto Branka Pekovića učestvovati u pokušaju srpskog tima da u Melburnu odbrani zlato osvojeno pre dve godine u Montrealu. Pored Pekovića, u skladu sa ranijim najavama, put Beograda vratiće se Radjen i Pijetlović.

    "Ponavljam, zadovoljan sam angažovanjem igrača na pripremama od samog početka.najteže je treneru da donosi ovakve odluke ali izbora nema. Što se Korolije tiče mislim da je u ovom trenutku spremniji od Pekovića i da zaslužuje šansu da igra na svetskom prvenstvu. To je apsolutno moj izbor i stojim uza njega", rekao je Dejan Udovičić.

    Miloš Korolija rekao je da je veoma srećan što će putovati u Melburn i dodao da će učiniti sve kako bi opravdao poverenje selektora.

    "Prvi put sam ispratio pripreme od početka do kraja i prezadovoljan sam što sam ušao u ekipu.Čast je biti njen deo i verujem da ću dati svoij doprinos ostvarenju željenog rezultata", istakao je Korolija.

    Sa druge strane, razočarani Branko Peković nije želeo da komentariše odluku selektora:

    "Nemojte mene ništa da pitate, pitajte selektora".

    Na spisku Dejana Udovičića nalaze se:

    1. Denis Šefik ( Etnikos), 2. Andrija Prlainović (Partizan), 3. Živko Gocić (Dinamo Moskva), 4. Vanja Udovičić (Posilipo), 5. Dejan Savić (Sintez), 6. Danilo Ikodinović (Sintez), 7. Slobodan Nikić (Olimpijakos), 8. Filip Filipović (Partizan), 9. Aleksandar Ćirić (Breša), 10. Aleksandar Šapić (Šturm), 11. Vladimir Vujasinović (Pro Reko), 12. Miloš Korolija (Partizan), 13. Slobodan Soro (Sabadelj).

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  6. #6

    Odgovor: Vaterpolo

    Delfini sa nestrpljenjem očekuju Nemce

    Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da "delfini" sa nestrpljenjem očekuju prvi duel na na prvenstvu sveta u Melburnu protiv Nemaca, istakavši da je nakon kvalitetnih 40 dana pripreme "došlo vreme da se rad materijalizuje".

    "Razloga za brigu nema. Neka se momci danas odmore i onda krećemo korak po korak. Važno je da u timu nema zdravstvenih problema, a Aleksandar Šapić stalnim vežbanjem u teretani drži pod kontrolom povredu ramena", poručio je Udovičić.

    On je dodao da je na svakom takmičenju, a posebno šampionatu sveta, početak uvek najteži, s čime se složio i reprezentativac Dejan Savić.

    "Treba da osetimo atmosferu, vodu, način sudjenja. Nikada start nije lak, ali kako vreme prolazi siguran sam da će nam biti sve lakše i da ćemo igrati sve bolje i bolje", optimista je Savić, dok golman Denis Šefik tvrdi da je "sve u našim rukama".

    Sportski direktor reprezentacije Nenad Manojlović očekuju od naše ekipe kvalitetnu igru, a od prvenstva da bude "uzbudljivo".

    "Imamo iskustva u ovakvim takmičenjima, a i mladi igrači u timu spremni su da 'zagrizu' jače ako ne krene sve kako treba. Ne treba ekipu opterećivati ciljevima, oni jako dobro znaju zbog čega igraju i nikakvo dodavanje motiva sa strane im nije potrebno. Udovičić ima dobru komunikaciju sa igračima i mislim da možemo da budemo kvalitetni i uspešni na, nadam se, uzbudljivom prvenstvu", zaključio je Manojlović.

    Utakmica izmedju Srbije i Nemačke igra se u utorak ujutru u 1.40 časova po srednjeevropskom vremenu.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  7. #7

    Odgovor: Vaterpolo

    Udovičić: Greškama vratili Nemce u život

    Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je nakon pobede nad Nemačkom (11:7) u prvom kolu Svetskog prvenstva u Melburnu, da može samo delimično da bude zadovoljan partijom koju su pružili njegovi igrači.

    "Serijom grešaka u drugom poluvremenu vratili smo Nemce u život. Tvrdim da sve od nas zavisi i tako će biti ubuduće. Neću da se bavim sudjenjem, jer ako smo velika ekipa moramo da dobijamo i sa lošim deljenjem pravde", istakao je strateg aktuelnog svetskog i evropskog prvaka. .

    Kapiten srpskog tima Vlada Vujasinović rekao je da njegova ekipa mora da ispravi neke greške u igri ukoliko želi da bude kandidat za zlatnu medalju.

    "Znamo gde grešimo, ima dosta razloga.Ako ih ispravimo bićemo kandidati za zlato. U suprotnom ne znam gde ćemo da stignemo.Moramo da dignemo formu", izjavio je Vujasinović.

    Petostruki strelac na meču sa Nemačkom Aleksandar Šapić takodje je bio nezadovoljan igrom u završne dve četvrtine.

    "Dobar početak a poslednje dve četvrtine moramo da zaboravimo", kratko je prokomentarisao Šapić.

    Pored najboljeg strelca na planeti, najzapaženiji partiju u taboru Srbije pružio je golman Denis Šefik, koji je istakao da je prvi meč na šampionatu uvek najteži.

    "Uvek je teška utakmica na startu prvenstva. Pali smo bez razloga, neverovatan broj grešaka za ovakvu utakmicu. Moramo da ponovimo početak utakmice protiv Italijana i da u istom ritmu odigramo do kraja. Nadam se da ćemo u tome uspeti", izjavio je Šefik.

    Mladi Vanja Udovičić naveo je da je Srbija primila dosta "jeftinih" golova, ali i dodao da u daljem takmičenju sve zavisi samo od našeg tima.

    "Dosta grešaka u pozicionoj odbrani, sa jeftinim golovima. Umesto da dotučemo protivnika mi smo mu vratili nadu. Problem je u našoj igri i to moramo sami da rešimo", rekao je Udovičić.

    Aleksandar Ćirić smatra da su sudije značajno uticale na konačan rezultat.

    "Videli ste da Rumun nije sudio ništa. Kao da nas probaju i moramo da budemo jači od svega. Zalaganje nije bilo loše i treba da nastavimo sa igrom iz prve dve četvrtine", istakao je Ćirić.

    Sledeći meč na SP reprezentacija Srbije igra sa Italijom Sledeći meč naša ekipa igra sa Italijom u tri sata ujutro u noći izmedju srede i četvrtka (po srednjevropskom vremenu).

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  8. #8

    Odgovor: Vaterpolo

    Srbija jaka za Italiju i sudije

    Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Italiju 6:3 (3:2, 1:0, 2:1, 0:0) u derbi meču Grupe A na Svetskom prvenstvu u Melburnu i praktično je obezbedila prvo mesto u toj grupi, što znači dva dana odmora i mogućnost da se izbegnu Madjari do samog finala.

    U poslednjem kolu Srbija igra protiv Japana u petak (od 23 sata) i sve osim pucačkog treninga bilo bi iznenadjenje. Srbija je dakle u četvrtfinalu Svetskog prvenstva i mirno može da čeka protivnika.

    Očekivao se težak meč protiv Italijana, ali i neravnopravan sudijski tretman. Sve se to i ostvarilo.

    Srbija je odlično počela meč i povela 3:0, ali su u poslednjem minutu prvog dela Italijani postigli dva gola i to jedan u bukvalno poslednjoj sekundi.

    Uvukla se potom nervoza u srpski tim, nerezonska dodavanja, "začinjena" konstantnim odlukama sudijskog para iz Madjarske i Španije, koji je izludjivao naše vaterpoliste ali i sve nas sviranjem faulova u napadu i oduzimanjem lopti srpskim vaterpolistima.

    Medjutim, kada je teško, kada se odlučuje tu je Aleksandar Šapić. Italijani su propustili nekoliko napada za izjednačenje, ali najbolji srpski strelac u pravom trenutku postiže gol za 4:2.

    Ponovo je na golu blistao Denis Šefik, koji je ulivao samopouzdanje saigračima u prelomnim trenucima. Odbrana je, za razliku od napada, funkcionisala gotovo besprekorno i još jednom se pokazalo da je to najjači adut srpskog vaterpolo tima.

    U trećoj četvrtini najpre Andrija Prlainović podiže na 5:2, da bi Italijani smanjili na 5:3, ali Danilo Ikodinović vraća razliku na tri gola 6:3.

    Koliko je bio sudijski kriterijum bio neujednačen govori i podatak da su Italijani u poslednjoj četvrtini imali četiri napada sa igračem više, a Srbija samo jedan. Naravno, i u poslednjoj čletvrtini svirano je nekoliko faulova srpskim centrima u napadu.

    Sve u svemu očekivan rezultat za koji je ponovo najzaslužniji "duet Š" - Šefik i Šapić, koji je postigao tri gola (ukupno osam na šampionatu do sada). Golove za Srbiju postigli su i Filip Filipović, Andrija Prlainović i Ikodinović.

    Strelci za Italiju bili su Valerio Rico , Mauriucio Felugo i Luidji di Konstanca.

    Igrač više: Srbija 8/3; Italija 11/2.

    U drugoj utakmici 2. kola Grupe A Nemačka je pobedila Japan 17:7.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  9. #9

    Odgovor: Vaterpolo

    Hrvati, Španci i Madjari uz Srbiju

    Vaterpolistima Srbije, koji su u petak kasno uveče osvojili grupu A, u četvrtfinalu Svetskog prvenstva pridružile su se selekcije Hrvatske, Španije i Madjarske.

    Hrvati su u direktnom okršaju za prvo mesto grupe B savladali SAD rezultatom 10:8, dok su Španci istu stvar postigli u grupi C, tako što su posle vodjstva od 5:1 stečenog u prvoj četvrtini, pobedili Grčku sa "tesnih" 8:7. U grupi D su Madjari trijumfom nad Rumunijom (11:9) samo potvrdili primat.

    Pomenute četiri selekcije će kao nagradu za dobre rezultate dobiti tri dana odmora, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe u ponedeljak morati da igraju "baraž" za četvrtfinale.

    Parovi su: Italija - Australija (1), Nemačka - SAD (2), Grčka - Rumunija (3) i Rusija - Kanada (4).

    U četvrtfinalnim susretima, zakazanim za sredu, sastaće se: Srbija - Pobednik para 3, Hrvatska - Pobednik para 4, Španija - Pobednik para 1 i Madjarska - Pobednik para 2.

    Ukoliko savladaju Grčku ili Rumuniju, vaterpolisti Srbije bi se u petak u polufinalu sastali sa boljim iz duela Hrvatska - Rusija/Kanada.

    REZULTATI POSLEDNJEG KOLA PRVE FAZE

    Grupa A

    Srbija - Japan 18:3
    Italija - Nemačka 8:3

    TABELA: Srbija 6, Italija 4, Nemačka 2, Japan 0 bodova.

    Grupa B

    Hrvatska - SAD 10:8
    Australija - Južna Afrika 12:6

    TABELA: Hrvatska 6, SAD 4, Australija 2, Južna Afrika 0 bodova.

    Grupa C

    Rusija - Kina 11:6
    Španija - Grčka 8:7

    TABELA: Španija 6, Grčka 4, Rusija 2, Kina 0 bodova.

    Grupa D

    Kanada - Novi Zeland 12:8
    Madjarska - Rumunija 11:9

    TABELA: Madjarska 6, Kanada 4, Rumunija 2, Novi Zeland 0 bodova.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  10. #10

    Odgovor: Vaterpolo

    Protiv Hrvata za finale!

    Vaterpolo reprezentacija Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva u Melburnu igraće protiv selekcije Hrvatske, koja je u četvrtfinalu deklasirala ekipu Rusije 13:3 (4:0, 4:1, 2:1, 3:1).

    Posle napornog meča sa Grcima, koji su "delfini" rešili tek u drugom delu (8:3), selektor Dejan Udovičić ima težak zadatak da odmori ekipu pred verovatno najteži meč na šampionatu - protiv Hrvatske. Ulog je ne samo medalja već i viza za Olimpijske igre u Pekingu.

    "Grčka je do sada bila naš najteži rival i mislim da oni mogu da igraju u svakom polufinalu svetskog prvenstva. Utakmica je nosila veliki teret ali mi nismo došli da bi ispali u četvrtfinalu već po medalju i olimpijsku vizu. Raduje me što smo se svi ovde mobilisali u cilju uspeha. Dosta smo iscrpljeni treba da se odmorimo za Hrvate.To će nam biti sigurno najteža utakmica na turniru", rekao je Udovičić posle meča.

    Danilo Ikodinović pohvalio je igru srpskog tima u odbrani. "Probudio se napad ali i tu možemo da budemo bolji".

    Mladi Filip Filipović postigao je ključne golove koji su Srbiju "odlepili" od Grka. "Povezali smo dve dobre utakmice, Italiju i Grčku. Ponovo smo dobro igrali ispred Denisa Šefika dobro igrali. Malo smo stali u poslednjih osam minuta ali to ne sme da dogodi u polufinalu".

    Kapiten Vladimir Vujasinović kao i uvek najprizemniji je i najkritičniji. "Bilo je teško kako smo i očekivali. Imali smo dužu klupu. Svi su ovde već iscrpljeni igranjem i brinem zbog našeg stanja.Moramo da se odmorimo. Dodali smo gas u trećoj i tu prelomili meč. Ostali deo je bio manje više ravnopravan".

    Selektor reprezentacije Grčke, Italijan Alesando Kampanja nije bio razočaran: "Težak meč na obe strane. Nemamo snage da igramo čitavu utakmicu u istom nivou. Nismo dozvolili Srbiji lake golove. Naša odbrana je bila veoma dobra. Posle je usledio pad ali kada naučimo da igramo u istom ritmu bićemo još bolji".

    Meč sa Hrvatima bi trebalo da se igra u petak u 17.20 po lokalnom odnosno 9.20 po srednjoevropskom vremenu. Drugo polufinale je predvidjeno za 21 sat ali nije isključeno da se tu opet ubace Australiijanci pa da se mečevi polufinala igraju u 16 i 17.20 časova.

    Španci i Madjari za finale

    U polufinalu vaterpolo Svetskog prvenstva u Melburnu igraće selekcije Srbije i Hrvatske, odnosno Španije i Madjarske.

    Španci su polufinale izborili pobedom nad Italijom 7:5 (1:1, 3:2, 0:1, 3:1), dok su Madjari rutinski savladali Nemce 13:6 (4:2, 1:0, 4:2, 4:2).

    Četvrtfinale, rezultati:

    Srbija Grčka 8:3
    Hrvatska Rusija 13:3
    Španija Italija 7:5
    Mađarska Nemačka 13:6

    Polufinale:

    Srbija Hrvatska (petak, 09:20 - CET
    Madjarska Španija (petak, 13:00 - CET)


    Kuva se atmosfera pred veliki meč


    Svetsko vaterpolo prvenstvo u Melburnu ulazi u završnicu, a prava poslastica očekuje nas u petak ujutro kada će se naš tim za finale boriti ni manje, ni više nego protiv Hrvatske.

    Srbija ulazi u utakmicu, koja, kao i uvek, neće biti obična, sa ulogom branioca titule svetskog prvaka, samim tim i sa ulogom favorita. Hrvati su u četvrtfinalu "udavili" Ruse 13:3, igraju mnogo, mnogo bolje nego na Evropskom prvenstvu u Beogradu i sa pravom su puni optimizma.

    Posle iscrpljujuće borbe sa Grčkom (iako rezultat od 8:3 to ne govori), srpskim vaterpolistima je potreban dobar odmor.

    "Treba da se osvežimo, da zadržimo nivo odbrane i sprovedemo neke taktičke zamisli za meč sa Hrvatima", rekao je selektor Dejan Udovičić.

    Udovičić prihvata ulogu favorita, ali svestan je da protiv Hrvata neće biti lako. "Hrvatska ima odličan tim, sjajne centre, a Miho Bošković je medju najboljim igračima sveta", rekao je Udovičić.

    Kapiten Vladimir Vujasinović takodje "vapi" za odmorom. Sezona je bila naporna, praktično su svi u svojim klubovima imali velike obaveze.

    "Svi su ovde već iscrpljeni igranjem i brinem zbog našeg stanja. Moramo da se odmorimo", kaže Vujasinović.

    Selektor Hrvatske Ratko Rudić istakao je da još ne želi da priča o ekipi Srbije, ali je ipak dodao da su "to svetski i evropski šampioni" i da će zbog toga njegov tim biti izuzetno motivisan.

    Hrvatski vaterpolista Damir Burić je za istarski portal Regionalmagazin izjavio da Hrvatska "može do finala".

    "Naravno da uvažavam Srbiju, ali pobedjivali smo ih i kada su sa njima bili Crnogorci, tada su sigurno bili jači. Srbija igra dobro, ali ne toliko uverljivo kao na minulim takmičenjima. Nama je samopouzdanje bitno podignuto i mislim da ćemo na kraju ipak napraviti feštu. Jednostavno je došlo vreme da i mi uzmemo neku medalju. Igramo dobro, protiv Rusa vrhunski i forma nam je u usponu", kaže hrvatski vaterpolista.

    Australijska policija u brizi

    Još su sveže uspomene iz Kranja 2003. godine kada je u neregularnim uslovima i haosu koji su napravili hrvatski navijači, tadašnja SCG savladala Hrvatsku u finalu Evropskog prvenstva u Kranju.

    Organizatori SP u Melburnu strahuju od mogućih incidenata izmedju srpskih i hrvatskih navijača. Obe zemlje imaju jake iseljeničke zajednice u Australiji, a nedavni incident na teniskom turniru digao je na noge australijsku policiju.

    Biće to veliki test za australijsku policiju, a vaterpolisti obe ekipe smiruju strasti i apeluju na navijače da ih sportski podrže.

    "Treba verovati da organizatori ipak shvataju da su susreti Hrvatske i Srbije utakmice visokog rizika i da do nekih nereda na tribinama neće doći. Naši navijači bi nam pomogli kad bi se ponašali civilizovano i sportski, verujem da isto misle i igrači Srbije", rekao je Burić.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  11. #11

    Odgovor: Vaterpolo

    Da li će delfini pojesti barakude?

    U petak ujutro u 9.20 morate da budete uz televizijske ekrane. Zamolite šefove za pauzu ili kasniji dolazak na posao, jer će u to vreme početi polufinalna utakmica Svetskog prvenstva u vaterpolu izmedju Srbije i Hrvatske.

    Srpski "delfini" protiv hrvatskih "barakuda", utakmica za sve ljubitelje vaterpola, utakmica koja uvek znači i "nešto više od igre".

    Srbija je evropski prvak iz Beograda na kojem su se hrvatski vaterpolisti obrukali, ali je hrvatski selektor Ratko Rudić vraćanjem nekoliko iskusnijih igrača u nacionalni tim napravio dobar posao i evo već na prvom sledećem takmičenju, Svetskom prenstvu u Melburnu, Hrvati su ponovo u borbi za medalju.

    Srbija i Madjari godinama vladaju svetskim vaterpolom, a Hrvatska će pokušati da im pomrsi račune u Australiji.

    Utakmice Srbije i Hrvatske (u bilo kom sportu, pa tako i vaterpolu) uvek su bili puni naboja i neizvesni do poslednjih trenutaka. U poslednje dve velike utakmice, Srbija, odnosno tadašnja SCG zabeležila je dve pobede (EP u Kranju i SP u Montrealu).

    Hrvati su u dosadašnjem toku šampionata u Melburnu imali uspona i padova, ali su u četvrtfinalu prosto zgromili Rusiju i osokoljeni igrom u tom meču ulaze u duel sa Srbijom.

    Hrvatski tim najjači je na centarskim pozicijama - Mile Smodlaka i Igor Hinić i sigurno je da će Hrvati igrati upravo na njih, kako bi izborili faulove i što više napada sa igračem više. Uz njih, tu su odlični Miho Bošković i Samir Barać, kao i iskusni Zdeslav Vrdoljak, koji pokriva desnu stranu. Frane Vićan takodje odlično brani u Melburnu.

    Obe reprezentacije igraju slično, odbrane su im jači aduti, a u napadu je kreativnost podjednaka. Prednost našeg tima je svakako najbolji golman sveta Denis Šefik, ali i bolja uiogranost i medjusobno poznavanje igrača. Prevagu bi mogao da donese levoruki Filip Filipović, ali i iskustvo Vladimira Vujasinovića, Dejana Savića, Danila Ikodinovića i šuterski uvek raspoloženi Aleksandar Šapić.

    Ako Hrvati budu išli na udvajanje Šapića, eto prilike za šuteve spolja drugih igrača ili proigravanja centara.

    U svakom slučaju, utakmica će sigurno biti neizvesna i "teška" za gledanje, a kamoli za igranje.

    Meč sude Turčin Tolga i Kanadjanin Tarkot.

    Udovičić: Cenimo Hrvate, ali mi smo favoriti

    Nešto manje od 24 časa ostalo je do polufinala Svetskog prvenstva u vaterpolu, u kojem će se u Melburnu sastati Srbija i Hrvatska, a iz oba tabora najavljuju da su spremni za veliki duel.

    Selektor Srbije Dejan Udovičič istakao je da Hrvatska ima veoma kvalitetan sastav, ali je dodao da ukoliko njegov tim bude odigrao kako ume, plasman u finale ne bi smeo da dodje u pitanje.

    "Imali smo daleko teži put do polufinala. Umorni jesmo, ali i orni za meč. Nije fraza, ali zaista cenim ovaj hrvatski sastav. Hinić, Smodlaka na centrima, odlični Bošković, povratnik Vrdoljak, uz ostale igrače zaslužuju poštovanje. Ipak, mi ne ulazimo u meč da izgubimo, naprotiv, ubedjen sam da ako odigramo kako znamo, ne bi trebalo da bude problema", rekao je strateg Srbije.

    Mladi bek Srbije Vanja Udovičić istakao je da dueli sa Hrvatima uvek donose pojačane emocije i dodao da je pritisak na "šahovničarima".

    "Zna se kakve emocije nosi ovaj duel. Imamo seriju pobeda, više uspeha i mislim da će pritisak zbog tog kompleksa biti na njima. Moramo da ponovimo dobru igru odbrane, da se zbijemo i ne budemo sami sebi protivnik. Ukoliko u tome uspemo, šanse su na našoj strani", izjavio je Udovičić.

    Kapiten Srbije Vlada Vujasinović rekao je da očekuje neizvesnu i tešku utakmicu.

    "Sa Hrvatima je uvek kocka, na nož, biće neizvesno. Jači su nego ikada, a centri im obavljaju veliki
    posao. Naše je odigramo kako umemo. Primetan je umor ali kada bude počelo sve je otvoreno", naveo je Vujasinović.

    Najbolji strelac srpskog tima Aleksandar Šapić takodje smatra da oba tima imaju podjednake šanse za plasman u finale.

    "Nikada to nisu obični mečevi iako je u bazenu uvek korektno. Sada je veliki ulog. Odlična su ekipa i mislim da su izgledi 50-50", rekao je Šapić.

    Selektor Hrvatske Ratko Rudić, koji je odgledao četvrtfinalni meč izmedju Srbije i Grčke izjavio je da nije impresioniran igrom akteulnog svetskog i evropskog šampiona.

    "Srbi imaju dobru odbranu, dok im napad nije kao nekada. Mi smo za sada ostvarili sve ciljeve, idemo dalje. Možemo da pobedimo i da udjemo u finale. Imamo svoje adute", rekao je Rudić.

    Jedan od najiskusnijih u hrvatskoj ekipi Samir Barać, koji igra u italijanskoj Breši zajedno sa Aleksandrom Ćirićem, izjavio je da se "šahovničari" imaju ogroman motiv.

    "U bazenu nema prijateljstva, ali van njega se poštujemo kao profesionalci. Toliko puta smo igrali jedni protiv drugih da iznenadjenja ne može da bude. Imamo ogroman motiv, želju da pobedimo i verujem da ćemo uspeti", rekao je Barać.

    Hrvatski reprezentativci su nekoliko puta u poslednja dva dana izjavili da će im, za razliku od meča u Montrealu 2005, biti lakše, jer Srbi više ne igraju zajedno sa Crnogorcima. Tadašnja SCG je pre dve godine osvojila zlato, a u meču sa Hrvatskom tadašnji plavi slavili su sa 5:4.

    Interesovanje za meč u Melburnu je veliko, organizatori očekuju pune tribine, ali se pribojavaju sukoba navijača. Prema najavama lokalne policije, čak oko 1.000 "momaka u plavom" biće angažovano u obezbedjivanju mira i reda u duelu balkanske "braće", a Hrvati su upozorili organizatore na incidente sa finala EP 2003. u Kranju i time na neki način pokušali već sada da sa sebe skinu odgovornost za ponašanje svojih fanova.

    Bilo kako bilo, meč počinje u devet časova i 20 minuta po srednjeevropskom vremenu, a pobednik ovog duela sastaće se sa boljim iz meča Madjarska - Španija.

    (MONDO)

    Tako je Udovičiću!

    ŽIVELA SRBIJA!!!
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  12. #12

    Odgovor: Vaterpolo

    Hrvatima cestitke. Nisam gledao utakmicu, posto sam na poslu, ali kad sami vaterpolisti kazu da su ih Hrvati razbili tri cetvrtine, onda je jasno da je zasluzeno.
    Zao mi je, navikli su nas na pobede, ali i ovo je deo sporta. Prosli smo u Atini, prosli u Kranju, prosli u Montrealu, jako je tesko odrzati kontinuitet takvih rezultata. Tame postoje da bi prizvale sjaj

    Komsijama srecno u finalu (i jednima i drugima ), a ja se nadam da ce nasi vaterpolisti osvojiti bronzu. Svaka im cast i za ulazak u prve cetiri ekipe...kamo srece da smo i u nekim drugim stvarima u svetskom vrhu...
    ...baš polaze galije...
    ...do vina i maslina...
    ...ajmo malo na jug Italije...
    ...zatvori oči...
      Vrh

  13. #13

    Odgovor: Vaterpolo

    Srbija bez bronze i vize za Olimpijadu

    Vaterpolo reprezentacija Srbije ostala je bez bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Melburnu, pošto je u meču za treće mesto, posle peteraca, poražena od Španije sa 18:17 (2:1, 1:1, 3:4, 2:2, 1:0, 0:1, 8:9) i sada će vizu za Olimpijadu morati da traži kroz kvalifikacije.

    Junak utakmice bio je golman Španije Injaki Agilar, koji je odbranio peterce Andriji Prlainoviću u drugoj i Filipu FIlipoviću u devetoj seriji.

    Naša reprezentacija je porazom od Španije ostala bez medalje na velikom takmičenju prvi put posle Olimpijade u Sidneju 2000. godine.

    Izabranici Dejana Udovičića u meč su ušli nervozno, a sve je pomalo podsećalo na polufinalni duel sa Hrvatskom. U prva četiri minuta nije bilo pogodaka, a kada srpski "delfini" nisu realizovali prvu situaciju sa igračem više, sve je počelo da "miriše" na još jedan loš dan aktuelnog evropskog prvaka.

    Ipak, Srbija je tri minuta pre kraja četvrtine uspela da povede sa 1:0 golom Ćirića, usledio je brz odgovor Španaca preko gorostasnog Ivana Pereza, ali je efektnim pogotkom Filipa Filipovića naš tim na prvi odmor otišao sa mini viškom.

    I uvodni minuti drugog perioda protekli su u tvrdoj i ne baš atraktivnoj igri, koju su obeležile greške i dobre odbrane golmana obe reprezentacije.

    Španci su polovinom ove četvrtine iskoristili smušenost u odbrani Srbije i izborili peterac koji je iskoristio Giljermo Molina i doneo izjednačenje. Da Srbija na poluvreme ipak ode sa golom viška ponovo se potrudio Filipović, čiji "projektil" je završio iza ledja Agilara za 3:2.

    Na samom početku treće četvrtine Živko Gocić je sjajnom solom akcijom uspeo da se izbori za peterac, ali je kao i na susretu sa Hrvatima, Vanja Udovičić bio neprecizan.

    Uspela je Srbija u većem delu ovog perioda da održi prednost od jednog gola, ali su Španci minut pre kraja četvrtine, golom Moline, ponovo sa peterca uspeli da povedu prvi put na utakmici (6:5).

    Pogodak kapitena Vlade Vujasinovića 50 sekundi pre kraja deonice, medjutim, vratio je utakmicu u egal, uprkos činjenici da je Srbija odigrala izuzetno loše u odbrani i primila čak četiri gola za samo osam minuta, a ni igrač više ponovo nije funkcionisao.

    Reprezentacija Srbije dobro je otvorila poslednju deonicu, jer je nakon samo pola minuta Udovičić bio precizan za 7:6. Nekoliko trenutaka nakon toga četa Dejana Udovičića našla se u novim problemima, jer je najbolji strelac Srbije Aleksandar Šapić završio utakmicu zbog tri isključenja.

    Tu činjenicu Španci su iskoristili na najbolji način i polovinom četvrtog perioda, pogocima Rikarda Peronea i raspoloženog Moline, došli do novog vodjstva - 8:7.

    U finišu meča oba tima su se propisno ispromašivala i ušlo se u neizvesnu završnicu, u kojoj je Andrija Prlainović tri sekunde pre kraja, u situaciji sa igračem više postigao gol i doneo Srbiji produžetke
    .
    U prvom produžetku Srbija je zaigrala nešto agresivnije u odbrani, a upravo je Prlainović pred kraj perioda uspeo da se izbori za isključenje. Konačno siguran realizator situacije sa igračem više bio je Udovičić i Srbija je u odlučujća tri minuta ušla sa vodjstvom od 9:8.

    Drugi produžetak pripao je Španiji, koja je golom Garsije stigla do novog izjednačenja, a Srbija je lošom igrom dopustila protivniku da stigne do peteraca, kada je na scenu stupio Injaki Agilar koji je "skinuo" udarce Prlainovića u drugoj i Filipovića u devetoj seriji i doneo Špancima prvu medalju na svetskim prvenstvima u istoriji.

    Trojica igrača u reprezentacija Srbije postigla su dva pogotka - Filipović, Udovičić i Vujasinović, a jednom su mrežu Španije zatresli Ćirić, Nikić i Vujasinović.

    Kod Španaca ubedljivo najbolji bio je Molina sa četiri gola, po dva pogotka postigli su Garsija i Rikardo Perone, a jednom se u listu strelaca upisao Ivan Perez.

    U finalu Svetskog prvenstva igraju Madjarska i Hrvatska.

    Peto mesto na šampionatu pripalo je Italiji, koja je u dramatičnom meču nadigrala Grčku rezultatom 16:15, takodje posle boljeg izvodjenja peteraca - 3:3, 2:2, 3:1, 1:3, 0:1, 2:1, 5:4, dok je sedmo mesto osvojila Rusija, koja je bila bolja od Nemačke 11:8 (4:4, 1:1, 4:1, 2:2).

    Nikić: Sami smo krivi za neuspeh

    Vaterpolisti reprezentacije Srbije ocenili su da su sami krivi za poraz od Španije u utakmici za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Melburnu, a četvrtu poziciju ocenili su kao neuspeh.

    "Ovo je za nas debakl. Prvi put posle dugo vremena nismo uzeli medalju. Sada ovo Svetsko prvenstvo treba da se analizira, da se nešto promeni, pa da se spremimo za Olimpisjke igre sledeće godine", rekao je centar vaterpolo tima Srbije Slobodan Nikić agenciji Beta posle poraza od Španije.

    Nikić je podsetio da će Srbija do Olimpijskih igara u Pekingu morati da dodje preko kvalifikacija.

    "Moraćemo da igramo turnire. Treba da probamo da ovo što pre da zaboravimo", naveo je on.

    Nikić je istakao da nijednom vaterpolisti Srbije sada nije lako, jer je posle niza godina na samom vrhu reprezentacija doživela "ovakav pad sa velike visine".

    Vanja Udovičić rekao je da mu je teško da priča neposredno posle poraza.

    "Boli nas glava, doživeli smo da osvojimo četvrto, ili da izgubimo za treće mesto, kako god. I ova utakmica je pokazala da smo samo krivci i da mnogo toga ne štima. Samo je kod nas problem", istakao je Udovičić, koji je ipak izrazio nadu da će ovaj rezultat doneti i nešto dobro timu.

    "Ko zna zbog čega je ovo dobro. Ipak, glavu gore, četvrti na svetu nije mala stvar. Ovo nam se nije skoro desilo. Pauza sa medaljom, ali i to mora da izadje na dobro, moramo da izvučemo pouke", dodao je on.

    Udovičić je zahavlio navijačima Srbije, koji su na bazenu u Melburnu iz utakmice u utakmicu bodrili srpski tim.

    "Pomagali su nam da se vraćamo u igru i kada je to bilo jako teško".

    Upitan o oraganizaciji vaterpolo turnira na Svetskom prvenstvu, on je rekao da nije zadovoljan i da igrači o tome mogu da kažu samo loše stvari.

    "Ipak, o tome ne treba da pričamo mi već ljudi iz Saveza. A i glupo je o tome pričati posle četvrtog mesta".

    Nikić je na tu temu rekao da je bazen u Melburnu bio odličan, ali da je bilo problema sa smeštajem, ishranom i prevozom.

    "To je ipak smešno kada nimo uzeli medalju, mogli smo i peške do bazena", dodao je razočarani Nikić.

    Hrvati prvi put na vaterpolo tronu (... I sad bi nama trebalo da bude lakše što smo izgubili od Svetskih prvaka? )

    Vaterpolisti Hrvatske okitili su se prvom medaljom na Svetskim šampionatima i to odmah najsjajnijom - zlatnom.

    "Šahovničari" su u finalu prvenstva u Melburnu nadigrali respektabilnu selekciju Madjarske posle produžetaka - 9:8 (1:2, 3:1, 1:3, 2:1, 1:1, 1:0).

    Najveća snaga hrvatske ekipe u velikom finalu bilo je upravo rasterećenje i činjenica da nemaju šta da izgube u duelu sa Madjarima, koji su od 1998. godine propustili samo završnicu šampionata u Fukuoki 2001. godine.

    Najbolji u redovima hrvatske reprezentacije bili su Pavo Marković i Samir Barać sa po dva gola, dok su Vrdoljak, Joković, Smodlaka, Dogaš i Bošković zabeležili po jedan pogodak.

    Kod Madjara istakao se Gergelji Kiš sa tri gola, dok je Daniel Varga bio dva puta strelac.

    Hrvatskoj je trijumf u Melburnu najveći uspeh u istoriji vaterpola. Oni su dva puta (1994. i 2005. godine) osvojili četvrta mesta, dok nijedanput nisu uspeli da se popnu na pobedičko postolje.

    Za razliku od njih Madjari su osvojili jedno zlato, dok su 1998. poraženi u finalu od Španije, a pre dve godine nadigrala ih je selekcija Srbije i Crne Gore.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

Slične teme

  1. Prvenstvo evrope u vaterpolu
    Autor zjovan29 u forumu Spomenar
    Odgovora: 32
    Poslednja poruka: 29.01.2012, 17:12
  2. F1 sezona 2007.
    Autor DarkRed u forumu Spomenar
    Odgovora: 57
    Poslednja poruka: 21.12.2007, 20:47
  3. Wimbledon 2007.
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 15
    Poslednja poruka: 12.07.2007, 16:36
  4. Beovizija 2007.
    Autor Lady S u forumu Spomenar
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 08.03.2007, 00:49
  5. EP u vaterpolu - Beograd 2006.
    Autor greco u forumu Spomenar
    Odgovora: 22
    Poslednja poruka: 15.09.2006, 22:06

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •